Xiaomi lansirao Mi 10T seriju mobilnih telefona

Tri modela iz Mi 10T serije - Mi 10T Pro, Mi 10T i Mi 10T Lite, donose spoj vrhunske kamere, AdaptiveSync ekrana, snažnog procesora i dugotrajne baterije.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Globalni tehnološki lider Xiaomi predstavio je danas Mi 10T seriju čiji trio Mi 10T Pro, Mi 10T i Mi 10T Lite podiže ugođaj i podstiče kreativnost korišćenja uređaja korisnika na nivo koji nikada do sada nisu iskusili. Upravo zbog toga slogan ovog moćnog trija glasi "Power Your Creativity" ("Osnaži svoju kreativnost”) pri čemu glavni Mi 10T Pro dolazi sa specifikacijama koje prevazilaze bilo koji pametni telefon u svojoj klasi. Mi 10T nastavlja da pomera granice pružajući vrhunsko iskustvo svima – od profesionalnih korisnika preko ljubitelja streaminga i strastvenih igrača, dok Mi 10T Lite donosi 5G i nenadmašno korisničko iskustvo.

Mi 10T Pro i Mi 10T

Nova dimenzija kreativnosti i istraživanja uz nastavak Xiaomijeve dobro poznate tradicije kamere ultra visoke rezolucije

Ne može se poreći ključna uloga koju Xiaomi ima u stvaranju segmenta kamere od 108MP od samog predstavljanja prve kamere tog tipa za mobilne telefone na svetu - pa do uvođenja bezbrojnih inovacija softvera za fotografiju - samo u protekloj godini. Mi 10T Pro nastavlja ovo Xiaomijevo nasleđe kamere ultra visoke rezolucije s podrškom za OIS i 8K video s impresivnom 64MP glavnom kamerom. Međutim, tu nije kraj. Naime, i Mi 10T Pro i Mi 10T opremljeni su trostrukom kamerom koju, uz glavnu kameru, čine 13 MP ultra široka kamera i 5MP makro kamera, dok se s prednje strane nalazi 20MP selfie kamera.

Foto: Promo
Foto: Promo

Uređaji su opremljeni kamerama koje će u svakom trenutku uhvatiti važne trenutke korisnika pri čemu Xiaomi nudi i nove dinamičke softverske dodatke za fotografisanje. Šest samostalnih načina rada s dugotrajnom ekspozicijom omogućuje korisnicima snimanje umetničkih snimaka, od Moving crowd moda, koji se fokusira na neaktivni objekat dok zamućuje dinamično okruženje, preko Star trails moda, koji stvara efekat zvezdanog neba, do Photo Clones moda koji vas snima na četiri različite tačke u prostoru i potom pravi jedinstvenu kompoziciju. Osim toga, tu su i tri nova filtera za fotografije - Cyberpunk, Gold vibracije i Black ice koji doprinose dodatnom oživljavanju efekta koji želite da postignete na fotografijama.

Foto: Promo
Foto: Promo

Pomerajući granice još dalje, Mi 10T Pro i Mi 10T, takođe, nude nove video opcije. Video Clones donosi mogućnost dvostrukog snimanja korisnika u jednom videu, dok Dual Video može istovremeno da snima s prednje i zadnje kamere uređaja, što ga čini idealnim za hvatanje reakcija iznenađenja. Tu je i Time-lapse selfie video koji omogućava korisnicima stvaranje efekta brzog premotavanja unapred za zanimljivije vlogove.

Glatko korišćenje uređaja uz 144Hz AdaptiveSync TrueColor ekran

Mi 10T Pro i Mi 10T opremljeni su jednim od najboljih ravnih ekrana dostupnih na bilo kojem pametnom telefonu danas, s vodećom brzinom osvežavanja od 144Hz. Iako ekrani s velikom brzinom osvežavanja često postaju žrtve velike potrošnje energije i nedoslednih brzina kadrova, Xiaomijev AdaptiveSync ekran automatski se podudara s brzinom kadrova po sekundi (FPS – Frames per Seconds) sadržaja koji se prikazuje na ekranu. Osim toga, AdaptiveSync ekran garantuje nesmetano iskustvo i optimalno korišćenje baterije, a zahvaljujući Motion Estimation i Motion Compensation (MEMC) tehnologijama Mi 10T Pro i Mi 10T mogu da ubacie više kadrova (frejmova) kako bi video zapis bio prijatniji za gledanje. Uz P3 opseg boja i TrueColor liniju, ekran nudi izuzetno širok raspon i preciznost boja. Reading mode 3.0 simulira teksturu papira kako bi zaštitio oči korisnika, dok Sunlight display 3.0 automatski pojačava kontrast i prilagođava dinamičko zasićenje boja na otvorenom. Sa ugrađenim senzorom ambijentalne svetlosti od 360 °, ekran može da inteligentno prilagodi osvetljenje, čak i u uslovima slabog osvetljenja.

Foto: Promo
Foto: Promo

Qualcomm® Snapdragon 865 ™ procesor, baterija od 5000 mAh i tehnologija brzog punjenja

Opremljeni vodećim Qualcomm® Snapdragon ™ 865 procesorom, Mi 10T Pro i Mi 10T nude ekstremnu energetsku efikasnost, performanse i 5G povezanost. Xiaomijeva 5G umreženost osigurava još jaču kompatibilnost sa više mreža na više lokacija. Korisnici će takođe doživeti novo gejming iskustvo kao da igraju na desktop računarima zahvaljujući Qualcomm® Adreno ™ 650 GPU, dok će baterija snage 5.000 mAh napajati ove telefone čitav dan. Zahvaljujući tehnologiji optimizacije napajanja baterije, pametni telefoni oslobađaju više energije za duži vek trajanja baterije, a kada je potrebno brzo napajanje energijom - tu je i Middle Tab tehnologija i izuzetno brzi 33W punjač.

Foto: Promo
Foto: Promo

Mi 10T Lite

Ultra jasna 64 MP četvorostruka kamera

Mi 10 Lite opremljen je izuzetnom četvorostrukom kamerom koju čine 64 MP primarna kamera, 8 MP ultra široka kamera, 2 MP makro kamera i senzor dubine od 2MP za besprekorno jasnu sliku u bilo kom trenutku. S prednje strane nalazi se 16MP selfie kamera. Novi softverski alati kao što su šest modova dugačke ekspozicije, Time-lapse selfie, Timed burst i Dual Video nude korisnicima mogućnost snimanja jedinstvenih i kreativnih slika bez potrebe za dodatnim programima za uređivanje.

Glatkoća korišćenja s 120Hz AdaptiveSync ekranom

Uz impresivnu brzinu osvežavanja od 120Hz, Mi 10T Lite automatski se prilagođava najprikladnijoj brzini osvežavanja, zavisno od vrste sadržaja koji se gleda. Bilo da je reč o streamingu filma, gledanju omiljene TV serije ili igranju mobilne igre, Mi 10T Lite nudi optimalno iskustvo gledanja koje prati različite tipove sadržaja. Za one koji uživaju da čitaju na telefonu, a žele da izbegnu neprestano naprezanje očiju, tu je i Reading mode 3.0.

Qualcomm® Snapdragon ™ 750G i 4.820mAh baterija

Qualcomm® Snapdragon ™ 750G procesor nudi veliku energetsku efikasnost i neverovatno brze performanse. S potpuno novim 5G procesorom, Mi 10T Lite nudi 5G za svakoga. Dalje, njegova velika baterija od 4.820 mAh (tip) i mogućnosti brzog punjenja od 33 W omogućavaju uređaju da drži korak sa vašim potrebama tokom celog dana.

Foto: Promo
Foto: Promo

Mi 10T Pro dolazi u varijantama od 8 GB RAM + 128/256 GB ROM

Mi 10T u varijantama od 6 GB RAM + 128 GB ROM i 8 GB RAM + 128 GB ROM

Mi 10T Lite u varijantama od 6 GB RAM + 64/128 GB ROM.

Zvaničan početak prodaje Mi10 T uređaja očekuje se početkom novembra.

Za sve Xiaomi uređaje kupljene u Mi prodavnicama ili kod ovlašćenih partnera i distributera osiguran je visokokvalitetan servis, garancija i softver na matičnom jeziku što omogućava maksimalnu pristupačnost i lakoću korišćenja Xiaomi uređaja.

strana 1 od 2 idi na stranu