1. ad skapirate da Windows NIJE vise operativni sistem koji sluzi vama, vec prodajna platforma za Microsoft proizvode i usluge, i da ceo vas biznis moze preko noci da bude ugrozen jer softver koji je vama kritican za posao Microsoftu ne donosi dovoljno kinte, mozda cete konacno i istraziti neke alternative. Znate na cemu jos uvek rade i radice Android aplikacije? Hajde, kazite sami, da ne bude da vas smaram.
    (Miljan, 07. mart 2024 09:19)

    Zavisi za koje "biznis korisnike".
    Privatni korisnici su nadrljali još pre više od 15 godina, iz godine u godinu je sve gore, sve je više servisa koji u pozadini svaki čas nešto "ćaskaju" sa Microsoft serverima, a relativno nov igrač je Edge koji svaki čas proverava da "slučajno nije izašlo ažuriranje".

    Pravi biznis korisnici imaju Windows server i podešen AD preko koga se kontroliše kada i kako se vrši ažuriranje računara zaposleniih u firmi (osim ako se radi o laptopovima koje zaposleni koriste i izvan firme), a bukvalno se sve podešava na AD serveru, koji tačno procesi mogu da "izađu" izvan firme, na koje sve servere, odnosno domene, podešava se Firewall koji često nije MS-ov, tako da tu nema nikakvog špijuniranja - naravno, ako AD administrator zna šta radi.
    Uostalom, MS lepo zarađuje od biznis korisnika, tako da tu i nema nekog razloga za špijuniranje, u ozbiljnim firmama se zna šta većina zaposlenih koristi od softvera, MS-u su značajniji izvor "podataka o korišćenju računara" kućni korisnici.
    (Veliki brat, 8. mart 2024 01:00)

    # Link komentara

  2. Ma, idi, presekoh se... procitah "Windows Subsystem For Linux".

    Taj WSA je ionako bio bagovit. Ne znam ni ko je to koristio.
    (ugly, 7. mart 2024 11:28)

    # Link komentara

  3. Kad skapirate da Windows NIJE vise operativni sistem koji sluzi vama, vec prodajna platforma za Microsoft proizvode i usluge, i da ceo vas biznis moze preko noci da bude ugrozen jer softver koji je vama kritican za posao Microsoftu ne donosi dovoljno kinte, mozda cete konacno i istraziti neke alternative. Znate na cemu jos uvek rade i radice Android aplikacije? Hajde, kazite sami, da ne bude da vas smaram.
    (Miljan, 07. mart 2024 09:19)

    Miljane brate iskuliraj malo, sve je ok!
    (vlada13, 7. mart 2024 11:18)

    # Link komentara

  4. ne znam šta se dešava ovi ubijaju sve što sam korstio a trpaju kojekakv egluposti koje mi ne trebaju. Bliži se dan prelaska na Linux, ovo je sve napornije...
    (Mile, 7. mart 2024 11:05)

    # Link komentara

  5. Unix
    (Pera Srbin, 7. mart 2024 09:47)

    # Link komentara

  6. Kad skapirate da Windows NIJE vise operativni sistem koji sluzi vama, vec prodajna platforma za Microsoft proizvode i usluge, i da ceo vas biznis moze preko noci da bude ugrozen jer softver koji je vama kritican za posao Microsoftu ne donosi dovoljno kinte, mozda cete konacno i istraziti neke alternative. Znate na cemu jos uvek rade i radice Android aplikacije? Hajde, kazite sami, da ne bude da vas smaram.
    (Miljan, 7. mart 2024 09:19)

    # Link komentara