1. @xfc
    ……….
    Borgovan si. Resistance is futile….
    (Microsoft je …loš.)
    (Dart, 20. februar 2024 20:48)

    # Link komentara

  2. @xfc
    Nema to veze sa linux vs MS nego si ti batice presao u vecu firmu. Radim za jednu banku na zapadu i svi linux serveri su pod ugovorom 24x7. Nikakve mahinacije nisu dozvoljene i administratori rade vrlo jednostavne stvari po proceduri. Ti ako mislis da si faca za linux i hoces time da se bavis onda se zaposli u Red Hat ili neku slicnu kompaniju.
    (ccc, 19. februar 2024 19:10)

    # Link komentara

  3. Nedavno sam prešao da radim u firmi koja se u svemu oslanja na Microsoft proizvode.
    Kao neko ko je do nedavno radio u Linux okruženju, dva meseca sam bio u šoku, ali ne zbog promene okruženja, ili neznanja i sposobnosti da se prilagodim.
    Nikako nisam mogao da svarim kako neko može da bude toliki mazohista. Na prethodnom poslu, ako nešto ne radi, tražimo način da popravimo, obično brzo nađemo način da rešimo problem, i idemo dalje. Ako se zaglavimo u potrazi, vratimo stariju verziju, i čekamo dok se ne objavi zakrpa. Niko nas nije terao da radimo update. Ako bi nastali problem bio baš uporan, povukli bi smo aplikaciju iz upotrebe, i prešli na alternativu.

    Kod windows-a je to sasvim drugačije. Kolege biju glavom o zid, frustracija na sve strane, nemaju ni odgovor šta to konkretno nije uredu, a tek ne znaju kako da reše. Upravo su me i doveli da bih im pomogao u otklanjanju upornih problema.
    Ali šta god bih predložio, počeli bi da mi citiraju Microsoft, kako politika MS to ne dozvoljava, ili kako nije praksa, kako nije po običajima.
    "Ma ljudi rešavajte problem, ne zabijajte glavu u pesak."
    Niko me nije slušao, i šefovi su pokušavali da me "polome," i pretvore u još jednog iz MS tima, tako da su svi problemi ostali gde su i bili, a ja zajedno sa kolegama postao frustriran.

    Shvatio sam da je ustvari u pitanju način razmišljanja.
    Pod Unix sistemima si inženjer, neko ko hoće i ume da ima kontrolu.
    Pod MS si krajnji korisnik, bez obzira na poziciju u kolektivu.
    (xfc, 19. februar 2024 12:06)

    # Link komentara