Ako dobijete poziv sa nepoznatog stranog broja na WhatsAppu – ne javljajte se

Sve veći broj ljudi prijavljuje da dobijaju neočekivane pozive na WhatsAppu sa stranih brojeva. Ovi pozivi mogu biti deo prevara pa je od ključne važnosti da budete oprezni i brzo reagujete kako biste se zaštitili. Evo šta bi trebalo uraditi ako dobijete takve pozive ili poruke.

Izvor: Informacija.rs
Pošaljite komentar
  1. ajmo realno. Da li mogu ista da mi urade ako se samo javim? Ne kazem ako me na primer pitaju za broj kreditne kartice i PIN i sigurnosni kod i OTP i ja im sve to lepo dam. To nema veze sa samim pozivom, nego sam onda stvarno kreten. Ali ako me pozovu i ja se samo lepo ispricam sa tim nekim Ganancem, Ganjaninom, kako se to kaze vec, bez da mu dam licne informacije, onda nije frka? Ozbiljno pitam? Ja volim da se javim kad sam na primer u putu kuca/posao ili dok jedem ili tako nesto i da im gubim vreme... Ili ako se samo javim oni mi uplouduju nesto u telefon? I onda ode mast u propast?
    (peter parker, 4. jun 2023 06:50)

    # Link komentara

  2. Aman ljudi, pa i kad bivsa zena pozove pustam da ide u voicemail, bas cu da odgovaram nekim Tajvancima i Kitajcima. Koliko vidim trend je da se poruke odmah proveravaju, a na pozive retko ko danas odgovara osim ako vas neko bitan ne cima. Bar na ovim telefonima imamo identifikaciju pozivnika, znam kom odgovaram, a ostatak sveta moze da mi objasni u govornoj posti, sto samo legitimni pozivnici i ucine
    (Splavar, 3. jun 2023 18:22)

    # Link komentara

  3. Javio se svaki put i nista se nije desilo, ne plasite narod.
    (Manager, 2. jun 2023 14:01)

    # Link komentara

  4. Javila mi se neka teta. Trazi 10 eura pomoci. Dao sam joj.
    (NR, 2. jun 2023 10:03)

    # Link komentara

  5. Već više puta sam dobijao poruke od NN sa inostranim brojem. Po pozivnom locirano u Gani . Uredno blokirao i prijavljivao svaki put ali bez uspeha. Prosto WA nije učinio ništa!! Posle 5-6 puta u toku jednog meseca deinstalirao sam WA.
    (Kosta, 2. jun 2023 09:01)

    # Link komentara