1. Još uvek koristim XP, npr. spojim na njega Android smartphone kabelom i imam finu 4G LTE vezu. Odličan OS, neverovatno koje bizarne propuste imaju Windows 10 i noviji 11 recimo u meniju kada označiš neku stavku uopće nije osjenčana (highlight menu text) nego je bele boje, umesto crne kao na XP ili plava kao na Win7 i za taj bug dosada nema rešenja..
  (Đoko, 4. jun 2023 18:52)

  # Link komentara

 2. A koliko nas to košta, lako će vam svanuti kada kažem da jedan izlazak sigurnosne firme prilikom punjenja bankomata ili otvaranja zbog popravke košta 12.000 dinara - samo jedan izlazak, plus majstori obaška.
  A da vam ne navodim troškove kod Telekoma ili SBB za liniju, koja je kod normalnog sveta jednaka kao i za fizičko lice. A samo kod nas 4 puta veća za pravno.
  (Srpski idiotluci, 30. maj 2023 20:04)

  Prijatelju, koliko košta naknada za obračun kredita? Zaśto ta naknada uopšte postoji kad se podrazumeva da morate obračunati kredit? I kakve veze ima visina naknade sa veličinom kredita? Zar nemate kompjutere u banci, ne znate da pomnožite? Noćas neću spavati, mnogo mi vas je žao.
  (Bazooka, 31. maj 2023 23:07)

  # Link komentara

 3. Previse se vi brinete za privatnost u windowsu, a sipate sami bazilione podataka spijunima preko instagrama, tiktoka i slicnih retardiranih softvera za teletabise. Vecina nas u Srbiji koristi piratski windows, evo ja koristim 11 enterprise, pre toga sam koristio 10 enterprise, jer su to korporativne verzije koje mozes da podesis vrlo pedantno u smislu toga sta rade u "pozadini", sve, ali sve se svodi na to koliko znas da podesis sistem inicijalno. Ni microsoft ne sme da se zeza sa drugim korporacijama, to je kao neko nepisano pravilo i vrlo strogo ga se pridrzavaju. A te kucne verzije tipa home i pro zaista jesu sumnjive u smislu toga sta rade u pozadini i zbog gomile bloatwera koji je preinstaliran u sistemu.
  (Astronomikon, 31. maj 2023 10:25)

  # Link komentara

 4. @(Srpski idiotluci, 30. maj 2023 20:04)


  Znaci, Vas zakljucak je: "Jadne banke"!

  Zamisli, molim te, moraju da placaju liniju provajderu cak 4x skuplje nego sirotinja (kao da su isto komercijalna i privatna linija, a nisu!), a jos ih i svako dopunjavanje bankomata kosta celih 100e!

  Doduse, navedene stvari se odnose samo na bankomate koji se ne nalaze u ekspoziturama banaka, ali to, naravno, niste rekli.

  Takodje, zvucite kao da je neko zabranio "jadnim" bankama da naprave zajednicku kompaniju koja ce odrzavati sve bankomate na trzistu, a zapravo one to ni ne zele, jer onda ne bi vise mogle da naplacuju sumanute provizije na transakcije kada god u njihov bankomat gurnete karticu neke druge banke.

  Neko malo naivniji, iz vaseg komentara bi zakljucio da banke ustvari gube novac na bankomatima, a da ih neka "nevidljiva sila" primorava da te bankomate postavljaju na svakom cosku!

  Cista nepravda!
  Iskreno, suze mi nezadrzivo potekose.

  Pravda za banke!
  Ua Drzava i "srpski idiotluci"!


  P.S. Uopste mi nije jasno kakve veze ima koji operativni sistem je na bankomatima, i kako to utice na korisnike?
  (Nebojsa, 31. maj 2023 10:02)

  # Link komentara

 5. 0,1% racunara u svetu radi na XP. Danas da kupis nov racunar ne bi mogao na njega da instaliras taj krs od operativnog sistema. Drajveri, regristry baza, ne daj boze.
  (dsf, 31. maj 2023 09:17)

  # Link komentara

 6. Ko zna šta sve još aktivira taj program, izuzev aktivacije...
  (Bazooka, 30. maj 2023 22:25)

  # Link komentara

 7. Ne razumem zašto bi mi trebala aktivacija. Pa svi smo imali cd ključ a i onako i ovako ne ide na net.
  (Bazooka, 30. maj 2023 20:28)

  # Link komentara

 8. imam matori komp koji ne moze da podrzi nista jace pa i dalje sasvim normalno fercera na xp--u. hard pun starijih verzija programa koje rade na xp-u i dok god mogu da ga odrzim u zivotu radice. Cak neke autodijagnostike traze XP i ne rade na novijima. A masina u firmi i dan danas radi na win 98. Probali su da je "modernizuju" ali softver masine radi samo i iskljucivo na 98mici.
  (Nislija, 30. maj 2023 20:23)

  # Link komentara

 9. Da rezimiramo još jednom i to zauvek.
  Bankomati u Srbiji više ne koriste XP.
  Inače, da znate koliko je manijakalno ludilo u zameni protokola i svih sigurnosnih ključeva na ovo malo sirotinje koje držimo preko bankomata,
  ne bi ni uzimali u usta bankomate.
  Možda negde tamo od Ujedinjenog Ktaljevstva do amerika i postoji XP na bankomatima.
  Ali, Srbi suludo brane pravo na neimanje jedinstvene ATM kompanije i na nezavisno plaćanje održavanja i verifikacije, kao i sigurnosnih firmi i punjenja po bankama - svaka vaška obaška.
  A koliko nas to košta, lako će vam svanuti kada kažem da jedan izlazak sigurnosne firme prilikom punjenja bankomata ili otvaranja zbog popravke košta 12.000 dinara - samo jedan izlazak, plus majstori obaška.
  A da vam ne navodim troškove kod Telekoma ili SBB za liniju, koja je kod normalnog sveta jednaka kao i za fizičko lice. A samo kod nas 4 puta veća za pravno.
  (Srpski idiotluci, 30. maj 2023 20:04)

  # Link komentara

 10. Aktivacija probijena pre xxx godina. Svi smo koristili korporacijski kljuc, mogao je da se aktivira i onda offline. Nisu svi ni imali dial-up.
  (Sasa, 30. maj 2023 17:47)

  # Link komentara

 11. @Nele

  Slobodno upali net na XP masini, vidi kako ce ti proci anonimnost
  (hahahahah, 30. maj 2023 16:20)

  # Link komentara

 12. Veliko Hvala na linku. Neće da se baci.
  Nikad se ne zna šta nam nosi budućnost.
  (Redovni, 30. maj 2023 14:38)

  # Link komentara

 13. I kod nas je u devedeset posto slučajeva na bankomatima!
  (Nikola, 30. maj 2023 13:56)

  # Link komentara

 14. Pa jedini koji je pružao kakvu takvu anonimnost korisnika.
  (Nele, 30. maj 2023 13:41)

  # Link komentara

 15. najbolji OS ...najdrazi mi je...sedmica je isto dobra
  (WRX, 30. maj 2023 13:28)

  # Link komentara