Kriminalci već koriste ChatGPT u velikoj meri

ChatGPT, jezički model koji koristi chatbot, je jedna od glavnih tema u IT industriji poslednjih meseci. Kako je tehnologija postala popularna, sve je više pokušaja da se iskoristi i u maliciozne svrhe.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. @Marko Okram

    Da bi CahtBot zamenio programera, klijent mora da tacno zna sta hoce, i da to jasno objasni ChatBot-u, tako da mislim da su programeri jos uvek OK :)
    (super_zebra, 31. mart 2023 15:25)

    # Link komentara

  2. Hajde neka ovi sa portala pitaju ChatGPT kako da im sredi ovaj problem sa Captcha, kad se u sred kucanja vesti "osveži", fokus ode na njega, plus je blokiran da ne može da se čekira, pa mora da se osveži ceo prozor!



    Ako AI može da ''piše kod'', onda će niži sloj programera koji razvijaju kod da ostane bez posla.
    (Vasko, 30. mart 2023 10:50)

    Ti da znaš kako je izgledalo programiranje Windows aplikacija pre 25 godina u odnosu na danas, ne bi pričao o AI, ne treba tu AI, dovoljan je neki "Wizard" kome preko čekboksova zadaš šta ti treba i on ti lepo izgeneriše početni kod.

    Visual Studio sada generiše dosta toga na klik ili dvoklik, samo da mu ubace još malo logike, koja ne mora biti napredan AI, i eto ti 90% osnovne aplikacije MVC ili WebAPI, gde može da ti uradi i konekciju ka bazi i sve ostalo, a posle dodaješ naprednije funkcionalnosti.

    Neki misle da će sad bez mnogo znanja moći da programiraju, a previđaju da će da rastu i zahtevi klijenata, odnosno neće više niko plaćati za neke jednostavne poslove kao ranije, mada mislim da je to već prestalo još 2020. godine, kad su mnogi bolji programeri radili po 2 posla, jer se radilo od kuće, pa nisu gubili po 2-3 sata na put do firme i nazad.
    (Veliki brat, 31. mart 2023 10:49)

    # Link komentara

  3. Moj HR već šalje ponude ugovora GPT chatbotu.
    Za sada se prepiru oko toplog obroka i putnih troškova.
    Ne da se Chat...
    (Kad ono međutim, 30. mart 2023 14:22)

    # Link komentara

  4. Ako AI može da ''piše kod'', onda će niži sloj programera koji razvijaju kod da ostane bez posla.
    (Vasko, 30. mart 2023 10:50)

    Sta je to "nizi sloj programera" ? Mislis "programeri" koji misle da znaju da programiraju, a ne razumeju uopste sta rade, nego samo da budze i kopiraju ? Pa takve ionako niko ne zaposljava. A sto se tice AI-a i pisanja koda to je samo ispomoc za fizikaliju predefinisanog pisanja koda , veze sa vezom nema sa apstrakcijom i resavanjem konkretnih problema. Korisno jeste, jer covek gubi manje vremena, ali svetlosnih godina udaljeno od pravog programiranja.
    (dev, 30. mart 2023 12:33)

    # Link komentara

  5. OpenAI zamenice 80% programera.
    (Marko Okram, 30. mart 2023 12:22)

    # Link komentara

  6. Ako AI može da ''piše kod'', onda će niži sloj programera koji razvijaju kod da ostane bez posla.
    (Vasko, 30. mart 2023 10:50)

    # Link komentara

  7. sama apllikacija i njeni tvorcu su maliciozni u ovoj prici. a ne glupi kriminalci i djaci ,studenti koji ce ovo koristiti i tako dati jos pregrst informacija doticnim "kreatorima" koji ce sve to iskoristiti protiv Vas licno !!! srecno !
    (retorika Vam je pogresna, 30. mart 2023 10:17)

    # Link komentara

  8. Blejdraner
    (Branko, 30. mart 2023 09:20)

    # Link komentara

  9. hahahha ja pre par dana trazio "daj mi ideju kako opljackati banku"... ocekujem da mi fbi pokuca na vrata.
    (slanina, 30. mart 2023 08:42)

    # Link komentara