Za ovaj Windows 11 vam je potrebno samo 2GB RAM-a VIDEO

Tiny11 je verzija Windowsa 11 22H2, iz koje su uklonjeni svi nepotrebni dodaci. Može da se instalira uz upotrebu samo 8GB prostora na disku, a stvar je potpuno legalna uz originalnu licencu.

Izvor: bug.hr
Pošaljite komentar
  1. Imam Windows 11, okačenu sliku, na zidu pored pisaćeg stola...
    Uopšte mu nije potreban RAM.
    Malo niže, stoji korpa za đubre.
    Ako (slučajno) padne (taj Windows 11), pašće na pravo mesto...
    Za rad (na računaru) koristim Linux XUbuntu.
    Perfektno - Stabilno - Brzo - Bez grešaka!
    (Abrakadabra, 29. mart 2023 23:18)

    # Link komentara

  2. Hehe...srbende u vecitoj borbi protiv zlog widnowsa i svega ostalog...posle se neko cudi sto su radikali vise od deset godina na vlasti...
    (svasta, 18. mart 2023 05:18)

    # Link komentara

  3. @ajde da se lažemo

    Drugim rečima, Linux je dobar za "ispod haube" i za napredne korisnike. Za prosečnog korisnika nije, osim za neke bazične stvari.

    Takođe, sigurno postoji neki razlog zašto kompanije koriste Windows i MS Office iako bi mogle da uštede ogroman novac korišćenjem Linuxa i besplatnih office programa.
    (Da se ne lažemo, 8. februar 2023 17:26)

    # Link komentara

  4. Koristim Lite ili kako god da nazovete "ogoljenu" verziju Windowsa jos od verzije za Win 7. Kasnije sam vec sam napravio sebi ogoljenu verziju (posto im ima mnogo i nisu sve onakve kakve ja zelim). Sjajna stvar za nekog ko ima slabiji racunar.Dobro procitajte sta sve nema verzija koju hocete da instalirate. Ne obazirite se na nestrucne komentare koji pljuju ovakve verzije Windowsa.
    (Serviser, 8. februar 2023 09:10)

    # Link komentara

  5. @Marx
    Pa nije poenta u novcu, već u slobodi i poštovanju, koje Big Tech apsoutno ne pokazuje za korisnika. Ja sam sve vreme koristio,.i još koristim na par mašina.gde imam instaliran 8.1(za firmu sam, razume se i morao, ali i tamo gde nisam), potpuno legalan, plaćen Windows. A na kraju krajeva, može da koristi druge, besplatne distroe,.ja koristim Mint, i prezadovoljaan sam, povremeno im nešto pošaljem :)
    (EU Citizen, 7. februar 2023 21:35)

    # Link komentara

  6. Sve su to polumere, nepotrebne pošto postoji nekoliko veoma user-friendly distribucija Linuxa (Mint, Ubuntu, Red Hat), koje su potpuno jednako komforne za takozvanog ”idiot usera”...
    (EU Citizen, 07. februar 2023 12:23)

    Neće da plaća licencu za Windows, ali će da plaća godišnji "subscription" za Red Hat?
    (Marx, 7. februar 2023 18:22)

    # Link komentara

  7. Jos mi niste odgovorili sta radi, za sta koristite linux? Mani me servera, nadzora i slicno.
    (G pen, 7. februar 2023 16:32)

    # Link komentara

  8. E stvarno da se čoveku smučite vi linuksaši! Jel može da prođe jedna vest i windowsu da se vi ne nakačite i krenete sa popovanjem kako smo mi ostali mazohiati i budale. Evo kad mogu svi i ja ću kao poklonik microsoft platforme da kažem svoj utisak o čuvenom linuxu koji sam probao, naterao sam sebe još jedanput da probam to čudo neviđeno, stabilno i džaba dostupno. Šta mi se dopalo...ništa, ajde to što je džabe, da ne bude baš ništa. Šta mi se nije dopalo -mnogo toga, komplikovano je, nestabilno (znam da sam totalni početnik tu ali valjda taj toliko hvaljeni, natprirodno stabilni operativni sistem ne bi smeo da se zakuca na samom početku, još prilikom instaliranja programa. Šta mi najviše smeta na linuxu: ljudi, taj komp treba da bude lak za korišćenje a ne zaguljen do bola. Kad instaliram neki program valjda je bolje da klikćeš next do kraja nego da kucaš svakakve gluposti sumo trt mrt ovo ono. Valjda operativni sistem to treba da odradi, šta treba da se palim da sam neki majstor informatike pa ću ja lično da namestim instalaciju najosnovnijih programa, ovo skidam ovde, ono šaljem tamo, ovo ću da kompajliram, zamesim i ispečem da bih mogao da instaliram player da gledam film! Mislim što da bude user frendly kad može kretenski zakomplikovano, samo da bi se napalio da sam neki haker do jaja. To je kao da trebamo da upalimo auto i odvezemo se do tačke B, ja stisnem kvačilo i kočnicu u mojoj windows krntiji, okrenem ključ, ubacim u brzinu,pustim kvačilo i kočnicu i krenem. A linux vozač stisne kvačilo i kočnicu, odvrne ventil da dodje gorivo, povuče sauh, rukom zavrti dinamu i da kontakt, zavergla, izadje iz auta da skloni klocne jer ne koristi nestabilnu ručnu, ubaci u brzinu, iskuca ,,sumo - kreni-bem- ti - život- prođe'' i stabilno krene u vožnju.
    (torpedo, 7. februar 2023 16:10)

    # Link komentara

  9. Sve su to polumere, nepotrebne pošto postoji nekoliko veoma user-friendly distribucija Linuxa (Mint, Ubuntu, Red Hat), koje su potpuno jednako komforne za takozvanog ”idiot usera”, dakle, čoveka bez ikakvih tehničkih znanja, koji hoće da upali spravu, i tera browser, word procesor, spreadsheet, medijske programe ili već šta.mu treba, i na njima radi dosta vrhunskog softvera ”opšte prakse”, sve što bilo kome za normalnu privatnu i biznis upotrebu treba, Firefox, Chrome i još nekolicina odličnih browsera, Thunderbird, Libre Office, VLC... E sad, kome trebaju neki specijalni alati dostupni samo na Windowsu i Applovom OS-u, ili koga državni ili crony korporatni kriminalci uslovljavaju da ”mora” (iako tipično on plaća) da koristi ovo ili ono što radi samo na Windowsu, taj će, nažalost, ostati Gejtsov rob, mada, s obzirom da Linux tipično troši nešto manje resursa od Windowsa, dosta od toga može da instalira i na odličnom Wine Windows emulatoru, stavite ikonu na desktop i uskoro zaboravite da radi pod emulatorom a nije nativni Linux softver (meni ništa nije falilo na Linuxu, jer sam jednostavan korisnik bez potrebe za nekim ultraspecijalnim alatima, ali sam iz sentimentalnih razloga ipak instalirao u emulatoru Foobar 2000, omiljeni audio-plejer, i još dve-tri slične gluposti :) ).
    (EU Citizen, 7. februar 2023 12:23)

    # Link komentara

  10. Ja sam Edge potpuno onesposobio na Windows 10. Ne znam ni sam kako. Pratio sam neke upute iz razloga sto ga NE koristim, a on mi stalno skidao nekakav update... Koja glupost... I onda sam nasao te upute i nakon sto sam sve napravio kako pise - tadaaa! Nema ga vise. Zapravo, kada odem u Start traku pa na aplikacije tamo mi i dalje stoji Edge (vrv mogu i to da pobrisem, ali mi to ne smeta) ali nema ikonice i kada kliknem na nju nista se ne desava! Takodje, kada odem u settings pa kliknem na neki od linkova koji su pre otvarali u Edge-u, nista se ne desava. A nema vise ni skidanja prokletih update-a za aplikaciju koju NE oristim!!! Znaci pobedio sam Edge. There can be only ONE :)
    (recite NE nasilju!, 06. februar 2023 21:35)

    OK bravo ali pitanje. Šta ti je to vrv? Koji je to jezik? FDijalekat?
    (Angie, 7. februar 2023 11:37)

    # Link komentara

  11. @g pen Uf, sta radi na linux-u? Gledate filmove, surfujete, otkucate stogod i sta jos?
    evo i mene baš interesuje, nadam se da znaš engleski, ako ne ima i gugl prevodioc, pa sam otkucao u guglu, .. linux usage statistics 2022 .. i kaže ... As of November 2022, Android, an operating system using the Linux kernel, is the world's most-used operating system when judged by web use. It has 42% of the global market, followed by Windows with 30%, Apple iOS with 18%, macOS with 6%, then (desktop) Linux at 1.0% also using the Linux kernel. ...
    a onda sledi da linux korsiti 96.3% web servera, cloud, rutera swicheva, tačnije sve što je neophodno za internet, i da radi bez greške i problema koristi , zamisli, linux...pa i ti koristiš, tu je u tvom ruteru za internet recimo ..ili recimo razni snimači za video nadzor samo linux... verovatno svi ti proizovđači su izabrali linux zato što je loš, i nepouzdan,i nevalja šta misliš ? samo srbi zanju šta je dobro, a svi ostali su glupi..
    (ajde da se lažemo, 7. februar 2023 10:18)

    # Link komentara

  12. @g pen Uf, sta radi na linux-u? Gledate filmove, surfujete, otkucate stogod i sta jos?
    evo i mene bađ interesuje, nadam se da znaš engleski, ako ne ima i gugl prevodioc, pa sam otkucao u guglu, .. linux usage statistics 2022 .. i kaže ... As of November 2022, Android, an operating system using the Linux kernel, is the world's most-used operating system when judged by web use. It has 42% of the global market, followed by Windows with 30%, Apple iOS with 18%, macOS with 6%, then (desktop) Linux at 1.0% also using the Linux kernel. ...
    a onda sledi da linux korsiti 96.3% web servera, cloud, rutera swicheva, tačnije sve što je neophodno za internet, i da radi bez greške i problema koristi , zamisli, linux...pa i ti koristiš, tu je u tvom ruteru za internet recimo ..ili recimo razni snimači za video nadzor samo linux... verovatno svi ti proizovđači su izabrali linux zato što je loš, i nepouzdan,i nevalja šta misliš ? samo srbi zanju šta je dobro, a svi ostali su glupi..
    (ajde da se lažemo, 7. februar 2023 10:16)

    # Link komentara

  13. Jednom sa probao lite verziju i XP i 7 i nije se dobro zavrsilo. Nikad se ne zna koji servisi su pogaseni. Najgore je sto kad se desi neki problem ne znas da li je do same verzije ili neceg drugog.
    (Genije, 6. februar 2023 21:11)

    Mogao si da koristiš nLite i sam središ svoju verziju XP sa koje bi skinuo sve što tebi ne treba, i znao šta si tačno uklonio.
    Treba vremena da se nauči, kao i za sve drugo, ali učenje ne škodi.
    (XP, 7. februar 2023 09:22)

    # Link komentara

  14. Uf, sta radi na linux-u? Gledate filmove, surfujete, otkucate stogod i sta jos?
    (g pen, 7. februar 2023 09:16)

    # Link komentara

  15. Sklonite ovu vest da neko i ne instalira ovu gluposti napravi sebi problem.
    (Alien, 7. februar 2023 07:26)

    # Link komentara

  16. ne koristim windows vec 15 godina ali da u 2023. godini ko nema minimum 8 ili 16 gb rama taj ne treba ni da koristi komp
    (Manager, 7. februar 2023 07:00)

    # Link komentara

  17. Dobijete Windows na kojem rade najosnovniji programi i gomilu problema u budućnosti. A takve iste zahteve će imati svaka verzija Linuxa i radiće Chrome, Firefox, VS Code, Libre Office i gomila drugih programa.
    (rale, 7. februar 2023 06:36)

    # Link komentara

  18. Ogoljena verzija operativnog sistema vindovs 11, uopšte nije rešenje za starije (a opet za običnu raju nove) računare koji ne mogu da instaliraju novi vindovs 11.

    Rešenje je u korišćenju vindovsa 10, koji ima podršku do 2025 godine ili u nekoj Linuks distribuciji (koja vam odgovara) .
    Iako sam lično na Linuksu pa me ovo ne dotiče , pouzdano znam , da je trenutno vindovs 10 onaj pravi izbor .
    Ako je suditi po iskustvu " starijih korisnika " računara, tek negde oko polovine 2024 godine , opašće zatezanje "zakrpa" vindovs 10 operatinog sistema . Do tada , ljudi imaju siguran operativni sistem i ne treba da se cimaju a naročito da stavljaju ogoljene verzije , bilo kog novijeg operativnog sistema - jer su puni bezbedonosnih propusta .
    (BonD, 7. februar 2023 06:31)

    # Link komentara

  19. svidja mi se, imam i originalni kljuc za win ne znam dal radi update normalno odma bi ga instalirao
    (mirasev, 7. februar 2023 06:18)

    # Link komentara

  20. Ja mislim da je krajnje vreme da srbende izmisle iliti stvore svoj os olaksan od svega njima nepotrebnog...
    (Hehe, 7. februar 2023 04:48)

    # Link komentara

  21. Ko se jos nije zaj**ao nek saceka. 11 je gori od 10. Jos mi zao sto sam ga instalirao na poslovni laptop a previse zezanije sad da se vratim.
    (Dule, 7. februar 2023 04:46)

    # Link komentara

  22. Kako je sve patchovao da ipak radi.
    Svaka čast liku, Probaću da ga instaliram na stari lap
    (sss, 7. februar 2023 03:57)

    # Link komentara

  23. da ljudi ne moraju da kupuju novi računar da bi imali najnoviji windows.
    (GoranH, 06. februar 2023 23:36)

    Drago mi je što sam isprovocirao baš ovaj penal, kao logičnu repliku...
    (Moram da kažem, 7. februar 2023 03:36)

    # Link komentara

  24. ja ovo ništa , ama baš ništa ne razumem, prvi kompjuter sam kupio negde 1983 godine, ZX Spectrum, i od tada sam u takozvanom IT ju...da ne lažem jesam korsitio i win, onaj NT 3,5 4.0 je bio vrh.. isto th 80 tih, sam se čudio zašto ljudi stalno gledaju ispod haube svojih raznih zastava auta...dok nisam i sam kupio juga.. tada sam razmišljao , mora da postoji auto , koji se koristi kao recimo i pegla, kad ti treba uključiš i koristiš, ako hoće hobi, skupljaj salvete, markice poštanske, a ne da imaš hobi auto koji više popravljaš nego voziš. Na toj ideji uključi i koristi tada je nastao sada čuveni Apple... ali je bio skup 5 x više od drugih..pc i win ..sa autom sam rešio svoj problem, od tog doba vozim samo japace, sedi sipaj vozi..srećom tada je nastao i linux... linux sa GUI, sporo se razvijao, ali je pre 10 tak godina postao vrlo ozbiljan OS i za obične korisnike, a ne samo za servere itd.. poslednjih godina sam rešio svoju dilemu oko svega navedenog.. ljudi su jednostavno mazohisti, a usput i vole probleme pa kao reše ih i onda imaju osećaj da su pametni..pametniji od onih iz Redmonda..ili iz Volfsburg a, a i Minhena (za one fency automobile )... konačno je dobar deo mase shvatio šta je japanski auto, čak i naši taksisti (grčki taksisti voze decenijama japance, al smo mi bili pametniji jelte ), ali masa nikako da shvati šta je Linux.. al ajd neka čeprkaju ispod haube non stop.. kad vole da se pate..
    (ajde da se lažemo, 7. februar 2023 02:34)

    # Link komentara

  25. "Samo" 8 gb?
    (Yesn't, 7. februar 2023 00:38)

    # Link komentara

  26. Ja koristim Tiny10 64bita na starom netbooku, odlicno radi. Instalirao sam Chrome, Edge i Firefox, kao i Avast posto nema Defender. Za surfovanje odlican, brz, a velikom broju ljudi samo to i treba. Verzija od 32bita radi sa 1GB RAM.
    (Milos, 7. februar 2023 00:28)

    # Link komentara

  27. Ako bager ogolimo i smanjimo na laki traktor, onda, zašto ga zovemo lakim bagerom?
    A i čemu služi?
    (Moram da kažem, 06. februar 2023 19:59)

    Pa mnogima ne treba bager, čak ni laki bager već baš taj laki traktor al taj nema da se kupi i zato hvala ovom liku koji se sigurno dosta potrudio da ljudi ne moraju da kupuju novi računar da bi imali najnoviji windows.
    (GoranH, 06. februar 2023 23:36)

    Jeste, fensi našminkana stvar za onog iz Donje Brijanje a onaj u Gornje Brijanje nema ni internet!
    (Nikola, 7. februar 2023 00:25)

    # Link komentara

  28. Ako bager ogolimo i smanjimo na laki traktor, onda, zašto ga zovemo lakim bagerom?
    A i čemu služi?
    (Moram da kažem, 06. februar 2023 19:59)

    Pa mnogima ne treba bager, čak ni laki bager već baš taj laki traktor al taj nema da se kupi i zato hvala ovom liku koji se sigurno dosta potrudio da ljudi ne moraju da kupuju novi računar da bi imali najnoviji windows.
    (GoranH, 6. februar 2023 23:36)

    # Link komentara

  29. Taman da pitam jel neko isprobao kad ono...
    Posetio stranicu,dva komentara koji kazu sledece,

    Not able to install .net Framework 3.5 to run another software. Also the update process is so slow. cant see any smoothness..

    I tried upgrading a VM Windows 10 pro and getting "Please reconfigure your boot.wim file to use flag 9 settings..." 0x8030002f

    Is that normal ? I read that we could upgrade but maybe we can only upgrade from Tiny10 to Tiny11 ?

    Tako da nista od ovog.
    (samo da kazem, 6. februar 2023 23:05)

    # Link komentara

  30. Ја немам едге. Нашао сам објашњење на јутјубу како да га обришем без враћања и за сада је ок.
    (Бабинџем, 6. februar 2023 22:58)

    # Link komentara

  31. OMG!!! Ono kad komsijin mali sa treceg sprata umisli da je pametniji od stotine developera, inzenjera... Trebao bi da proba to isto i na avionima, vozovima, brodovima i automobilima, siguran sam da bi i tamo nasao "visak delova", sretno Vam bilo....
    (Servis racunara Novi Sad, 6. februar 2023 22:00)

    # Link komentara

  32. Ja sam Edge potpuno onesposobio na Windows 10. Ne znam ni sam kako. Pratio sam neke upute iz razloga sto ga NE koristim, a on mi stalno skidao nekakav update... Koja glupost... I onda sam nasao te upute i nakon sto sam sve napravio kako pise - tadaaa! Nema ga vise. Zapravo, kada odem u Start traku pa na aplikacije tamo mi i dalje stoji Edge (vrv mogu i to da pobrisem, ali mi to ne smeta) ali nema ikonice i kada kliknem na nju nista se ne desava! Takodje, kada odem u settings pa kliknem na neki od linkova koji su pre otvarali u Edge-u, nista se ne desava. A nema vise ni skidanja prokletih update-a za aplikaciju koju NE oristim!!! Znaci pobedio sam Edge. There can be only ONE :)
    (recite NE nasilju!, 6. februar 2023 21:35)

    # Link komentara

  33. Jednom sa probao lite verziju i XP i 7 i nije se dobro zavrsilo. Nikad se ne zna koji servisi su pogaseni. Najgore je sto kad se desi neki problem ne znas da li je do same verzije ili neceg drugog.
    (Genije, 6. februar 2023 21:11)

    # Link komentara

  34. pa kako bez edge, microsoft tvrdi da win ne moze da radi hez njihovog bloatwarea
    (kaboom, 6. februar 2023 21:01)

    # Link komentara

  35. Ako bager ogolimo i smanjimo na laki traktor, onda, zašto ga zovemo lakim bagerom?
    A i čemu služi?
    (Moram da kažem, 6. februar 2023 19:59)

    # Link komentara