1. Kako ono beše iz kultnog filma "Gorštak" :
    "Može biti samo jedan"...?!
    (Žika, 28. jun 2022 07:31)

    # Link komentara

  2. Ni internet provajderi, ni provajderi mobilne telefonije ne bi trebalo da traže instalaciju enterprise certifikata od svojih korisnika... ako provajder hoće da pravi aplikaciju za neki svoj servis koji bi njihovi korisnici koristili, standarna procedura bi bila da to ide preko zvaničnog AppStorea.

    Tako da bi u startu bilo sumnjivo ako se neko u poruci predsavlja kao provajder i šalje korisniku neki enrprise certifikat i zatim ga šalje na neki "alternativni AppStore", što je poznato da Apple ne dozvoljava firmama da rade.

    Apple Developer Enterprise Program je program namenjen firmama koje nameravaju da razvijaju svoje aplikacije za svoju internu upotrebu, ako firma neke aplikacije neće javno da distribuira i samo u okviru firme hoće da ih koriste.

    iOS ne dozvoljava instalaciju takvih aplikacija ako korisnik nije prethodno dodao certifikat na uređaj da dozvoljava instalaciju aplikacija određene firme...

    A Apple ako otkrije da je neka firma prekršila uslove pod kojima je dobila certifikat, Apple u bilo kom trenutku može da im certifika oduzme, što znači da aplikacije koje su vezane za taj certifikat neće više da rade (što piše u članku da su već i uradili).

    Ima već raznih članaka da je Apple oduzimao certifikate onima koji ih nisu koristili samo u okviru svoje firme... jer takve stvari radi uglavnom samo "alternativne AppStoreovi" koji igraju igru mačke i miša sa Apple (Apple im oduzme certifikat, oni se registruju pod drugm imenom i tako u krug... itd).
    (Maks, 27. jun 2022 19:01)

    # Link komentara

  3. najveci spyware je google
    (milos, 27. jun 2022 18:45)

    # Link komentara