1. Au, lebe mekani, koliko glupih komentara, koliko "poznavalaca" telefona... Mnogi nisu koristili ništa više od Samsunga A50 ili Xiaomia Redmi 9C, a ovde pišu o Samsungu S21 Ultra. Kaže neko i da ima telefon koji nije nikad update-ovao, pa sad bug-uje... Kako ako nije update-ovan??? Kažu bolji S8 od S10 plus... 'Oće da je, ali juče. Kažu S21 usporen načisto... I to juče... Možda A12, ali S21 koji je izašao prošle godine, teško. Imao sam S8 plus, sad S10 plus. Radi odlično za telefon star 3 godine. Iphone ne bih uzeo samo zbog nekih sitnica koje meni lično smetaju, ali su odlični telefoni. Samsung S serija, i ako dolazi sa exynos čipovima kod nas, je mnogo kompletnija i stabilnija softverski od bilo kog kineza (xiaomi, oppo, oneplus...). Kinezi ne rade na optimizaciji korisničkog interfejsa, kao što to radi Samsung. Jedino večiti problem kod Samsunga ostaje upravljanje ram memorijom i baterijom. Nešto što je Apple rešio odavno. A možete porediti bilo koju klasu kineza sa Samsungom i dobićete to da je Samsung u svakoj klasi bolji. Osim možda negde po bateriji i brzinama punjenja i negde procesoru. Ali džaba jači procesor kad je UI (korisnički interfejs) loš, kao kod kod Xiaomi-a, mada ni Oneplus se nije proslavio sa nekim detaljima vezanim za UI. Tako da na kraju balade, molim stručnjake kojima je Samsung A32 ili Xiaomi Redmi Note 10 za poređenje sa S21 plus ili ne daj bože S21 ultra, da se uzdrže od komentarisanja telefona generalno.
    (nik02, 27. januar 2022 14:45)

    # Link komentara

  2. Kupio sam prosle godine nov samsung S21.zadovoljan sam bio.
    Sada imam S21ultra isto ga koristim i isto mi radi kao S21. Ovaj mi je 256GB. Ali ne vidim zašto ovaj tel nazivaju zverina od telefona. Baterija mu jeste bolja i kamera. Ostalo sve isto
    (Goran, 21. januar 2022 06:47)

    # Link komentara

  3. Samsung je zadnjih par godina malo posustao, ja sam uvek taj brend doživljavao kao ime koje sluša svoje kupce ali to jednostavno više nije tako, više to sada liči na neko prepucavanje sa Apple-om pre svega na štetu kupaca. Najgore od svega je njihova "strategija", prvo ismevaju apple za neke stvari, pa onda rade isto što i oni, da, pričam o izbacivanju audio džeka, punjača iz prodajnog pakovanja, uklanjanje micro sd slota, pa stavljanje exynos čipova za "neka" tržišta radi većeg profita, slabiji kapacitet baterije, sve u pokušaju da se oponaša "jabuka" i preuzmu njihovi kupci, skrenuli su sa puta, trebali su da nastave da slušaju kupce, tako bi mnogo više tržišta preuzeli. Jednostavno žele da povećaju profit po jedinici telefona, kao "jabuka" što je pogrešno, jer oni izbacuju veliki broj različitih modela svake godine dok imate samo tri do četiri iphone modela. Imam trenutno s20+ 5g model i Iphone 11 pro max 512gb(moj prvi Iphone, doneo ga iz usa) i mogu da kažem da je Iphone kvalitetniji uređaj, ali što se tiče korisničkog interfejsa ipak je ios nedovršen, nema ni približno toliko sitnih podešavanja-"custom-izovanja" koje, meni barem, život znače (kao npr. smart dial i podešavanje jačine alarma, prvo što mi je palo na pamet) ali je izuzetno fluidan i stabilan za razliku od Androida sa mnogo boljom baterijom. Podsećaju me pomalo na Nokiu i na njihovo držanje "mi smo najbolji i neuništivi", baš pred početak pada, ne bih voleo da se to ponovi sa samsungom.
    (Igor, 18. januar 2022 16:40)

    # Link komentara

  4. s21 ultra brutalan telefon a sada može i da se kupi po pristojnoj ceni.
    (Gotiva, 17. januar 2022 22:16)

    Šta je brutalno na 21?
    Žena mi ima 21 ,ja imam 20 i nema skoro nikakve razlike sem što je malo veći telefon sa neprimetno boljom kamerom.
    Ništa posebno.
    Sinovi mi koriste iphone 13 pro,takođe ništa posebno,telefon kao telefon,u zadnjih 5-6 godina meni je sve to isto.
    Dok radi kako treba ne menjam,kad se razbije ili pokvari kupi drugi,skoro pa da je i nebitno više koje marke,svi služe svrsi.
    (Miki, 18. januar 2022 05:47)

    rekao je s21 ultra ne s21. ogromna je razlika ali ne vredi vam objasnjavati...
    (m, 18. januar 2022 14:55)

    # Link komentara

  5. Imam Samsung i mogu da kazem barem sa moje strane gledista da je telefon s**nje, prenapumpan mnogo..Ja sam od onih koji je fanatik za tehnologiju, gledam i pazim svaku recenziju domacu ili stranu, koristio brdo telefona, susretao se ama sa svakom markom ovde u srbiji. Ali uvek sam imao odbojnost prema Samsung-u i sad kada sam ga kupio samo sam se razocarao.. Iphone je 10x optimizovaniji u svakom pogledu od Samsunga prihvatili vi to ili ne. Xiaomi npr ne racunajuci ove krs telefone nize klase, pricamo o telefonima od 500 pa na gore.. bukvalno disu za vratom, To sto samsung ima bolji interface za ikone i tako to, i zastita je vrh. Ekran je druga prica, ali i amoled ekrane imas sad skoro na svim telefonima od 500e, sve ostalo je puska, Do skoro su imali krs procesore.. Moj S21 radi sporije i skroz trokira.. svasta sam mu radio da ga malo poboljsam ali nista.. Telefon se cuva bukvalno bez ogrebotina.. Toliko o Samsungu. Xiaomi mi 11 ultra je izmisljen telefon za ovo g**no.
    (Realnost, 18. januar 2022 09:02)

    fanatik za tehnologiju kojem je iphone vrhunac tehnologije, dovoljo si rekao o sebi. ako vec poredis onda bar poredi istu klasu telefona jer s21 i xiaomi 11 ultra nisu ista klasa. s21 poredi sa xiaomia 11 a s21 ultra sa xiaomi 11 ultra. ako vec lazete onda lepo smislite tu laz i ajde sto lazete ovde nekoga nego sto sami sebe lazete.
    (m, 18. januar 2022 14:54)

    # Link komentara

  6. Imam Samsung i mogu da kazem barem sa moje strane gledista da je telefon s**nje, prenapumpan mnogo..Ja sam od onih koji je fanatik za tehnologiju, gledam i pazim svaku recenziju domacu ili stranu, koristio brdo telefona, susretao se ama sa svakom markom ovde u srbiji. Ali uvek sam imao odbojnost prema Samsung-u i sad kada sam ga kupio samo sam se razocarao.. Iphone je 10x optimizovaniji u svakom pogledu od Samsunga prihvatili vi to ili ne. Xiaomi npr ne racunajuci ove krs telefone nize klase, pricamo o telefonima od 500 pa na gore.. bukvalno disu za vratom, To sto samsung ima bolji interface za ikone i tako to, i zastita je vrh. Ekran je druga prica, ali i amoled ekrane imas sad skoro na svim telefonima od 500e, sve ostalo je puska, Do skoro su imali krs procesore.. Moj S21 radi sporije i skroz trokira.. svasta sam mu radio da ga malo poboljsam ali nista.. Telefon se cuva bukvalno bez ogrebotina.. Toliko o Samsungu. Xiaomi mi 11 ultra je izmisljen telefon za ovo g**no.
    (Realnost, 18. januar 2022 09:02)

    # Link komentara

  7. S9+ dok se ne raspadne.
    Radi vise od tri godine bez ikakvih problema.Sve sto novije izadje u prodaju je
    losijeg kvaliteta, a cena veca i veca. Zato nemam nameru da ga menjam.
    (DRAGAN, 17. januar 2022 23:38)

    I ja ga imam od 5/2018... jedino što se baterija brže prazni,pa razmišljam da uzmem novu !
    (Panac, 18. januar 2022 08:36)

    # Link komentara

  8. moram da pohvalim garanciju samsunga, pokvario mi se displej posle 23 meseca, zamenili su ga bez problema, nisu ni pitali da li je padao i slično... A padao je često.
    (Mile, 18. januar 2022 06:41)

    # Link komentara

  9. s21 ultra brutalan telefon a sada može i da se kupi po pristojnoj ceni.
    (Gotiva, 17. januar 2022 22:16)

    Šta je brutalno na 21?
    Žena mi ima 21 ,ja imam 20 i nema skoro nikakve razlike sem što je malo veći telefon sa neprimetno boljom kamerom.
    Ništa posebno.
    Sinovi mi koriste iphone 13 pro,takođe ništa posebno,telefon kao telefon,u zadnjih 5-6 godina meni je sve to isto.
    Dok radi kako treba ne menjam,kad se razbije ili pokvari kupi drugi,skoro pa da je i nebitno više koje marke,svi služe svrsi.
    (Miki, 18. januar 2022 05:47)

    # Link komentara

  10. Svi obilaze brend TCL koji u svojim telefonima nudi ekran za klasu više sa nešto slabijim čipovima. Moj TCL 10 pro, upoređivao sam sa mnogim drugim telefonima kada su izloženi dnevnom svetlu. Ekran bez premca.
    (todos, 18. januar 2022 05:43)

    # Link komentara

  11. Presao na kineze, prvo na Xiaomi pa na Realme, i nemam ni jedan jedini razlog da jurim samsung i dajem 100e i vise za ekvivalentni model. samo zato sto se zove samsung...
    (daki, 18. januar 2022 04:35)

    # Link komentara

  12. Sony Ericsson xperia mini pa deset meste prazno
    (MontiP, 18. januar 2022 01:48)

    # Link komentara

  13. Sony Ericsson xperia mini pa deset meste prazno
    (MontiP, 18. januar 2022 01:46)

    # Link komentara

  14. S9+ dok se ne raspadne.
    Radi vise od tri godine bez ikakvih problema.Sve sto novije izadje u prodaju je
    losijeg kvaliteta, a cena veca i veca. Zato nemam nameru da ga menjam.
    (DRAGAN, 17. januar 2022 23:38)

    # Link komentara

  15. @Milko

    Kad su telefoni bili 300€ i bili su skupi.
    Tad su služili za pozive i sms. Možda po koja igrica.

    Na današnjim telefonima možeš da igraš igrice, gledaš film, snimaš, koristiš mail i dosta drugih alata potrebnih za posao.
    (oladipo, 17. januar 2022 17:08)

    O čemu ti pričaš? Pre 10 godina sam kupio Nokia N8, koja je imala metalno kućište i kameru od 12MP sa OIS koja je radila i pri snimanju videa.
    Jeste da je kvalitet izlišno porediti sa današnjom tehnologijom, ali taj telefon je tada koštao u slobodnoj prodaji oko 45.000 dinara, ali se kod operatera uz paket od 1200 dinara mesečno mogao dobiti za 19.200 dinara, odnosno 1.600 dinara mesečno na 12 meseci.
    A šta sada može da se dobije za 1600 dinara mesečno na 12 meseci, a da nije neki Xiaomi ili drugi kineski brend?

    Prodaju novih telefona guraju proizvođači softvera. Meni je 4 godine star Android (8 jezgara, 4GB ram) od pre 2-3 meseca naglo usporio, na njemu je još uvek Android 8 koji nisam ažurirao "na silu", jer nemam vremena da se bakćem time iako bih znao da uradim, dok telefon kupljen pre 4 meseca (isto 8 jezgara, "malo" novijih, 8 GB rama, Android 11) jednostavno leti.
    I ovaj stari je radio sasvim solidno do pre tih nekoliko meseci, sada ga koristim kao sekundarni, i bukvalno kao da ode na "spavanje" i radi samo jedno slabije jezgro, pa kad bilo šta pokrenem, treba mu pola minuta da se "probudi".
    A na novom sve leti 10 puta brže i baterija traje 3-4 puta duže.
    Ali je cena 2x u odnosu na stari.
    (Veliki brat, 17. januar 2022 22:58)

    # Link komentara

  16. Samsung pa dva mesta prazno pa jabuka i svi ostali.
    (Djole, 17. januar 2022 22:56)

    # Link komentara

  17. imam Note 20 Ultra. Necu da ga menjam do daljnjeg. Po meni, najveca mana ovogodisnjih telefona je nedostatak memory card slota. Moj Note je poslesnji Samsung sa sd card slotom i to me spasava, jer su mi tu sve slike.
    (nidzerland, 17. januar 2022 22:53)

    # Link komentara

  18. Чиме се бавите"јадни" народе. И каквим најбољим моделима причате. Са просечним платама од 300 евра, желели би да имате телефон од 1000 евра, па пошто не можете онда се само непотребно фрустрирате.
    (Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:24)

    # Link komentara

  19. Само неки телефон до максимално 200 евра. Имао сам све могуће телефоне од оних слабијих до најбољих. У данашње време, једино ако нисте изкомолексирани, ништа вам објективно не треба боље, рецимо од Хиоми редни ноте 11 про.
    (Милош Радунковић, 17. januar 2022 22:19)

    # Link komentara

  20. s21 ultra brutalan telefon a sada može i da se kupi po pristojnoj ceni.
    (Gotiva, 17. januar 2022 22:16)

    # Link komentara

  21. Procitao samo naslov i tacno sam znao da je razlog nestasica cipova.
    Ali,jedno veliko ali,kada poskupi za odredjeni procenat 30%-60%,misteriozno kao i uvek,jel,odjednom ima svega u dovoljnim kolicinama.
    Najbitinije je cim je poskupelo,ima svega.Kako i zasto?
    Kako poskupljenje resava nestasicu?
    Pa dokle bre vise?
    (samo da kazem, 17. januar 2022 22:15)

    # Link komentara

  22. @Definitivno odustajem od Samsunga i svih kineza. Ne vrede ni pola ovih para…
    (Žurkolomac, 17. januar 2022 17:49)

    Pa od koga će onda da uzmeš, od marsovaca?
    (Bezos, 17. januar 2022 20:48)

    dobar. lol.
    (dude, 17. januar 2022 21:53)

    # Link komentara

  23. Huawei P30 lite - dok se ne raspadne!
    (Marko, 17. januar 2022 21:46)

    # Link komentara

  24. počeli su da štede previše. Imam A40 i mislio sam da pređem na A42, međutim odustao sam jer moj ima gorila staklo generacije 3, a novi A42 nema gorila staklo. isto kvad kor, i nešto više memorije. E da, slabija selfi kamera u megapikselima a prošlo je 2 godine!
    (Mile, 17. januar 2022 21:45)

    # Link komentara

  25. @Definitivno odustajem od Samsunga i svih kineza. Ne vrede ni pola ovih para…
    (Žurkolomac, 17. januar 2022 17:49)

    Pa od koga će onda da uzmeš, od marsovaca?
    (Bezos, 17. januar 2022 20:48)


    @bezos:
    Da, od najboljih “marsovaca”: Apple-a. Pljuvao sam ih, ali ispade da su najbolji. Definitivno.

    (Samo se mani priče o tome kako su sve Apple proizvode, zapravo, izmislile male, pametne i vredne, kinesko-korejske glavice sa slamenim šeširima iz pirinčanih polja. Blam je toliko baš ne znati, šta znače patenti, izrada po naručenim specifikacijama, implementacija patentiranih tehnologija i procesa, materijali …itd)
    (Istrebljivač_Vonjevina, 17. januar 2022 21:30)

    # Link komentara

  26. Ne mogu oni da poskupe, koliko ja mogu da platim.
    (bahato, 17. januar 2022 21:29)

    # Link komentara

  27. imam S21 ultra, profi potpuno. treba mi za snimanje, skroz je opravdao cenu.
    (snimatelj, 17. januar 2022 20:58)

    За снимање бих ипак пре одабрао IPhone.
    (ivan, 17. januar 2022 21:08)

    # Link komentara

  28. Ko je naseo na s21 ultra nece kupiti s22 sigurno
    (Joca, 17. januar 2022 18:41)
    Kaži koje mane ima da ne nasednemo i mi.
    (Radnaskela, 17. januar 2022 21:00)

    # Link komentara

  29. imam S21 ultra, profi potpuno. treba mi za snimanje, skroz je opravdao cenu.
    (snimatelj, 17. januar 2022 20:58)

    # Link komentara

  30. @Definitivno odustajem od Samsunga i svih kineza. Ne vrede ni pola ovih para…
    (Žurkolomac, 17. januar 2022 17:49)

    Pa od koga će onda da uzmeš, od marsovaca?
    (Bezos, 17. januar 2022 20:48)

    # Link komentara

  31. Ljudi ja imam s8+ evo ulazi u 4tu godinu, telefon bomba!
    Ima bolju kameru od s10, tvrdim!
    Fluidan, 4gb ram, dok ne crkne ne menjam ga, a ne gasim ga iskreno.
    Baterija ceo dan lagano.
    Sve ovo ostalo je postalo smeeesno i preskupo
    (Raalee, 17. januar 2022 20:45)

    # Link komentara

  32. @niki

    Da se nadovezem na tvoj post,pred 3 dana kupio Samsung A52s 5G….katastrofalna baterija i jos gori otisak prsta,uglavnom jedno veliko razocaranje vratio ga nazad.
    (Marino, 17. januar 2022 20:44)

    # Link komentara

  33. Sad jos i to..ionako su bili precenjeni...xiaomi je mnogo isplativiji...
    (Misko, 17. januar 2022 20:11)

    # Link komentara

  34. s21 ultra, imate ispod 800 eura nov nadjete, ubedljivo najbolji telefon na svetu jos uvek..ovi sto pljuju samsung su obicni pacijenti, samsung pa 3 prazna mesta pa neka se poredjaju ostali kako hoce, A52s telefon godine po svemu gledano, ulozeno- dobijeno, S21 ultra najbolji telefon na svetu.. malo li je, i ovo nisam ja izmislio, gledajte malo sajtove, informisite se, probajte, ne tupite!!
    (niki, 17. januar 2022 19:47)

    # Link komentara

  35. Ovako ce i moj radni sat da poskupi zavisno od klijenta sa 15-30e na 45-60e. Bolje da radim manje i zaradim minimum isto, pa ce biti i za S22 ultra max super awesome TDI green electric...
    (najbrze bajjace najbolhe, 17. januar 2022 19:14)

    # Link komentara

  36. Moj Huawei Y7 "brije" koiko dobro radi evo vec sad ce treca godina, platio ga 140 eura, imam sve sto mi treba, zadovoljan sam.
    (Ivan, 17. januar 2022 18:52)

    # Link komentara

  37. Ko je naseo na s21 ultra nece kupiti s22 sigurno
    (Joca, 17. januar 2022 18:41)

    # Link komentara

  38. Nikad ga više neću kupiti.
    Samo kineske slobodne telefone.
    (Zaklet, 17. januar 2022 18:34)

    # Link komentara

  39. Sve je to ok kad bi svi dobili Snapdragon Gen1. Za Exynos 2200 koji je velika nepoznanica i čije zvanično predstavljanje je otkazano bez ikakve najave, čak se pominjalo da odustaju od njega do daljnjeg zbog nekih problema, ovo je ipak preskupo. Ja iskreno ne polažem previše nade da će se Exynos pokazati ni približno dobro kao Snapdragon tako da ili šverc iz USA ili neki drugi telefon a po svoj prilici biće ovo drugo. Ja sam baš čekao S22 zbog veličine, pošto je Google povećao Pixel 6 na 6.5 inča ali sve mi izgleda da ću konačno i ja da probam taj iPhone.
    (zlikovac, 17. januar 2022 18:32)

    # Link komentara

  40. Nije tačno da je isto danas 1000 i pre 15 godina 300. Ja sam 2007. kao student od dve mesečne stipendije sebi kupio N73, nekih 180e. Tada je aktuelan bio N82, dakle telefon star jednu generaciju. Hajde da vidim koji student i od koliko stipendija može da kupi S20 ili nešto slično? Pa meni sada treba cela plata koja je bar 10 puta veća od tadašnje stipendije. A sumnjam da danas studenti imaju stipendiju 300-400e.
    (gigi, 17. januar 2022 18:30)

    # Link komentara

  41. Bice i punjac u kompletu?
    (Belcha, 17. januar 2022 18:23)

    # Link komentara

  42. Dzigi

    Pa kad zabaguje, onako ga malo tresneš i proradi. :)
    (gigi, 17. januar 2022 18:21)

    # Link komentara

  43. zadnjih 10 godina uzimam iskljucivo samsung, i vise sam nego zadovoljan, kada je izasla serija s20 uzeo sam s20+ zato sto je s20 ultra bio preskup, s21 ultra nisam mogao ni da nadjem preko mreze nigde, a kada sam video cene serije s22 odlucio sam da definitivno dignem ruke od samsunga i najverovatnije predjem na xiaomi t12 kada izadje, cene samsunga i iphona su bas prenaduvane, za te novce koje traze ne vrede, samo je sisanje ovaca i nista drugo!!!
    (Huan Pablo Don Fernando, 17. januar 2022 17:34)

    Imaš s20+ i već ti treba nov telefon? Moj je star 4,5 godina i još lepo radi. A dao sam 170€ za njega kad sam ga kupio novog. Izgleda da se taj Samsung ne isplati nikako.
    (BRAČNI DRUG, 17. januar 2022 17:58)

    # Link komentara

  44. Počeće da ugrađuju lampe umesto čipova.
    (dzigi, 17. januar 2022 17:52)

    # Link komentara

  45. Definitivno odustajem od Samsunga i svih kineza. Ne vrede ni pola ovih para…
    (Žurkolomac, 17. januar 2022 17:49)

    # Link komentara

  46. @Milko
    Taj telefon sto je kostao 300 evra ste preplacivali jer danas moze da se kupi novi (sa istom tehnologijom od onda) za 50-150 evra.
    To sto je nekad bio telefon danas je racunar koji staje u dzep koji ima funciju telefona. (mada je vecina telefona brza od vecine racunara)
    Tih 300 evra je kao danas 600 evra i to se zove inflacija.
    Inflacija u americi je 7,5 posto u EU u zavsinosti od drzave od 3-6% samo za godinu dana.
    Dodaj tome compounding efekat (onoo sto zovu kamata na kamatu) pa ce sve da bude jasnije.
    (kos, 17. januar 2022 17:43)

    # Link komentara

  47. Znači kod nas 1000€ ako ne i više pošto s21 cene 105,000 trenutno.
    (Nebojša, 17. januar 2022 15:47)

    Evo ti cena u Berlinu, Media Markt prodavnica, S21 je trenutno 789e puta otpr 117 jednako cca 92300. Taman oko 100e skuplje kod nas, vrv će tako biti i sa S22. Skup prevoz brate a, 100e po uređaju, teški su sto kila svaki samo mi to ne osetimo zbog gravitacije. Inače ima ne puno jeftinije, ali jeftinije, na netu da se nadje ako ti je nebitna mogućnost da se pokvari tj garancija, zbog slanja tj vremena dok ti uređaj stigne nazad. Svako dobro!
    (Bradonja, 17. januar 2022 17:42)

    # Link komentara

  48. @ Dragoljub, 17. januar 2022 16:37

    Upravo zbog baterije sam presao na Apple, dojadilo mi je da vucem powerbank sa sobom i da imam punjac u kuci, kolima, radnom stolu na poslu i jos par kablica kojekuda da se nadju. Takodje sam bio veran Samsungu, narocito seriji Note, ali preterali su sa slabljenjem baterije.

    Ja inace telefon bas dosta drndam, a sada mi baterija traje 2 dana, sto je maltene nemoguca misija za Samsung. I jos jedna stvar - baterija na 4%, zaboravim da stavim na punjac, ujutru zvoni alarm, stavim na punjac i za 20 min dok se spremim, baterija ima dovoljno za do uvece. Da je Samsung verovatno bi se probudio u podne jer bi baterija crkla u toku noci …
    (Djorke, 17. januar 2022 17:41)

    # Link komentara

  49. Ako dignu cenu moracu da uzmem neki drugi. I ovako su preskupi pa ako jos dignu cenu...to je to, posle 15 godina za mene bar.
    (majstor, 17. januar 2022 17:41)

    # Link komentara

  50. Pa prosto nemoguce za Samsung, zar ne kazu ti korisnici istog da je to povoljan telefon i ne tako skup kao jabuka,a ono on skuplji a na zalost njih nikad dostizan IPhone-u
    (VeljaMG, 17. januar 2022 17:39)

    # Link komentara

  51. zadnjih 10 godina uzimam iskljucivo samsung, i vise sam nego zadovoljan, kada je izasla serija s20 uzeo sam s20+ zato sto je s20 ultra bio preskup, s21 ultra nisam mogao ni da nadjem preko mreze nigde, a kada sam video cene serije s22 odlucio sam da definitivno dignem ruke od samsunga i najverovatnije predjem na xiaomi t12 kada izadje, cene samsunga i iphona su bas prenaduvane, za te novce koje traze ne vrede, samo je sisanje ovaca i nista drugo!!!
    (Huan Pablo Don Fernando, 17. januar 2022 17:34)

    # Link komentara

  52. @Milko
    (oladipo, 17. januar 2022 17:08)

    I na sve to sto ti napisa, ja imam samo jedno da ti kazem:

    Sve to daje i jedan stari Samsung S8, sa kojeg ti pisem ovaj komentar!

    A vi i dalje samo nastavite da budete ovce, a jos je gore stanje sa (I_ovcama)!!!
    (acca, 17. januar 2022 17:26)

    # Link komentara

  53. @Milko

    Kad su telefoni bili 300€ i bili su skupi.
    Tad su služili za pozive i sms. Možda po koja igrica.

    Na današnjim telefonima možeš da igraš igrice, gledaš film, snimaš, koristiš mail i dosta drugih alata potrebnih za posao.

    Tako da u današnjem telefonu imaš ono što si imao u tim telefonima od 300€, plus imaš video konzolu koju si imao posebno tada, plus fotoaparat, plus kameru, plus gomilu funkcija kompjutera koja je prešla na telefon. Roming sa pojavom aplikacija za razgovor i čet više nije problem.

    Izađe jeftinije nego pre 15godina iako su telefoni danas 700-1000€.

    A ako ti ne treba dobar ekran, jak procesor, dobra kamera, već samo neke od tih opcija, postoje telefoni nižeg cenovnog ranga. Pa ako ti telefon služi samo pozive možeš da ga kupiš ne za 300€ nego za 30€.
    (oladipo, 17. januar 2022 17:08)

    # Link komentara

  54. Sto se mene tice mozete staviti i 3000 eura da bude nemam nista protiv, zato sto sam na svu srecu prestao biti ovca za sisanje Ovo je po mom misljenju preslo sve moguce granice
    (danijel, 17. januar 2022 16:40)

    # Link komentara

  55. Volim Samsung i njegov softver, ali brate postali su bezobrazno skupi. Da bi uzeo neki telefon on njih koji valja nešto moraš da izdvojis minimum oko 300e (A52 i A72 modeli), a da ne pričam o S seriji...
    (Vesela Masina, 17. januar 2022 16:39)

    # Link komentara

  56. Samsung je mnogo moćna kompanija. ima dovoljno sredstava i mogućnosti da postavi cene kako želi, čak i da eksperimentiše na tržištu sa nekim modelima koji teško da mogu da vrate i ono što su uložili i njih.
    konkurencija je velika, i ako preteraju, mnogi će ići ka Apple-u koji imaju para a oni što nemaju će ići ka novim brendovima koji su sve bolji. Verujem da Samsung neće menjati cene, za sada.
    Inače spadam u one koji vole ovaj brand i skoro dve decenije sam mu veran kad su mobilni telefoni u pitanju. Ono što zameram su baterije koje namerno ili slučajno ne traju dugo, i brzo im pada kapictet. Čini mi se da Apple nema taj problem.
    (Dragoljub, 17. januar 2022 16:37)

    # Link komentara

  57. Ne vredi te pare telefon od 400-500 eura resava sve, ko hoce kameru kupi fotoaparat
    (vosa, 17. januar 2022 16:33)

    # Link komentara

  58. samo dizi
    (dare, 17. januar 2022 16:21)

    # Link komentara

  59. Uvek ce tu biti stari dobri uvoz preko madjarske
    (iDoubt, 17. januar 2022 16:13)

    # Link komentara

  60. Mogu oni da povecavaju ali ja ne moram da kupim.
    (NR, 17. januar 2022 16:00)

    # Link komentara

  61. "Telefoni nisu skupi, nego smo mi siromasni i ne mozemo da priustimo."

    Ovo uopste nije tacno. Kada je nesto skupo, to je skupo, nebitno od nasih plata. Kada bi video negde da najobicnij hleb kosta 1000 dinara, da li bi rekao: "Pa nije skup, to mi mozemo da priustimo"?

    Ili cokolada od 20 evra za 100 grama. Ja mogu da je priustim, ali jeste skupa.

    Dakle, telefoni su objektivno skupi, nista tu nije subjektivno.

    Secam se kada nam je telefon od 300 evra bio preskup
    (Milko, 17. januar 2022 15:58)

    # Link komentara

  62. Izveštaji sugerišu da bi Samsung Galaxy S22 mogao imati početnu cenu od 899 dolara, što je za oko 100 dolara više od njegovog prethodnika.

    Znači kod nas 1000€ ako ne i više pošto s21 cene 105,000 trenutno.
    (Nebojša, 17. januar 2022 15:47)

    # Link komentara