Xiaomi je broj 1 u Evropi

Po prvi put, Xiaomi je naprodavaniji telefon u Evropi.

Izvor: B92, Strategy Analytics, Verge
Pošaljite komentar
  1. @Back in Black
    Znaju oni sve to, ali vole da lažu i teše sami sebe. Kako su eto baš oni sirotani pametni, a svi ostali koji imaju skuplje i bolje blesavi i naivni. Tzv psihologija sirotinje.
    (ciga, 5. avgust 2021 09:56)

    Jeste svi koji znaju da koriste mozak i razmisle pre nego sto nesto kupe su sirotinja, mada bolje i sirotinja u novcaniku nego sirotinja u glavi.
    (WoonaMax, 5. avgust 2021 20:12)

    # Link komentara

  2. @mr wolf
    Pravi pametni telefoni postoje negde od preloma milenijuma, recimo prvi palmovi i originalne WinMobile sprave, HP-i i HTC-ovi. Ja ih koristim od 2003., a pošto sam ranije, jer je tehnologija napredovala i stalno je bilo nekih poboljšanja koja su meni značila (danas se poboljšavaju mahom samo kamere, koje malo koristim, pa mi je svejedno) kupovao novi na svakih nekoliko meseci, do sada sam koristio nekih tridesetak, a sačuvao sam otprilike pola od njih. Potpuno mi je realno da je neki serviser, vlasnik zalagaonice ili prodavac promenio dvesta modela, mene bi to smaralo, jer poslednjih desetak godina, otkad sam prešao na Android, rutujem i temeljito modujem telefone, što mi uzme dva-tri popodneva, ali ko to ne radi, a voli da menja, nije baš nemoguće da svakih mesec-dva menja telefon, mada jeste malo ekstremno :))
    (EU Citizen, 5. avgust 2021 17:11)

    # Link komentara

  3. @Back in Black
    Znaju oni sve to, ali vole da lažu i teše sami sebe. Kako su eto baš oni sirotani pametni, a svi ostali koji imaju skuplje i bolje blesavi i naivni. Tzv psihologija sirotinje.
    (ciga, 5. avgust 2021 09:56)

    # Link komentara

  4. @Mikloš Salamander

    Apsolutno se slažem. Govorio sam ako ispadne neka baš dobra kupovina, da znaš šta kupuješ, a možeš da održavaš. Ne na oglase nov nov nov. Iz iskustva poznanika i prijatelja znam da je moguće kupiti i dobar stariji premijum i dobar manji noviji auto. Samo strpljenje i ako treba koja stotka više, može da se isplati. Poznanik ima A4 1.8 T sline karavan, održava ga bolje nego sebe :) Bukvalno se ne čuje, koža odlično očuvana, ide kao metak, druga dimenzija u odnosu na novije niže klase automobile. Naravno, ponešto više i košta za održavanje.
    (Klarksonov učenik, 4. avgust 2021 18:33)

    # Link komentara

  5. Vecina mojih fotografija kad se izrade, ispadnu kao da su fotografisane DSLR-om
    (Marko, 4. avgust 2021 09:03)

    To možeš da sanjaš, druga je stvar kad se porede fotke sa DSLR-om napravljene od strane nekog amatera u Auto modu (takozvana "zelena kockica" na točiću za izbor moda).

    Za te pare koliko košta tvoj "flegšip" za DSLR jedva da može da se kupi pristojan "prajm", a za solidan DSLR aparat sa FF senzorom i 3 objektiva potrebno je maltene 3 puta više novca nego za taj tvoj "flegšip" telefon.

    Međutim, sve zavisi KO barata tom opremom.

    Ono što je sigurno, telefonom ne možeš lepo ufotkati dete dok trčkara po dvorištu nikakvim "flegšipom", ali zato možeš i najjeftinijim DSLR aparatom i solidnim objektivom.

    Kamere na telefonima jesu napredovale, i praktično su obesmislile kompaktne i "prosumer" fotoaparate, ali nikad neće moći da daju fotografije čak ni kao najjeftiniji DSLR sa objektivom koji dolazi u kompletu.

    Problem je što telefoni koriste AI algoritme da usavrše sliku, pa fotografije izgledaju lepo, ali ne i realno. Ako ti treba nešto drugačija obrada fotografije, na toj dobijenoj telefonom nemaš šta da obrađuješ, ona je već ispeglana i mnogi detalji su već uništeni.

    Ni kod DSLR-a često sirova fotografija ne izgleda tako perfektno, ali nakon profesionalne obrade i dorade sa njom ne može da se poredi ništa dobijeno telefonom.
    Može samo na "testovima" koje sponzorišu proizvođači telefona.
    (Veliki brat, 4. avgust 2021 18:16)

    # Link komentara

  6. Komentari braće Srba, inače velikih magova, stručnjaka i stvaralaca modernih tehnologija....
    (Oddball, 4. avgust 2021 16:34)

    # Link komentara

  7. A u svetu
    (Milos, 4. avgust 2021 16:34)

    # Link komentara

  8. samo napred kupujte visestruku skuplje telefone za viber i pozive.
    totalno opravdano.kao kad za belu hilfiger t-shirt sa malim znakom platite 50+eura a takva ista drugih brendova kosta max 15.isti materijal,ista sirotinja u bangladesu ih sije i pakuje...i sa takvim razmisljanjem dodjete da pametujete.to nisu italijanske cipele rucno radjene pa da kosta.razumeo sam do pre neku god kad je velika razlika bila u dobrom ili losem tel ali zadnjih god dve ko da vise od 250-300eur za tel pa jos na rate ako moze preko operatera taj nije bas u ravni.osim naravno ako firma plati...pa kod automobila bar ima razloga sto je neki visestruko skuplji ali za telefon dati 700-1200 eur nije bas normalno.pa dajte bolje 300 glave za tel a 4 u dobrotvorne svrhe izgledacete bar pametnije.
    (Alex, 4. avgust 2021 16:29)

    # Link komentara

  9. @medeabg

    redmi 10 ne postoji.
    redmi note 10 poatoji ali uz njega ne idu slusalice tako da ako lazes budi malo pametniji ako mozes bar to.
    (Alex, 4. avgust 2021 16:20)

    # Link komentara

  10. Čita se Ćo-mi
    (mile, 3. avgust 2021 19:03) # Link komentara

    Mozda tako cita neki "Pirotski" kinez :) Šao-mi
    (Eldachos, 04. avgust 2021 09:26)

    Ne brukajte se. Svako zna da se kaze Šau Miu bajo moj!
    (Oscar, 4. avgust 2021 15:50)

    # Link komentara

  11. telefoni za sirotinju
    (najjaci, 4. avgust 2021 08:10)
    a to uzmeš samsung ili iPhone, pa nemaš ni za kafu, i jedeš paštetu...

    ali ovi "prezadovoljan sam" i "odlican je samo mu fali ovo, ovo, ovo"... nisu videli sta je i kako izgleda dobar telefon...
    (mrk, 4. avgust 2021 07:16)
    ja se mogu kladiti da če moj Xiaomi star dve godine bolje i brže odraditi bilo koji zadatak od bilo kog samsunga. Možemo se kladiti u šta god hoćete
    (dragan, 4. avgust 2021 14:03)

    # Link komentara

  12. Kako smarate sa tim stolom na kaficu. Imam Samsung flagship telefone vec godinama i nikad ih ne stavljam na sto u kaficu, osim ako bas cesto dobijam poruke, pa da ga ne guram u tesan dzep svaki cas. Ista situacija je i sa mojim prijateljima koji imaju skupe telefone. Niko ih ne drzi na stolu da bi se pokazao. U redu je nemati novca za skup telefon, ali pricati da Xiaomi od 200e jednako obavlja posao, je budalastina. Vecina mojih fotografija kad se izrade, ispadnu kao da su fotografisane DSLR-om, nemam problema sa proximity senzorom kao Xiaomi, kad ponekad odigram igricu, sve stavim na high i uzivam itd. Odveze vas i Dacia od tacke a do tacke b, ali ne isto kao BMW... Tako je i sa telefonima, ko ima da plati za luksuz, uzivace vise, ko nema, tesice se da su ovi koji imaju budale na sta trose pare. A da su budale, tesko da bi imali pare.
    (Marko, 04. avgust 2021 09:03)
    Znaci 1000 eura zato sto ima bolje slike i video igrice na high?Znaci ko ne igra igrice i bole ga uši da ima vrhunske slike, jer je to obicna slika takvi telefoni su bacanje para?
    (Back in Black, 4. avgust 2021 13:36)

    # Link komentara

  13. @ Nikola Zahtevan korisnik mobilnog telefona... Zamisli molim te, koji debilizam sve naučnici na telefonima...

    pa sta ti tu nije jasno? moja baba nije zahtevan korisnik. njeno unuce jeste. to je terminologija koja se koristi "zahtevni korisnik". to je onaj sto koristi 110% mogucnosti telefona. ja nisam taj. nemam fb na telefonu. ne igram igrice. za po netu i dalje koristim komp, jer ima veliki ekran. telefon mi je i dalje samo telefon. sta ce meni iphone koji kosta kao obican telefon + godisnji odmor?
    (nikola, 4. avgust 2021 13:32)

    # Link komentara

  14. 99 posto ljudi izgovara pogrešno.Nije Šaomi već Sjaomi.X na kineskom se izgovara kao Sj
    (mookie blaylock, 4. avgust 2021 13:18)

    # Link komentara

  15. Čita se Ćo-mi
    (mile, 3. avgust 2021 19:03) # Link komentara

    Mozda tako cita neki "Pirotski" kinez :) Šao-mi
    (Eldachos, 04. avgust 2021 09:26)


    Ili najsličnije Show me na engleskom.

    [link]
    (466453, 4. avgust 2021 13:06)

    # Link komentara

  16. Neko kupuje telefon zato sto mu treba, a neko da bi lecio komplekse. Najsmesniji su oni koji kupuju najnovije Ajfone ili najskuplje Samsunge, a jedva znaju da posalju SMS. Lecenje kompleksa je cudo. A sto se vas tice koji omalovazavate Xiaomi, samo da napomenem, da imam jedan njihov telefon i zaista je cudo od telefona. U srednjoj klasi mu nema ravnog, kakav crni Samsung. Samsung jeste ime, ali imaju jako mnogo modela koji ne vrede nicemu, gde ih konkurencija sije uzduz i popreko. Kada se pojavio Huawei, svi su govorili kako je u pitanju kineski krs, a P40 je jedan od najkvalitetnih telefona koji se moze naci na trzistu. Prema tome, razumem skepticizam, ali mi koji koristimo Xiaomi znamo zasto smo ih odabrali. Za relativno malo para, daju zaista kvalitet. I te price o bagovima su takodje naduvane. Bilo je par bagova na ovom mom telefonu, ali nista posebni, a i njih su u apdejtima vrlo brzo otklonili. Dakle, toplo preporucujem Xiaomi, jer zaista nude puno za male pare. Nisu evropljani glupi, znaju oni sta vredi.
    (PROFA, 4. avgust 2021 13:04)

    # Link komentara

  17. Samo Pixel i iPhone bajo.
    Sve ostalo zamajavanje.
    (Mirko, 4. avgust 2021 12:50)

    # Link komentara

  18. Kako smarate sa tim stolom na kaficu. Imam Samsung flagship telefone vec godinama i nikad ih ne stavljam na sto u kaficu, osim ako bas cesto dobijam poruke, pa da ga ne guram u tesan dzep svaki cas. Ista situacija je i sa mojim prijateljima koji imaju skupe telefone. Niko ih ne drzi na stolu da bi se pokazao. U redu je nemati novca za skup telefon, ali pricati da Xiaomi od 200e jednako obavlja posao, je budalastina. Vecina mojih fotografija kad se izrade, ispadnu kao da su fotografisane DSLR-om, nemam problema sa proximity senzorom kao Xiaomi, kad ponekad odigram igricu, sve stavim na high i uzivam itd. Odveze vas i Dacia od tacke a do tacke b, ali ne isto kao BMW... Tako je i sa telefonima, ko ima da plati za luksuz, uzivace vise, ko nema, tesice se da su ovi koji imaju budale na sta trose pare. A da su budale, tesko da bi imali pare.
    (Marko, 04. avgust 2021 09:03)

    ma tvoj zivot je jedna velika avantura!
    (Oscar, 4. avgust 2021 12:01)

    # Link komentara

  19. @@Razgovor,poruke,slikanje,facebook,
    Whatsapp,Viber,Youtube neke aplikacije i to je to.I to koristi 99,99999,999999 posto ljudi na ovoj zemaljskoj kugli.Jedino je razlika kada onaj koji je zahtevan korisnik ode u fensi kafic i izvadi telefon odmah se oseca nekako mocno.
    (Back in Black, 03. avgust 2021 17:27)
    Ovo naravno nije istina, cak je i glupavo reci u 21 vijeku. Koristim Samsung Pay gdje god mogu, fantasticna opcija. Microsoft Office jako cesto, pogotovo u Dex modu( bez njega ne znam kako bih ), koji moram reci cesto koristim zbog posla, a i cesto da gledam filmske sadrzaje od raznih aplikacija, cesto i od popcorne. Naravno ovo radim na Samsungu i njegovim aplikacijama, telefon je neprevazidjen softverski, a to je danas najvaznije. Ta glupava poredjenja brzine, odziva, nijanse fotografije kamera i ostalih gluposti koje prosjecan korisnik uopste i ne vidi, se moglo raspravljati prije 5-6 godina, danas je to softver.
    (Veka, 4. avgust 2021 10:56)

    # Link komentara

  20. nista cudno, xiaomi je najvazniji partner Qualcomm koji je najveca svetska kompanija za proizvodnju mobilnih cipova,modema.Zapravo ARM je jos vazniji globalno, ali Qualcomm radi kastomizaciju ARM resenja i radi dizajn modema, grafickog podsistema...Xiaomi treba da uradi unapredjenje i profesionalizuje MIUI i onda moze racunati na ozbiljnu dominaciju.Za tron kome tezi nisu dozvoljeni neki amaterski propusti, nekvalitetne komponente i bagovi.
    (Petar, 4. avgust 2021 10:11)

    # Link komentara

  21. Imam mi 10t pro i prezadovoljan sam,za 70 hiljada tesko da se može naći bolji telefon
    (baskonia, 03. avgust 2021 17:05)

    Ne znam gde vi kupujete telefone,ali ovaj model bukvalno kosta 50.000 u vrh glave
    (Juice, 4. avgust 2021 09:54)

    # Link komentara

  22. Pre oko 5 god kupio prvi xiaomi. Pre 3god drugi koji i sad koristim. U okolini se skori svi smejali kad sam ga kupio.
    U međuvremenu dosta ljudi je uzelo xiaomi i svi su zadovoljni.
    Sada mi je vreme da zamenim telefon. Hteo poco x3 nfc pa redmi note 10 pro ali sam odustao. Cak sam i maske narucio sa alija. Mislim da necu vise uximsti xiami zbog raznih bagova. Ovi novi telefoni nisu nas kvalitst neki
    (che, 4. avgust 2021 09:41)

    # Link komentara

  23. Čita se Ćo-mi
    (mile, 3. avgust 2021 19:03) # Link komentara

    Mozda tako cita neki "Pirotski" kinez :) Šao-mi
    (Eldachos, 4. avgust 2021 09:26)

    # Link komentara

  24. Xaomi k'o Xaomi služi me ovaj Redmi 9 na 12-tici jedino nisam zadovoljan blicem i što nema onu notifikacijsku lampicu. Inače sasvim OK mobilni telefon za ono zbog čega sam ga kupio. Naravno i da pišem komentare.
    (XXL, 4. avgust 2021 09:05)

    # Link komentara

  25. Kako smarate sa tim stolom na kaficu. Imam Samsung flagship telefone vec godinama i nikad ih ne stavljam na sto u kaficu, osim ako bas cesto dobijam poruke, pa da ga ne guram u tesan dzep svaki cas. Ista situacija je i sa mojim prijateljima koji imaju skupe telefone. Niko ih ne drzi na stolu da bi se pokazao. U redu je nemati novca za skup telefon, ali pricati da Xiaomi od 200e jednako obavlja posao, je budalastina. Vecina mojih fotografija kad se izrade, ispadnu kao da su fotografisane DSLR-om, nemam problema sa proximity senzorom kao Xiaomi, kad ponekad odigram igricu, sve stavim na high i uzivam itd. Odveze vas i Dacia od tacke a do tacke b, ali ne isto kao BMW... Tako je i sa telefonima, ko ima da plati za luksuz, uzivace vise, ko nema, tesice se da su ovi koji imaju budale na sta trose pare. A da su budale, tesko da bi imali pare.
    (Marko, 4. avgust 2021 09:03)

    # Link komentara

  26. Najjaci komentari. 200 modela koristio lik. Mobilni postoje 20tak godina. Lik koristio 10 godisnje.... jos malo pa model po mesecu.
    I strucan je.
    (mr.wolf, 3. avgust 2021 18:26)

    ne znam šta ti je tu čudno uopšte? ja sam imao sigurno i više modela, pre sam menjao mobilni kao gaće.. evo sad zadnji telefon imam najduže do sada, i to nekih 6 meseci
    (dragan, 4. avgust 2021 09:00)

    # Link komentara

  27. klakrsonov ucenik@

    Druže bolje je kupiti neki manji auto srednje klase, star nekoliko godina nego kao sto ti kazes premium limuzinu staru 15-20 godina, takvi automobili sa pravom a ne laznom tj.vracanom kilometrazom imace predjenih pola miliona km.najmanje, jer po pravilu na zapadu sa takvim limuzinama na dnevnom nivou prelaze ogromne distance, i to je vec izrabljeno vozilo u ogromnoj meri pa neka je i Mercedes ili Audi, zamisli kada to pocne da se kvari, mozes samo da places pored njega!
    (Mikloš Salamander, 4. avgust 2021 08:49)

    # Link komentara

  28. Sve stručnjak do stručnjaka i sociolog do mojega...
    (Iphone, 4. avgust 2021 08:36)

    # Link komentara

  29. Ne znam da li su gori vozaci Skode ili korisnici ovog Zaomi kad krenu da trube o odnosu cene i kvaliteta.
    (Bojan, 4. avgust 2021 08:32)

    # Link komentara

  30. Xiaomi zveri na portalu
    (kele®, 4. avgust 2021 08:25)

    # Link komentara

  31. Koristim Xaiomi telefone više od 5 godina. Od starta bio sam oduševljen onim što pruža ovaj brend, za vrlo malo para. U početku su mi se smejali, a sada većina mojih poznanika ima Xaiomi. Ali ono što mi je fascinantno da je Xaiomi ovo postigao gotovo bez marketinga. Zapravo njima su marketing radili zadovoljni kupci, koji su sa oduševljenjem pričali o sjajnim modelima ovog brenda. To je zaista čudo. Možda je i to razlog jeftinih cena, jer nisu morali da izdvajaju novac za reklamu. To je bio rizik ali se očigledno isplatio.
    (Dragan, 4. avgust 2021 08:23)

    # Link komentara

  32. Ja sam uzeo Alpha 21, onaj preko mreze. Telefon mi je ekstra za te novce. Najjeftiniji paket. Pre toga sam imao Nokia 5.1 i Samsung J6 preko mreze. Alpha je mnogo bolja. Jedino sto je velik telefon, volim manje al nema da se bas bira za ogranicen budzet
    (Vulkan, 4. avgust 2021 08:16)

    # Link komentara

  33. Žaomi da dam pare za Samsung
    (na ime kupca, 4. avgust 2021 08:14)

    # Link komentara

  34. @Klarsonov učenik

    To je priča koja je otprilike i stara 20 godina i na kojoj Nemci još uvek profitiraju (pogotovo ovde na Balkanu). Apple se obogatio na toj priči ( koja je pre 10 godina drzala vodu), a danas teško da može da prođe kod ljudi koji ne potpadaju pod uticaj niskih strasti. Sada mnogi da naprave dobar auto i dobar telefon i koji traje i da ne košta kao "premium" (što pre 10 godina nije moglo). Danas kad napraviš nešto loše ocas posla te razapnu na krst i sve se jako brzo procuje. Svi mi čitamo šta drugi ljudi kažu. Ono na čega igraju premium proizvođači je naša niska strast za statusnim simbolima i spremnost da se za iste plati više, a onda već to mora da se opravda nekako drugačije da ne ispadne da smo ovce.
    (Zoran, 4. avgust 2021 08:13)

    # Link komentara

  35. telefoni za sirotinju
    (najjaci, 4. avgust 2021 08:10)

    # Link komentara

  36. ali ovi "prezadovoljan sam" i "odlican je samo mu fali ovo, ovo, ovo"... nisu videli sta je i kako izgleda dobar telefon...
    (mrk, 4. avgust 2021 07:16)

    # Link komentara

  37. 2016 sam dobio mi note pro (ne redmi) koji je donesen iz Kine preko drugara. u to vreme telefon je bio cudo, kidao je sve flagship telefone i od samog pocetka sam bio odusevljen. imao sam malo problema sa google aplikacijama jer nije bio predvidjen za evropu. ne koristim ga vise ali telefon i dalje radi i jedva sam se odvojio od njega. svi u porodici imamo zadnjih 4 godine xiomi i ne gledamo više druge proizvodjace.
    (neko, 4. avgust 2021 06:54)

    # Link komentara

  38. @(Veliki brat, 03. avgust 2021 23:13)
    Svaka čast, odlična sociološka analiza stanja u društvu, potpisujem! Doduše nema mnogo veze sa člankom, ali nebitno...
    (@C72, 03. avgust 2021 23:52)

    Način i sredstva drugačiji u drugo vreme. Nekad bilo diži još extra sprat na kući samo da bude viša, nebitno što je neomalterisana samo da se vidi. Tako i za telefone, takav je ogroman deo balkana, nije to samo srpski. lično volim da probam nove stvari ne vetujem se slepo za marke(automobila, tehnike, telefone ppsebno) Uzeo xiaomija iz radoznalosti i dalje radi kao zmaj. Da ga nisam razbio ne bih ga još menjao, a ističe ugovor.
    (bVb, 4. avgust 2021 06:22)

    # Link komentara

  39. To pokazuje da su se ljudi zasitili preskupih brendova. Cim je Huawei otisao kao opcija Xiomi zauzeo njegovo mesto. Nazalost i dalje ima i previse ljudi koji ce kupiti identicnu stvar duplo skuplje samo zbog imena, a onda pravdati to kao bolji su zbog necega i onda objasnjavati neke sitne i smesne razlike kojih i da ima nisu sigurno tolika da uredjaji potpuno istih perfomansi imaju takvu razliku u ceni. Sto u prevodu pored svih pravdanja i pametovanja ipak znaci da placate duplo samo zarad licnih kompleksa i uticaja potrosackog drustva u kome zivimo. A u realnosti i taj iphone i taj Xiomi i Samsung su proizvedeni u istoj zemlji, Kini, po istom standardu, od istih slabo placenih radnika. I onda platite 500+ evra za uredjaj koji se lomi kao od sale i sastavljen od krte plastike i loseg stakla, pa doplacujete razne maske, garancije i sl... A vlasnici i prvih nekoliko desetina deonicara tih kompanija zaradjuju milijarde da ne mrdaju prstom zato sto smo mi ograniceni uglavnom i tako u svakoj bransi. Evropljani su malo manje zavisni od brendova nego Ameri, ali opet nedovoljno da bi se tkzv veliki brendovi opametili, jer zapravo i nema konkurencije, jedan Huawei ili Xiomi koji objedinjuje sve kupce koji zele jeftiniju opciju nije tolika opasnost, opasnost je bila da ih bude vise od jednog, zato je Huawei morao da ode.
    (voodoo, 4. avgust 2021 04:49)

    # Link komentara

  40. dok i njega ne zabrane demokrate dekokratski
    (zaštitnik potrošača, 4. avgust 2021 02:58)

    # Link komentara

  41. A ko je to zahtevan korisnik telefona?Jedino klincurija koja igra video igre.Znaci da li je telefon 1500 eura ili 150 svi ga koriste za iste svrhe.To kada cujem zahtevan korisnik telefona.Razgovor,poruke,slikanje,facebook,
    Whatsapp,Viber,Youtube neke aplikacije i to je to.I to koristi 99,99999,999999 posto ljudi na ovoj zemaljskoj kugli.Jedino je razlika kada onaj koji je zahtevan korisnik ode u fensi kafic i izvadi telefon odmah se oseca nekako mocno.
    (Back in Black, 03. avgust 2021 17:27)

    Mogu oni da redjaju milione gigabajta rama u telefone, kad zapucavaju vise od npr iphone 8 koji je izasao pre 5 godina i ima citavih 2gb rama. Dok ne srede zapucavanje i bagove posle godisnjeg update softvera, nece prismrdeti iphonu ni da ima GB koliko i kineza :)
    (vazi bre brapo, 4. avgust 2021 02:02)

    # Link komentara

  42. Ja sam ga kupio još onomad, kad niko nije mislijo da je to super telefon i sve me zezali, a sad kad ih sretnem pitam aha, šta sad kažete, a oni ćute i neki isto imaju sad xiaomi. Nego, ne mogu svi da idu ispred vremena, to je za nas posebne, a ostali se okreću kao suncokret, kako vetar duva.
    (PREPONOSNI vlasnik xiaomi telefona već 6 godina(raznih vrsta)

    Suncokret se okrece ka suncu.
    (Misa, 4. avgust 2021 01:58)

    # Link komentara

  43. ko nema para za huawei, za njegove kamere, ekrane, kvalitet izrade, kvalitet kad ga uzmete u ruku, taj se raspravlja koji žaomi je najbolji...
    (mrk, 4. avgust 2021 01:05)

    # Link komentara

  44. klakrsonov ucenik@

    Druže bolje je kupiti neki manji auto srednje klase, star nekoliko godina nego kao sto ti kazes premium limuzinu staru 15-20 godina, takvi automobili sa pravom a ne laznom tj.vracanom kilometrazom imace predjenih pola miliona km.najmanje, jer po pravilu na zapadu sa takvim limuzinama na dnevnom nivou prelaze ogromne distance, i to je vec izrabljeno vozilo u ogromnoj meri pa neka je i Mercedes ili Audi, zamisli kada to pocne da se kvari, mozes samo da places pored njega!
    (Mikloš Salamander, 4. avgust 2021 00:30)

    # Link komentara

  45. Markedjani@

    Nije samo samsung preterao ili Iphone, vidi koliko ti Šaomi 11 ultra kosta, pa recimo huawei P serija ili Mate sve su ti to telefoni od 1000 $ mozda i malo vise!
    (Mikloš Salamander, 4. avgust 2021 00:20)

    # Link komentara

  46. ***…**
    Na Mi 11 imam MIUI 12.5.2, dakle već jedna sigurnosna zakrpa jer je bazni update bio na 12.5.1
    I kod žene na Mi 9 je stigao odmah sa 12.5.2.
    Ni jedan od ova dva telefona nije nikad imao ni jedan problem koji opisuješ.
    ***…**

    Ni Šaomi Mi 11 ni Mi9 nisu baš telefoni srednjeg ranga , složićeš se ? Ja opisujem Šaomi i Samsung u srednjem i nižem rangu a koliko znam Šaomi Mi 11 košta nekih 700 - 800 eura a Mi9 je isto toliko bio pre nekih godinu i po . Tako da , još jednom se potvrđuje moja konstatacija da Šaomi za takve telefone koje imaš , ima super podršku .
    A za one sa plićim džepom ? Za njih podrška kad se sete , ima vremena...
    (BorG, 4. avgust 2021 00:18)

    # Link komentara

  47. Prvi susret sa Xiaomijem sam imao 2010. kada sam na HTC Desire stavio jedan od prvih MIUI izdanja da popravim prilično loš tvornički HTC OS. Tada još nisu proizvodili mobitele nego samo softver. Kineske mobitele koristim od 2013., a trenutno imam Mi Max 3 star 3.5 god. koji radi kao prvog dana, bez ijednog štucanja, čak i baterija još uvijek bez problema 2 dana odradi bez punjenja. Stalno čekam da nešto crkne na njemu pa da idem gledati nešto novo, ali nikako da se to desi, načekat ću se još neko vrijeme...
    (medo, 4. avgust 2021 00:12)

    # Link komentara

  48. @(Veliki brat, 03. avgust 2021 23:13)
    Svaka čast, odlična sociološka analiza stanja u društvu, potpisujem! Doduše nema mnogo veze sa člankom, ali nebitno...
    (@C72, 3. avgust 2021 23:52)

    # Link komentara

  49. @Veliki brat

    Druže, iako se slažem sa delom komentara, za premijum automobile i telefone nisi u pravu. Automobili nisu bez razloga premijum i ako se nađe dobro očuvan primerak, mnogo je bolja kupovina od nekoliko godina mlađeg vozila srednje ili niže klase. Nisu svi 20 godina premijumi raspad, a da ne govorim što su im vitalni delovi mmogo kvalitetniji nego kod drugih automobila. A što se tiče telefona, za 200 evra ima Samsung S9 ili čak Note i neki Xiaomi Redmi koji god. Zaista težak izbor.
    (Klarksonov učenik, 3. avgust 2021 23:44)

    # Link komentara

  50. Imao, koristio redmi note 4 i redmi note 6 pro.

    Hardwerski sjajan, softerski onako. Update-i sporo stizu, OS deluje fino ali nedovrsen.

    Sve u svemu, za te pare to je to.
    (maverik, 3. avgust 2021 23:22)

    # Link komentara

  51. Hardver je solidan, narocito kad se cena uzme u obzir onda je odlican. Medjutim softver je onako, bagovit, update-ovi max 2 godine, plus Kinezi koji spijuniraju. Ako sam vec podelio Guglu sve, ne zelim i Kinezima.
    (Trla baba lan, 3. avgust 2021 23:21)

    # Link komentara

  52. Ne znam sada sa miui 12.5 da li je ista situacija. Ako jeste, onda ... mislim šta reći ....
    (BorG, 03. avgust 2021 23:07)

    Na Mi 11 imam MIUI 12.5.2, dakle već jedna sigurnosna zakrpa jer je bazni update bio na 12.5.1

    I kod žene na Mi 9 je stigao odmah sa 12.5.2.

    Ni jedan od ova dva telefona nije nikad imao ni jedan problem koji opisuješ.
    Kupljeni u švedskim lancima distribucije sa EEA ROM verzijama (EU).
    (466453, 3. avgust 2021 23:20)

    # Link komentara

  53. Rupu koju je napravio Huawei nikada nece moci da popuni Xiaomi.Sofver blagi uzas,ne zna se gde i šta treba pre da se krpi....Huawei je mama za Xiaomi i dan danas...Kada budu poradili na softveru može da se pricao o prvom mestu...Huawei bolju optimizaciju svega ima...Beterija odlicna,kamere vrh,EMUI 100 PUTA BOLJI OD MIUI sitema...Mnogo treba da porade na softveru da bi stigli Huawei koji je i bez GOOGLE servisa bolji telefon
    (Ronaldinjo, 3. avgust 2021 23:16)

    # Link komentara

  54. top prica, ja ih menjam na godinu dana, platim 180-190e i posle 18meseci prodam za 120-130e.
    (raks, 3. avgust 2021 20:46)

    Pa dobro, je l' ih menjaš na godinu ili na godinu i po dana?


    Mislim, kakvih sve nebuloza ovde nećemo pročitati, nije ni čudo što smo na začelju Evrope.

    Pogledajte šta od telefona imaju stranci koji dolaze na festivale po Srbiji ili oni koji prolaze kroz Srbiju. Retko ko ima neke "flegšip" modele, kupe ono što im je najpovoljnije i što završava posao.
    U Zapadnoj Evropi mladima je na prvom mestu da proputuju i vide svet, to potvrđuju i mnoge ankete kod studenata, većini je pre eventualne kupovine nekretnine i braka na prvom mestu da posle studija obiđu Evropu.

    Ovde u Srbiji čak i većina mladih koji imaju para kupe besan auto i voze se u krug u užem centru grada da pokažu svima kako su uspešni!

    A onda sirotinja raja krene da se takmiči sa njima pa kupuju 20 godina stare izakane "premium" modele, a po mogućnosti i "flegšip" telefone.

    Razumem da neko kupi čak i Iphone ili najskuplji Samsung ako mu 60-70 evra mesečno nije previše, odnosno ionako koristi najskuplji paket pa telefon može da kupi od operatera po znatno nižoj ceni.

    Sve ostalo je bacanje para, znam ljude koji menjaju svake 2 godine mobilni, stari daju deci, a istoj toj deci za studije kupili najjeftiniji laptop na kome jedva mogu nešto da urade.

    Al' šta ćeš, ne bi ni ta deca htela da dobiju polovan Xiaomi od 100€, a laptop ionako nije za sto u kafiću!
    (Veliki brat, 3. avgust 2021 23:13)

    # Link komentara

  55. Znak da su ostali igrači preterali sa cenama... Sad da kupiš Samsung flagship, treba ti pravo malo bogatstvo...
    (MARKEĐANI, 3. avgust 2021 16:55)

    Za xiaomi isto, preko 1000$ je saomi flagship
    (Lolo, 3. avgust 2021 23:08)

    # Link komentara

  56. Šaomi , najbolji odnos cene i kvaliteta - nije , nekad bio sada više nije . Najbolji odnos cene i kvaliteta danas ima Realme !
    Šaomi je danas firma koja je direktno konkurent Samsungu . Ajfon ne spada u ovu priču .

    Šta je kod Šaomija bolje nego kod Samsunga u srednjoj kategoriji ?
    - čipset
    - baterija
    - materijal izrade

    Šta je kod Samsunga bolje nego kod Šaomija u srednjj kategoriji
    - Podrška i Softver (kao najvažnija)
    - Delovi u svakom pogledu a posebno ekrani
    - kamere i optika kao i stabilizacija iste

    Šta je najgore kod šomija ? Nedostatak i potpuna nezainteresovanost da reše problem softvera .Neki bagovi nisu rešeni godinama a miui android skin je ubedljivo skin sa najviše bagova. Džaba ti telefon brz ko struja ,kad aplikacije kaskaju , misle se , notifikacije rade užas .
    Evo najbolji primer :
    Šaomi MI A2 sa čistim Androidom (nema miui) kome Gugl garantuje nadogradnje (jer je u programu gugl one android) RAZVALJUJE, telefon Šaomi poco x3 nfc koji ima duplo bolji i brži čipset i 6 Gb memoriju i noviji je dve godine . Šta je razlog ?
    Pa podrška za glupi miui 12 , koji ima gomilu bagova . Ne znam sada sa miui 12.5 da li je ista situacija. Ako jeste, onda ... mislim šta reći ....

    Samsung sa druge strane nikako da i pomisli da stavi makar staklo . Ne , plastika bato u svim bojama ! Ma ima da sa skupljih modela S svuku sve u srednje , pa čak i vodootpornost (model a52) al plastika nikako nesme da se dirne.

    Čestitam Šaomiju , i treba neki takav proizvođač da spusti malo na zemlju ove najveće igrače ali se i plašim da je postao dosta kvaran po pitanju podrške za sirotinju raju jer znate šta je interesantno ?
    Šaomi ima strašno dobru podršku na ultra i skupim telefonima, a sirotinja ? Brzo nas nekako zaboraviše odkako postadoše veliki igrači.
    (BorG, 3. avgust 2021 23:07)

    # Link komentara

  57. Zivim u Kini. Nedavno sam kupio Mi 11 Lite 5G, dosta dobar deal za 5G. Baterija je nesto slabija, 4250mAh, ostalo je izuzetno.
    (B, 3. avgust 2021 23:07)

    # Link komentara

  58. По мени је iPhone најбољи телефон - јер га добијам бесплатно од фирме.
    (А. Петров, 3. avgust 2021 22:46)

    # Link komentara

  59. @Jesteee
    A ja Xiaomi koristim jos od kad nisu ni imali redmi note.
    (Milojko, 3. avgust 2021 22:45)

    # Link komentara

  60. Mi 9t već skoro dve godine. AMOLED, 6gb ram, brz kao ciga na biciklu, glomazan kao Miloš Milaković ali šljaka vrhunski. Jedan reset nisam radio sve isto kao i prvog dana.
    Šaomije ali nema boljih telefona za uložen novac od xiaomia....
    (Šaomije, 3. avgust 2021 22:36)

    # Link komentara

  61. @vakcinisan, Evropa nikad bogatija, ljudi su skužili, da nije potrebno kupovati brendiranu robu, da bi koristila svrsi, danas je i Dacija dobar avto. Ja sam posle 20 godina uzeo Xiaomi umesto Samsunga, praktično skoro isti sastavni delovi, trećinu cene jeftiniji, samo da Samsung nije sklapan u Kini, nego u Vijetnamu. Sve u svemu, neće mi ga biti žao, ako ga razbijem.
    (Miran, 3. avgust 2021 22:29)

    # Link komentara

  62. Ja sam ga kupio još onomad, kad niko nije mislijo da je to super telefon i sve me zezali, a sad kad ih sretnem pitam aha, šta sad kažete, a oni ćute i neki isto imaju sad xiaomi. Nego, ne mogu svi da idu ispred vremena, to je za nas posebne, a ostali se okreću kao suncokret, kako vetar duva.
    (PREPONOSNI vlasnik xiaomi telefona već 6 godina(raznih vrsta)

    Druze, ja Xiaomi korostim od prvog Redmi Notea, pa ne k... kao ti.
    Neka svako za svoje pare kupi sta hoce...
    Ako ce da bacaju pare, neka ih
    (Jesteee, 3. avgust 2021 22:27)

    # Link komentara

  63. Provrteo sam za života preko 200 modela telefona, koristio ih! Nikada ni jedan brz kao Iphone, sve ostalo je smešna priča!
    (zile, 03. avgust 2021 16:51)

    Najjaci komentari. 200 modela koristio lik. Mobilni postoje 20tak godina. Lik koristio 10 godisnje.... jos malo pa model po mesecu.
    I strucan je.

    A da, sada ce odgovor da mu je .... kod nas.... od 99-2000..... Ljudi koristili pejdzere kad nas bombardovali.
    Jeste.... tako da ono..... ajde kazi, koje godine si prvi mobilni kupio, budi iskren.
    (mr.wolf, 03. avgust 2021 20:41)

    Ериксон ?868 '98 год...
    (shile, 3. avgust 2021 22:24)

    # Link komentara

  64. Kupljen xiaomi redmi note 9 pro 6/128 za 33.000din pre skoro godinu dana, bez ikakvog problema do sada a Samsung sa slicnim specifikacijama je bio blizu 60k.
    (eL, 3. avgust 2021 22:22)

    # Link komentara

  65. to su sve tarabe i pegle id telefona.
    (niko bitan, 3. avgust 2021 21:55)

    # Link komentara

  66. Pa i VW Golf je najprodavaniji u EU pa ne znaci da je bolji recimo od nekog tamo Lambota
    (sportdetective, 3. avgust 2021 21:28)

    # Link komentara

  67. Ništa čudno, zaista nude najviše za uložen novac dok su istovremeno preboleli neke dečije bolesti iz prethodnog perioda. Nedavno sam kupio majci Note 10 za 150e, AMOLED ekran i 4gb RAMa za te pare - puna kapa. Takođe, Xiaomi je popunio rupu koja je nastala smanjenom prodajom Huawei telefona (zbog nedostatka Google servisa).
    (Moca, 3. avgust 2021 21:05)

    # Link komentara

  68. 2 i po godine redmi note 7 za 240 evra i dalje sljaka bez problema, bez zabadanja, baterija i dalje na istom nivou, traje dva cela dana sa onako solidnom upotrebom, kad dotraje, a ne deluje da ce skoro opet cu uzeti neki xiaomi...
    (shpile, 3. avgust 2021 21:01)

    # Link komentara

  69. nikad kinez!
    (n, 3. avgust 2021 20:57)

    # Link komentara

  70. @Друже, да си ти мени жив и здрав, али мобилни телефони су масовно у употреби 30 година. Постоје 50 година. Тако да оно...
    (shile, 03. avgust 2021 20:09)

    U pravu si, jedino si zaboravio da je od 1970-1995 proizvedeno 5-10 modela mobilnih i da su koštali 5000 dolara plus. Tako da kad neko izjavi da je koristio 200 mobilnih, obično je mlađi od 200 meseci.
    (antibot, 3. avgust 2021 20:56)

    # Link komentara

  71. Batalite te priče koji je bolji, za 200 evra radi kao onaj od 1000, nije realno. Dugi niz godina su dobri samo flegšip modeli, ako planirate na duže staze da koristite telefon. Ako uzimate na svake dve godine uz ugovor, manje-više svaki radi posao. Ali reći da je Xiaomi od 200 evra isti kao neki flegšip je u najmanju ruku neozbiljno. Mi11 verovatno jeste, ali zato i ozbiljno košta.
    (Klarksonov učenik, 3. avgust 2021 20:53)

    # Link komentara

  72. top prica, ja ih menjam na godinu dana, platim 180-190e i posle 18meseci prodam za 120-130e. gubim godisnje 50e i imam uvek novi i za nijansu bolji. Imao redmi 579 sad presao na poco x3 i nastavljam da menjam. samo je steta sto su malo veliki, al za 200e dobijes tel sa kojim mozes bukvalno sve. moj poco x3 od prosle godine ima bolju kameru od zeninog iphone 11pro, pametnom dosta. a ona platila 600e tel i za 18meseci izgubice skoro 400e.
    (raks, 3. avgust 2021 20:46)

    # Link komentara

  73. Ma ljudi šta vam je, pa najbolji odnos cena -kvalitet, samo ga niko ne kupuje
    (BOBAN, 3. avgust 2021 20:42)

    # Link komentara

  74. Provrteo sam za života preko 200 modela telefona, koristio ih! Nikada ni jedan brz kao Iphone, sve ostalo je smešna priča!
    (zile, 03. avgust 2021 16:51)

    Najjaci komentari. 200 modela koristio lik. Mobilni postoje 20tak godina. Lik koristio 10 godisnje.... jos malo pa model po mesecu.
    I strucan je.

    A da, sada ce odgovor da mu je poso vezan usko za mobilne pa ih zato menjao.....
    (mr.wolf, 03. avgust 2021 18:26)

    Друже, да си ти мени жив и здрав, али мобилни телефони су масовно у употреби 30 година. Постоје 50 година. Тако да оно...
    (shile, 03. avgust 2021 20:09)

    Da, postoje 50 godina. Masovna upotrrba .... kod nas.... od 99-2000..... Ljudi koristili pejdzere kad nas bombardovali.
    Jeste.... tako da ono..... ajde kazi, koje godine si prvi mobilni kupio, budi iskren.
    (mr.wolf, 3. avgust 2021 20:41)

    # Link komentara

  75. Pocophone F1 koristim više od dve godine. Jedanput se šlogirao, pre mesec dana. Sada radi odlično. Poredio drugov iPhone 11 i nije ništa brži. Mogu reći da su jednaki. iPhone 11 oko 600 evra. Pocophone F1 plaćen 270 evra nov. Ljudi kupuju Apple više zbog statusa.
    (Miki, 3. avgust 2021 20:38)

    # Link komentara

  76. Sada ce Ameri da udare sankcije.
    (srba, 3. avgust 2021 20:36)

    # Link komentara

  77. Друже, да си ти мени жив и здрав, али мобилни телефони су масовно у употреби 30 година. Постоје 50 година. Тако да оно...
    (shile, 3. avgust 2021 20:09)

    Ok, ako je bio prvi u celoj zemlji koji je nabavio mobilni telefon, to znaci da ga je menjao na mesec ipo-dva dana. To vec zvuci normalno.
    (Dex, 3. avgust 2021 20:36)

    # Link komentara

  78. I ja sam nedavno uzo Xiomi ... Vec sam 2 Samsunga imao i tek sam sad skontao sta je Super Amoled a sta IPS displej ...
    Vecina kao i ja skonta razliku u displjeju ...
    p.s. Samsung s Super Amoled sam mogao u autu da koristim kao navigaciju ... dok ovaj Redmi 9 nema sanse da na suncu bilo sta vidim ...
    I da ... pricaju kako su sve brzi i brzi telefoni ... ali ja nevidim koja to igra zasluzije toliko jak telefon...a vecina igara smara s reklamama...
    zato ja lepo skinem emulator i SNES Nitendo Sega i udri po MAME romovima ... to su igre za igranje.... jak android telefon mi odgovara jel eto u buducnosti mocicu glatko da igram PS2 igre ;)
    (Igor M, 3. avgust 2021 20:31)

    # Link komentara

  79. A Huaweji?
    (Mnk, 3. avgust 2021 20:29)

    # Link komentara

  80. Као бивши веран корисник Самсунга, тврдим да је Вавеј ( Хуавеј ) бољи. Од кад сам прешао на Вавеј, ослободио сам се глупавих штуцања и кочења телефона. Једноставно, Вавеј гута све. Наравно, узимам из скупље понуде, самим тиме и квалитетније. Нпр. Хонор 20 ми никад није закочио, штуцнуо, 2 пута разбијан екран у комплету, ради и дан данас као сат.
    (3900, 3. avgust 2021 18:05)

    Potpis. Huawei P30 Pro iako je lansiran još 2019 godine vrhunski mobitel. Na žalost i poslednji s Google podrškom i aplikacijama. Jedna od "teorija zavere" kaže da su ih Ameri stavili na crnu listu baš zbog tog modela, preciznije 50x zoom-a, s kojim se, navodno, špijuniraju njihove institucije i građani.
    (Vot iss yo nem, 3. avgust 2021 20:28)

    # Link komentara

  81. Ne znam koja je to brzina i za šta služi ovom što hvali epl.. Imam honor 8X već tri godine, radi kao sat. Kad pipnem reaguje, samo ne merim milisekunde... Žao mi da ga škartiram za novi, jer je jedan od najlepših i ako ga ne ispuštam, nema ni ogrebotinu... Koštao je kad se pojavio, (promovisala ga je Ivana Španović) 32.000.
    (Čiča Miloje, 3. avgust 2021 20:15)

    # Link komentara

  82. Provrteo sam za života preko 200 modela telefona, koristio ih! Nikada ni jedan brz kao Iphone, sve ostalo je smešna priča!
    (zile, 03. avgust 2021 16:51)

    Najjaci komentari. 200 modela koristio lik. Mobilni postoje 20tak godina. Lik koristio 10 godisnje.... jos malo pa model po mesecu.
    I strucan je.

    A da, sada ce odgovor da mu je poso vezan usko za mobilne pa ih zato menjao.....
    (mr.wolf, 03. avgust 2021 18:26)

    Друже, да си ти мени жив и здрав, али мобилни телефони су масовно у употреби 30 година. Постоје 50 година. Тако да оно...
    (shile, 3. avgust 2021 20:09)

    # Link komentara

  83. Pocophone F1. Evo 2 godine radi bez štucanja. Samo još da ima amoled ekran bio bi najbolja kupovina.
    (bsod, 3. avgust 2021 20:00)

    # Link komentara

  84. To više govori o kupovnoj moći nego o kvalitetu telefona... Da se ne lažemo Samsung je babaroga za Xiaomi...
    (Sale, 3. avgust 2021 19:58)

    # Link komentara

  85. Moj Redmi 10 u razgovoru ne prepoznaje slušalice koje su oni dali u paketu tako da...
    (MedeaBg, 3. avgust 2021 19:40)

    # Link komentara

  86. Ovo je rezultat potcenjivanja evropskih kupaca od strane Samsunga. Mislim na upotrebu po svemu inferniornijeg Exynos procesora koji je Samsung plasirao na evropsko tržište po istoj ceni kao i superiorniji Snapdragon procesor koji je plasirao u USA i Kini.
    (Vladimir, 3. avgust 2021 19:34)

    # Link komentara

  87. Huawei....da nije bilo sankcija sad bi vec izbacili Mate 50 pro koji bi imao 3nm procesor, i ko zna sta sve jos..Prelepi su im telefoni, ovaj novi P50 pro izgleda kontroverzno ali bar ima pomaka u dizajnu u odnosu na dosadni Samsung i Apple koji ne menja nista vec 2 godine plus tek sad ubacili citac otiska prsta i to im je novost. Kad padne cena uzimam P50 pro jer sad imam P30 pro, Huawei ne menjam ni za sta. Sto se tice Xiaomi telefona jos treba da rastu ali ovaj novi 11 Ultra je stvarno osvezenje, i njega bih rado posedovao
    (odzidza, 3. avgust 2021 19:27)

    # Link komentara

  88. 28% stanovnika EU ne može sebi da priušti 7 dana odlaska na odmor.
    Ako se tome dodaju penzioneri i radnici blizu minimalca procenat se penje na 59.

    Eto kako ide xaomi, dacia, ...
    (realno, 3. avgust 2021 19:25)

    # Link komentara

  89. Ovih godina vise puta sam bio u nemackoj i Francuskoj.Svi koje sam usput sretao imali su ajfon?
    (beli, 3. avgust 2021 19:25)

    # Link komentara

  90. Nije top, naravno, ali ne postoji bolje odnos cena-kvalitet. Daj Bože da tako ostane i ubuduće, jer za stvarno normalan novac, tipa 300-500 evra, dobija se odličan telefon.
    (Stefan, 03. avgust 2021 16:54)

    Ja sam za 100 evra kupio odlican Xiaomi. Ima sve sto je potrebno za 95% korisnika. Zato je 300 evra bacanje para.
    (bolje nego pre, 3. avgust 2021 19:10)

    # Link komentara

  91. Čita se Ćo-mi
    (mile, 3. avgust 2021 19:03)

    # Link komentara

  92. Svaka roba ima svog kupca.
    (realno, 3. avgust 2021 19:03)

    # Link komentara

  93. mi 9t odličan telefon sve šljaka ko po loju
    (banacanin, 3. avgust 2021 18:59)

    # Link komentara

  94. Hardver odavno nije problem. Kada naprave softver i optimizuju ga možemo da pričamo o Kinezima.
    (Clover, 3. avgust 2021 18:42)

    # Link komentara

  95. Nije top, naravno, ali ne postoji bolje odnos cena-kvalitet. Daj Bože da tako ostane i ubuduće, jer za stvarno normalan novac, tipa 300-500 evra, dobija se odličan telefon.
    (Stefan, 3. avgust 2021 16:54)

    Ne razumem poredjenje s artiljerijom, ali se slazem za ostalo.
    (Dex, 3. avgust 2021 18:38)

    # Link komentara

  96. Provrteo sam za života preko 200 modela telefona, koristio ih! Nikada ni jedan brz kao Iphone, sve ostalo je smešna priča!
    (zile, 03. avgust 2021 16:51)

    Najjaci komentari. 200 modela koristio lik. Mobilni postoje 20tak godina. Lik koristio 10 godisnje.... jos malo pa model po mesecu.
    I strucan je.

    A da, sada ce odgovor da mu je poso vezan usko za mobilne pa ih zato menjao.....
    (mr.wolf, 3. avgust 2021 18:26)

    # Link komentara

  97. Zahtevan korisnik mobilnog telefona... Zamisli molim te, koji debilizam sve naučnici na telefonima...
    (Nikola, 3. avgust 2021 18:11)

    # Link komentara

  98. Džaba najbolji odnos cena/uloženo i najbolji hardver za cenu koštanja kad godinama ne mogu da ispeglaju sistem niti reše problem proximity sensora. Ej.. Žena ludi sanjenim RN10p. Isti problem imala i sa RN9P. Uzela 10tku misleći da joj samo orimerak bio faličan.
    (ja, 3. avgust 2021 18:09)

    # Link komentara

  99. Gde je dobar standard tu ja najjači Samsung, nešto ipak govori .Svakako je najbolji, al i Xiaomi je odličan kao jeftinija ponuda ....
    (Drejan, 03. avgust 2021 17:01)


    Као бивши веран корисник Самсунга, тврдим да је Вавеј ( Хуавеј ) бољи. Од кад сам прешао на Вавеј, ослободио сам се глупавих штуцања и кочења телефона. Једноставно, Вавеј гута све. Наравно, узимам из скупље понуде, самим тиме и квалитетније. Нпр. Хонор 20 ми никад није закочио, штуцнуо, 2 пута разбијан екран у комплету, ради и дан данас као сат.
    (3900, 3. avgust 2021 18:05)

    # Link komentara

  100. Osiromašila Evropa.
    (Vakcinisan, 3. avgust 2021 18:03)

    # Link komentara

  101. Kupio Mi8 kad je izašao Mi9, kakva zver, kamera ista kao na Google Pixel 3, radi i gcam. Optička stabilizacija, neverovatne slike noću i video iz ruke čak i sa 4-6x zoom miran kao da je prava kamera (sport, muzika) . Snapdragon 845 zver i dalje a posebno onda 350k Amtutu, Amoled ekran a koštao 250€.

    Neverovatno šta rade i za koje pare. Sad mi žao da ga menjam. Čekam da Mi11 padne cena pa onda.
    (Dada, 3. avgust 2021 18:02)

    # Link komentara

  102. I svaki telefon je pun bagova ... malo su preterali sa brojem raznih modela, odražava se na kvalitet...
    (DaLanik, 3. avgust 2021 17:54)

    # Link komentara

  103. Ja, na primer, ne volim da za uloženo dobijem ono što sam očekivao, a to je da dobijem - uloženo za dobijeno.
    (Đokče, 3. avgust 2021 17:54)

    # Link komentara

  104. Ja imam redmi 5+ već više od tri godine i ne pomišljam na kupovinu novog. Do sada me je svaki put loš rad telefona naterao da kupim novi, nikad želja da imam bolji. Ovaj mi ne da da ga menjam, sve radi sjajno. A plaćen je nov 165€. Ima 64gb memorije, 4gb ram, full hd ekran 6", dve kartice, otisak prsta, snapdragon 625 procesor i ispod prosečnu kameru, koja meni nije tako bitna, inače ga verovatno ne bih ni kupio. Ne kažem da će sledeći obavezno biti xiaomi, ali baš se nisam pokajao sa ovim prvim koji sam kupio od tog proizvođača.
    (STRUČNI KONSULTANT, 3. avgust 2021 17:53)

    # Link komentara

  105. xiaomi(saomi,jao meni..itd)zaista je odlican telefon.
    imam poco x3..prezadovoljan..jaka.baterija3 do 5 dana.zavisno od toga dali ste non stop na netu,stereo zvuk..pa mogu d aslusaju i konaije vasu muziku jer je glasan,obe kartice rade bez ikakvih usporavanja,kocenja,osvezava svoj operativni na svakih mesec dana..itd ..
    prijatno me iznenadio,u odnosu na to koliko je cenovno jeftiniji od nekih izvikanih,koje ljudi da bi kupili svojoj deci gladuju po par meseci..(700 eu)
    (mozaks, 3. avgust 2021 17:49)

    # Link komentara

  106. Kad ce demokratske sankcije?
    (ikac klisa, 3. avgust 2021 17:48)

    # Link komentara

  107. ja sam kupio xiaomi poco x3 pro za 180€ i odlican je za te pare. samo da bi imao amoled display
    (dejan, 3. avgust 2021 17:43)

    # Link komentara

  108. Uzas...
    (BokeeLee, 3. avgust 2021 17:36)

    # Link komentara

  109. Po komentarima se vidi da je eksperiment biflanja cena uspeo. 'Ladno ljudi komentarišu kako Xiaomi nudi pristojne telefone za 500€, kao da je to neka sića, a istina je da su cene napumpane nenormalno. Moj s4 je koštao 450€ kad je izašao, a sada modeli tog ranga ladno idu i po 1500. To je bukvalno bezumno, jer je to doslovno desetostruko uvećana proizvodna cena. Tehnološki gledano, najsnažniji telefon je konzerva u odnosu na high-end laptop, a koštaju slično. Kupci su izdresirani i sada nema nazad. Krševi se prodaju za nekadašnje cene flagshipova.
    (t, 3. avgust 2021 17:34)

    # Link komentara

  110. Imam mi 10t pro i prezadovoljan sam,za 70 hiljada tesko da se može naći bolji telefon
    (baskonia, 3. avgust 2021 17:05)
    Pa za taj model se baš ne slažem. Kamera je po testovima kao recimo Samsung Note 10 + koji može da se kupi za isti novac. Drugo ekran je IPS nije Amoled, što se meni lično ne svidja. Jeste Xiami brži od Samsunga ako uporedimo ova dva modela, ali u nekom korišćenju bez igrica nema šanse da se primeti. Generalno sam koristio Mi 9 koji je bio kao S10 + po meni možda čak i bolji, ali sad sam prešao na Note i prezadovaljan sam. I sad sam uvatio tu foru, uzimam modele koji su stari god ili 2 i dobijam najbolje, jer izmedju najnovijeg i modela od prošle godine razlike su minimalne. Jedino šta može da namesti presek je što neki stariji modeli nemaju podršku za 5G al dok se to bude uopšte i krenulo kod nas imaću već model koji podržava :)
    (ime, 3. avgust 2021 17:31)

    # Link komentara

  111. Xiomi je dobar, ima svojih mana, ali za recimo 300e koliko sad košta poco F3 nudi najviše za uloženo dobijeno.
    Ja ga koristim već 2 godine (Mi 9SE) i malo je reći da sam prezadovoljan.
    Roditeljima sam kupio recimo 2 redmi 8 prošle godine za oko 240e ukupno.
    Ljudi nisu zahtevni korisnici kao i većina stare garde. Pozivi, Viber, malo youtube, vesti i prognoza... Baterija traje 5,6 dana bez bagova.
    (iki, 03. avgust 2021 17:02)
    A ko je to zahtevan korisnik telefona?Jedino klincurija koja igra video igre.Znaci da li je telefon 1500 eura ili 150 svi ga koriste za iste svrhe.To kada cujem zahtevan korisnik telefona.Razgovor,poruke,slikanje,facebook,
    Whatsapp,Viber,Youtube neke aplikacije i to je to.I to koristi 99,99999,999999 posto ljudi na ovoj zemaljskoj kugli.Jedino je razlika kada onaj koji je zahtevan korisnik ode u fensi kafic i izvadi telefon odmah se oseca nekako mocno.
    (Back in Black, 3. avgust 2021 17:27)

    # Link komentara

  112. Odličan odnos cene i performansi. Jedino što ja ne volim velike telefone, a oni nikako da se sete da izbace neki manji telefon sa boljom specifikacijom. Tako da ću ipak sačekati Honor 50.
    P.S. Moglo bi i od njega manji.
    (bezkompleksaš, 3. avgust 2021 17:26)

    # Link komentara

  113. Mogu da preporucim mi note 10 pro, posle mesec dana koriscenja i prelaska sa samsung note 9.
    (Eklipso, 3. avgust 2021 17:26)

    # Link komentara

  114. Жаоми нуди доста за ту цену колико кошта, али никад неће бити испред хуавеи-ја по квалитету. Хуавеи има премијум осећај, док шаоми има лош ГУИ. Осећај док користиш њихов софтвер, једноставно не одаје осећај квалитета као хуавеи и шљамсунг. Иначе, користим самсунг 2 године, и неоправдано је скуп као светог петра кајгана.
    (shile, 3. avgust 2021 17:25)

    # Link komentara

  115. Imam mi 10t pro i prezadovoljan sam,za 70 hiljada tesko da se može naći bolji telefon
    (baskonia, 3. avgust 2021 17:05)

    # Link komentara

  116. Malo je poznato ali je odlican odnos cene i kvaliteta...
    (Marco, 3. avgust 2021 17:05)

    # Link komentara

  117. Xiomi je dobar, ima svojih mana, ali za recimo 300e koliko sad košta poco F3 nudi najviše za uloženo dobijeno.
    Ja ga koristim već 2 godine (Mi 9SE) i malo je reći da sam prezadovoljan.
    Roditeljima sam kupio recimo 2 redmi 8 prošle godine za oko 240e ukupno.
    Ljudi nisu zahtevni korisnici kao i većina stare garde. Pozivi, Viber, malo youtube, vesti i prognoza... Baterija traje 5,6 dana bez bagova.
    (iki, 3. avgust 2021 17:02)

    # Link komentara

  118. Gde je dobar standard tu ja najjači Samsung, nešto ipak govori .Svakako je najbolji, al i Xiaomi je odličan kao jeftinija ponuda ....
    (Drejan, 3. avgust 2021 17:01)

    # Link komentara

  119. Ja sam ga kupio još onomad, kad niko nije mislijo da je to super telefon i sve me zezali, a sad kad ih sretnem pitam aha, šta sad kažete, a oni ćute i neki isto imaju sad xiaomi. Nego, ne mogu svi da idu ispred vremena, to je za nas posebne, a ostali se okreću kao suncokret, kako vetar duva.
    (PREPONOSNI vlasnik xiaomi telefona već 6 godina(raznih vrsta), 3. avgust 2021 16:58)

    # Link komentara

  120. Znak da su ostali igrači preterali sa cenama... Sad da kupiš Samsung flagship, treba ti pravo malo bogatstvo...
    (MARKEĐANI, 3. avgust 2021 16:55)

    # Link komentara

  121. Nije top, naravno, ali ne postoji bolje odnos cena-kvalitet. Daj Bože da tako ostane i ubuduće, jer za stvarno normalan novac, tipa 300-500 evra, dobija se odličan telefon.
    (Stefan, 3. avgust 2021 16:54)

    # Link komentara

  122. Unistis im jedan brend(Huawei)oni proguraju odmah drugi kao istu stvar samo drugo pakovanje.
    (Miki Hajnekenjaj, 3. avgust 2021 16:54)

    # Link komentara

  123. Provrteo sam za života preko 200 modela telefona, koristio ih! Nikada ni jedan brz kao Iphone, sve ostalo je smešna priča!
    (zile, 3. avgust 2021 16:51)

    # Link komentara

  124. to bajo moj! samo šaumiu! i škoda super be!
    (Oscar, 3. avgust 2021 16:50)

    # Link komentara

  125. Mozda moj sledeći telefon bude baš xiaomi dvoumim se izmedju mi11 pro i one plus 9.
    (Nebojša, 3. avgust 2021 16:41)

    # Link komentara