1. Ode korpa u Recycle bin.
    (Nadoljub, 10. maj 2021 11:11)

    # Link komentara

  2. na primer, na macOS se druge particje podrazumevano mountuju pod "/Volumes/", mada možeš da ih mountuješ i na nekom drugom mestu ručno...
    (Maks, 8. maj 2021 20:00)

    To je Linux/Unix logika i MS je nikad neće kopirati. Ne zato što nije dobra, nego zato što je većina Windows korisnika navikla na to C:, D:, itd.
    Naravno, iako više nema "A:" i "B:" za Floppy drajvove (neki računari su imali po 2, neretko 3.5" i 5.25", kako bi diskete mogle direktno da se kopiraju ili da se podaci kopiraju sa 5.25" na 3.5", pa su zato rezervisana 2 slova), pri instlaciji Win i dalje korisniku vidljivu sistemsku particiju označava sa C: (postoje 2 skrivene, boot i recovery). Jedan od razloga je navika korisnika da sistem bude na C: particiji, a drugi je to što će sutra neko možda ipak priključiti Floppy (makar kao eksterni, mada neuporedivo manje verovatno).


    A što se tiče "logike", može se reći da Linux/Unix nemaju ispravnu logiku, kao i sistemi izvedeni iz njih (MacOS je baziran na FreeBSD-u), jer takav način "mauntovanja" drajvova je odabran tako da bude isti za sve uređaje, kartice, drajvove, i bilo šta drugo od hardvera - tamo se sve "mauntuje" na neki direktorijum.

    Takva logika nije potrebna "običnom" korisniku, običnog korisnika ne zanima gde je "mauntovana" grafička kartica, LAN ili zvučna, itd.

    Ako je MS nešto trebao da iskopira, onda je to FS (File System), ili bar da omogući podršku da umesto NTFS stavimo npr. ext3.
    (Veliki brat, 10. maj 2021 05:45)

    # Link komentara

  3. Revolucionarno.
    (Do vidjenja, 9. maj 2021 12:43)

    # Link komentara

  4. gluposti i dosegnu funkcionalbost koju je imao w7
    (kaboom, 08. maj 2021 16:13

    w7 najveći krš među operativnim sistemima.
    (Ra, 9. maj 2021 09:18)

    # Link komentara

  5. I Windows odlazi u istoriju
    (Sasa, 8. maj 2021 12:32)
    Samo u tvojim snovima.
    (Milan, 8. maj 2021 21:39)

    # Link komentara

  6. Ako Windows 10 ne koristi te ikonice, ako je i Windows XP imao drugačije ikonice nego Win95, šta su čekali do sad? :D Trebalo je valjda da ih izbace još kad su uvodili nove ikonice, a ne da ih ostavljaju "zakopane" negde među sisemskim fajlovima da stoje bezveze ako ih nisu korisili :D

    Za drajver za Floppy ne razumem zašto bi izbacivali to... ako iPad, iMac i MacBook koji nikad nisu ni imali ugrađen Floppy mogu da podržavaju Floppy (preko USB) bez instalacije drajvera i dodatnih aplikacija, nek ostave da i Windows podržava ako neko možda bude hteo da priključi nekad da prebacuje stvari na neki stari komp. Ima kolekcionara koji skupljaju stare kompove i to im je jedan od glavnih načina za prebacivanje fajlova na stare kompove koji nemaju USB.

    Više bi imalo smisla da izbace ono "A:" i "B:" koje rezervišu za Floppy na Windowsu i da izbace ono "C:" za sistemsku particiju i ono "D:", "E:"... itd za druge particije/uređaje, pa da stave da bude kao što je uglavnom na drugim sistemima, da je sistemska particija "/", to jest da umesto "C:\Users\" bude "/Users/"... a druge particije mogu da se mountuju u okviru nekog foldera (na primer, na macOS se druge particje podrazumevano mountuju pod "/Volumes/", mada možeš da ih mountuješ i na nekom drugom mestu ručno... ako neko hoće, može da namesti i da mu se možda Documens nalazi na nekom drugom hard disku, Downloads na nekom trećem, a da mu opet putanja ostane ista kao da je sve to još uvek na istoj particiji).
    (Maks, 8. maj 2021 20:00)

    # Link komentara

  7. e sad su ga poboljsali.... na nivo ME...
    jos 20ak god da poizbacuju sve tabletoidne gluposti i dosegnu funkcionalbost koju je imao w7
    (kaboom, 8. maj 2021 16:13)

    # Link komentara

  8. Ništa im nije sveto!
    (Ha, 8. maj 2021 13:19)

    # Link komentara

  9. Ne razumem zašto bi ukidali nešto što ne troši nikakve resurse, a postoje ljudi koji i dalje vole taj i takav izgled...
    (Kiza, 8. maj 2021 12:57)

    # Link komentara

  10. Moje je mišljenje da je ovome "kumovala" Melinda, kojoj je Bill nedavno "dao nogu". :=)
    (Surovo, 8. maj 2021 12:55)

    # Link komentara

  11. I Windows odlazi u istoriju
    (Sasa, 8. maj 2021 12:32)

    # Link komentara