Sony priznaje da će možda morati da redizajnira PS5

Ako ste poslednjih nekoliko meseci pokušali da se domognete PS5, znate da je to prilično težak zadatak. Uprkos rekordnoj prodaji, Sony se trudio da održi korak sa potražnjom. A kako bi konzole u dovoljnoj meri nastavile da stižu, kompanija će možda morati da posegne za drastičnom merom.

Izvor: Creativebloq
Pošaljite komentar
  1. Joj glupih komentara, pa jeste vi uopste procitali vest!? Ne dizajniraju novu konzolu nego plocu kako bi zaobisli zastoj u proizvodnji zbog manjka poluprovodnika. Znaci ista konzola samo ce ih biti vise u nabavci! Drugo ovaj sto pominje kako prave zastoj da bi zaradili vise.. Sony sve vreme prodaje svoje konzole po redovnoj ceni od 400 odnosno 500 eura, ta razlika kad vidis da prodaju na oglasima za 900 ili 1100 eura, to rade preprodavci i stavljaju sebi kompletnu razliku u dzep na stetu kupaca i Sonija. Recimo desava se da samo jedan preprodavac ima u stanu 20 zapakovanih konzola radi preprodaje po duploj ceni, bukvalno zarobljene koje bi ih redovni kupci otpakovali, koristili i kupovali igre za iste. Sada bar 10-20% od proizvedenih par miliona stoji po oglasima i stekovima tih prokletinja koji bi majku prodali da zarade.
    (Matrix, 9. maj 2021 17:20)

    # Link komentara

  2. Ili kvalitetan gejmerski PC ili Xbox X...
    (Istrebljivac vonjevina, 8. maj 2021 20:57)

    # Link komentara

  3. Loš tim, je loš i na ps5.
    Na PS5 u visokoj rezoluciji gledaš kako vas protivnički tim melje, dok kamperi sede u ćošku mape. Nema te konzole koja može da nadoknadi to kad je tim jadan. I fali tastatura za PS5... Nikad gamepad neće moći da nadmaši nišanjenje mišem.
    (Barka, 8. maj 2021 10:23)

    # Link komentara

  4. Kad smo već kod redizajna, ja ne znam zašto neke firme kad rade neki "gamerski" dizajn prave neka šarna kućišta od zakrivljne plastike, kao da samo prave nešto što izgleda neobično bez nekog funkcionalnog razloga.

    Ja sam više za neki funkcionalan dizajn... ako se nešto dosta greje, nek naprave kućište koje izgleda kao veliki aluminijumski heatsink... i ne mora da ga pokrivaju plastikom.

    Ne samo vezano za konzole... gledam ovih dana neki eksterni SSD da uzmem i nisam baš nešto oduševljen onih što razne firme imaju u ponudi... a dizajn nekih kućišta koje neke firme prodaju izgleda glupo (na primer, neki stave kao neki heatsink na SSD ili nemaju heatsink uopšte, a to su onda zatvore u neko kućište koje nema ventilaciju)... NVMe SSD se greje, a neki izgleda hoće malo kućište koje neće da bude toplo, pa onda dolaze u situaciju da im SSD usporava ili da se čak toliko pregreje da SSD crkava kad pogledaš šta su pisali ljudu u review.

    Western Digital kako je odradio dizajn za WD SN750 SSD koji ima ugrađen heatsink mi izgleda super, a nije ni preterano skup SSD u poređenju sa cenama drugh NVMe SSD-ova... samo kad bih našao neko kućište da se priključi na USB-C, a da odozgo ostane otvoreno, da može da se hladi.
    (Maks, 7. maj 2021 23:44)

    # Link komentara

  5. Stvarno su preterali vidr..em dto nema em sto menjaju dizajn.....Samo nesto izmišljaju
    (Janko, 7. maj 2021 19:53)

    # Link komentara

  6. Klasicna vestacka nestasica nastala kako bi se odrzala visoka cena.
    (Sitna Slova, 7. maj 2021 17:28)

    # Link komentara

  7. Samo da bi digli cenu....
    (Niko, 7. maj 2021 14:54)

    # Link komentara

  8. Sokovi.
    (NR, 7. maj 2021 10:31)

    # Link komentara

  9. "Sve što ubrzava proizvodnu liniju je dobra stvar." - pa ne, i nije baš.
    (Blek, 7. maj 2021 10:09)

    # Link komentara

  10. Ne znam sta se desava, poluprovodnici, procesori, gomilu para je moja firma investirala u komponente jer je velika nestasica. Mene konkretno Microship zakla. Veliki autoproizvodjaci salju radnike kuci jer se automobili ne mogu zavrsavati.
    Da, naravno da se radi pre svega o inzenjerskom redizajnu.
    (Zoki, 7. maj 2021 10:00)

    # Link komentara

  11. A da prvo obezbedi vece kolicine za prodaju? Sta da redizajnira kada ni inicijalna verzija nije videla svetlost dana kod vecine ljudi i potencijalnih kupaca.Sramota da znaju da koliko god da proizvedu da ce prodati i opet se nista ne radi po tom pitanju. Ako vec nemaju kapacitete onda se ne izbacuje nesto na trziste sto ne moze da se dopremi u vecoj kolicini ili garantovanom kvalitetu. Sramota za neku veliku kompaniju.
    (limuntus, 7. maj 2021 09:50)

    # Link komentara