1. interestino koliko ste pro nacisticki nastrojeni a zivi ste zahvaljujuci onima na koje pljujete
    (trtemrte, 27. jul 2020 00:07)

    # Link komentara

  2. A "rasističko" je sve što nije u skladu sa neomarksističkom toksičnom dogmom, naravno.
    (EU Citizen, 26. jul 2020 14:22)

    # Link komentara

  3. Apsolutno prezirem svaki oblik fašizma i šovinizma, mržnju prema drugom ljudskom biću zbog drugačije boje kože, porekla, nacije, pola, religije, seksualne preferencije, navijanja za drugi tim...

    Međutim, cenzura nije oblik borbe protiv takvog načina razmišljanja. Cenzura je alat upravo tih i takvih fašista. Režimi u kakve spada i nacizam obilato koriste mehanizme kontrole medija, a samim tim i mišljenja građana.

    Za Google se odavno zna da svojim algoritmom za pretragu kroji rezultate prema onome što smatra da korisnika zanima, pa samim tim utiče do kojih sadržaja korisnik dolazi... Ovo bi bio sledeći korak.

    Problem je da i pored navodnih dobrih namera, svaki mehanizam cenzure može da bude i biće zloupotrebljen - danas je to ućutkivanje onih koji kazu "crnce treba spaljivati" - i sa tim se svi slažemo i mislimo da to tako treba, ali šta ako sutra za govor mržnje proglase ako kažeš "Kosovo je Srbija"? Ili "ja sam strejt" ili "ja sam pravoslavac"?

    Sada, posle svega što sam napisao, moram da se ogradim - jedna stvar je cenzurisanje rezultata pretrage, a sasvim drugo izbor sa kim želiš da uspostaviš poslovnu saradnju, tj. koga ćeš reklamirati. To jeste, i treba da bude bilo čiji izbor, poput natpisa u restoranu na kome piše "zadržavamo pravo da ne uslužimo mušteriju". Ako imam firmu, imam pravo da odbijem da sarađujem sa bilo kojim potencijalnim partnerom, ako mi se on ne dopadne, iz bilo kog razloga.
    (Gost, 26. jul 2020 13:12)

    # Link komentara

  4. A da li se cenzurišu i oni koji se zagovaraju dominaciju crne rase ili zute? Ili to važi samo za domaniciju bele rase?
    (Samo da pitam, 25. jul 2020 20:39)

    Koji su to sadržaji koji zagovaraju dominaciju crne rase ili žute? Naravno, slažem se sa prethodnim komentarima, potreban nam je nacistički i KKK sadržaj. Što kaže @Недељко Стефановић, teško je proceniti ovakav sadržaj.
    (Marx, 26. jul 2020 12:59)

    # Link komentara

  5. A da li se cenzurišu i oni koji se zagovaraju dominaciju crne rase ili zute? Ili to važi samo za domaniciju bele rase?
    (Samo da pitam, 25. jul 2020 20:39)

    # Link komentara

  6. A one za dominaciju crne to ostaje jel tako?
    (šuvaklija, 25. jul 2020 20:21)

    # Link komentara

  7. Da li to znači da su zabranili i američke i NATO simbole?
    (МилошПБ, 25. jul 2020 17:42)

    # Link komentara

  8. Pa naravno da zabranjuju nece konkurenciju. A i ne slaze se sa komunizmom koji oni promovisu.
    Plus oni ce u buduce odlucivati sta je sloboda govora.
    (QA, 25. jul 2020 14:25)

    # Link komentara

  9. 2012 године је Гугл тражио од Кине да укине интернет цензуру у потпуности или ће Гугл да се повуче из Кине. Кина то није прихватила, а Гугл је почео да пушта нецензирисане резулатте претраге према адресама из Кине, дакле без филтера, супротно кинеским законима на кинеској територији, због чега је Кина исекла проток са Гуглом.

    Сада Гугл уводи цензуру брисањем нацистичких садржаја. Далеко од тога да симпатишем нацисте и њихове садржаје, али ко ће да процени који је садржај примерен, а који не? Кинеска влада сматра да је то њено право на територији Кине, док је Гугл отишао из Кине са ултиматумом да нема никакве цензуре. А шта је сад ово?
    (Недељко Стефановић, 25. jul 2020 13:01)

    # Link komentara

  10. Bravo! Nadam se da će i naše djubre da pročiste
    (Radoje, 25. jul 2020 12:07)

    # Link komentara