Potpuno novi Sony PlayStation 5 dashboard: Kakve promene uvode?

Sony PlayStation 5 je konačno predstavljen prošle nedelje, i šta god da se pretpostavljalo o njegovom dizajnu, možemo se svi složiti da niko nije očekivao izgled koji je predstavljen. Sada je šef UX dizajna kompanije PlayStation najavio da isto možemo očekivati i kada je u pitanju njegov korisnički interfejs.

Izvor: PC Press
Pošaljite komentar
  1. @ Nemanja
    @ Centurion
    Poštujem vaše iskusne osvrte, jer pričate onako kako bih ja objašnjavao svoje viđenje, iz oblasti, kojom se najstrastvenije, i čitavim bićem bavim, bilo da je u pitanju hobi, ili ljubav, ili profesionalna delatnost. I u njoj ste prisutni čitavim bićem, i maksimumom vašeg znanja.
    Kompjuteri, audio i video tehnika, kamere, telefoni, su mi velika strast. Ali na žalost, nemam vremena da se opustim, više od pola sata, ili sat, u par dana. Uglavnom koristim slušalice, da isperem mozak od soutracka mog života, sačinjenog od kakofonije gluposti, kojom sam okružen u toku svakog radnog dana, i koju upijam, hteo ili ne(a onda je u komentarima vratim, poput terapije).
    Dakle...
    Kada kupite najnoviju konzolu, i izdvojite teškom mukom skupljene novce za nju, ne očekujete da na njoj igrate igre, koje ste igrali na prethodnoj generaciji.
    Nego neku ekskluzivu koja premijerno demonstrira bar 80% performansi te konzole. U toku godine ne odigram puno igara, možda 3-4 do kraja. A ostalo istražujem, u kompu imam nekih 15ak instaliranih igara, i svaki put, po malo napravim progres. I to je, uglavnom, neka mlaka priča. A desi se, da mi legne igra... A za takvu, koju čekam, ni 1000 ni 2000 sa "alatom koji je tera" ne žalim. Kao što rekoh mnogo sam izbirljiv i to mi konzole ne dozvoljavaju, da probam 20ak igara, ne bi li me ona jedna oduševila, i opravdala potrošene novce.
    Znači tu meni pada priča o rasprodaji, i uopšte, praćenje na ovaj ekonomičan i strpljiv način, možda baš igaru koju sam čekao. Što opet traži posvećenost i vreme, koje, kao što rekoh nemam. Ovako, znam da hardverski pokrivam sve što se pojavi, u optimalnim, da ne kažem maksimalnim performansama... I čekam... Da dođe ona prava.
     (Mediocritical, 24. jun 2020 05:52)

    # Link komentara

  2. @ Mediocritical
    Pretplata za PS Now ti je 55 EUR godišnje, ima igara koliko ti srce ište i svakako nećeš odigrati ni petinu svega. Niko te ne tera da kupuješ blockbustere istog sekunda kad izađu i kad koštaju boga i oca, a ako si za nešto baš jako zagrižen, uvek imaš preorder. Plus, sezonske rasprodaje, bundle paketi, weekly deals i sl. Ovog meseca su popusti išli i do 75%. Za 50 EUR sam kupio 5 igara, od toga dva blockbuster hita. Kada sve sabereš i oduzmeš, konzola ti je daleko jeftinija opcija za igranje od PCja, iako se sve plaća na istoj. Igre koje si jednom kupio su tvoje da ih odigraš kad god hoćeš ponovo, a igre na medijima uvek možeš da prodaš ili da se menjaš. Plus, resale value, kad hoćeš novu generaciju konzole, staru prodaš za lep iznos, za 5+ godina star PC nećeš dobiti ni petinu vrednosti - ovo sam iskusio u praksi više puta, za mašine plaćene oko 1k sam dobijao 150-200EUR. Sve u svemu, osim ako nisi razmaženi klinac (pre)bogatih roditelja, 200 EUR mesečno nećeš potrošiti sigurno, možda na godišnjem nivou, i to ako imaš baš jako puno vemena da se igraš, što implicira da dobrano zarađuješ ako imaš toliko vremena, zar ne? ;)
    Pozdrav!
    (Nemanja, 23. jun 2020 19:21)

    # Link komentara

  3. Realno konzola je koncipirana za jedan prosečan životni standard gde u toku meseca možete odvojiti i do 200$ za dve igre. Što sveukupno uzevši, vredi sa konzolom od 500-600$.
    Prošlog meseca sam grunuo za grafičku toliko €, pa i jače... Ali je prednost u piratskim igarama, zbog kojih sam izbegavao konzole, koje sa piratima prave mnogo komplikovanije probleme.
    (Mediocritical, 22. jun 2020 12:02)

    Starno mi nisu jasni ljudi koji i dalje misle da je gejming na konzoli skup.
    Da li ste vi svesni da na ps4 online prodavnici stalno imate igre na snizenju cesto i ispod 10 dolara.
    Samo u ovom trenutku aktuelne su tri akcije.
    Ja sam za 20 dolara uzeo tri igre i to ne neke krseve, nego ozbiljno dobre stvari.
    Akcije od 50% ili cak 75% , Playstation hits, Hiden gems, Igra nedelje, Dani igre itd...
    Bukvalno stalno imate akcije i popuste.
    Kupovina cd-a je nepotrebna i suluda, posebno kod nas.
    Recimo Days Gone je bio 15 dolara, inače košta 60.
    Toliko je mnogo brutalnih igara za četvorku, da ih je nemoguće sve odigrati naredne 2-3 godine, a biće povezane i sa novom peticom.
    Sto znači da ce biti sve jeftinije i dostupnije.
    Konzola ne košta više od prosecnog telefona, a moze da traje deceniju i duze.
    Kupovina konzole je ogromna ušteda novca.
     (Centurion, 23. jun 2020 10:23)

    # Link komentara

  4. Koliko je tačno da PS5 ima integrisan led projektor za prikazivanje slike na zidu ili platnu!?
     (didul.e, 22. jun 2020 22:21)

    # Link komentara

  5. Samo PC bajo moj.
     (vedran, 22. jun 2020 13:17)

    # Link komentara

  6. Realno konzola je koncipirana za jedan prosečan životni standard gde u toku meseca možete odvojiti i do 200$ za dve igre. Što sveukupno uzevši, vredi sa konzolom od 500-600$.
    Prošlog meseca sam grunuo za grafičku toliko €, pa i jače... Ali je prednost u piratskim igarama, zbog kojih sam izbegavao konzole, koje sa piratima prave mnogo komplikovanije probleme.
     (Mediocritical, 22. jun 2020 12:02)

    # Link komentara