Ko su digitalni domoroci? "Internet nije nužno zlo" VIDEO

Širom sveta obeležava se Dan za bezbedniji internet. Prema podacima UNICEF-a, deca čine jednu trećinu ukupnog broja internet korisnika. U Srbiji mališani dnevno za računarom provedu od tri do sedam sati.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Kakav stručnjakinja, kaže da bi deca trebalo da dobiju telefone valjda kad i njihovi drugari dobiju ili kad ga je ona dobila! A na pitanje šta misli o smartwatch satićima za praćenje lokacije i komunikaciju sa detetom kaže da nije čula za taj “gedžet”!
    Ostalo što je rekla se svodi na par ispraznit izlizanih floskula i opštih mesta koje bi rekao i slučajni ispitanik sa ulice. Svaka čast za titulu, ali izgleda da bi je trebalo proveriti.
    (Jao bre, 11. februar 2020 14:29)

    # Link komentara

  2. Ma daj više dokle. Klinac mi spava min 8h. 2h dok jede, oblači i kupa se. U školi je oko 5h plus domaći oko 1h.. To je 16. Ostaje mu plafon 8h za igranje, neki sport-trening. Odlazak na klizanje, bazen, bioskop ili pozorište. Rodjendan drugara. Gde vi stignete da ga posadite 7h ispred računara. Mislim može ali o fizičko-mentalnom razvitku takve dece neću trošiti reči.
     (Jare u mleku, 11. februar 2020 11:08)

    # Link komentara

  3. Ona je rekla da se današnja deca nazivaju "digitalni domoroci", što znači da su oni odrasli u digitalnoj eri i uz društvene mreže i da je to nešto što je njima "daleko prirodnije nego što je nama".

    A još je prirodnije nama sa kojima je internet rastao, samo što ste ti kao i tebi slični promašili voz. :/
     (Swedenonline, 11. februar 2020 10:09)

    # Link komentara