Sajber Lada Niva [podcast]

Elon Musk hteo je Teslu iz Blade Runnera, ali je dobio nešto što mnogo više liči na Ladu Nivu iz budućnosti.

Pošaljite komentar
  1. Dobro sam se nasmejao dok sam slušao podcast. Lite verzija autocad-a. Lol. Građevinci koriste autocad. Auto je pravljen od čelika. Lol. Auta se uglavnom (osim onih naskuplih) prave od čelika. Inače nerđajući čelik je skuplji materijal, ali ne zahteva peskarenje pocinkovanje grundiranje i završno farbanje kao ugljenični čelik. Za izradu elemenata "kockastog" oblika potrebna je mašina za savijanje a ne skupa mašina za duboko izvlačenje. Itd... Mislim da su komentatori pogrešno shvatili suštinu i komentarisali veoma amaterski oblast u kojoj nisu stručni. Nije to apsolutno nikakav problem ako je emisija zabavnog karaktera. To je moje mišljenje.
     (parasolvencija, 13. decembar 2019 21:08)

    # Link komentara

  2. Da imam kintu, prvi bih ga kupio. Brutalno vozilo.
     (nedostizni, 9. decembar 2019 10:18)

    # Link komentara

  3. @Greten šala je prevashodno naslonjena na to da bi se verovatno svi smejali da su Rusi predstavili vozilo koje izgleda kao Cybertruck. E sad, kada malo bolje razmislim, direktno poređenje bi moglo da ima smisla ako uzmemo u obzir su Cybertruck sve vreme poredili sa Fordom F-150 (ne sa Hummerom) koji je najpopularniji kamionet u Americi, dok je najpopularnije "veliko" vozilo u SUV/kamionet segmentu u Rusiji izvesno Lada Niva. Stvarno bih mogao da zamislim da Lada napravi neki koncept terenca/kamioneta koji bi izgledao kao spoj sovjetske i brutalnosti tehnološke distopije kada je estetika u pitanju. Tako bi imalo neku nit, ovako je samo posebnost radi posebnosti po mom mišljenju. Hvala na slušanju!
    (Ivan Jelić, 9. decembar 2019 10:07)

    # Link komentara

  4. Moram da priznam, da su tvorci priloga, upali u jednu zamku, tumačeći samo dizajn vozila, i donoseći potpuno pogresne zaključke.
    Tesla kamionet, ovakav kakvog ga vidimo, ući će u istoriju autokmobilizma, ruku pod ruku, sa T - modelom Forda.
    Prvi put je neko, primenio takav dizajn, koji je značajno pojeftinio proizvodnju, i sto je najznačajnije, tu ustedu je direktno preneo na kupca.Sada smo svedoci, da apsolutno svi proizvodjači, ustede u procesu proizvodnje stavljaju na svoj konto, dok se kupcu čak i povećava cena.
    Druga bitna stvar, je izbor materijala, pa smo sada dobili, najpristupačniji oklopljeni auto na svetu, i ujedno taj auto je jos i elektro auto.
    Zaista puno revolucionarnih poteza, a sam dizajn je potpuno u drugom planu, ako shvatimo , kako će se sve ovo, odrazuti na ostale proizvodjače u budućnosti.
     (Jarić T Živadin, 9. decembar 2019 09:47)

    # Link komentara

  5. Tesla Cybertruck je nešto najgore u dizajnu automobila što sam u životu video. Međutim, današnje društvo je takvo da mu trebaju nove ikone i novi idoli, a izuzetno je podložno uticaju medija - doskora je to bio Džobs sa Ajfonom, a sada je baklju preuzeo Mask s Teslom. Najveći problem vidim u tome što je Tesla, kao i Apple, pre svega, marketinška kompanija i, kao takva, je trendseter. To znači da će i ostali proizvođači ubrzo početi da kopiraju ovaj dizajn, do te mere da će postati uobičajen i više nikom neće izgledati ružno. Ako pogledate istorijski - ubedljivo najružniji serijski automobili, proizvodili su se tokom 80-ih i 90-ih. Oni tada nikom nisu izgledali ružno, jer su bili sveprisutni, ali, kada ih pogledate iz današnje perspektive, ukapirate da su bili rugobe...
     (ja, 9. decembar 2019 09:17)

    # Link komentara

  6. Lada Niva je bio ozbiljan, upotrebljiv i tržišno potvrđen terenski auto svedenog dizajna prihvatljivog onovremenim mnogim specijalizovanim korisnicima ! Američki električni pikap nema sa njom nikakve dizajnerske sličnosti jer im ni ciljne grupe nisu iste ! Za ovaj auto treba da se zainteresuju svi oni koji su kupovali Hamer,a sad žele nešto kompjuterizovano,a i dalje brutalno ! Odatle i izbor materijala i ovakva prezentacija !Ladu je napravila bivša sovjetska država ,a Teslu sadašnja američka "duboka"država s namerom da ga proda "prijateljima" i neprijateljima ! Komplimenti učesnicima rasprave na vladanju temom razgovora !
     (Greten, 9. decembar 2019 02:30)

    # Link komentara

  7. Dobro je da ima neko ko je realan u vezi sa Teslom. OK ste pokrili, treba takvih uglova, pocinje da mi smeta slepo obozavanje svega sto urade...
    (Petar, 8. decembar 2019 22:10)

    # Link komentara

  8. E lepo me nasmejaste ovom epizodom :))
    (Marko, 8. decembar 2019 22:02)

    # Link komentara