1. Unutrašnji saobraćaj u Rusiji odvija se neometano u svakom slučaju bilo da ostatak sveta hoće da ostvaruje internet saobraćaj sa Rusijom ili ne. To je tehnički tako i nema veze sa politikom, pa kada bi se u u ovom trenutku ceo svet udružio protiv Rusije i "isključio" je, ruski korisnici interneta i dalje bi mogli da pristupe Yandexu, ali ne i Googleu. Ne donosi Ruska država zakon koji se primenjuje na građane Rusije i koji isključuje pristup ostatku sveta preko interneta zato što neko tamo van Rusije hoće da uradi nešto, već zato što Rusija hoće da uradi nešto u Rusiji. Razlog za ovaj zakon naravno je nacionalna bezbednost koja kao opravdanje ne poznaje granice, pošto je i NSA prominentno koristila isti. Ovakvi zakoni su pretnja po otvoreni internet bilo gde da se donose. Hvala na slušanju!
  (Ivan Jelić, 3. novembar 2019 22:35)

  # Link komentara

 2. "a Rusi samo što nisu testirali sopstveni internet koji ne priča sa ovim našim"

  Rusija radi samo na tome da ukoliko ih neko iskljuci sa globalnog Interneta njihov unutrasnji saobracaj moze da se nastavi neometano. Ne prave svoj Internet i ne zele da se iskljuce, ali naravno da nece skrstenih ruku cekati da im USA ukine Internet a da nemaju nikakvu alternativu. Uostalom, i USA isto tako pravi sopstveni Internet, samo sto se tamo to odmah pravda nacionalnom bezbednoscu i onda mediji ne smeju nista da zucnu protiv toga.
  (ne sirite dezinformacije, 3. novembar 2019 15:59)

  # Link komentara

 3. Probajte da uvedete neki red u ove epizode koje pokrivaju vise dogadjaja, pa da znam da nekim danom ili na neko vreme mogu da ocekujem. Dobra epizoda, hvala
  (Marko, 1. novembar 2019 23:54)

  # Link komentara