Microsoft predstavio Windows Virtual Desktop za sve korisnike

Mikrosoft je predstavio uslugu Windows Virtual Desktop, koja će od 1. oktobra, prema trenutnim planovima, biti dostupna svuda u svetu. Internet div iz Redmonda takođe nudi nove mogućnosti i detalje kada je virtuelizacija u pitanju.

Izvor: TechCrunch, PC Press
Pošaljite komentar
  1. Promasena investicija.
    (Pagg, 3. oktobar 2019 22:59)

    # Link komentara

  2. @(kide, 1. oktobar 2019 20:08)

    Probaj to da izvedes bez admina i kasnije supporta i shvatices da to jednostavno ne moze tako. Koliko ce ti biti efikasan MS support u celoj prici?
    (Hehe, 2. oktobar 2019 10:19)

    # Link komentara

  3. Preći na Linux nije baš laka odluka kako neki ovde navode. Sistem je drugačiji, treba se navići na konzolu, odgovarajuću strukturu direktorijuma... Ubuntu daje pristojan GUI, međutim ukoliko je grafičko okruženje to koje želite, onda bolje ostanite na Windows / Mac platformi.
    Linux je dobar za IT industriju, međutim nije toliko dobar za ostale. Postoji gomila softvera za sve grane industrije pa čak i za inženjere koji ima samo verziju za Windows.

    Što se ovog proizvoda tiče u pitanju je prebacivanje celog kućišta remote. Neko pomenu da je ovo vraćanje na mainframe, ali nije baš tako. Ovime ćete moći da upgrade-ujete hardver kada god želite, pošto će cela obrada biti na jednom super računaru na koji će se kačiti brojni uređaji. Moguće je da ćete sami moći da birate konfiguraciju koju želite i za to plaćate određenu cenu. Dobra stvar je što se rasterecuje korisnik od kupovine hardvera, a što se tiče podataka, većina ljudi ih danas drži na raznim cloud i drive sistemima.
     (apk, 2. oktobar 2019 09:56)

    # Link komentara

  4. @Ja
    "..ostaće internet modem, monitor, miš i tastatura.."
    - Virtuelni desktopi postoje odavno (od kada i klaud-okruzenja), ali se velikom vecinom koriste u korporativnom svetu. Popularni su u startapima jer stede velike pare za nabavku servera, radnih stanica, aktivne mrezne opreme, prostorija za tu opremu i njihove klimatizacije, struju za njihov pogon,itd, itd.
    - Sta je najveca mana virtuelnim desktopima - stopostotna zavisnost od stabilne mrezne konekcije, prvo od kuce/firme do internet provajdera pa od provajdera do interneta. U prevodu: nema mrezne konekcije nema ni rada sto u biznisu moze da ima vrlo lose posledice.
    - Ako vam poslovno okruzenje nije potpuno virtuelizovano (znaci, postoje pc-ji, lap-topovi, tableti) a ostanete bez internet konekcije, cirav niz poslova moze da se odradi "u lokalu" i da se kasnije posalje tamo gde odn. kome treba.
    (Ale X, 2. oktobar 2019 08:21)

    # Link komentara

  5. .. dakle... opet podaci, ko zna gde i kod ko zna koga... bezbednos mreže? Deljenje printera? Cena? ... sve je to lepo, dok se ne zapitate pošto je i kako da "krekujem" MS Office, Autodesk , Adobe... velika većina korisnika ima ilegalan softver, a tobože nema para da ga kupi... ali isto tako neće da počne da koristi alate koji su im pristupačni, sa kojima nemaju potrebu za krađom intelektualne svojine... jedbva čekam takve da vidim na Azureu, na WVD-u... samo umbodeš na mrezu i sve samo radi... ahaaa, jedva čekam da počnu problemi svih koji neozbiljno posmatraju celu ovu materiju...
     (andrak, 1. oktobar 2019 23:09)

    # Link komentara

  6. SAAS - u prevodu programi kao servis je ideja koja kruzi vec neko vreme i izgleda da su samo cekali 5G da mogu da ucitaju sistem gotovo brzinom kao sa harda, jos sad kad Kinezi vec pocinju rad na 6G jasno je da ce i pegle i lusteri i mikseri i tosteri imati OS uskoro. Izgleda da mobilni treba baciti, TV razbiti, okrenuti se i otici na planinu i ziveti kao pustinjak u neznanju i cekati kraj sveta....
     (puz, 1. oktobar 2019 21:36)

    # Link komentara

  7. Ljubitelji android platforme koji nisu želeli windows telefon a koji pljuju linux treba da znaju da je android linux.
     (Dejan, 1. oktobar 2019 20:53)

    # Link komentara

  8. Iz ugla korporacija:
    Kupi se 300 monitora, miseva i tastatura i 300 vm na azure. Nema admina, nema kablova, nema antivirusa, ima offisa365 i teraj.

    Iz ugla prosecnog konzumenta:
    Tablet sa androidom.

    Programeri i ostali cad, cam, dizajn:
    Windows 10 na PC/Laptop sa externim monitorima.
     (kide, 1. oktobar 2019 20:08)

    # Link komentara

  9. Druidi jedni, Linux na PC-u vecini sluzi za surf po netu i po neku igru. Znaci bleja, razbibriga.
    Ne mesati babe i zabe.

    Linux je najbolje okruženje za developere. Imam sve što mi treba i radi perfektno
     (Neplivač, 1. oktobar 2019 20:08)

    # Link komentara

  10. @(ja, 1. oktobar 2019 15:42)
    I sva vaša dokumenta i fotografije će stajati tamo negde. Vama samo ostaje da verujete da administrator vaše virtuelne mašine ne može da pristupi vašim podacima (pre ću poverovati da Deda Mraz postoji), da nije maliciozan, da je dobro zaštitio svoj sistem od malicioznih osoba i od svih drugih scenarija (poplave, zemljotresa, požara,...), da će vreme oporavka od takvog incidenta odgovarati vašim potrebama i na kraju da neće bankrotirati pre nego što vi uspete da vaš računar preselite kod drugog provajdera.
    Naravno, dostupnost možete povećati tako što ćete podići više virtuelnih računara kod različitih provajdera i sinhronizovati njihov sadržaj, ali time vaši podaci postaju dostupni većem broju osoba čime raste mogućnost da neka od njih bude maliciozna.
    Veliki imaju želju da nas uvuku u to što ste opisali. Na nama je da uvidimo sve rizike i na to pristanemo ili ne.
     (U susret Velikom bratu, 1. oktobar 2019 20:02)

    # Link komentara

  11. win 10 najgora stvar koja je zadesila covecanstvo :))
     (Relax, 1. oktobar 2019 19:58)

    # Link komentara

  12. ... i koliko to sada košta korisnika? Mi smo bolesni, dozvoljavamo da nas prave blesavima... Kada ce el. sertifikati i potisi i al. bankarstvo biti dostupni na Linux platformi? Ovo zavisi samo od odluka na nivou zakona ove drzave. Uslovite banke da moraju da ponude resenja za Linux i opensource platforme...
     (andrak, 1. oktobar 2019 19:27)

    # Link komentara

  13. @ja To se zvalo (doduse bez misa) terminal i kacilo se na Main-frame, tamo jos nekih 70 ih. Znaci prosli smo za nekih 50 god ceo krug i vratili se na pocetak, samo sto MF sada zovemo Cloud. Pa dobro, verovatno ce opet neko okrenuti novi krug i tako u krug....
    (Krug u krug, 1. oktobar 2019 19:07)

    # Link komentara

  14. Samo besplatno - Linux, LibreOffice, Android...svuda i na svakom mestu.
    (Jer besplatno nema alternativu., 1. oktobar 2019 19:05)

    # Link komentara

  15. @ ja

    Pa to već možeš i danas sam da napraviš, samo što kad prestaneš da plaćaš mesečnu naknadu, tvoji podaci neće nestati, za razliku od ovog. Ko onaj čovek što mu ugasili iCloud, pa izgubio slike unazad 5 godina.
    (..., 1. oktobar 2019 19:02)

    # Link komentara

  16. Ovo podseća na IBM VM 370/390 iz 1985. Stara dobra mašina sa 16 MB rama.
     (asas, 1. oktobar 2019 18:37)

    # Link komentara

  17. Druidi jedni, Linux na PC-u vecini sluzi za surf po netu i po neku igru. Znaci bleja, razbibriga.
    Ne mesati babe i zabe.

    ACAD, Photoshop, Corel i tako u nedogled ne idu bez osionog Windows-a. Ko god vezuje sebe za nesto sto pocinje sa IT u zanimanju, Linux tu ne igra.
    Administratori mreza i slicni posveceni mogu da velicaju Unix i njihove podvarijante i razne instalacije. Ovo nije komentar za njih.
    Linux nije direktna alternativa kako informaticki neinformisani pokusavaju da proguraju.
    Sve se vrti oko para kad su u pitanju proizvodjaci softvera i hardvera.
     (je-bote, 1. oktobar 2019 18:28)

    # Link komentara

  18. Ja sam već na Linuxu i prezadovoljan sam.
     (Neplivač, 1. oktobar 2019 17:55)

    # Link komentara

  19. Eto vam Linux Fanbois pa uživajte napokon u Linux-u na upotrebljivom računaru :)
    (Americano, 1. oktobar 2019 17:22)

    # Link komentara

  20. Jedva čekam da ga imam na androidu. Nekad je Windows mobile bio nešto najbolje u mobilnom svetu. Brz, nije kočio... a eto uništile ga nedostatak aplikacija.
     (todos, 1. oktobar 2019 17:21)

    # Link komentara

  21. Horizon i teraj, već godinama.
     (Swedenonline, 1. oktobar 2019 16:35)

    # Link komentara

  22. Dame i gospodo, gledate budućnost u nastajanju. Za one koji ne kapiraju koliko je ovo značajno, objasniću na prostom primeru - za svega nekoliko godina, od sve kompjuterske opreme koja će vam biti potrebna, ostaće internet modem, monitor, miš i tastatura. Sve što će biti potrebno za korišćenje računara, obezbediće Majkrosoft, vaše će biti samo da platite neku sitnu mesečnu nadoknadu i da napravite nalog - kompletan hardver i softver biće virtualizovani, pa ćete moći "svom kompjuteru" da pristupite sa bilo kog mesta u svetu. Neće biti više kupovine i apgrejda hardvera, nekompatibilnih aplikacija, instalacije operativnih sistema,...
     (ja, 1. oktobar 2019 15:42)

    # Link komentara

  23. Al su oni pametni, platiš pet godišnjih licenci kao jedan OS za stalno. Ma idi begaj.... postoji linux kao alternativa a sve ostalo samo za službenu upotrebu baš kad mora.
    (Vlada, 1. oktobar 2019 14:48)

    # Link komentara

  24. Pocelo je... I windows ce postati samo servis na netu... Vreme je da ponovo instaliram ubuntu... trebace mi.
     (balkanoid, 1. oktobar 2019 14:33)

    # Link komentara