1. I treba da puste neku zdravu alternativu androidu. Dosadilo mi je da se po ceo dan nesto azuriram, da nista vise ne mozes da ukines/zabranis a da nisi ozbiljno tehnicki potkovan. Za svaku aplikaciju ti sve pokupe i imenik, i storage, i kameru. Znaju vise o meni nego rodjena majka.
    (Marin, 17. jul 2019 17:49)

    # Link komentara

  2. Radim sa kinezima ovde na zapadu. Nista mi nemamo zajednicko sa njima. Mozemo da mrzimo amere koliko hocemo. Mnogo smo slicnija sa njima nego sa zutima.
    (cica, 16. jul 2019 08:14)

    # Link komentara

  3. Setimo se Nokie. Imali su svoj operativni sistem a onda su ih ameri nasilno unistili pa otkupili. Doduse to nisu bili "pametni telefoni" madjutim...sta su to pametni telefoni? Android, koji mora svake 2 nedelje da se azurira kroz google play, koji vam zauzima ogroman prostor u memoriji a kad god bilo sta pteuzimate traze vam pristup kameri, mikrofonu, galeriji, imeniku, lokaciji itd. Ko koga ovda spijunira? Pamtim nekadasnju Operu kao bowser...bila je stedljivija na mb a onda se pojavio Kineski UC browser. Bio je duplo brzi od opere, ikone pokretne, memorija 3x veca ma...cudo! Tesko ce ameri sa kinezima. Ovi su daleeeeko pometniji!
    (Subotica, 15. jul 2019 17:55)

    # Link komentara

  4. Novi OS je deo Huawei paketa 5G, sa telefonima ima samo toliko veze da može da se implementira i na telefone, ali to je najmanje bitno za sam Huawei.
    Glavna bitka će se voditi na mreži i sistemu za daljinsko upravljanje saobraćajem i automatskim upravljanjem vozila. Kao što je već sada sasvim izvesno da će 5G mreža potpuno zameniti DVB televizijski sistem, verovatno će se isto brzo desiti i sa sadašnjim GPS.
    Uopšte nije problem da se napravi OS za telefone bolji od Androida, mnogi fabrički sistemi su bili bolji. Problem je napraviti OS koji je prilagodljiv za potrebe koje još nisu sasvim poznate.

    Da li iko normalan veruje da je moguće napraviti bilo kakav apgrejd Androida koji bi bio iole pouzdan za upotrebu u autonomnim vozilima? Pa veće šanse ima Windows! Možda to neće biti ni ovaj HongKong, KingKong... HongMeng, ali neki novi sistem je naprosto neophodan.
    (Džoni, 15. jul 2019 17:42)

    # Link komentara

  5. Google u cudu...
     (Toto-ko-tunjo-zatecen-gluposcu-naslova, 15. jul 2019 14:11)

    # Link komentara

  6. Nema od tog DING-DONG operativnog sistema ništa.
    Nije to PEKMEZ za to treba ozbiljno vreme pamet i razvoj.
    Biće to kao "RUSKI INTERNJET" marmelada!
    (Dejan Marinković, 15. jul 2019 13:45)

    # Link komentara

  7. Mogli su neka bolja imena smisliti. ArkOS pa Harmony i onaj kineski naziv na Ho..(ne secam se) su sve glupi nazivi za operativni sistem. Ono kao pitas druga je l si azurirao harmoni, skroz mi je nekako glupo, ne znam mozda ja gresim.
    (anonimus, 15. jul 2019 13:26)

    # Link komentara

  8. Врло једноставно - целу апликациону инфраструктуру коју су морали да изграде за Кинеско тржиште (пандани ЏиМејлу, Фејсу, Инсраграму, СнепЧету и др.), а која доказано функционише, сада ће, уз језичке преводе и друга културама и тржишна прилагођавање, понудити целом свету! За 30ак година причаће се 'био тамо неки Гугл' и сл., као што данас деца не знају за Кодак и Ксерокс! С обзиром да их вера учи да се поново рађају, нигде не журе ...
     (Бојан, 15. jul 2019 13:14)

    # Link komentara

  9. @Demius Lupaš...
     (Poz iz BG-a, 15. jul 2019 12:28)

    # Link komentara

  10. A šta ima mi tu da čekamo?

    19. avgusta Google i zvanično prestaje da isporučuje softver, čitaj android kompaniji Huawei. A šta su komunjare iz N.R. Kine spremile kao alternativu, vrlo brzo ćemo saznati...
     (Demius, 15. jul 2019 11:59)

    # Link komentara