Wimbledon 2022 -

Nadalova "mina" o kojoj se malo priča

Sve oči na ovogodišnjem Vimbldonu uprte su u Novaka Đokovića i Rafaela Nadala.

Milan TomićIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Dosta se priča i o Niku Kirjosu, domaća, britanska javnost pokušava da "napumpa" pompu i oko Kamerona Norija.

Iz senke, malo po malo, do završnice je stigao još jedan teniser i to na najubedljiviji mogući način, ne izgubivši ni set.

U pitanju je Amerikanac Tejlor Fric, trenutno 14. igrač sveta, koji će od 16.00 na Centralnom terenu izazvati Rafaela Nadala, vlasnika 22 Grend slem titule.

Ruku na srce, nije Fric imao preterano teške zadatke na terenima Ol-Ingland kluba.

Redom je pobeđivao Lorenca Musetija (70. na listi), Alestera Greja (288), Aleksa Molčana (51), te Džejsona Kublera (99).

EPA-EFE/KIERAN GALVIN
EPA-EFE/KIERAN GALVIN

Iako možda po imenima protivnici nisu bili baš po meri, jako je teško doći do četvrtfinala Grend slema "neokrnjen".

Tako su Nadalu po set uzeli Fransisko Serundolo i Ričardas Berankis, a Novaku Đokoviću Sunvu Kvon, Tim van Rajthoven, kao i Janik Siner, koji je bio blizu senzacije.

Zapravo, najviše problema da stigne do četvrtfinala, od uslovno rečeno favorita,imao je Nik Kirjos, kome su svi, osim Filipa Krajinovića, uzimali set ili dva.

Vratimo se na Frica, 24-godišnjeg momka iz Kalifornije, koji je na ovom Vimbldonu ostvario najbolji rezultat u karijeri na Grend slemu.

Fric je klasičan američki bombarder, s tim što za razliku od pojedinih, ume da igra i u polju – koliko mu visina (1.96m) dozvoljava.

EPA-EFE/NEIL HALL
EPA-EFE/NEIL HALL

Nakon prva dva turnira na travi, u Hertogenbošu i Kvinsu, verovatno nije mogao ni da nasluti da će stići ovako daleko.

Verovatno mu se samopouzdanje popravimo posle osvajanja titule u Istbornu, gde je u finalu pobedio Maksima Kresija.

Pored dobrih partija, tu i na Vimbldonu, optimizam mu uliva i trijumf nad Nadalom proletos u Indijan Velsu, kada je slavio sa 6:3, 7:6 u finalu.

Upravo je tu, u svojoj kući, osvojio najveći trofej u karijeri, Masters, a zanimljivo, jedinu titulu pored ove dve, osvojio je 2019 – opet u Istbornu.

"Bio sam veoma agresivan. Riskirao sam. Protiv nekoga kao što je Rafa, morate tako da igrate. Donošenje odluka je lako. Ceo turnir sam igrao i imao ulogu favorita, što je teže nego kada igrate mečeve u kojima niste favorit. Indijan Vels je bio pomalo lud jer smo bili iscrpljeni pre finala. Ovoga puta mislim da ćemo imati zdravije verzije obojice. Zaključak je da sam tada bio veoma agresivan, rizikova sam i igrao zaista dobro", rekao je Fric.

Pobednik ovog duela u polufinalu će igrati protiv boljeg iz meča Nik Kirjos – Kristijan Garin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.