Wimbledon 2022 -

Nije lako biti Novak Đoković – šampionska reakcija na besmisleno pitanje VIDEO

Novak Đoković već je navikao na, nije preterano reći, glupa pitanja na svojim pres konferencijama, a još jedno je dobio u sredu.

Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth
Foto: Tanjug/AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Nakon lagane pobede nad Tanasijem Kokinakisom iz Australije u tri seta, jedna novinarka je "zablistala" u želji da izvuče neku senzaciju.

"U današnjem meču, gde je pisalo 'Australija' pored imena tvog protivnika, da li je to uticalo na intenzitet tvoje igre danas. Govorio si da se nisi osećao prijatno na terenu posle onoga što se desilo u Australiji. Kako se sada osećaš na terenu?", pitala je koleginica koju izgleda najmanje interesuje tenis.

Đoković, iako je već nekoliko puta imao slična pitanja, već dovoljno iskusan u ovakvim situacijama, nije reagovao neprimereno, nije se čak ni našalio verovatno svestan da to može da se zloupotrebi, već je odgovorio na elegantan, diplomatski način.

"Moj intenzitet bio je kao u svakom drugom meču. Samo sam želeo da sprovedem plan u delu i uradim šta mogu kako bih dobio meč. Nisam imao nikakvu dodatnu želju za pobedom samo zato što je Tanasi Australijanac. Zapravo je suprotno, imam zaista dobar odnos sa Tanasijem – on je sjajan momak i lepo se slažemo van terena. Naravno, na terenu želimo da pobedimo, ali veoma se poštujemo. Nadam se da sam odgovorio na vaše pitanje. Ali nisam ljut ni na koga ko dolazi iz Australije"
, rekao je Đoković.

Nadamo se da će u narednim danima kolege na Vimbldonu malo više pažnje posvetiti tenisu i ovom turniru, a manje "senzacionalizmu".

Đoković u trećem kolu Vimbldona igra sa zemljakom Miomirom Kecmanovićem, u petak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.