- US Open 2019 -

Danilov izazov, završni korak u osvajanju Amerike

Mislili su da neće moći da izdrži ceo turnir, delovalo je da će svaki čas predati, povući se, a on je na kraju u finalu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Matthew Stockman/Getty Images
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Danil Medvedev, momak koji je obeležio period od Vimbldona na ovamo, junak američke letnje serije, plasirao se u prvo Grend slem finale u karijeri.

Protiv Grigora Dimitrova igrao je veoma dobar, siguran tenis, na kraju slavio je u tri seta, 7:6 (5), 6:4, 6:3. Nastavio je sjajan niz uspeha, sa turnirom u Sinsinatiju ima skor od 12-0.

U nedelju od 22 časa po srednjoevropskom vremenu igraće meč svog života, protiv Španca Rafaela Nadala.

O Danilu se dosta toga zna, ali malo je poznato da je kao dečak posebno voleo jedan drugi sport - rvanje.

"Smešno je, ali kada sam imao šest ili sedam godina, obožavao sam američko rvanje jer sam bioslio da je to tuča za stvarno. Moji roditelji su bili u stilu, zašto ovo gledaš? To je običan šou. Odgovarao sam im, 'ne, nije ovo je za stvarno', ali ne mislim da sve to ima uticaja na ovo što sada radim. Kao što sam rekao, hoću da budem boilja osoba nego što sam bio samo pre nekoliko dana, Na terenu, van terena sam savim u redu", aludirao je na svoje ponašanje i odgovaranje ironično publici u Njujorku.

Za sebe kaže da je u privatnom životu miran, čak dosta povučen, a otkrio je i šta da radite da biste ga izbacili iz takta.

"Kada sam bio junior, imao sam dosta problema zbog svog ponašanja. Lako je biulo kažnjavati me. Često sam se pitao, čemu sve ovo, zašto to radiš? Tako da sam radio dosta na sebi i mislim da sam napredao. Ipak, ponekad se desi to iskakanje. U svakodnevnom životu, da bi ste me naljuti, potrebno je da nedelju dana barem radite nešto blesavo. Ne znam, da mi kucate u šest ujutro sedam dana zaredom. E tad ću biti malo besan, inače sam smiren", otkrio je Medvedev.

Uz skor od 20-2 od kraja Vimbldona do finala, najuspešniji je ovog leta. Obezbedio je učešće na ATP tur finalu u Londonu i skok na četvrto mesto svetske rang liste tenisera, jer će potisnuti Dominika Tima.

Ostao je još jedan korak za Rusa. Najvažniji u karijeri, finale u nedelju.

"Igrao sam ove godine nekoliko puta protiv levorukih igrača. To će mi svakako pomoći. Dobro je i što imam iskustvo igranja u finalu u Montrealu protiv njega. Zbam šta mofu da očekujem i kako sa se pripremim", zaključio je Medvedev.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.