- US Open 2019 -

Naomi je i dalje kraljica Njujorka

Prošle godine su joj zviždali u meču sa Serenom Vilijams, sada je izrasla u veliku šampionku. Naomi Osaka je i dalje kraljica Njujorka.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Katharine Lotze/Getty Images
Photo by Katharine Lotze/Getty Images

Samo ona zna kako joj je bilo u tom meču sa Serenom Vilijams pre godinu dana, umesto dana za pamćenje, dobila je traumu. Kako je u trećem kolu odigrala protiv Koko Gof, to je za priču.

Prva igračica sveta je pobedila 15-godišnju tinejdžerku sa 6:3, 6:0, pokazala je ko je ko trenutno u svetu tenisa, ali i onu svoju pitomu stranu ljudske prirode, spremnost da se sve loše zaboravi.

Protiv Gofove je bilo nekakve neizvesnosti jedno u prvom setu, kada je Amerikanka smanjila na 3:4. Sve posle toga bilo je u znaku Osake, koja je prosto protutnjala kroz meč i ostavila sve u čudu.

Ovoga puta publika je aplaudirala, mala Koko je plakala, a Osaka je tešila! Čak je njenim roditeljima uputila poruku da mogu da budu ponosni kakvu su šampionku odgajili.

Iu to, sama činjenica da je ponovo morala da igra protiv ogromne većine na stadionu, a da je tako lako i ubedljivo odradila zadatak, dovoljno govore koliko je sazrela kao igračica.

Kruna Njujorka i dalje je na njenoj glavi, sa njom će ući i u drugu nedelju takmičenja i duel sa Belindom Benčić protiv koje će biti veliki favorit.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.