- US Open 2019 -

Tejlor i kraljica Vimbldona u njenoj mreži

Sjajan uvodnik teksta u Njujork tajmsu: Tejlor Taunsend je išla na mrežu i išla na mrežu i išla na mrežu. I sad je u trećem kolu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

A put koji je prevalila do trećeg kola bio je dug. U drugoj, napravila je veliku senzaciju, poslala je kući šampionku Vimbldona, Simonu Halep pobedivši sa 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Kažu da je kod devojaka u tenisu danas apsolutno sve moguće. Tejlor je u kvalifikacijama gubila od naše devojke, Nine Stojanović, provukla se i pobedila.

Tako je bilo i u prvom kolu, pa i protiv Simone. Bežala je iz čeljusti poraza.

Sada je uzela meru četvrtom nosiocu, postala heroina turnira i najavila da može mnogo. Ako može da "tuče" Simonu, šta onda predstavljaju Sorana Kirstea u trećem ili Karolina Voznjacki u četvrtoj rundi.

Taunsendova je do ovog meča stalno gubila od igračica iz top 10. I to baš tačno deset puta! Ne i jedanaesti.

"Igrala sam sa Simonom gtri puta. NIje kao da mi je predstavljala nekakvu misteriju pre početka meča. Znam da je došla sa ogromnim samopouzdanjem. Osvojila je Vimbldon. Ona uvek igra žestoko. Pitala sam se, dobro, šta onda imam da izgubim? Idem na pobedu, idem da radim ono što najbolje znam i u čemu se najbolje osećam, a to je da idem na mrežu", izjavila je Taunsendova.

Nekada prva juniorka sveta rođena je u Čikagu, sad živi u Atlanti. Karijeru su joj obeležili usponi i padovi, ovde je došla kao 104. na svetu, a najbolji renking imala je prošle godine, 61. mesto. Neki zameraju da ima višak kilograma, a ona kaže da se neko vfreme odrekla i društvenih mreža.

"Bila sam na odmoru od mreža možda godinu i po. Umorilo me sve to. Ne znam šta mi je smetalo, rekla sam samo, ne mogu više ovako. Onda sam se opet vratila, ali sam se pitala, kad ću upoznati sve te ljude? Nikad. Znate šta mislim? Na to da shvatite da stvari koje ljudi pričaju nisu važne. Bitno je kako se osećate, kakvi ste kad izađete na teren".

Nema danas toliko mnogo igračica koje vole da igraju servis-volej. Tejlor se ne libi da napadne, da rizikuje, to joj je donelo bez dileme najveću pobedu u karijeri i to pred domaćom publikom.

Ima li šta lepše?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.