- US Open 2019 -

Lavlje srce Švarcmana kuca u ritmu Njujorka

U krvi mu je fudbal, veliki je navijač Boke Juniors, ali odličan je i u tenisu iako ima hendikep u tome što je jedan od najnižih tenisera.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Dijego Švarcman je godinama probijao barijere, borio se sa za glavu višim protivnicima i na kraju uspeo da stigne na prag ulaska u Top 10.

Pre nepune dve godine bio je na 11. mestu, ali kada se očekivao skok u elitnu grupu, zastao je, usledilo je nekoliko lošijih turnira i pad na poziciju oko 30 mesta.

Čini se da je posle dosta nestabilne sezone, Dijego, koji je igrao u polufinalu u Mastersa u Rimu i osvojio titulu ovog leta u meksičkom Los Kabosu, konačno uhvatio željeni ritam.

Srve kao u lava, brz kao metak, odličnih osnovnih udaraca, Dijego je borac na kvadrat. Nema izgubljenog poena za njega.

"Nemam mnogo as servisa, ali ako ništa, onda mogu da nateram protivnika da igra, da se muči za svaki poen. To je moja strategija", otkriva Argentinac.

Pobeda nad šestim nosiocem u Njujorku, Nemcem Aleksanderom Zverevom, jedna je od najvećih u njegovoj karijeri i nagrada će biti meč sa Rafaelom Nadalom u četvrtfinalu.

"Rafa i ja smo prijatelji, poznajemo se, treniramo često. Imao sam i ranije mečeve u kojima sam imao šanse protiv njega ali ih nisam koristio. Igram uvek na pobedu, mada znam koliko će mi biti teško", kaže momak iz Buenos Ajresa.

Još nešto je za Švarcmana, koji je u Njujorku takođe igrao u četvrtfinalu, obradovalo na ovom turniru. Po završetku postaće i zvanično najbolje rangirani Argentinac na ATP listi. Iako je tako, on kaže da je to samo varka.

"Prija mi da budem tu gde sam, ali da se ne lažemo, Huan Martin del Potro je i dalje naš najbolji igrač. Svejedno da li smo Gvido Pelja ili ja ispred, ovo je istina", skroman je Dijego.

Prija mu i što ima snažnu podršku. Kako jevrejske zajednice u Njujorku, tako i Argentinaca kojih u "Velikoj jabuci" ima zaista mnogo.

"Znači mi ta podrška, ponekad se osećam kao da igram kod kuće, zato volim da igram u Njujorku", zaključio je Švarcman, koji je na ovom turniru 20. nosilac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.