- US Open 2019 -

Nemački student prvi put među 16 na Grend slemu

Pre samo godinu Dana Dominik Kepfer bio je 243. na ATP listi. Sada doživljava sjajne momente na US Openu.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Momak iz Furtvangena u Nemačkoj, uskoro će ući među sto najboljih na svetu, a prvi put u karijeri pošlo mu je za rukom da dođe do druge nedelje turnira.

Mučio se u protekle dve seuone, da bi ovde sve krenulo na bolje. Prošao je kvalifikacije, potom dobio Haumea Munara, pa potom i Rejlija Opelku.

Konačno u trećem kolu eliminisao je i 17. nosioca, Nikoloza Basilašvilija, slavio je sa 6:3, 7:6 (5), 4:6, 6:1.

Kaže da mu je titula na čelendžeru u Ilkliju u Engleskoj pomogla da podigne samopouzdanje. Igrao je drugo kolo Vimbldona, sve su se kockice složile izgleda baš u Njujorku.

"Najvažnija stvar je da verujete u sebe. Ta vera da mogu da se nosim sa momcima iz vrha. Prošle godine toga nije bilo. Trijumf u Ilkliju mi je pomogao da počnem da verujem u svoju igru i sposobnosti. I uz to sada mnogo bolje serviram", kaže Kepfer, koji je na Vimbldonu pobedio Filipa Krajinovića na startu, a potom izgubio od Dijega Švarcmana.

Posle neuspelog pokušaja na studijama na Tulejn univerzitetu u SAD gde je igrao koledž tenis, Kepfer se više okrenuo profi vodama. Trener Rajn Vilijams je uspeo da ga disciplinuje, postao je zaljubljenik u rad u teretani i pravilan režim ishrane.

"Prve godine kao profesionalac, nije išlo dobro. Imao sam navike sa koledža, jeo sam šta mi je palo na pamet. Shvatio sam da bih mogao da se takmičim sa najboljima da moram da budem spreman. Sve se promenilo prošle godine", zaključio je Kepfer.

Koliko može videćemo u meču osmine finala, a za protivnika će imati Rusa Danila Medvedeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.