- US Open 2019 -

Prošle godine ni u 200 – sada u velikom finalu US Opena

Mlada kanadska teniserka Bjanka Andreesku plasirala se veliko finale poslednjeg Grend slema u sezoni.

MTIzvor: B92
Podeli
Tanjug/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez
Tanjug/AP Photo/Eduardo Munoz Alvarez

Ona je uspela da savlada švajcarsku igračicu Belindu Benčić sa 2:0 (7:6, 7:5), a u meču za novu titulu igraće protiv Serene Vilijams.

Ove dve teniserke su se pre manje od mesec dana sastale i u finalu Rodžers kupa u Torontu, kada je Amerikanka posle svega 19 minuta igre morala da preda meč zbog bolova u leđima.

"O ovom trenutku sam sanjala još od malih nogu. Ne mislim da je mnogo osoba verovalo da će ovo postati stvarnost. Samo sam verovala u sebe. Nakon poslednjeg poena bila sam u šoku. Borila sam se da dođem do ovog cilja, mislim da sam sasvim zasluženo u finalu", rekla je Andreesku.

Devetnaestogodišnja teniserka je veoma napredovala. Pre samo godinu dana, ona nije bila ni u prvih 200 na WTA listi, a u Njujorku je ispala u prvom kolu kvalifikacija.

Andreesku je postala druga Kanađanka koja je uspela da se plasira u Grend slem finale, nakon vimbldonskog finala 2014. u kom je igrala Eženi Bušar.

Bjanka će od ponedeljka prvi put biti u Top 10 igračica na svetu. Takođe, ona je postala 7. žena koja je pre svog petog nastupa u glavnom žrebu Grend slema, stigla do finala na jednom od četiri najveća teniska turnira.

O svojoj poslednjoj prepreci, Sereni Vilijams, Bjanka ima samo reči hvale.

"Sećam se da sam mom timu stalno pričala kako bih želela da igram protiv Serene pre nego što se ona povuče. Ona je neverovatna šampionka na terenu i van njega. Kada sam bila mala, gledala sam kako osvaja mnogobrojne Grend slem titule. U subotu će se boriti za njenu 24. titulu i sigurna sam da će pokušati da odigra najbolje što ume, baš kao i ja. Neka bolja pobedi", zaključila je Andreesku.

Meč za titulu između Andreesku i Vilijams zakazan je za subotu u 22.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.