- Komentari -

Olga (ni)je mogla

Bacila je Olga Danilović sedmu teniserku sveta na konopce, ali završni potez nije uspela da napravi.

Milan Tomić Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Jadna ona.
    Večiti talenat...
    (iskreno, 4. jun 2023 12:46)

    # Link komentara

  2. Steta za Olgu. Imala je lepu sansu da prodje Zaber
    (GanDra Šajkaš, 4. jun 2023 11:59)

    # Link komentara

  3. На добром је путу. Агресивно и на винере. Пар важних лопти је пало тик уз линију.
    (Сима, 4. jun 2023 11:16)

    # Link komentara

  4. Nije na žalost napravljen ovaj mali korak za veliku Olgu.
    (Brandon Falls, Delaware, 4. jun 2023 10:35)

    # Link komentara

  5. Nije mogla, ali je bila blizu. Tek sada se vidi nekakav napredak u igri, volja i želja, motivacija. Nedostaje joj mnogo rada na tehnici udarca, na fizičkoj spremi, rad na mentalnoj snazi itd. Mogla je da je imala pravog trenera od početka. Talenat i sportski duh ima, ali u tenisu je najvažnije imati dobar tim koji te uči igri od malih nogu, ako to nemaš onda samo životariš u proseku ispod sto teniserki. Verujem da će je ovo pogurati napred, a njoj ostaje da pronađe ekipu i trenera koji će sa njom raditi na tehnici i finesama jer joj to mnogo nedostaje. Da je Ana Ivanović imala prave trenere osvojila bi desetak GS titula, a kada je posle prve u Parizu ispala iz pedeset, veliki nemački teniski trener koji je od Štefi Graf stvorio najbolju teniserku, kad je trenirao Anu da joj povrati samopouzdanje, rekao je da sa njom bivši treneri nisu radili ništa, na tehnici itd. Sada mi se čini da Olga upravo nema adekvatnu trenersku ekipu koja zna dovoljno o tenisu kako bi joj pomogli da se usavrši i napreduje u igri. Već su joj 22.,vreme brzo prolazi, a da ima mogućnosti ima, videli smo to sinoć gde je pukom srećom, i na iskustvo, Jaber prošla našu kvalifikantkinju.
    (Vlad, 4. jun 2023 10:23)

    # Link komentara

  6. Nju sam nekako zamišljao da ce biti poput Ane Ivanovic onako fizicki po gradji ali tesko nema ona harizmu nema pobednički mentalitet za šampiona. Voleo bih da grešim ali cini mi se da je tako kod ove Olge Danilovic.
    (Del Boj, 4. jun 2023 09:43)

    # Link komentara

  7. Kako je mogla u prvom setu. Nije ona Wunderkind da bi imala značajnije rezultate. Džaba reklama...
    (nidža, 4. jun 2023 09:35)

    # Link komentara

  8. Olga je sada daleko bolja nego pre. Najbitnije da je skoro uklonila raniju najveću manu da je samoj sebi protivnik i teška. Manje šizi, okreće se ka tribinama i sve to. Izbori u igri su joj mnogo bolji a forhend znatno konstantniji.
    Ostaju problemi teški za skroz popraviti. Visoke tanke konstitucije (i prednost i mana) problem je i kretanje i startnost i bekend. A na kraju, kada je prosto na fitnes mogla da pobedi - baš zato i nije, jer ju je stigao zamor. Znači da iako je popravila profesionalizam nije ga sprovela dotle da ima sposobnost ketogenog metabolizma nakon što je glikogenski napusti. Želi li život u prvih 100 i karijeru dvocifrenih miliona to je sledeća neophodnost. (naravno doći iz kvalifikacija znači i igrati umorniji 6. meč dok protivnica igra tek treći)
    Žaber se još i nudila. Izašla je iz povrede, i ona je crkla i nije imala rešenje. Iako dosta bolji igrač od Olge nije nikako mogla dobiti 1. set.
    I tako stižemo do krajnjeg i tužnog uzroka poraza. Olga je čak i ovako mogla da pobedi da ju je mađarica instruisala strateški ispravno. Nešto vrlo banalno. U igri po sredini terena samo par igračica se može nositi sa kockastom, jakom u torzu Žaber. Na stranu, imala snage ili ne, samo levo ili desno, nikako po sredini. To joj pred meč nije bilo utuvljeno u glavu. Trenerica dobra za Olgu tehnički izgleda nije dobra u ovom smislu. Kad je Olga ostala bez snage branila se ali uzalud tim po sredini udarcima.
    Kako bilo naša sad najbolja igračica napreduje. Samo napred!
    (znanje-imanje, 4. jun 2023 09:26)

    # Link komentara

  9. Олга је заиста много напредовала и то баш у сегментима који су јој били мана. Много је константнија, стабилнија, сигурнија, боље се креће, тактички је сада поткованија и разноврснија и зато је и успела да веже толико победа заредом, што је раније било назамисливо. Жабер је у овом тренутку била само за нијасну превелик залогај, а ради се о тенксерки која је и по рангу и по квалитету у самом врху. Зато, шта год да Олга ради, само нека тако настави и све ће бити ок.
    (my way, 4. jun 2023 08:57)

    # Link komentara

  10. Samo je pitanje dana kada ce Olga osvojiti GS.
    (SIN LOVCA NA MEDVEDE, 4. jun 2023 08:55)

    # Link komentara

  11. Nije dovoljno dobra.
    (Su, 4. jun 2023 07:46)

    # Link komentara