Tema dana - Roland Garros 2020 -

Beker "protiv" Đokovića u glavnoj raspravi na RG

Glavna debata na Rolan Garosu dobija sve veći odjek.

MSIzvor: B92
Podeli
Photo by Zak Kaczmarek/Getty Images
Photo by Zak Kaczmarek/Getty Images

*Britanac podržao Đokovića u besu: Bilo je opasno VIDEO

Da li je Grend slemu neophodno "Sokolovo oko"?

Đoković je već podigao glas "ZA" i pridružio se Dominiku Timu, Stefanosu Cicipasu i Denisu Šapovalovu, posebno nakon opasne situacije u meču protiv Danijela Galana.

Prvi teniser sveta govorio je o tome da bi trebalo "ukinuti" linijske sudije, na šta se nadovezao njegov bivši trener Boris Beker.

"Neki se čak pitaju da li linijske sudije uopšte treba koristiti na velikim takmičenjima. Nisam gledao mečeve dobijene ili izgubljene zbog linijskih poziva. Na šljaci je diskutabilno, pitanje je da li je robot potpuno tačan na linijski poziv", zapitao se Beker u kolumni objavljenoj u Dejli Mejlu.

Legendarni Nemac je protiv tehnologije na Rolan Garosu, bez obzira što se već koristi na Australijan openu, Vimbldonu i US openu.

"Uvek sam za to da se zadrži što više ljudskog elementa. Na većini turnira iz različitih razloga potrebne su linijske sudije i niko ne želi da obeshrabri ljude da budu uključeni".

Dao je i lični primer.

"Tokom svoje karijere zvao sam nekoliko puta da se preispitaju odluke i smatrao da idu protiv mene, ali u ravnoteži toga ne bih voleo da se ukinu linijske sudije", zaključio je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.