Tihi heroj Denvera

Košarkaši Denvera još jednom su u finalu Zapadne konferencije, a sve pohvale je pobrao Nikola Jokić.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Pročitajte još:

* "Jokić je ‘Alfa‘ bez da reč izgovori"

* Lebron poslao upozorenje saigračima: Denver će nas pobediti

* Poznat raspored okršaja Jokića i Džejmsa

I to sasvim zasluženo, jer srpski centar beleži istorijske brojke u ovosezonskom izdanju plej-ofa.

Međutim, košarka nije individualni sport, pa tako ni Jokić nije jedini zaslužan za uspeh Nagetsa. Nisu ni Marej ili Porter koji zajedno sa njim čine "veliku trojku" tima iz Kolorada.

Gotovo iz senke se pojavljuje ime Erona Gordona u vezi sa kojim su mnogi bili skeptični kada je dolazio iz Orlanda, ali koji se pokazao i kao "lepak" tima Majka Melouna.

Krilni centar je to pokazao naročito u duelima protiv Finiksa (4:2) kada je bio jedan od čuvara Kevina Durenta. Nekadašnji košarkaš Oklahome, Golden Stejta i Bruklina se u tim duelima dobrano namučio.

Kada ga je Gordon čuvao, Durent je iz igre pogodio samo 26 od 82 uzeta šuta (38 odsto) i imao ukupno 11 asistencija, ali i 11 izgubljenih lopti. Uz to je na drugom kraju doprineo sa 12,8 poena, 5,3 skokova i 2,3 asistencije.

Sigurno da je time u velikoj meri doprineo trijumfu Denvera u šest utakmica protiv tima iz Arizone (4:2) i ujedno opravdao epitet koji mu je Jokić nadenuo, a to je da je "duša" njihove ekipe.

Naredna prepreka pred njim su Los Anđels Lejkersi u finalu Zapadne konferencije, a ta serija počinje u noći između utorka i srede.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 55 sledeca idi na stranu