Tihi heroj Denvera

Košarkaši Denvera još jednom su u finalu Zapadne konferencije, a sve pohvale je pobrao Nikola Jokić.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Ja mislio iz naslova pricacete o KCP-u koje je pokidao prvo poluvremena sa 20poena. Realno je najzasluzniji u poslednjoj utakmici za pobedu.
    (milos, 14. maj 2023 12:34)

    # Link komentara

  2. Ono što izdvaja ovaj Denver od onog 2000 nije samo Gordon. Volim kada uđu oba Brauna i naprave pometnju u protivničkom napadu, kao da imaš dva Drejmonda Grina. Petorka Gordon, Marej, Braun,Braun i Jokić bi imala savršen balans dobre odbrane i savršenog napada, kao nekadašnji Seltiksi Lerija Birda. KCP mislim da bi bio još bolji sa klupe, uz MPJja, kome nije mesto u prvoj postavi, ali bi iskoristio slabije čuvare u drugoj postavi.
    (Aki, 14. maj 2023 07:15)

    # Link komentara

  3. MPJ pa on najgori
    (Milos, 13. maj 2023 23:01)

    # Link komentara

  4. @(bts, 13. maj 2023 13:28): momak dolazi iz porodice intelektualaca.
    (XXX, 13. maj 2023 21:51)

    # Link komentara

  5. Kljuc pobede Denvera je bio u 3-4 cetvrtini u drugom mecu koji su dobili Sansi. Tada je Buker krenuo na sut sa poludistance, Gordon se ispruzio i Buker posle 30+ poena omasio. To se dogodilo dva puta na tom mecu.

    U petom mecu, Gordon je sa Durenta non stop silazio na Bukera. Buker je 3/4 bio ispod 15 poena. To je dovelo do toliko ubedljive pobede Denvera i plasman.
    Samo da Jokara ostane ziv i zdrav, i Denver ce se prosetati do prstena.
    (s, 13. maj 2023 19:42)

    # Link komentara

  6. @do koske, sjajno, od reci do reci potpisujem. Jer Malo smara to kada nekog opisujemo samo kao igrac zadatka, ispada da je tu samo da bije, a covek jako dobro razume kosarku (samim tim se i najbolje kapira sa Jokicem) (potpuno suprotno od Portera) i kada ne solira uz korektan sut i sjajne kretnje, izuzetno kvalitetan igrac. Odlicna pretpostavka -4 gordona i jokic titula. S tim sto marej moze bas baaas mnogo. I solo i 2 na 2 sa Jokicem. Bukvalno lenard/buker nivo. Ali bas retko.
    (nevolem, 13. maj 2023 19:37)

    # Link komentara

  7. ako Gordon nastavi ovako da igra, usredsredjen prvenstveno na odbranu, nastavi da napada koš i bez nerezonskih šuteva za 3, poješće Lebrona, baš kao što je pojeo Durenta.
    Problem za Denver je slab učinak i koncentracija MPJ-a. Trener Malone čini mi se ima sve manje strpljenja za njega, a to se baš pokazalo u poslednjoj utakmici protiv Finiksa početkom 4te 1/4 nakon serije Finiksa prouzrokovane greškama MPJa kada Malone uzima tajm aut, izbacuje MPJa do kraja utakmice. Igrao je samo 24 min. Mora da se popravi!
    (z’brda, 13. maj 2023 18:48)

    # Link komentara

  8. Da se ne lažemo, Denver bukvalno zavisi od zdravlja Murraya i Portera, koji su po tom pitanju najslabije karike, a bogami i kad su zdravi dosta osciliraju. (Jokić na MVP nivou je ionako konstanta.) Ako njih dvojica izdrže još nekih 10 utakmica, onda mogu do naslova.
    (milan11, 13. maj 2023 17:33)

    # Link komentara

  9. Nije bio ovakav u partizanu
    (Folender, 13. maj 2023 17:20)

    # Link komentara

  10. Ovo se naziralo 2021., kada je petorka u sastavu Barton-Mari-MPJ-Gordon-Jokić žarila i palila na osam utakmica, dok se Mari nije povredio i sve je otišlo ukrivo. Sada se to vratilo, s tim što je KCP bolji od Bartona za nivo-dva. I što imaju sjajnog Brusa (za 6.5 miliona dolara!!! Čista krađa) i obećavajućeg Brauna. Jeff G nije Bog zna šta, ali i on je podigao nivo u plejofu. Uprava vuče odlične poteze i dovodi igrače koji su popravili ekipu. Kvalitet za titulu imaju, samo je pitanje da li imaju u petljuda prođu Lejkerse i onda Boston/76erse ili Majami.
    (Karlo Prvi, 13. maj 2023 17:05)

    # Link komentara

  11. @esco Esencija fanatika kakve prezirem i zbog kojih se uostalom okrecem protiv igraca. Fanatik pokazuje skor 5-8 a ne zna da je Denver 4 utakmice izgubio sa samo jednim igracem iz petorke a jednu protiv Finixa sa Durantom bukvalno bez cele petorke gde ih je Brus Braun drzao u egalu sa 26 poena. 3 od te 4 utakmice su bile egal. Fanatizam ide toliko daleko (a to pisem samo za te takve fanove,oni realni ne moraju da se pronalaze) da oni ne mogu da podnesu da im idol ima pomoc. Pojmas @tocka je cak napisao da bi se ovaj Denver mucio i sa Hjustonom bez Jokica a oni ih pregazili prosle sezone sa Kazinsom,kampacom i bartonom,cak bez Kazinsa i Gordona bili u egalu sa Milvokijem. Pominju mi ovde neke napredne statistike a ne znaju ni sta one znace,Jokic ima 53,11 i +2 a Mareya koga su pljuvali u tom mecu +8. I znaci Marey je bio bolji od Jokica?? Ovaj tekst je o tome koliko je Gordon igrao dobru odbranu na Durantu,kcp i braun cuvali Bukera i ovaj fanatik to ne ume da ceni vec pise kako Jokic igra sam. Kad su mladi igraci Lejkersa saznali da ce biti trejdovani odustali su i prestali da se trude i lebron je izgubio sve do jednu utakmicu. E tako izgleda kad igras "sam" i kad te saigraci ostave na cedilu. Sta Majami da kaze za ekipu,Strus,Martin,Robinson,Vincent nedraftovani,Hero i Oladipo povredjeni i to je kao bolja ekipa od Denvera,ajde bre! Troknuli komentari,po broju minusa na prvom vidim koliko ima nabedjenih koji sve zele pripisati jednom igracu,pa i cuvanje svih 5 protivnika.
    (vince carter, 13. maj 2023 16:55)

    # Link komentara

  12. Gordon je igračina i ljudina, u svakom smislu te reči. Jednom prilikom sam ga video uživo, čovek je ko od planine odvaljen, leđa ko dvokrilna vrata, i sa svom tom masom on trči i skače kao da je na trambolini.
    On je u ovoj rundi bukvalno pojeo Durantulu, a ne očekujem ništa manje od njega ni protiv one omatorele samozvane kraljice. LeBron je ipak i odličan paser, mada fizički ovaj dečko u punoj snazi ima i njega da pojede...
    (Mihailo NS, 13. maj 2023 16:18)

    # Link komentara

  13. Da nema Jokica i Karija, NBA bi bio obican cirkus. Oni su poslednji bastion odbrane od cistog igranja za novac. Svi ostali igraci se rotiraju kao da svi igraju za jedan klub.
    (Ivan, 13. maj 2023 16:15)

    # Link komentara

  14. Gordone Srbine..Čoveka zvati u reprezentaciju
    (Patriota, 13. maj 2023 16:01)

    # Link komentara

  15. Grodon, odličan defanzivac, dobar kosarkas, skroman i kulturan ! Sećam se kad je došao u Denver, intervju posle neke odlične partije, Onil i Barkli ga pohvalili, a on toliko skroman kao da ga je bilo sramota sto ga velikani hvale. Ljudina i to je to… daleko od primitivaca poput Moranta itd… zato je i Jokic rekao da je duša ekipe, tačno u centar ! Sad je pred njim veliki zadatak, ukanalio je Durenta, sad je na red Lebronko !! Samo napred ! Dečko zaslužuje sve pohvale.
    (JPR, 13. maj 2023 15:01)

    # Link komentara

  16. Gordon prava bratina, mislim da je velikoj vecini omiljeni Jokicev saigrac do sada. A za ekipu - suvo zlato
    (Vaše ime, 13. maj 2023 14:52)

    # Link komentara

  17. Најбољи играч данашњице, противу најбољег икада!
    Свим срцем уз Јокару!
    (Муки, 13. maj 2023 14:16)

    Џордан се одавно пензионисао
    (Вук Караџић, 13. maj 2023 14:48)

    # Link komentara

  18. @tocka Ovaj je jedan od razloga koji mi ogadi igraca pa ne mogu da ga bodrim i da mi je rodjeni brat. Znaci takve osobe ne mogu da pohvale igraca a da ne uzdizu svoje ljubimce. Najbolja poenterska sezona Gordona je u Orlandu 2018 godine,kcp je normalno imao bolje poenterske sezone i u Detroitu i u Wizardsima. Ekipa Denvera ima 22 asistencije u proseku bez Jokica,ovde pisu da bukvalno svaki igrac dobija lopte od Jokica sto bi znacilo da on ima 40 asistencija u proseku,od tih asistencija mnoge su normalno samo formalno "asistencije",uzmes mi loptu iz ruke i krenes na prodor. Reci da Porter ne bi bio snajper u drugoj ekipi moze reci samo najobicniji dunster,Porter ima savrseni skok sut. Verovatno i bacanja pogadja na asistencije Jokica,a to sto je bio najveci prospekt u Americi pre povrede isto je bilo zaslugom Jokica. Gordon je postao bolji suter za 3 poena svojim sopstvenim radom na treninzima. Ovaj Majkl Bizli sto je igrao za Denver evo ne moze da pogodi trojku u Lejkersima ako ne dobije loptu od Jokica🤷
    (vince carter, 13. maj 2023 14:37)

    # Link komentara

  19. Gordon je izuzetna 4-ka. Fizicki dominantan, izuzetan defanzivac - mozda i najbolji u ligi. I to je ono sto cini Jokica kompletnijim tj sto cini reket Denvera kompletnim. Samim tim i nizoj postavi Denvera je lakse, u odbrani prije svega, a onda i u tranziciji.
    (delboj, 13. maj 2023 14:30)

    # Link komentara

  20. @slavisa

    To sto ti vidis da Jokic ispada, lose vidis. Odbrana je timski posao, vise nego napad. Te situacije gde Jokic pusta poentiranje protivniku, a koje ti zoves "ispadanje Jokica" je zapravo ispadanje prve odbrane Nagetsa, a Jokic ne reaguje jer je kasno, samo bi napravio faul i time ugrozio sanse svoje ekipe za pobedu, jer je prosto nezamenljiv u napadu.
    Jokicev doprinos u odbrani je kroz citanje igre protivnika i davanje informacija saigracima o tome. Kad saigraci odrade svoj deo posla, onda njegovo angazovanje ima smisla, i nekad da rezultate, nekada ne. No, mora se imati u vidu da on ima duplu potrosnju energije, tako da je razumljivo da ponekad ispadne.
    (Istina leci..., 13. maj 2023 14:26)

    # Link komentara

  21. U prvoj rundi igrao peticu (iako tokom sezone to nije niti jednom igrao) kad je Jokic bio na klupi. Cuvao Gobera, Kata i Edvardsa po potrebi.
    U drugoj rundi flaster na Durenta i po potrebi preuzimanje Bukera.

    Cak i slobodnjake pogadja izuzetno sad u plejofu a mucio se u sezoni.
    Podcenjen paser, razume rotacije i prostor. Zna gde da bude kad nema loptu. I dalje top 5 atleta u ligi, a najvaznije od svega, 100% je podredjen Nikoli i uvek slusa sta mu se kaze i radi bez prigovora.

    Kad bi Denver imao petorku od 4 Gordona + Jokic, ocistili bi sve do titule.
    (do koske, 13. maj 2023 14:25)

    # Link komentara

  22. Ono kad pogledas coveka i vidis da je vredan i dobar lik.
    (lol, 13. maj 2023 14:21)

    # Link komentara

  23. Gordon je ooozbiljna karika u Denveru, ali prevaga je u dva gruga igraca i na tome se mora skinuti kapa novom GMu. Radi se o brusu braunu i kcp-u. Neverovatni momci i kompletni igraci koji igraju u dva smera. Zbog njih je denver postao ozbiljan kandidat za titulu. I protiv finiksa je u jednom mecu iskocio jedan, u drugom drugi, ali su ceo plejof odigrali jako, pre svega u odbrani koja je denveru mnogo falila u poslednjim godinama.

    Malo sam se zabrinuo, jer je pogotovo kcp-u pala forma pred kraj ligaskog dela sezone, ali radi se o preiskusnom momku, koji je vec bio sampion i zna da iskoristi dodatni fokus kada se zaigra plejof.

    Protiv lejkersa ih mogu zaustaviti samo sudije i beskonacan broj slobodnih bacanja koja im se sude, a ako udju u finale prstace na sve strane. Mislim da im duel sa bostonom i majamijem mnogo vise odgovara nego sa filom, mada bi bilo dobro videti u finalu dva glavna konkurenta za mvp, pa da vidimo ko je glavni baja u selu :) (ja nemam sumnje ko je)
    (IS, 13. maj 2023 14:20)

    # Link komentara

  24. To samo govori o tome da je Denver oko Jokica skupio prave zveri od igraca nisu samo oni ima Denver mnogo jaku ekipu i u rezervama a to se videlo u rednom delu gde je Denver i bez Jokica pobedjivao tu moze svako od igraca iz rezerve da odskoci i odigra jako dobro a Gordon radi strasan posao u odbrani rekao bi da koliko god moze pokusava da zapuni rupe u odbrani gde jokic mnogo ispada i gotovo da nepostoji svaka cast za napad ali u odbrana Jokic nije rupa vec rupcaga.
    (slavisa, 13. maj 2023 13:59)

    ''With Jokic on the court, the Nuggets have the Net Rating of a 63-win team. On the bench or out, they're a 22-win team.''

    Ustvari bez Jokica ovaj tim je velika rupcaga, kakve crne pobede.
    Bez Jokica all time:
    16-25
    Ove sezone 5-8.

    Bili bi bukvalno u tri najgora tima zapada.
    (esco, 13. maj 2023 14:19)

    # Link komentara

  25. Po meni dva najvažnija igrača Denvera,posle Nikole naravno,su A.Gordon i KCP. Njih dvojica (uz oba Brauna) su ključ uspeha Denvera cele ove sezone,pa i u plej off-u. Iako se stalno potenciraju kvaliteti Mareja i MPJ-a(pre svega u američkim medijima zbog svojih ofanzivnih karakteristika) zahvaljujući ovoj četvorici igrača Denver igra,verovatno,najbolju odbranu u ovogodišnjem plej of-u,a kada je tako oni mogu svakoga da pobede jer,realno,malo koja ekipa može da spusti Denver ispod 100 p. na utakmici jer Denver sa Nikolom ima sigurno najraznovrsniji napad u ligi,odnosno najmanje igra košarku 1&1. Pri tome ni Gordon,ni KCP,ni BB nisu jednodimenzonalni igrači odn. čim imaju malo više prostora u napadu,bez problema utrpaju preko 20 komada. E u tome je velika snaga Denvera ove sezone!
    (Kaniš li pobijediti,ne smiješ izgubiti, 13. maj 2023 14:17)

    # Link komentara

  26. биће занимљиво финале. Најбољи играч данашњице, противу најбољег икада!
    Свим срцем уз Јокару!
    (Муки, 13. maj 2023 14:16)

    # Link komentara

  27. opet se mnogo potcenjuje KCP, covek je osvojio sa lejkersima titulu i bio odlican tada, a evo i u odlucna opcija u napadu denvera, plus solidan u odbrani. Gordon je takodje tsj igrac iz senke kao i KCP.
    (Ssss, 13. maj 2023 14:14)

    # Link komentara

  28. Prle je takođe heroj Denvera!
    (Panter, 13. maj 2023 14:07)

    # Link komentara

  29. Michael Porter Jr.- 5 yr(s) / $179,299,750
    Aaron Gordon- 4 yr(s) / $86,640,001

    A Gordon bar 3x bolji igrac.
    (esco, 13. maj 2023 14:03)

    # Link komentara

  30. To samo govori o tome da je Denver oko Jokica skupio prave zveri od igraca nisu samo oni ima Denver mnogo jaku ekipu i u rezervama a to se videlo u rednom delu gde je Denver i bez Jokica pobedjivao tu moze svako od igraca iz rezerve da odskoci i odigra jako dobro a Gordon radi strasan posao u odbrani rekao bi da koliko god moze pokusava da zapuni rupe u odbrani gde jokic mnogo ispada i gotovo da nepostoji svaka cast za napad ali u odbrana Jokic nije rupa vec rupcaga.
    (slavisa, 13. maj 2023 13:59)

    # Link komentara

  31. @zvezdale
    U Orlandu je imao mnogo lošije brojeve, tako da ne vidim kako bi pumpao statistiku. U Denveru pored Jokića je digao brojke, kao i svi koji igraju sa Nikolom, pa i KCP. Nikada nećemo znati kako bi Marej i MPJ izgledali u ekipi bez takvog asistenta kao što je Jokić.
    (tocka, 13. maj 2023 13:58)

    # Link komentara

  32. Gordon napravio čak i parfem.
    (sprivel, 13. maj 2023 13:55)

    # Link komentara

  33. Ko imalo razumije košarku zna da je Gordon igrač potreban svakoj ekipi u prvoj petorci, to je igrač zadatka, pa sve da su 4 druga super star, on je taj koji donosi prevagu, odrađuje "prljavi" posao.. Decko je igračina, koja zna svoje limite, i radi ono što najbolje umije, koristi svoje strašne fizičke predispozicije da preuzima, čuva najbolje igrače, i uz dobrog asistenta JOKICA zakuca par lopti jer je zver... Pogodi šuteve u dobrim procentima otvorene, utrči na ulaz itd... Dakle igrač za poželeti!!!
    (wolwerine, 13. maj 2023 13:52)

    # Link komentara

  34. Šta reći za Gordona koji je samo zbog Jokare došao u Bg da gleda Srbija-Grčka.
    (Djole_Kg, 13. maj 2023 13:51)

    # Link komentara

  35. Ovaj Durent bi trebao da kupi jedne košarkaške patike da ima za utakmice.
    (AAA, 13. maj 2023 13:46)

    # Link komentara

  36. Durent u dugim gaćama, k'o da je pošao na Kopaonik na zimovanje.
    (krsmabn, 13. maj 2023 13:42)

    # Link komentara

  37. Obozavam da gledam Jokica kad kombinuje sa Gordonom ! Nije bitno dal ima 20 poena ili 4 poena na utakmici , Gordon uvek igra borbeno uz atraktivno zakucavanje . Fenomenalan tandem
    (Sovra, 13. maj 2023 13:42)

    # Link komentara

  38. Koliko se vidi apsolutni fokus na ovoj fotografiji. Svaka čast za Gordona. Usporio je Durenta, a to je đavolski težak zadatak.

    Ako se već govori o denverovoj "velikoj trojci", pre je Gordon taj treći(ili čak drugi), nego ona sumlata Porter Junior, čovek bez bilo kakvih naznaka košarkaške inteligencije u svojoj igri.

    Porter je na neki način potpuna antiteza Jokiću kada je o košarci reč.
    Prvi igra na suvu inteligenciju, a drugi igra suve inteligencije.
    (Ruka pravde!, 13. maj 2023 13:40)

    # Link komentara

  39. Uopšte ne iznenađuje. Gordon je ipak bio br. 1 u Orlandu. Igrač oko koga praviš ekipu.
    (Halid, 13. maj 2023 13:39)

    # Link komentara

  40. Gordon je jako gotivan igrač i osoba..
    (senior, 13. maj 2023 13:31)

    # Link komentara

  41. Zverina od igraca! Nuggets in 6!
    (Mmmk, 13. maj 2023 13:31)

    # Link komentara

  42. Uz Jokića meni omiljeni igrač Denvera.

    Atletska zver, a deluje kao duša od čoveka. Čak je za vreme Eurobasketa došao u Prag da bodri Srbiju zbog Jokare.

    A i kad snimaju igrače pre utakmice kad dokaze u dvoranu, Eron ima ubedljivo najviše stila.
    (bts, 13. maj 2023 13:28)

    # Link komentara

  43. Gordonu svaka čast pre svega jer je progutao ego i pristao da bude pomoćno osoblje u ekipi koja juri veliko finale. Mogao je mirne duše da bude Alfa u Orlandu još 3-4 godine i pumpa lažnu statistiku, što većina i radi. Ovako je prihvatio da bude bodigard Nikoli, pegla jaku odbranu i čeka prave pasove, bez mnogo ludovanja i sopstvene kreacije. Za svako poštovanje, vidi se da je momčina.

    Biće mnogo bitan za tabanje sa Lebronom. Jedini ima to telo da ga pomera iz reketa.
    (zvezdale, 13. maj 2023 13:28)

    # Link komentara

  44. Gordon na ovoj slici oće da i izede Durenta.
    (Eric Cartman, 13. maj 2023 13:25)

    # Link komentara

  45. Morace isti posao na kraljici Labroni da uradi ako Nugetsi hoce u NBA finale.
    (Zmi Zmi, 13. maj 2023 13:24)

    # Link komentara

  46. Pa Gordon je jedna od najjvaznijih karika Denvera,nesto kao Grin u Golden Stejtu.....Kad god vidim Gordona,sjetim se one pljacke i kako su ga pokrali za najbolje zakucavanje svih vremena.
    (Simke, 13. maj 2023 13:16)

    # Link komentara

  47. Gordon brat.
    (Brat Si, 13. maj 2023 13:10)

    # Link komentara

  48. Kakav pogled, i stav...
    (Vujkee, 13. maj 2023 13:06)

    # Link komentara