Marej i Jokić "samleli" Sanse! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Finiks Sanse 125:107, u prvoj utakmici polufinala Zapadne konferencije.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nagetsi, predvođeni Džamalom Marejom i Nikolom Jokićem, odigrali su strašnu utakmicu, čime su još jednom pokazali zašto su bili prvoplasirana ekipa Zapada na kraju ligaškog dela sezone.

Tandem Denvera bio je najzaslužniji za pobedu na startu serije, ali trebalo bi istaći i ostale igrači Gordona, Portera, Poupa, Brauna... svako ko je kročio na parket dao je doprinos.

Jokić je utakmicu završio sa 24 poena, 19 skokova i pet asistencija, dok je Marej imao 34 poena, pet skokova i devet asistencija. Odličan je bio Gordon sa 23 poena, B. Braun ubacio je 14, Porter 11, a Kaldvel-Poup 10 poena.

U poraženom timu Durent je postigao 29 poena, Buker ga je pratio sa 27, dok je Ejton postigao 14. Kris Pol imao je 11 poena i pet asistencija.

Utakmica je otvorena u odličnom ritmu, te se od prvog do poslednjeg minuta igralo na jako visokom nivou. Ekipe nisu uspevale da naprave osetniju razliku u prvoj četvrtini i na pauzu se otišlo sa +1 Sansa, 31:32.

U ovom periodu trebalo bi istaći Kevin Durenta koji je postigao 15 poena u prvoj deonici, dok su kod Denvera poeni bili veoma dobro raspoređeni.

Nagetsi su se tokom sezone mučili bez Jokića na terenu, pogotovo u drugoj četvrtini, ali to ovoga nije bio slučaj. Sjajno su igrali Marej, Gordon, Porter junior i Kaldvel-Poup, a dobru ulogu sa klupe imali su i Kristijan Braun, Džef Grin i Brus Braun.

U prvom poluvremenu videli smo šampionsku igru Nagetsa, svaki košarkaš je dao doprinos i to se videlo na semaforu - 68:51.

U trećoj četvrtini poenterski se uključio i Nikola Jokić, ali je ipak glavna zvezda večeri bio Kanađanin – Džamal Marej.

Plejmejker Denver Nagetsa odigrao je jednu od svojih partija kada je pogađao iz svih pozicija – prodora, poludistance, za tri poena. Ponavljamo, jako je bila važna igra Denvera bez Jokića na terenu i baš u tim trenucima briljirao je Džamal.

I odbrana Nagetsa bila je na izrazitom nivou, primiti 105 poena od ovako potentne ekipe kao što su Sansi... nije mala stvar. Svako je dao doprinos, a utakmica je rešena još sredinom poslednje četvrtine.

Jokić i kompanija nisu morali da igraju poslednjih nekoliko minuta i Denver je zasluženo pobedio i poveo 1-0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Plej-of Džimi

Zvezda Majamija Džimi Batler svake godine, negde u ovo vreme, postaje ponajbolji igrač lige.

NBA četvrtak 27.04. 09:05 -> 13:54 Komentara: 7

Adio, Milvoki

Košarkaši Majamija plasirali su se rano jutros u polufinale Istočne konferencije u NBA ligi.

NBA četvrtak 27.04. 08:00 Komentara: 57
prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu