Jokić se igrao – Denver "pregazio" Minesotu i poveo 1-0! VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa pobedili su Minesotu Timbervulvs 109:80 u prvoj utakmici prve runde plej-ofa NBA lige.

PTIzvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Nikola Jokić, aktuelni dvostruki MVP najjače košarkaške lige na svetu, odigrao je dobru utakmicu, baš kao i kompletna ekipa Denvera.

Jokić je meč završio sa 13 poena, 14 skokova i šest asistencija, a da će Nagetsi upisati pobedu moglo je da se nasluti početkom treće četvrtine, pošto su ovaj period otvorili sa 9:1, te je razlika brzo otišla sa +11 na +19 (64:45).

Domaćin se razigrao u trećem periodu, pogotovo raspoloženi bili su Porter junior i Kaldvel-Poup, dok na drugoj strani Minesota nije mogla da "kupi" koš. Koliko je Denver odigrao timski dobru košarku govori podatak da su postigli 32 poena u 3/4, primili samo 14, a zanimljivo Jokić nije postigao nijedan koš u ovom periodu.

Nije bilo potrebe da forsira, bila je ovo jedna od onih utakmica u kojoj je sve funkcionisalo i u kojoj je pobednik bio poznat posle 36 minuta igre. Jokić je iz igre izašao na četiri i po minuta do kraja treće deonice, a Meloun je odlučio da ga vrati na kratko u 4/4, iako je Denver imao +30.

Očekivano nije se dugo zadržao na terenu, a zanimljivo da je izašao zbog šest ličnih grešaka. Jokić je u četvrtoj deonici snimljen sa ledom na ručnom zglobu, ali ne bi trebalo da se radi o nekom ozbiljnom problemu.

Srpski košarkaš bio je impresivan u prvom periodu, igrao se sa Taunsom, jednom rukom je poentirao pored Gobera i bio je najbolji pojedinac ekipe u prva 24 minuta igre.

Najefikasniji kod Denvera bio je Marej sa 24 poena, Porter je postigao 18, Poup 15, Braun 14, a Gordon i Jokić 13 poena. Kod Mineoste Edvards je ubacio 18 poena, a Tauns samo 11.

Nagetsi su dobro otvorili utakmicu, Jokić je bio raspoložen, ali i Minesota je pristojno započela seriju, te u prvoj četvrtini nije viđena veća razlika. Domaćin je bio uglavnom u prednosti, međutim, ne i osetnoj (26:23),

Početkom druge četvrtine javili su se problemi u igri Denvera, pošto je Eron Gordon brzo zaradio tri lične greške, pa je ekipa Majka Melouna ostala bez važnog šrafa do kraja poluvremena.

Međutim, koliko je ovo bila loša vest, toliko se ispostavila i kao dobra, pošto je Meloun morao da vrati u igru Jokića posle samo dva minuta drugog perioda. Denver je podigao nivo igre u odbrani, napad je solidno funkcionisao i konstantno su bili u prednosti.

Jokić je odigrao dobro prvo poluvreme, završio ga je sa 13 poena, 10 skokova i pet asistencija, a jako dobar bio je i Brus Braun (11 poena). Na drugoj strani Entoni Edvards imao je 14 poena.

Treća četvrtina bila je ključna za ishod utakmice. Nagetsi su ovaj period dobili 32:14 i za samo dvanaest minuta igre razlika je otišla od +11 do +29 (87:58).

Sve su pogađali izabranici Majka Melouna, pritom Vulvsi nisu mogli ništa da pogode, ni otvorene šuteve, i utakmica je brzo postala jednosmerna ulica.

Kao što smo pomenuli, Jokić nije forsirao u trećoj četvrtini, nije bilo potrebe, jer su glavnu ulogu preuzeli Porter junior, Kaldvel-Poup i zatim Marej.

Minesoti nije bilo povratka i Denver je ubedljivom pobedom poslao snažnu poruku ostatku Zapada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Plej-of Džimi

Zvezda Majamija Džimi Batler svake godine, negde u ovo vreme, postaje ponajbolji igrač lige.

NBA četvrtak 27.04. 09:05 -> 13:54 Komentara: 7

Adio, Milvoki

Košarkaši Majamija plasirali su se rano jutros u polufinale Istočne konferencije u NBA ligi.

NBA četvrtak 27.04. 08:00 Komentara: 57
prethodna strana 1 / 52 sledeca idi na stranu