Bogdanović "rešetao" koš Majamija, ali Atlanta gubi 2-0

Košarkaši Majamija pobedili su Atlantu 115:105 na svom terenu i tako su došli do vođstva 2-0 u prvoj rundi plej-ofa Istočne konferencije NBA lige.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky
Foto: Tanjug/AP Photo/Lynne Sladky

Bogdan Bogdanović je u poraženom timu postigao 29 poena, od čega 19 u poslednjoj deonici. On je iz igre šutirao 12/18, dok je za tri poena šutirao 5/10.

Srpski igrač je upisao i četiri skoka i tri asistencije, Trej Jang je dodao 25 poena, sedam asistencija i šest skokova, uz čak 10 izgubljenih lopti, a Deandre Hanter je zabeležio 16 poena.

Tim sa Floride je tokom poslednje četvrtine vodio sa maksimalnih 94:78, gosti su zatim napravili seriju 12:0, a na nešto više od tri minuta pre kraja "trojkom" srpskog igrača Bogdana Bogdanovića smanjili su rezultat na 104:101.

Ipak Majami je do kraja uspeo da sačuva rezultatsku prednost i povede sa 2:0 u plej-ofu.

Oni do sada nijednom nisu izgubili u plej-ofu, kada povedu sa 2:0, dok Atlanta takođe nikada nije došla do potpunog preokreta, nakon što izgubi prve dve utakmice.

Rekord karijere u plej-ofu zabeležio je igrač Majamija Džimi Batler sa 45 poena, i po pet skokova i asistencija, Tajler Hiro je dodao 15 poena, dok je Maks Strus upisao poen manje.

Treći meč plej-ofa igra se u noći između petka i subote u Atlanti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 66 sledeca idi na stranu