Dominantni Dejvis, Gudurić bez poena – Lejkersi ušli u seriju pobeda

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa savladali su na svom terenu Memfis Grizlise sa 120:91 i tako ostvarili treću zastopnu pobedu.

MTIzvor: B92
Podeli
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images
Photo by Kevork Djansezian/Getty Images

NBA liga, utorak na sredu:

Majami Hit - Atlanta Hoks 112:97
Denver Nagets - Dalas Maveriksi 106:109
Los Anđeles Lejkersi - Memfis Grizlisi 120:91

Sa druge strane, gosti imaju suprotan učinak i skor 1-3.

Lejkersima je ubedljiv trijumf u "Stejpls centru" doneo fantastični Entoni Dejvis, koji je za 30 minuta na terenu zabeležio čak 40 poena i 20 skokova, a dodao je i dve asistencije.

Pratili ga dobro i Lebron Džejms sa 23 poena, osam završnih dodavanja i dva skoka, a dvocifren učinak imali su još Kentavius Koldvel-Poup (13p+6sk), Ajveri Bredli je ubacio 12, dok je Džaval Mekgi bio blizu dabl-dabla (10p+9sk).

Foto: Sofascore
Foto: Sofascore

U poraženoj ekipi najefikasniji je bio ruki Džej Morant sa 16 poena, Jonas Valančijunas je ostvario dabl-dabl učinak (14p+11sk), dok je Grejson Alen meč završio sa 13 poena i pet skokova.

Srpski košarkaš Marko Gudurić na terenu je proveo 23 minuta i za to vreme nije uspeo da postigne koš (0/5 za dva, 0/4 za tri).

Nekadašnji bek Crvene zvezde i Fenerbahčea je, ipak, uspeo da zabeleži tri asistencije, dva skoka i jednu blokadu.

Gosti su dobro startovali meč i sjajnom serijom brzo stigli do prednosti od 15:2. Krajem druge četvrtine Lejkersi uspevaju da se rezultatski vrate, da bi krajem 2/4 preuzeli vođstvo.

Usledila je rezultatska "klackalica" sve do sredine trećeg kvartala kada domaći na krilima Entonija Dejvisa prave neverovatnu seriju od 21:0, "lome" protivnika i na kraju dolaze do ubedljive pobede od 120:91.

U prvom meču večeri, košarkaši Majami Hita savladali su kod kuće Atlantu Hokse sa 112:97.

Utakmicu je obeležila povreda Trea Janga, koji je nezgodno iskrenuo skočni zglob desne noge, a dodatne informacije biće poznate nakon magnetne rezonance.

Domaći igrači su manje-više tokom čitavog meča bili u vođstvu, a najbolji u njihovim redovima Džimi Batler postigao je 21 poen, pet skokova, dve asistencije i jednu blokadu.

Odličan meč odigrao je i ruki Tajler Hero (29p+7sk), dok je Goran Dragić ubacio 21 poen.

U poraženoj ekipi niko nije mogao da "isprati" Džona Kolinsa, koji je ubacio 30 poena i imao sedam skokova i četiri asistencije.

Uz njega jedini dvocifreni bio je Džabari Parker sa 12 poena.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu