Meloun: Ofanzivno u krizi, odbrana nam je opet donela pobedu

Trener košarkaša Denvera Majkl Meloun izjavio je da njegov tim imao dosta problema u fazi napada na utakmici sa Sakrementom.

Z.K.Izvor: B92
Podeli
Photo by Abbie Parr/Getty Images
Photo by Abbie Parr/Getty Images

NBA, rezultati:
Detroit – Indijana 96:94
Njujork – Čikago 105:98
Atlanta – Filadelfija 103:105
Toronto – Orlando 104:95
Hjuston – Oklahoma Siti 116:112
Milvoki – Klivlend 129:112
Nju Orleans – Golden Stejt 123:134
San Antonio – Portland 113:110
Finiks – Juta 95:96
Sakramento – Denver 94:101
Klipers – Šarlot 111:96

Bez obzira na sve Nagetsi su zabeležili pobedu od 101:94 i time nastavili sa pobedama na startu sezone NBA.

Nikola Jokić je imao dosta problema u fazi napada, postigao je devet poena uz 13 skokova uz po dve asistencije i ukradene lopte i jednu blokadu.

"Tražio sam od momaka da igraju fizički agresivnije, da ih nateramo da osete naše prisustvo na terenu. Nismo menjali naš plan igre, jedina promena bila je u tome koliko smo bili tvrdđi i agresivniji u igri. Bila je ovo još jedna utakmiva gde smo se mučili u ofanzivi, nije nas hteo šut, ali nekoliko igrača je načinilo iskorak. Odbrana nas je je još jednom izvukla, drugi meč uzastopno", poručio je Meloun.

Džamal Marej kaže da je u drugom poluvremenu bio znatno agresivniji u igri. On je sa 18 poena bio najefikasniji u timu Denvera.

"Bio sam agresivniji. To je nešto što moram da menjam, posebno u skoku. Ne mogu jednostavno samo da budem deo napada, moram biti agresivniji i da kreiram više za saigrače. Mislim da sam to radio više u drugom poluvremenu", poručio je Marej, koji je na startu meča promašio pet od prvih šest šuteva.

Mejsom Plamli je dodao da je najvažnije bilo pobediti.

"Ovo je pobeda zrelosti. Oni su bili željni igre, igrali su izuzetno energično. Uspeli smo tome da pariramo i da završimo posao kako treba", rekao je Plamli.

Nema vremena za odmor jer u "Pepsi centar" stižu Luka Dončić i košarkaši Dalasa.

"Prošla sezone je bila prošla sezona, sada moramo ponovo da igramo dobro. Imamo ozbiljan posao pred nama i mislim da će dubina rostera biti od značaja u uzastopnim utakmicama", poručio je trener Nagetsa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

prethodna strana 1 / 21 sledeca idi na stranu