- Komentari -
  1. @ultrasrbin

    kad ti podneses obrazlozenje pesicu zasto nesto nisi uradio na tvom poslu (ako si uopste zaposlen) onda trazi i od nekog drugog da ti dostavi to isto, dotle si nebitan ;)
    (djoka, 18. septembar 2022 08:50)

    # Link komentara

  2. SALE, VRATI SE!!
    (Ana, 17. septembar 2022 15:30)

    # Link komentara

  3. Nisi trebao da dozvolis:
    Da kapitena Tea odbacis kao staru krpu
    Da ti Dobric igra sve utakmice pre EP, a onda otpadne sa spiska
    Da ti Davidovac odigra samo jednu utakmicu pre EP, a onda ga povedes u 12
    Da ubijes Davidovca minutazom i pokazivanjem nepoverenja
    Da povedes povredjenog Nedovica, a odbacis Bjelicu "koji ne stize da se oporavi"
    Da forsiras Gudurica da glumi pleja, a on i na 2 igra na nivou ABA2
    Da povedes rovitog Milutinova, a na to dodas Ristica da drzi klupu
    Da gradis igru oko Jokica, ali na pogresan nacin
    Da dozvolis Micicu da bude samozvani lider

    - Da izvedes Marinkovica i zaboravis na klupi
    - Da izvedes Kuridzu iako kida u odbrani, a pogadja u napadu
    - Da Jaramazu das par minuta, a on udavi njihove plejeve
    - Da tvrdoglavo forsiras Micica i Gudurica kojima trebaju 3 lopte
    - Da Micicu ne skrenes paznju da krcmi loptu 20 sekundi pa uvaljuje, ne izvedes i objasnis da nije suterski trening, pred svima ne izribas nakon trece primljene 3 njemu u lice
    - Da tvrdoglavo forsiras Milutinova, a Ristica ne uvedes na 2-3 minuta
    - Da Jokica odmaras vise od 3-4 minuta na kraju 2 i pocetku 3 cetvrtine. Za sta si ga odmarao?

    Tvoje vodjenje tima je licilo na " Bolje da izgubimo u pokusaju da Micic bude lider nego da osvojimo okupljeni oko Jokica"

    Da imas gram obraza podneo bi obrazlozenje o spisku i minutazi svakog igraca na svakoj utakmici. Da svi shvatimo tvoje ideje u kojima Jokic igra na 20+ u grupi, a odmaras ga u kljucnoj utakmici.
    (ultrasrbin, 17. septembar 2022 11:50)

    # Link komentara

  4. To je istina.Mogu svi da kritikuju koliko hoce i neko drugi da preuzme reprezentaciju nece valjati.
    (Microsoft Power Point, 16. septembar 2022 23:43)

    # Link komentara

  5. Ma važi se Pešiću! Uspeo si da proturiš teoriju "lošeg" dana! Za sada ova generacija u nešto izmenjenom sastavu ima 3 loša dana: onaj prvi u Kini u četvrtfinalu 2019., drugi u Beogradu u finalu kvalifikacijskog olimpijskog turnira 2021. i treći pre neki dan u osmini finala evropskog prvenstva. Sled događaja je takav da ovoj generaciji ostane li S.P. i dalje selektor, sve su prilike da hoće, predstoje sudbonosni dani u kvalifikacijama za svetsko prvenstvo a da li će biti i "loši" pokazaće vreme. Posle svega viđenog malo je mesta optimizmu!
    (alejandro, 16. septembar 2022 23:03)

    # Link komentara

  6. Nema kosarke u Srbiji ili je ima vrlo malo. A to je mnogo malo za vrhunske rezultate.
    (rejli, 16. septembar 2022 21:15)

    # Link komentara

  7. Kosarkasno znanje Pesica kao trenera nije na nivou. Mozda je bio nekada vrhunski trener ali kosarka se promenila, ne i on. Kao i u svemu, treba raditi na sebi, a Pesic to nije radio i zaostao je u vremenu, sve se videlo u tih 10 min, a nije 10 vec 15 do 20min. Greske:
    1. Vodjenje Gudurica na prvenstvo a kamoli tolika minutaza. Decko je za neki slabiji ABA tim, ako i toliko, iskljucivo je proguran i prodavan od strane autoriteta Miska. Neskroman da budem, ja sam to video pre 7 godina i pricao na svakoj utakmici na kojoj igra, koliko on pojma nema, ne znam kako to treneri ne vide. Jedino sto zna je ponekad da pogodi, ako je potpuno sam..ponekad. I to bek suter..
    2. Drzanje na klupi Vanje a u igri Gudure.
    3. Nevodjenje Tea, Andjusica i Dobrica. Svakako bi vise doprineli od Gudure, Nedovica, Davidovca i Jaramaza.
    4. Kriminalno drzanje na klupi najboljeg igraca sveta i najboljeg igraca ikada sa ovih prostora. Jednostvano neverovatno da tako nesto uradi. Amaterski trener to ne bi uradio, ma da dodje neko ko nikad nije gledao kosarku pa bi drzao najboljeg igraca na terenu.
    5. Nemanje pravog odgovora na sou Ita trenera, ruku na srce, svaka njemu casto sto je to izveo, ali trener mora da zna da preusmeri energije i odgovori na to. Ako nista drugo da je poveo Tea, on bi to znao.
    6. Kukavicno nevracanje u Srb sa igracima. Trebalo bi da mu se uruci otkaz onako kako je to on priredio Teu.
    7. Nemenjanje odbrane. Videlo se da svaki napad imaju igraca vise. Da ti ne menjas odbranu 40 minuta. sumanito.

    Sve u svemu, ocajno vodjenje tima koji vidi i svaki amater.
    (aabb, 16. septembar 2022 21:09)

    # Link komentara

  8. Nema kosarke u Srbiji ili je ima vrlo malo. A to je mnogo malo za vrhunske rezultate.
    (rejli, 16. septembar 2022 21:05)

    # Link komentara

  9. Pesic je trener koji je osvojio sve u kosarci, tako da mi pisemo o njegovoj strucnosti je irelevantno. Srbija ima iluziju da je zemlja kosarke i kosarkasa. Rece komentator u prenosu meca u kome je igrala selekcija Spanije da je Rudi Fernandez za 15-ak godina reprezentativne karijere osvojio 12 medalja, ja dodajem da je Srbija za 20 godina osvojila 4. Pesic se oslonio na ono sto imamo a na zalost osim Jokica i donekle Micica mi vrhunskih igraca nemamo niti imamo klince na terenima, vec tatine sinove u salama, gde im tate neko uverava da su nevidjeni talenti. Lucic, Guduric, Milutinov, Marinkovic, Jaramaz, nisu igraci ni u pokusaju u odnosu na Koraca, Kapicica, Cvetkovica, Kicanovica, Dalipagica, Slavnica, Djordjevica, Bodirogu itd. Niti ima kosarkaskih radnika, kao sto su Popovic, Nikolic, Zeravica, Ivkovic, Pesic, Obradovic itd. Mozda je poslednji izdanak te skole Sale ncionale Djordjevic.
    (dzon r. vuden, 16. septembar 2022 21:04)

    # Link komentara

  10. I ovo je, kao, Piroćanac sve izgovorio, baš tim rečima. Pa on ne ume da sastavi prostu rečenicu, na stranu to što sam tekst nije ništa drugo do gomila ispraznih fraza! A vidim da i on ima svoje botove, to su ovi koji mu daju bezrezervnu podršku bez ikakvog daljeg obrazloženja...
    (Max Payne, 16. septembar 2022 20:03)

    # Link komentara

  11. u pravu je Pesic
    (dzon, 16. septembar 2022 20:02)

    # Link komentara

  12. Шта он има да дозвољава или не? У кошаркашку пензију моментално. Човек који у репрезентацију доведе Давидовца, Ристића, Лучића не треба ништа више да коментарише. Са тим је све рекао. У КСС треба да уђу млађи на челне позиције.
    (Miki, 16. septembar 2022 19:19)

    # Link komentara

  13. nemam stomak da ovo čitam.jasno je da više niko ne zna šta znači reč odgovornost.ovaj pešić je sramota od čoveka isto kao i njegov predsednik.kad već nije podneo ostavku posle sramnog poraza protiv belgije zbog kojeg nam vise dva velika takmičenja,onda je prnje morao da kupi odmah posle blamaže protiv italije,dok je danilović morao da ode još posle prošlogodišnjeg ispadanja sa olimpijade iako smo bili domaćini turnira u koji su uložene velike pare.zato bih ukoliko ovaj šarlatan koji 20 godina nije osvojio ništa ostane na klupi baš želeo da nas nigde ne bude do 2026,ako ne i duže,a da se ne lažemo i ono što je osvojio bilo je kada je u timu imao bodirogu,divca,stojakovića i ostale sa kojima bi i verovatno uzeo medalje
    (slobinator, 16. septembar 2022 19:12)

    # Link komentara

  14. Pesicu, sve ok. Bilo je gresaka, ali svi gresimo. Ali tim koji si sastavio ne bi mogao svaki trener. Uradio si sve, doveo i Jokica, sto mozda drugi selektor ne bi, a bez njega ni grupu ne bismo prosli. Italijane je, ma koliko da su mogli da budu pokriveni i bolje, jednostavno islo kao nikad. Imali su srecu kakva se desava jednom u generaciji, da iđ sve sa trojke udje, i opet nas jedva dobili. Steta je, ali niko ne zasluzuje da bude popljuvan. Trunke srece da je bilo na nasoj strani u toj utakmici, dobili bismo sa 20 razlike. Sta da se radi. Tako se zalomilo. Idemo dalje, sjajno bi bilo da se nekako ode na SP, a uzivanje u Jokicevoj magiji u NBA nam svakako nw gine narednih 7 godina minimum!
    (Vrg, 16. septembar 2022 18:49)

    # Link komentara

  15. Pesicu, kao sto Djordjevica treba da bude sramota sto je Jokic bio izmena Bircevicu i igrao na poziciji 4, tada vec kao najbolji centar na svetu i clan prve NBA petorke, tako i tebe treba da bude sramota sto je igrao 28 minuta u odlucujucoj utakmici. To sto si kao trener osvajao, i Djordjevic, to je minuli rad, to niko ne moze da vam oduzme, ali ovo maltretiranje i gusenje najboljeg kosarkasa na planeti trenutno, pa to je zlocin nad kosarkom. Imate srece sto je ovo, ipak, Srbija, pa ljudi vole taj komunizam gde su igraci svi jednaki i ostale nebuloze, da ste u Americi nasli biste se na pravom stubu srama, a ostavke/otkazi bili bi neminovni.
    (neki veliki dr, 16. septembar 2022 18:49)

    # Link komentara

  16. Stari pas ne nauči nove trikove. Nema nista ni od nase kosarke, ostali ekipni su odavno propali vaterpolo je popularan koliko i šah. Nece nas covek da preuzme odgpvornost nego se brani napadom, kriv je narod, narod je loš a ne uprava, i nije jedna nego smo izgubili i u kvalifikacijama protiv belgije sto je vaznije od pobede protiv grcke i tu se videlo da nije u stanju da vodi ekipu u zavrsnici na kraju upravo zbog toga saša đorđević dobija otkaze. Ne nedostaje selektoru znanja nedostaje mu morala i kognitivnog potencijala koji je u opadanju, nazalost. Veliki Fil Džekson je smatrao da je sa 65 vreme za penziju. Niko nije bogomdan niti selektor radi iz ljubavi vec za pola miliona evra.
    (Milan, 16. septembar 2022 18:36)

    # Link komentara

  17. Sta vam je, ubedi vas Pesic
    (sasa, 16. septembar 2022 18:17)

    # Link komentara

  18. Sta vam je, ubedi vas Pesic
    (sasa, 16. septembar 2022 18:17)

    # Link komentara

  19. Ни не треба да избрише све. Нешто смо и добили овим Евробаскетом. Добили смо мање-више јасан састав и склоп игре за наредних неколико такмичења:

    Прва петорка морају бити

    Недовић или Аврамовић
    Богдановић
    Калинић
    Покушевски или Јовић
    Јокић

    Друга петорка су

    Ђуришић
    Мицић
    Лучић
    Н. Јовић или Покушевски
    Смаилагић/Вукчевић/Бјелица/Давидовац

    Последња два играча за одређене противнике били би одбрамбени бек С. Јовић и други тешки центар (Милутинов/Петрушев/Копривица).

    Јер, јасно је сада следеће:

    1. Да Јокић мора бити не само главни играч, него и први плејмејкер тима; Васа је показао да то не уме на овом нивоу.

    2. Да Пешић мора престати са превазиђеним концептима. Ово је ваљда научена лекција.

    3. Да нам поред Јокића требају добри шутери, да му рашире терен.

    4. Да поред Мицића мора играти плејмејкер, а ту највише перспективе показује Ђуришић; Мицић много боље делује уз још једног плеја.

    5. Да нам је од класичне петице потребнија петица у виду покретљивог крилног центра; Милутинов и слични не делују против иоле бржих екипа.

    6. Да Јарамаз нема никакву посебну специјалност која би нам донела нешто са клупе.

    Проблем може бити пре свега Васа - да ли ће пристати на минутажу од 5-10 минута по мечу. Ако неће, нека уђе други типа Анђушић. Показало се да Васа никакву предност не даје као плеј, шутера има и бољих, а он нема после свега права да се љути.

    Други проблем је хоће ли Поку и Н. Јовић довољно напредовати.

    Остало је мање-више јасно.
    (Иван, 16. septembar 2022 17:43)

    # Link komentara

  20. Nisu igrali:

    C Marjanović, Raduljica
    F Bjelica, Smailagić, Ilić
    F Pokuševski, Jović
    G Bogdanović, Anđušić
    G Avramović, Teodosić, Peno
    (prejaki, 16. septembar 2022 17:41)

    # Link komentara

  21. Сваком може да се деси лоша утакмица. Селектор је одлучио да верује играчима и стратегији који су се до тада показали веома успешним. Та одлука је била погрешна, али и сасвим разумљива. Подршка за Пешића и ове момке, играли су далеко најбољу кошарку на овом турниру.
    (Јанко, 16. septembar 2022 17:37)

    # Link komentara

  22. "Takođe, u dolasku je plejada novih mladih igrača koji treba da obezbede kontinuitet – Simanić, Petrušev, Pokuševski, Koprivica, Smailagić, Trifunović, Jović, Đurišić"

    Kao prvo, Trifunović reprezentativac, kraj vica. Kao drugo, jel te ne brine malo što svaki igrač kog si nabrojao, pored ovog već pomenutog za kog se nadam da neće taći reprezentaciju (osim naravno ako ne popravi drastično nivo svoje igre u budućnosti, i to je moguće), igraju na pozicijama 4 i 5. Micić ima 28 godina, Bogdan ima 30, Kalinić puni 31 ove godine, Lučić ima 33 godine itd. Jel ima uopšte nekog na vidiku ko ima potencijala da bude dostojna zamena za njih na spoljnim pozicijama?
    (Tragikomedija, 16. septembar 2022 17:14)

    # Link komentara

  23. Da se ne lažemo vreme vam je za penziju.
    1.jedva da ste po nekim tajautom znali da prekinete nekoliko njihovih šuterski uspešnih nizova i to sa zakašnjenjem.
    2.Ništa niste preduzeli u izmeni koncepta odbrane, a pogotovu napada koji vam se zasnivao skoro isključivo sa distance koja je jako loše isla.O prodor kroz sredinu na faul ili koš faul nema ni govora
    3.Niste imali vođu/mozak/organizatora igre.
    O ovome ste vi odlučivali, a rezultat je poznat.
    Jednostavno igre nije bilo... Ostalo možemo nazvati silovanje igre uz oslanjanje na individualnih kvalitet, a košarka je kolektivna igra.
    4.Hvala vam na svemu!
    (Mica Stosic, 16. septembar 2022 17:13)

    # Link komentara

  24. Trifunović nada ?
    Jedan je dedo Kari.
    (Safet, 16. septembar 2022 16:34)

    # Link komentara

  25. Podrška Kariju. Kada se ne uspe kriv selektor a niko ni reč o igračima. Kada je Kari u Indijanopolisu na SP osvojio zlato to je bilo zbog našeg šuta za tri. Jarić, Stojaković.... Nema tu odbrane. U Evropi se i dalje igra zona. Nema tu pokrivanja i brzih nogu da se spreči šut za tri. Jedini odgovor je takodje šut za tri a mi to nismo imali. Micić 1/7 Lučić 0/5,Gudurić 2/5
    (Konstatacija, 16. septembar 2022 16:28)

    # Link komentara

  26. Sta sve?
    (letece visocanstvo, 16. septembar 2022 16:26)

    # Link komentara

  27. Ima li Srbina koji nije stručnjak za fudbal i košarku? Da nije analitičar. Izgubili smo jednu i to najbitniju utakmicu. I nije prvi put. SP protiv Argentine, Kfalifikacije za OI. Dok smo pobedjivali u grupi bili hvalospevi. E sada sva kritika na Pešića a ne na igrače. Da smo osvojili zlato Pešić ne bi bio spomenut a sva slava bi na igračima. Da li je Pešić mogao da brani šut za tri. Džaba njemu što je crtao na tabli kada njegova zamisao nije ispunjena na terenu. Da li se šut za tri brani centarskom linijom? Danas se košarka svela na šut za tri. A mi bekove šutere nemamo. Jedna Litvanija koja svoju košarku bazira na šutu ispala jer su igrali na Vančiunasa i Sabonisa ali zato Nemci, Poljaci šutom za tri dodjoše do 1/2
    (Zuja, 16. septembar 2022 16:20)

    # Link komentara

  28. A šta je to sve? Da se nisi plasirao na SP možda? Ili misliš na jalove pobjede u grupi EP protiv Finaca koji dođoše do 1/4 ili Poljaka koji se bore za medalju!?
    (sasa pg, 16. septembar 2022 16:09)

    # Link komentara

  29. I nemoj, Pešiću .. al sad ko te pita, brod kad se nasuče na hridinu .. ?!
    (nikola, 16. septembar 2022 16:09)

    # Link komentara

  30. Bravo
    (Milos, 16. septembar 2022 15:58)

    # Link komentara

  31. Samo napred selektore
    (Milos, 16. septembar 2022 15:57)

    # Link komentara

  32. Pešić bi bio u pravu ali samo da je izgubljena utakmica sa Italijom bila prijateljska a ne 1/8 evropskog prvenstva.
    (View, 16. septembar 2022 15:55)

    # Link komentara

  33. Bravo selektore
    (Milos, 16. septembar 2022 15:51)

    # Link komentara

  34. Nas najveci problem je sto nemamo kontinuitet i sve dozivljavamo kao katastrofu, ne moze jedan poraz kao ni jedna pobeda da definise stvari, bitna je upornost i ne menjati tako lako selektore sto je kod nas slucaj u svim sportovima posle neuspeha, odlican primer Djordjevic toliko nas je podigao i posle prvog neuspeha ispljuvan i oteran, nebitno, sad dati podrsku ovoj ekipi i Pesicu nema odustajanja, pa vidite Spance ili Francuze, godinam je tu Skariolo i Kole i imali su ljudi i neuspeha ali su imali i podrsku i zato i uspevaju...
    (Doktor docent akademik strucnjak, 16. septembar 2022 15:40)

    # Link komentara

  35. (Dragan Borca, 16. septembar 2022 14:30)

    Kažeš Jokić i Bogi mogu još 5-6 godina igrati. Pa jado moja, ako se ne plasiramo na Svetsko, minimum 4 godine neće biti reprezentativne košarke, a mladih zvezda ni na vidiku nema.

    Da nećemo u pohod na medalje sa Pokuom i Jovićem, momcima koji ne znaju kako je to boriti se za neki trofej. Isto ćemo proći kao s Jokićem.
    (Franko Gavrić Mlađi, 16. septembar 2022 15:35)

    # Link komentara

  36. @posmatrac:

    Italijani su sutirali 100% ?? Sutirali su 16/38 za tri, znaci 42%. I to se nemoze da brani ??
    (MKN, 16. septembar 2022 15:31)

    # Link komentara

  37. Kasni sa ovom izjavom kao što je kasnio sa izmenama i tajm-autovima...

    A kritičari - to su onih 25% koji su si usudili kazati ono što se videlo iz aviona.
    (Milan11, 16. septembar 2022 15:27)

    # Link komentara

  38. Pešiću, uči na svojim greškama, ne može Jokić da ti ne igra kad su nas italijani stigli, morao je da odigra koliko je potrebno, kao što su Janis i Dončić to uradili, a Jokić je svakako bio i svežiji od njih.
    (2CRAZY, 16. septembar 2022 15:20)

    # Link komentara

  39. Lik je drzao Jokica na klupi kada je bilo najvaznije ... ne znam sta da kazem na to. U grupi Jokic igra bez prestanka , protiv Italijana na klupu u cetvrtoj cetvrtini bas kad gubimo prednost
    (DS, 16. septembar 2022 15:16)

    # Link komentara

  40. Kari, majstore
    (migekl, 16. septembar 2022 15:10)

    # Link komentara

  41. Šts je to sve?
    Pobede nad Finskom i Mađarskom?
    (Mare, 16. septembar 2022 15:10)

    # Link komentara

  42. Podrska za Karija
    (masinista, 16. septembar 2022 15:06)

    # Link komentara

  43. Ako su lekcije iz te jedne utakmice naucene, onda sto da ne nastavi.
    Ali, i guru Pesic mora da objavi vise detalja oko toga sto je naucio. Ne moze ni on da dobije posao samo na 'iskustvo'. Kao sto je i njemu stalo da pobedi, tako je i nama. Samo da podsetim i njega i ostalo rukovodsvo kosarkaskog saveza, reprezentacija se finansira iz drzavnog budzeta kome svi doprinose.
    (Niko Kao Ja, 16. septembar 2022 15:00)

    # Link komentara

  44. Nema vise Pesic energije da vodi velike meceve.

    Sa njim cemo dobijati prijateljske meceve, a gubiti tamo gde se to broji.

    U drugom poluvremenu protiv Italijana, ja sam imao zelju da tamo uskocim i da ga razdrmam, alo covece, probudi se, ispadamo, povici, digni moral, pravi faulove, hajmo u pobedu! A on je celo poluvreme prespavao.

    Ova ekipa zavisi od morala koliko i od taktike, a prvo nedostaje pod Pesicem.
    (Robin Hud, 16. septembar 2022 14:54)

    # Link komentara

  45. Do skoro je Kari bio stari lisac koji zna šta radi a sad svi pozivaju na njegovu smenu. E braćo i sestre ko će vama ugoditi.
    (Guns N Roses, 16. septembar 2022 14:38)

    # Link komentara

  46. Gde je Mišković Nikola?
    (gomi, 16. septembar 2022 14:37)

    # Link komentara

  47. .,...…..
    Imali smo 85% da pobedimo Italijane, pa onda 75% Francuze, pa 55% Slovence, pa 55% Grke. Ali na svakom od tih koraka se može desiti i poraz.

    Druga stvar je naša glupost, što mi zavisno od toga šta se desi u toj jednoj utakmici ili uzdižemo u zvezde ili bacamo drvlje i kamenje.
    (Goran, 16. septembar 2022 13:56)

    Sve bi to bilo u redu da postoji odgovornost, samokritika, da je moguce kritikovati zbog ociglednih propusta a da selektor ne kaze " necu dozvoliti...", previse je tu arogancije posle prave sportske katastrofe.Sto je bilo nekada nikada se nece zaboraviti, zivimo za sadasnjost i buducnost .Ne sme se sa uma smetnuti da je svako placen a i odgovoran za posao koji obavlja, ako ga ne obavlja kako treba zna se sta sledi - tu stare zasluge (za koje je Pesic debelo placen) nemaju nikakve veze.
    (Dzeronimo, 16. septembar 2022 14:36)

    # Link komentara

  48. brse ali sve - nazalost
    (plasticni hirurg, 16. septembar 2022 14:31)

    # Link komentara

  49. Bukvalno da smo igrali bez selektora sa Jokicem na 35 minuta uzeli bi zlato

    Ali takodje Micic treba da se pokrije usima za onu indolentnost kod trojki Italijana. Pesic i Micic ubedljivo 90% krivci.

    Trenutno nema neke mocne evropske reprezentacije, tako se namestilo, steta da to ne iskoristimo vec drugo ep koje sto zbog izostanaka sto zbog nekih nebuloza realno ispustamo zlato. Francuze bi dobili 90% ali sta vredi kad je Micic imao uzasan stav i nezalaganje i one vezane trojke Italijana su nas ubile.

    Pesic je jako potcenio Italijane i plus totalno promasio petorke na njihov small ball.

    Jokic i Bogdan mogu jos 5-6 godina igrati samo jos da iskoci neko od mladjih i uzecemo nesto sigurno. U Micica ama nemam nikakvo poverenje. Covek je ok ali daleko od nivoa nasih elitnih plejeva Saleta, Tea itd i najvise sam se pribojavao da Pesic nece videti tu iluziju sa Vasom i da ce ga pustiti da radi sta hoce.

    Jokic sa Jaramazom i Marinkovicem na bekovima da mu trce bi bolje prosao nego ovo sa Vasom🙄
    (Dragan Borca, 16. septembar 2022 14:30)

    # Link komentara

  50. On izgleda planira i dalje da vodi reprezentaciju . To je prava stvar .
    (Andrea Djani, 16. septembar 2022 14:29)

    # Link komentara

  51. Podrška za trenera, rad u kontiunitetu, i biće rezultata.
    (Mišić Ljiljana, 16. septembar 2022 14:23)

    # Link komentara

  52. Teodosić i kraj
    Ne Izbacuje se kapiten reprezentacije
    (Dejan, 16. septembar 2022 14:19)

    # Link komentara

  53. Pravicemo Tea od blata, bez obzira ko je selektor.
    (Herbalajzer, 16. septembar 2022 14:19)

    # Link komentara

  54. Kakva ostavka ? Gluposti ? Pesic je vrh trener i odlicno smo igrali. Pogledajte Poljska u polufinalu, pobedili su Slovence. Finska izbacila Hrvate. A mi Srbija smo Poljsku i Finsku razbili. Sto se tice Italije, zar slepci ne vidite da su sutali 100% za trojke, nikad niko tako nije sutao, i taj dan bi Italijani pobedili svakog na svetu. Srbija je po meni igrala odlicno na prvenstvu, delovali su kao borben i kompaktan tim, i to je to od trenera sa tim kvalitetom igraca. Pesic da ostane, i izmedju toga sto obozavam njegove konferencije za stampu, sve sto kaze treba da udje u udzbenike kosarke . Zato neznalice paljba, boljeg trenera necemo naci. Mozda kad se jednog dana Pesic umori, i kad sam kaze dosta , onda ponovo pozvati Djordjevica koji je vrhunski reprezentativni trener , a kojeg ste na glupost smenili posle odlicnih rezultata .
    (posmatrac, 16. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  55. A ne spomenu svoj Black out i zasto je zaboravio na tajmaut i Jokica na klupi kada su Italijani pravili razliku,opet mu kriva javnost i mediji za prevelika ocekivanja.
    (slobo.b, 16. septembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  56. Kari ima harizmu i znanje i iskustvo .Meni kao laiku je zaista neverovatno da takav covek ne trazi tajmaut kada protivnik melje 10/12 poena zaredom. eto to mi stvarno nije jasno
    (Tomy Čubura, 16. septembar 2022 14:13)

    # Link komentara

  57. Jel ovo izjava iz Minhena?
    (Sramota!, 16. septembar 2022 14:11)

    # Link komentara

  58. Nemam ništa protiv Pešića, naprotiv, ali protiv Italijana je napravio nekoliko krajnje amaterskih grešaka koje je video svako ko je odgledao više od 20 utakmica u životu.
    -Jokić je trebao da igra više.
    -Milutinov apsolutno neupotrebljiv protiv onakve postavke Italijana. Ne verujem da bi i Ristić bio bolji, ali ni jednom ne postaviti „small ball“ postavu protiv Italijana je sramotno.
    -Gudurić potpuno pogubljen, a Vanja koji je dobro igrao na početku zacementiran za klupu.
    -Lučić nije znao gde se nalazi, a Davidovac nije ni omirisao parket.
    -Užasni Micić gotovo da nije smeo da bude na klupi, bez da se pokuša bilo koja druga solucija.
    -Spisu je posle 2-3 pogođene trojke trebao da dobije „flastera“, a ne da se pusti da prangija odakle hoće.
    -Kada je loš dan i kada ne ide (kao što Italijanima nije išlo na početku) rotiraju se igrači i postava dok se ne pogodi ono pravo, a Pešić rotira jedne te iste na jedan te isti način. Krajnje amaterski.
    Nisam ni ja nikakav stručnjak, samo gledam, volim košarku, ponekad igram sa ortacima i igram je na kompjuteru, ali ovo su stvari koje vidi svaki laik. Ne treba doktorat sa DIF-a da se vidi da je Poceko prilagođavao igru nama, a da Pešić tvrdoglavo insistirao na nečemu što nije išlo.
    Amaterski.
    (Lajavi krelac, 16. septembar 2022 14:08)

    # Link komentara

  59. hahaha…haha hshshahahaha
    (Milan, 16. septembar 2022 14:07)

    # Link komentara

  60. A hoćeš uslove znači, veliki novac i platu, a kritiku kao javna ličnost ne možeš da podneseš Pešiću? Mi da dajemo novac i da ćutimo? Klasični komnjarski mentalitet, a u Nemačkoj se ne ponaša ovako nego samo kod nas.
    (Dubioza, 16. septembar 2022 14:06)

    # Link komentara

  61. Ne, ne, ne može tako. Upravo obrnuto. Trebalo je sve snage baciti na taj meč a ne na grupu. . Ovo je tvoj poraz.Strateški. Prošlo je tvoje vreme.
    (Nenaks, 16. septembar 2022 14:06)

    # Link komentara

  62. Treba da podnese ostavku
    (Milovan, 16. septembar 2022 14:05)

    # Link komentara

  63. Podrska za selektora
    (Cika Miki, 16. septembar 2022 14:02)

    # Link komentara

  64. Mi samo da menjamo i nikad nam niko nevalja a u stvari mi ne valjamo!
    (Helix, 16. septembar 2022 14:01)

    # Link komentara

  65. Hoćemo Aleksandra Sašu Djordjevića za selektora reprezentacije !
    (Diletant, 16. septembar 2022 13:59)

    # Link komentara

  66. Mislim da je Joker objasnio sa onom njegovom izjavom, samo čini mi se da je malo ko razumeo, šta je zaista pisac hteo reći? 🙂
    (Srbi vole sport samo kada pobeđuju. 😅, 16. septembar 2022 13:57)

    # Link komentara

  67. Kao što se kaže u sportu je lopta okrugla, i većina mečava imaju dozu neizvesnosti.

    Da igramo 10 mečeva sa Italijanima dobili bi verovatno 8-9.
    I to je kao kocka.

    Imali smo 85% da pobedimo Italijane, pa onda 75% Francuze, pa 55% Slovence, pa 55% Grke. Ali na svakom od tih koraka se može desiti i poraz.

    Druga stvar je naša glupost, što mi zavisno od toga šta se desi u toj jednoj utakmici ili uzdižemo u zvezde ili bacamo drvlje i kamenje.
    (Goran, 16. septembar 2022 13:56)

    # Link komentara

  68. Dosta je bilo marve koja bi da smenjuje svakog posle jednog ili dva loša rezultata... Francuzima isti selektor a gubili su više od nas, Špancima isto, Grcima isto...
    Kome se ne sviđa neka šeta, a Pešić mora da ostane da uigra ekipu i napravi timski duh.
    (Rđa, 16. septembar 2022 13:51)

    # Link komentara

  69. Da se izvinite Jokicu ti i preostalih 11 amatera zajedno sa strucnim stabom i Markom Marinovicem...eto tako.
    (mare, 16. septembar 2022 13:50)

    # Link komentara

  70. Svi vi koji kritikujete urlali bi isored balkona da smo osvonili medalju a i zlatu i da ne oricam. A u zivotu ima ona: lako je u dobru donbar bit. Na muci se poznaju junaci. Da podsetim da smo u ovim uslovima dobili 7 u nizu? Malo li je? A da ima problema u kosarci ima. Ali na tome treba raditi. Najveci je velike pare i sujeta koja se hrani i direktno je proporcionalna kolicini novca koji neko ima. Jedini izuzetak koji potvrdjuje pravilo je Jokic. I svaka mu cast. Kosarkaska Srbija da mu se Klanja. I Teodosicu takodje. Carevi.
    (EZeljko, 16. septembar 2022 13:50)

    # Link komentara

  71. Ima nas koji smo mislili da neće dozvoliti da izgubumo od Italije, ali eto dozvolio je. Znači sve je moguće. ?
    (usa mama, 16. septembar 2022 13:49)

    # Link komentara

  72. Jokić na klupi, vi u Minhenu - ostavka!
    (strejt auta guzica, 16. septembar 2022 13:48)

    # Link komentara

  73. Dajte Obradovića na klupi, zaslužuje još jednu šansu.
    (Jaime Lannister, 16. septembar 2022 13:48)

    # Link komentara

  74. Ni sram, ni oči..
    (Andrijana, 16. septembar 2022 13:44)

    # Link komentara

  75. Treba Pešiću dati šansu.Svi mi trebamo biti strpljivi i da sačekamo Olimpijske igre 2044. Apsolutno sam siguran da ćemo uzeti prvu medalju tada sa Pešićem koji će tada imati 95 godina.
    (Navras, 16. septembar 2022 13:41)

    # Link komentara

  76. Dužan je da nas odvede na SP. Neka ostane do kraja kvalifikacija. I posle toga neka već sada zna da će neko bolji voditi reprezentaciju. Treba nam jedna pobeda više od Belgije. A Oon jako zna da, ako ga smenimo sada, novi selektor, nema šanse da u ovom trenutku uradi nešto dobro. Zato je ovo "štos iz Minhena".
    (bole, 16. septembar 2022 13:34)

    # Link komentara

  77. Ostavka je moralan cin !
    (Antonio, 16. septembar 2022 13:34)

    # Link komentara

  78. Pesicu drzao si Jokica 12 minuta na klupi, igrao ti je Milutinov protiv italijanskog niskog centra, Italija igra small ball kosarku protiv njih nema sta da trazi Milutinov.
    (Mare, 16. septembar 2022 13:33)

    # Link komentara

  79. (Neko iz mase, Ne moze covek sa 70 i kusur godina da vodi reprezenaciju.Veliki generacijski jaz izmedju njega i igraca.Moze recimo Dejan Milojevic da preuzme.Rec je mladjem coveku.
    (Aleksndra, 16. septembar 2022 13:30)

    # Link komentara

  80. "da se ne izbriše sve što je urađeno..."

    šta je to tačno urađeno?
    ([], 16. septembar 2022 13:26)

    # Link komentara

  81. Pesicu idi kuci
    (dnk g, 16. septembar 2022 13:19)

    # Link komentara

  82. Podrska
    (Divac, 16. septembar 2022 13:18)

    # Link komentara

  83. Не заборавите бламантне поразе са Пешићем од анонимне Белгије оба пута у квалификацијама и од Летоније. Три пораза од далеко слабијих селекција и то на једном шуту. Све три утакмице изгубљене у последњем нападу где је селектор као уосталом и против Италије у осминафиналу непомично стајао и гледао у једну тачку без да схвати шта се то дешава испред њега, без икакве реакције, рефлекса, повишивања тона, свађе, покушаја да како год је могуће охлади серију Италијана, да ли грубим фаулима у пресингу да ли неким тајм-аутима, било чега. Он је искључиви кривац пораза, он и стручни штаб који је бледо гледао шта се дешава без икакве реакције. Отказ моментални.
    (Вук, 16. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  84. Na Vidovdan je dobio orden da se posle ispadanja na EP u 1/8 finala, ne vrati u Srbiju zajedno sa igračima. General posle izgubljene bitke, ostao u Nemačkoj a jadne vojnike vratio kući.
    (boogie, 16. septembar 2022 13:10)

    # Link komentara

  85. Ništa od ostavke, važi ali ako se ne plasirate na SP onda moraš u zatvor, može tako
    (g, 16. septembar 2022 13:09)

    # Link komentara

  86. Ali ti fazoni to je samo jedna cetvrtina protiv Italije, to je samo zadnjih 4 minuta protiv Belgije, to je samo 8 minutasa sa Letonijom. Te prazne floskule pa pogledajte svi danas igraju kosarku. Taj gubitnick mentalitet da se ljuti na novinare kad kazu da smo favoriti. Pogledajte izjave Sase Djordjevica pred svako takmicenje, mi smo Srbija i idemo na zlato nema alibija. Trener koji ce da peva himnu koji ce da podvikne na tajm autu. koji ce da nacrta akciju koja ce da se ispostuje na terenu. Sta ce nam selektor kojice da gleda utakmicu kao neki pezioner iz loze.
    (Samo alibi za neuspeh, 16. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  87. Marinković i Kuridža šut za 3 dva od dva. I umesto da se i dalje ova dvojica forsiraju za šut za 3 poena jer ih šut hoće (valjda je to normalno) oni se šalju na klupu a umesto nih za 3 šutiraju Micić, Gudurić, Jaramaz, Lučić ...koji nisu mogli to veče ni bazen da pogode. I nisu krivi oni već Pešić koji je to dozvolio.
    Pa valjda kada se brod nasuče i potone kriv je kapetan broda a ne mornari.
    Toliko.
    (Oliver, 16. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  88. Pešić je isključivi krivac za poraz od Italije. Tih 10 minuta loše igre koje pominje, dogodili su se kada je Jokić bio van igre. Zašto je tako dugo morao da ga odmara, kada se tokom turnira videlo da kada Jokić ne igra, dolazi do pada u igri ekipe? U drugim reprezentacijama, ključni igrači igraju skoro celu utakmicu, a on ga u najvažnijoj utakmici odmara tako dugo?! Jokić igra u najjačoj ligi na svetu i sigurno ima snage da na visokom nivou odigra celu utakmicu ili bar 38 minuta. Osim toga, Pešićeva greška je i u lošem tempiranju forme. Utakmice u grupi igrane su svom snagom, a kada je došao ključni meč, igrači su bili u padu forme. Ipak, čovek koji ima pune 73 godine, ma ko bio, ne može da vodi ekipu na vrhunskom nivou tokom celog turnira.
    (S, 16. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  89. Red bi bio da Pešić javno položi račun, ne samo zbog besne plate koju dobija iz naših džepova.
    Ali, ovde se ni za veće i važnije stvari ne daju računi, kamo li za ovo.
    Tako da sve zavisi od Danilovića, košarkaškog Grčića, koji će ga verovatni ostaviti do kraja kvalifikacija za SP, a posle videćemo.
    (Lajkovačka pruga, 16. septembar 2022 13:07)

    # Link komentara

  90. Podrska.
    (Udah, 16. septembar 2022 13:04)

    # Link komentara

  91. Da je Italija prošla u polufinale, ne bi se javnosti obratio ni danas.
    (miki, 16. septembar 2022 13:03)

    # Link komentara

  92. Podrška za Pešića.
    (Rđa, 16. septembar 2022 13:03)

    # Link komentara

  93. Samo zbog one 2 utakmice protiv Turske i Grčke napisao bi da je naš košarkaški brod završio kao Titanik. Ali te dve utakmice mi daju neku nadu da imamo tim za velika dela i da je ovo bio samo splet nesrećnih okolnosti.
    Ali prvo moramo da se nekako kvalifikujemo za naredno svetsko prvenstvo. Biće vraški teško ali ne i nemoguće. Videli smo na ovom EP da su svi poceli da igraju košarku. Nema više zezanja.

    A što se tiče tima, možda grešim ali moje lično mišljenje je da u tim moramo ovbavezno ubaciti Pokuševskog, Teodosića, Stefana Jovića i Avramovića... i naravno Bogija.
    Valjda ćemo i mi jednom biti kompletni...valjda
    (Dexi, 16. septembar 2022 13:01)

    # Link komentara

  94. Vreme ti je za penziju.
    (a tako, 16. septembar 2022 12:59)

    # Link komentara

  95. I na kraju poenta,ne odustajem od svojih principa i neću da se menjam.Sasvim očekivano od nekog ko ima 73 god.On je zarobljen u vremenu Žeravice i Laže Lečića ,ko ne želi da se menja i napreduje mora da ide u penziju
    (Pera, 16. septembar 2022 12:56)

    # Link komentara

  96. Ne mogu da kazem da podrzavam Pesica, ne zbog kosarke koju smo igrali jako dobro na prvenstvu, nego zbog stvari kao sto su ona nemusta izjava sa nedelju dana zakasnjenje kada je Teodosic precrtan, ili odluke da se ne vrati sa kosarkasima u Beograd i ostane u Nemackoj. Ipak, mislim da u ovom trenutku dovodjenje novog selektora nije dobra opcija i da najvece sanse da se plasiramo na svetsko prvenstvo imamo Pesicem, ne zbog toga sto ne postoje bolji, nego zato sto novi selektor ne bi imao vremena da postavi igru.
    (Wabbit, 16. septembar 2022 12:54)

    # Link komentara

  97. Sta to SVE?
    (Nemanja, 16. septembar 2022 12:44)

    # Link komentara

  98. Oni što sad traže Pešićevu ostavku će za par meseci da pišu kako nije dobro što nemamo kontinuitet tj što menjamo trenera svake godine. Jeste Kari grešio ali je i svestan svojih grešaka.
    Šta sad, treba nekog Peru da dovedemo da vodi repku za prozore sa B timom, pa da ne prodjemo na SP pa onda Peru da menjamo sa Mikom i tako u krug.
    Nek ostane Pešić, on nam je garancija da će se bar za prozore okupiti svi koji mogu. Ova repka, ima neki duh, to zajedništvo i svako resetovanje sada, samo nas vraća unazad.
    (Neko iz mase, 16. septembar 2022 12:43)

    # Link komentara

  99. Evidentno je da smo imali problema sa bekovima gde smo inače tanki i onda nam se povredi Nedović i Marinković se razboli.Zato nismo mogli da stižemo Italijane na dalekometne šuteve.Plus i rezervni centar je odigrao samo jednu utakmicu pre Italijana. Jednostavno nismo imali sreće. Pešić je dobio 7 takmičarskih utakmica pre Italijana. Igrom smo plenili tako da ovo nije uopšte debakl nego neuspeh zahvaljujući i sistemu takmičenja. Mogli smo da izgubimo od Poljske i da igramo sa Ukrajinom pa posle protiv povređenog Dončića.
    (ŽD, 16. septembar 2022 12:43)

    # Link komentara

  100. Milos Teodosic
    (Sub013, 16. septembar 2022 12:26)

    Bogdan Bogdanović
    (Under KV, 16. septembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  101. najboljeg igraca sveta i ovaj izlapeli ne zna da to iskoristi. Ona italija nije nikakva selekcija, pojma nemaju i nije ni cudo sto su izgubili od ukrajine. I mi ne mozemo njih da dobijemo jos smo vodili cak 14 razlike u drugoj cetvrtini! Pa to moze samo amater da ispusti. Jokic da 32 poena za 28! minuta! Znaci igrao samo 28 minuta! zbog cega?! Ovaj pesic, Covek bukvalno ne zna da sastavi recenicu na srpskom. Zaboravio je srpski jezik, to govori o njegovoj inteligenciji.
    (imamo, 16. septembar 2022 12:40)

    # Link komentara

  102. Dva poraza protiv Belgije i poraz od Letonije ("20 loših minuta) su nam presudila da na EP ispadnemo u 1/8 finala. Potrošli smo se dosta sa Grčkom i Turskom. Pa onda, 5 pobeda u grupi sa atletski jakim i našpanovanim ekipama koje kidišu da naprave iznenađenje protiv nas. I u toj osmoj utakmici, on nije znao da padamo, nije imao 12 zdravih igrača, nema bekova da uzvrate trojkama ili da prave brze faulove na Italijanima. Znao je da će i Italija da ispadne pa tek onda da nam se obrati.
    (đorđević, 16. septembar 2022 12:39)

    # Link komentara

  103. Kari je začin ili zapržka iz Indije.. nema ništa sa modernom košatkom.. ovih dana
    (Prota, 16. septembar 2022 12:39)

    # Link komentara

  104. Ma pozdrav od TEA..
    (orban, 16. septembar 2022 12:39)

    # Link komentara

  105. Dobro je sto se Pesic obratio javnosti. Malo je preopsiran za moj ukus, ali to je u principu OK jer ima i pozitivnih razmisljanja. Medjutim, ako istice cisto kosarkaskp sagledavanje stvari, mislim da nova generacija igraca, Simanic, Smajli, Petrusev, Pokusevski, Trifa, Jovic itd., nema kvalitet niti stablnost licnosti da obezbedi kontinuitet vrhunskih rezultata Saleta Djordjevica, makar se svi odazvali pozivu selektora.
    (Demar Derozan, 16. septembar 2022 12:37)

    # Link komentara

  106. Teo i Kari imaju dosta sličnosti. I jedan i drugi su dali izuzetan doprinos našoj košarci. Kari je prepoznao da Teo vise nije na tom nivou, bilo bi lepo da prepozna i prizna i za sebe. Nije to vise Kari iz 2002 i treba da ide
    (Branko, 16. septembar 2022 12:35)

    # Link komentara

  107. ipak....podrška Pešicu,ispucali smo sve top selktore koji bi prihvatili,veliko poštovanje za m**a koja je pokazao kada je izostavio Tea,iako sam njegov poštovalac on bi na ovu slabu odbranu koju smo igrali ceo turnir bio šlag na tortu užasa.Respekt prema onome što su igrali (osim u poslednjoj tekmi)Kalina,Lučić i Jaramaz. E sada veliki minus Pešiću što nije obezbedio rezervnog organizatora igre,jer ni jedan bek koje smo imali,to nije i kada Vasa odmara vidljivi su problemi i još jedan najveći minus je prespavanih 5min poslednje četvrtine kada je bilo jasno da nam ne ide,da skoro niko vise nema samopouzdanja(osim Kuridze) ni za ulaz ni za šut u takvom trenu izvaditi zver Jokaru koji jedini skače ofanzivno,razgrće trojicu Italijane,i ubacuje....pa koliko god da je umoran morao je da igra celu četvrtinu,svaki sekund,do krajnjih granica,zato je tu...za to nema opravdanja ...ali idemo dalje,treba zadržati duh
    (mrki, 16. septembar 2022 12:35)

    # Link komentara

  108. Gosn selektore,pobegli ste u Nemacku bez odgovora javnosti nakon poraza.Vi ste licno birali povredjene igrace,vi ste direktan krivac za poraz zbog losih izmena,vi i vas strucni stab ste mozda dali sve od sebe ali izgleda da ste vi jednostavno trener proslosti.Dovoljno je bilo da kazete:ja sam glavni krivac,ja sam pogresio kod Tea,kod izmena i sto sam zeleo da nam se Milutinov prikljuci sredinom prvenstva.A ne da se vadite :ne dam da 10 minuta pokvari sve!Niste trebali da budete odlicni pre,vec tih 10 minuta gosn selektore.Hvala vam za sve sto ste uradili za nasu kosarku i uzivajte u penziji!
    (Vrle, 16. septembar 2022 12:33)

    # Link komentara

  109. Čim njemu nije bilo žao nas navijača pa da nam se obrati odmah posle utakmice, to bio pravi znak, da je na veoma perfidan način postupio. Čekao je da ispadnu Hrvatska, Turska, Grčka, Slovenija... da bi rekao, kako nije strašno kada višestruki pobednik OI, EP i SP ispadne u 1/8 finala. Takav je surov sistem. Što nemaš 12 zdravih igrača, da svi probaju da šutiraju i da prave faulove, da ne ispustimo prednost koji nam napravi Jokić? Ispada da, Jokić i nije presudan za naš rezultat. Sledeći put i ne mora da igra? Svakako ćemo brzo ispasti jer smo "15 minuta igrali loše".
    (džordž, 16. septembar 2022 12:32)

    # Link komentara

  110. Ko se iole razume u košarku video je i dok smo vodili kuda utakmica ide. Ovde je postao trend, da ne kažem mantra da svi (počev od velikog vodje pa nadalje) kada nešto zaseru samo kažu pa šta?
    Voleo bih da jednom čujem da (u bilo kojoj sferi) neko izadje i kaže da je nešto pogrešio (što bi rekao Ilija Čvorović: Jeo sam govna, radio sam to i to...), ali još sam mlad (46god) možda i dočekam za života...
    (Luka, 16. septembar 2022 12:32)

    # Link komentara

  111. Pustite coveka da na miru ne radi svoj posao, pobogu!
    (grizli, 16. septembar 2022 11:38)

    Da pustimo coveka da lose radi svoj posao, ili ga ne radi uopste, kada bez ikakve reakcije gleda potop tima? Kada ne izlazi pred novinare nego salje nedelju dana kasnije nekavu izjavu gde se sam svadja sa sobom? Za 500 000 evra po godini?

    Kada smo kod radjenja svog posla, znam da to u ovoj zemlji je retkost, ali mozda bi i savez mogao da pocne da radi svoj posao. Da recimo dobijemo neku analizu sta je bio problem i prosle i ove godine.

    Da vidimo gde su problemi sa mladjim kategorijama. Da se napravi neki plan rada za naredna 2 olimpijska ciklusa. Da se napravi plan usavrsavanja trenera i popularizacije kosarke.

    Da mozda cujemo da se razgovara sa klubovima za pustanje igraca za naredne prozore kvalifikacija. Da cujemo da li je problem sa neigranjem nasih NBA mladih talenata u reprezentaciji njihova odluka ili savez ne zeli da placa osiguranja. Da cujemo da li se razmislja o strancu u reprezentaciji.

    Ne? Lakse je nasumicno menjati selektore da se dobije iluzija da se nesto radi?
    (Denis, 16. septembar 2022 12:28)

    # Link komentara

  112. Tako je Pesicu, podrska! Olako smo se odrekli Kokoskova zbog jednog kiksa, sad i Karija odmah hocemo da razapnemo. Jedini koji treba da podnese ostavku ako ima obraza je Danilovic.
    (bruka, 16. septembar 2022 12:28)

    # Link komentara

  113. Sale Đorđević 4 takmičenja - 3 srebra i peti na WC gde smo izgubili od odlične Argentione ali isto tako pobedili USA...
    posle njega :
    Igor Kokoškov- nije se ni plasirao na Olimpijadu
    Svetislav Pešić- nije dobacio ni da budemo osmi..
    (pop, 16. septembar 2022 10:25)

    Milos Teodosic
    (Sub013, 16. septembar 2022 12:26)

    # Link komentara

  114. Odakle to Kari? Zar on nije Svetislav Pešić? Pitam ozbiljno.
    (antihrist, 16. septembar 2022 12:26)

    # Link komentara

  115. Ovako nesto slicno mogli smo cuti, pa sad ima preko 25 godina, od tadasnjih rukometnih strucnjaka, kako tzv. moderan rukomet nema buducnost vec klasicni koji mi igramo, da Spanija, Francuska pa i Nemacka nemaju tradiciju, vec da je to samo trenutni bljesak...I ladno prodje vise od 2 decenije kad konacno shvatismo da nam je potreban stranac za selektora, koji forsira brz moderan rukomet. Kari nece da shvati da on ovu kosarku ne razume, te da vise nije kompetentan za vodjenje timova ciji je cilj osvajanje trofeja. Uostalom imao je u svom drugom mandatu drim tim Barselone pa je u Acb ligi ispao jos u polufinalu. Vreme ti je da odes.
    (Lazar, 16. septembar 2022 12:24)

    # Link komentara

  116. Idi čoveče u penziju i povedi onog ko te doveo !
    Gledam sve trenere kako skaču , urlaju , raspravljaju se , ma konstantno drže adrenalin podignut , a ovaj naš ...

    Kakvo bre košarkaško znanje i iskustvo ?
    Čoveka su pregazile godine.
    Nije Pešić kriv što neki igrač maši iz otvorene pozicije , ali neshvatljivo očajno vođenje utakmice u poslednjoj četvrtini.
    Barem se videlo da Micic nije šampionakog kalibra jer kao i uvek , kada je najpotrebnije , on ne zna šta će !!!! Ovaj put nije imao Bogdana da rešava !!!!
    (hoćeš iskreno ?!, 16. septembar 2022 12:23)

    # Link komentara

  117. Treba imati i malo obraza.Isključivi krivac za poraz od Italije je selektor.Loše odluke su dovele do poraza.Što se mene tiče,slobodan si.
    (Činjenice, 16. septembar 2022 12:22)

    # Link komentara

  118. Jbg Kari, tako ti je u sportu. Krene eliminacioni deo, izgubiš ovako i ništa drugo nije važno.
    Sve 5, ali ti kao veliki trener morao si da predvidiš da ćemo naleteti na nekoga ko će da ubacuje sve - uvek bude jedna takva utakmica, UVEK. I? Šta ste vi radili? Nadali se da će da stanu?
    (genius, 16. septembar 2022 12:21)

    # Link komentara

  119. pustite ljude da rade u kontinuitetu makar jedan olimpijski period ... igra je daleko od dobre bila cak i kad smo pobedjivali, a protiv italije se sve raspalo u drugom poluvremenu njihovom presrecnom serijom trojki gde se pokazalo d ami pre svega nemamo psihicku stabilnost bez obzira na to kolike su zvezde u timu ... Micic je pokusavao ali nije ga islo i ono sto nas je krasilo pre dve decenije da u takvom tenutku imamo nekog drugog igraca koji ce da uskoci ovde se nije desilo vec je on nastavio da forsira sut za trojku, bilo stp je imao otvoren sut bilo sto je bio nateran zbog isteka vremena za napad, ali je poenta da se niko drugo nije pojavljivao da preuzme odgovornost na sebe u tim trenucima ... ali pustite jedan strucni stab da radi, jedbno takmicenje jedna utakmica, nek uce na svojim greskama posto je istorija pokazala da mi nismo u stanju da ucimo na tudjim
    (marica, kriv, razumevanje..., 16. septembar 2022 12:20)

    # Link komentara

  120. Da je Jokic igrao u 4/4 danas bi se borili za finale. Krivac je Pešic. Ne verujem da je Jokic trazio da odmara.
    (fenomen, 16. septembar 2022 12:19)

    # Link komentara

  121. Dajte vi samo njemu podrsku pa ce da prodjemo kao protiv Italije.
    (321, 16. septembar 2022 12:19)

    # Link komentara

  122. Moraću da se poslužim izlizanim frazama, ali koliko god bilo teško, šta drugo reći nego moramo dići glavu, izvući pouke i nastaviti dalje, sa Pešićem ili nekim drugim, nebitno, mada sam ja uvijek za kontinuitet i istrajnost. Inače od meča sa Italijom imam traume od košarke, ne znam ni da li ću Euroligu moći da gledam. Malo mi je lakše nakon ispadanja Slovenaca i Grka, kao eto ne dešava se samo nama...
    (@c72, 16. septembar 2022 12:19)

    # Link komentara

  123. Povreda Nedovića protiv Izraela je sve pokvarila. Protiv Finske se videlo kako mi treba da izgledamo. Nedović je bio ta treća opcija u napadu uz Micića i Jokića i igrač koji ima lake poene u rukama. Brzina, a bogami imao je i agresivnost u odbrani. Bez njega nismo imali igrača koji će sa spoljne linije izmisliti poen. E sad da li smo trebali imati još aduta u rukama to je već drugo pitanje. U svakom slučaju šteta..
    (boki, 16. septembar 2022 12:19)

    # Link komentara

  124. Igrače niko ne napada,oni nisu krivi što imaju takvog trenera i predsednika saveza koji se kriju iza njih. Pešić je pokazao koliko mu je stalo do tih istih igrača kada ih je pustio da se sami vrate za Beograd pred novinare i javnost,a on otišao u Minhen kod familije Pravi demagog!!!!!
    (Ja, 16. septembar 2022 12:18)

    # Link komentara

  125. Utakmice u grupi služe za uigravanje....a ovaj se kiti? bruka. Najjača mu je izjava...ja ne pratim rad (italijanskog) selektora...to rade moji pomoćnici--a baš to si trebao da malo pogledaš....ostarilo se...treba zabraniti penzionerima da vode bilo kakve reprezentacije...nema više energije. ni reakcije. ni refleksa...50 godina razlike u godinama...
    (Pedjolin0, 16. septembar 2022 10:51)

    To je mentalitet.Zato su Francuzi i Spanci dobri u skoro svim kolektivnim sportovima.Znaju koliko da odigraju i da cuvaju snagu.
    (PAOK, 16. septembar 2022 12:18)

    # Link komentara

  126. Jel to to ili ima jos nesto? Zar ne rekose iz saveza, pre neki dan, da ce selektor da odrzi konferenciju za medije? Cini mi se da neko ovde malo izbegava da odgovara na pitanja...
    (Veljko, 16. septembar 2022 12:17)

    # Link komentara

  127. sve znalac do znalca, trener do trenera...a, 90% ne zna ni pravila igre, a da se ne prica o necem ozbiljnijem.....to je nasa realnost...
    (domi, 16. septembar 2022 12:17)

    # Link komentara

  128. Neverovatno, ni u jednom trenutku nije ni spomenuo ostavku! Čovek koji je upropastio reprezentaciju, doživeo jedan od najgorih poraza u skorije vreme ni ne pomišlja da ode, zajedno sa predsednikom saveza. Nabraja Miškove igrače i one gde njegov sin i on imaju koristi a priča o dobrobiti srpske košarke i skromnosti. Isključivi krivci za ovu katastrofu su Danilović i Pešić. Dve osobe o čijim ljudskim kvalitetima je suvišno govoriti. Pogledajte recimo šta kaže Savanović za Pešića a o Daniloviću dosta su pisale i novine. Ljudi koje zanima isključivo novac. Pa šta reći o ljudima koji posle ovakvog rezultata nisu ni pričali o ostavci. Pešić se nije udostojio ni da dođe u zemlju. Sramota.
    (Nebojša, 16. septembar 2022 12:15)

    # Link komentara

  129. Bravo, čiča!!!
    Podrška.
    (Milan, 16. septembar 2022 12:13)

    # Link komentara

  130. Nedolazak sa igračima u Srbiju je neoprostiv. Tako bi i ratu...ajte vi ja samo tetki po lekove. Ostavka bi morala da se podrazumeva posle ovakvog fijaska. Najsmešniji su ovi likovi koji se podsećaju na stare zasluge dotičnog. Djuturumi, u sportu i seksu stare zasluge ne važe. Moraš da se pokažeš sad pa sad. Ne možeš ženi da kažeš, sećaš li se kako sam te pre deset godina...
    (Goks, 16. septembar 2022 10:48)

    Na zalost, sve si u pravu. Ovaj nedolazak sa igracima je za mene nesto preko cega se ne bi smelo preci.Sramotno!
    (Dzeronimo, 16. septembar 2022 12:12)

    # Link komentara

  131. "10 loših minuta" protiv Italije. On samog sebe amnestira. Sledeći put će da kaže "5 loših minuta". U nokaut fazi, nema slabih minuta i nemogućnosti da se ne trgneš kako bi napravio preokret. Ispustiti +14 protiv jedne Italije, može samo početniku da se desi. Što ne kaže kako je trebao faulove da pravi sa presingom pa da nam ne daju trojke "bez koske"? Zašto je izvukao Jaramaza? Što nije igrao i sa Milutinovim i Ristićem pod košem da čuva razliku? "Nismo došli da budemo prvi u grupi nego prvi na kraju". To je izjavio. I sada, relativizuje sve ovo: Nije se igralo 5 godina EP. Svi znaju da igraju. Čekao je da ispadnu Slovenija i Grčka pa skine sa sebe odgovornost. Kao, dešava se. Život ide dalje. Ja bih mu za ovo oduzeo Karađorđevu zvezdu (orden).
    (bogdan, 16. septembar 2022 12:11)

    # Link komentara

  132. Kakav licemer ...
    Šta nas briga za atmosferu, drugarstvo i zajedništvo u ekipi? Kome je to bitno? Gde su rezultati? Ekipa je rasla iz meča u meč, pokazala postojanost i karakter? Jel mec sa Italijom bio prvi ili poslednji na EP? Gde je tu bio rast, postojanost, karakter? A tek ovaj deo o preuzimanju apsolutne odgovrnosti ne tražeci bilo kakav izgovor a pominju se povrede i bolesti? To nije izgovor? A odgovornosti nema ... Ako je ovo saopštenje - odgovornost onda ALAL VERA ...
    (Iva M., 16. septembar 2022 12:10)

    # Link komentara

  133. Pustite coveka da na miru ne radi svoj posao, pobogu!
    (grizli, 16. septembar 2022 11:38)

    Tu je i problem - objektivno vise ne moze da ga radi kako treba.Godine su ucinile svoje.
    (Dzeronimo, 16. septembar 2022 12:08)

    # Link komentara

  134. Jel ga locirao neko, zna li se gde je junak :-)
    (Jb, 16. septembar 2022 12:08)

    # Link komentara

  135. Čovek sve rekao,posle 9 uzastopnih pobeda došlo loših 10 minuta.Šta je tu tragično?Sasvim normalno ali u lošem momentu.Da vidimo,ko će uspeti opet da ih skupi?
    (Sever, 16. septembar 2022 12:07)

    # Link komentara

  136. Gospodine Pesic, molim vas, u duzno postovanje, objasnite sta se desavalo u zadnjoj cetvrtini.

    Ne da i to ostane enigma, kao i ono na SP 2019e, kada je Bircevic igrao umesto Jokica.
    (MKN, 16. septembar 2022 12:07)

    # Link komentara

  137. Čekaj bre polako Kari...pa mi te plačamo od poreza i imamo pravo da tražimo uspehe... a ti imaš obavezu da ga doneseš ili da daš ostavku ili radiš onako volonterski bez plate !
    (Carina, 16. septembar 2022 12:06)

    # Link komentara

  138. @Sale Đorđević 4 takmičenja - 3 srebra i peti na WC gde smo izgubili od odlične Argentione ali isto tako pobedili USA...
    posle njega :
    Igor Kokoškov- nije se ni plasirao na Olimpijadu
    Svetislav Pešić- nije dobacio ni da budemo osmi..
    (pop, 16. septembar 2022 10:25)

    Sale Djordjevic je dobio gotov proizvod Dude Ivkovica, a Kari je dobio rasulo koje je nastalo ne dobro odradjenom smenom generacija ( isto sto je i Duda dobio kad je kretao )
    (ubso, 16. septembar 2022 12:05)

    # Link komentara

  139. Bravo
    (Milos, 16. septembar 2022 12:04)

    # Link komentara

  140. Podrska Pesicu!
    (Danko, 16. septembar 2022 12:03)

    # Link komentara

  141. Bravo
    (Milos, 16. septembar 2022 12:02)

    # Link komentara

  142. Tako je Kari legendo!
    Samo napred!!!
    Boljeg stručnjaka i čoveka među trenerima nemamo!!!
    (Grebić, 16. septembar 2022 12:01)

    # Link komentara

  143. Licemer!
    (gigantic mega car, 16. septembar 2022 12:01)

    # Link komentara

  144. Interesuju me oni koji podrzavaju Pesica, sta ocekujete od njega oosle ovog debakla u sportskom a bogami i moralnom smislu?
    Da li mu se sme postaviti neko pitanje da nesto objasni, a ima toliko toga.Vi koji ste napadali Djordevica (sa mnogo manje prava) sada branite Pesica, zasto?!Nadam se da nije razlog nesto sto se desilo ore 20 godina.
    (Dzeronimo, 16. septembar 2022 12:00)

    # Link komentara

  145. Pustite coveka da na miru ne radi svoj posao, pobogu!
    (grizli, 16. septembar 2022 11:38)


    Pa gledamo kako ga radi..
    (ccc, 16. septembar 2022 12:00)

    # Link komentara

  146. Saglasan sam sa selektorom da taj poraz ne bi trebao da izbriše ostalo. Pamtimo mi i poraze od Letonije i Belgije.
    (XoXoXo, 16. septembar 2022 11:59)

    # Link komentara

  147. Citam ovde razne komentare ima tu dosta istine ali.....
    Mi jednistavo nismo imali sem Jokica i Micica (ovog drugog do zadnje utakmice)nekog ko ce da pokrene nesto u timu.
    Imao Gudurica koji ne moze bazen da pogodi a jedan je od boljih bekova u evropi u Feneru najbolji suter za tri.
    Lucica isto jedan od boljih u Bajernu pre svega u odbrani.
    Kalinic dobar igrac igra borbeno ali i on je mogao mnogo bolje pre svega u napadu.
    Jednistavno nismo imali ni sut kako treba pogotovu za tri i kad ostanu sami masi li su to je nedopustivo za ovaj kvalitet igraca koji mi posedujemo.
    (Rasprodaja, 16. septembar 2022 11:59)

    # Link komentara

  148. Covek nas izvukao is blata u kog su nas ubacili razni bogdani djordjevici i ostali bravo selektore imate nasu podrsku
    (Milos, 16. septembar 2022 11:39)


    A sta su u tom blatu osvojili razni Bogdani, Djordjevici a sta smo sada sa ovim koji nas je izvadio iz blata? Sta uradismo na tom EP? Izadjosmo iz blata?
    (321, 16. septembar 2022 11:59)

    # Link komentara

  149. Svima je jasno da je on kriv za poraz,zar mu je toliko tesko da to prizna,tu se prepoznaje ljudska i trenerska velicina,nek se ugleda malo na svog kolegu do duse fudbalskog trenera Klopa.
    (Zoran LFC, 16. septembar 2022 11:57)

    # Link komentara

  150. molim vas, vidite od kako je Danilovic dosao na celo saveza ode sve do djavola Jedini krivac sto nasa kosarka tapka u mestu je
    PREDRAG DANILOVIC, i vreme je da mu se nasa kosarka (savez) zahvali i da potraze nekog ko ce da bude radilica a ne trut !
    (bgg., 16. septembar 2022 11:56)

    # Link komentara

  151. Ziv bio Kari !!!!
    (kraljevljanin, 16. septembar 2022 11:55)

    # Link komentara

  152. Stari ljudi su za penziju. Uvece turska serija, toplo mleko, termofor pa u krevet. Prosuo je dobijenu utaknicu protiv Belgije u Nisu, zamalo, da prospe utakmice sa Grckom i Turskom. Ocajno je vodio tim, posebno sa Italijom, kao da je blokiran, bez resenja, pravovremenih izmena. Moze sada da prica koliko hoce, treba da ga je sramota.
    (Bane53, 16. septembar 2022 11:50)

    # Link komentara

  153. Најбоље су турнир одиграле репрезентације којима квалификације за сп нису биле императив (Финска, Италија, Шпанија, Француска, Немачка), док Пољска није ни прошла у трећи круг квалификација за СП. Ми смо победили Грчку и Турску у бити или не бити за Светско, потом Италију и Немачку пре турнира и пет победа у групи на турниру. Очекивати од екипе да врхунац форме држи два месеца кроз квалификације, припреме, групу и нокаут фазу није реално. Момци су дали све од себе и још били сакаћени изостанцима, повредама и болестима. Подршка селектору и момцима.
    (слав, 16. septembar 2022 11:22)

    Podrška da, ali kakva 2 meseca i vrhunac forme, kad smo igrali biti ili ne biti utakmice kvalifikacija krajem avgusta? Ako računaš jun i utakmicu sa Belgijom, tada su iz ovog tima igrali Jaramaz, Marinković, Davidovac i Ristić, a sa Letonijom i Kuridža, znači slab doprinos i uticaj na formu i EP.
    (sve je relativno, 16. septembar 2022 11:50)

    # Link komentara

  154. Ne bi trebalo smenuti poludementnog Pešića sa 73 godine. Na SP i OI, ako se plasiramo, imaće 74/75 godina. Još bolji refleksi, još bolje kognitivne sposobnosti...
    A imamo Alimpijevića, Đikića, Trinkijerija, Jovanovića, Milojevića...
    (vozač demokrata, 16. septembar 2022 11:49)

    # Link komentara

  155. Најбоље су турнир одиграле репрезентације којима квалификације за сп нису биле императив (Финска, Италија, Шпанија, Француска, Немачка), док Пољска није ни прошла у трећи круг квалификација за СП. Ми смо победили Грчку и Турску у бити или не бити за Светско, потом Италију и Немачку пре турнира и пет победа у групи на турниру. Очекивати од екипе да врхунац форме држи два месеца кроз квалификације, припреме, групу и нокаут фазу није реално. Момци су дали све од себе и још били сакаћени изостанцима, повредама и болестима. Подршка селектору и момцима.
    (слав, 16. septembar 2022 11:22)

    sve se slažem ali trebalo je neko valjda o tome da misli na vreme...
    Pesic je, tek se sada vidi, najvise pogresio sto nije poveo Teodosića (ako ga nije poveo zbog kosarkaskih razloga ako nije nesto drugo u pitanju).
    Ostalo nemam sta da mu zamerim.
    (Sony, 16. septembar 2022 11:47)

    # Link komentara

  156. Sa Karijem i na svetsko! Podrška!
    (patriota, 16. septembar 2022 11:45)

    # Link komentara

  157. Ovaj neće odustati, to mi se sviđa! 👏
    Što se selektiranja tiče, nadam se da će ostati kao i do sada, da igrači biraju tebe, a ne ti njih! ✊
    Niko nije siguran, svako mesto, svaka pozicija mora da se zaradi, bez obzira o kome se radi, a vi, vrlo dobro znate na koga mislim, da, da, mislim na one, što slave po kafanama što su izbačeni iz reprezentacije 🤦‍♂️, jer mnogo je lakše bez odgovornosti, bez pritiska, bez nametanja, srpski dres ne može svako da nosi, treba imati velika jaja za to, a neko je mislio: "Ma, lako ćemo"! 😒

    ps
    Ko obraza ima, taj će u mišju rupu, a ko nema, taj će u, ne mogu, stid me je, prepustiću to onima, kojima je uvek neko drugi kriv za sve. 😔
    (Peško objasnio! 👍, 16. septembar 2022 11:44)

    # Link komentara

  158. Ne znam, svaki out kad ispadnemo rano izadju izjave tipa "ma povrede, ma malo je falilo ovo ono, bice bolje sledeci put...." Samo to bolje nikako da dodje, iz takmicenja u takmicenja ispadamo rano....
    (Rkoma, 16. septembar 2022 11:43)

    # Link komentara

  159. Uveren sam da smo najbolji u Evropi, imali smo los dan a onaj mali play iz Venezie koji daje 3 p u proseku nama je dao 24 p, 6 trojki uzastopno, a to je tesko braniti, tako da nije vazno, imacemo prilike za dokazivanje. Ne treba kritikovati momke, odlicno su igrali, desio se taj poraz u cudnoj utakmici i sve ok, idemo dalje..
    (C i n i k, 16. septembar 2022 11:42)

    # Link komentara

  160. Bravo
    (Milos, 16. septembar 2022 11:42)

    # Link komentara

  161. Casno smo ispali bolje tako nego ono sramno ponizavanje protiv slo
    (Milos, 16. septembar 2022 11:41)

    # Link komentara

  162. primili ste vi pare za to, nemoguce da trener sa takvim iskustvom pravi te greske ,da si samo jokica drzao 5 minuta duže … što mu niko ne postavlja prava pitanja? danilović out.
    (vasko žabata, 16. septembar 2022 11:40)

    # Link komentara

  163. Covek nas izvukao is blata u kog su nas ubacili razni bogdani djordjevici i ostali bravo selektore imate nasu podrsku
    (Milos, 16. septembar 2022 11:39)

    # Link komentara

  164. Pustite coveka da na miru ne radi svoj posao, pobogu!
    (grizli, 16. septembar 2022 11:38)

    # Link komentara

  165. Sa Karijem i na svetsko! Podrška!
    (patriota, 16. septembar 2022 11:38)

    # Link komentara

  166. Samo napred selektore
    (Milos, 16. septembar 2022 11:37)

    # Link komentara

  167. Samo napred selektore neko se nije na plasirao na euro
    (Milos, 16. septembar 2022 11:37)

    # Link komentara

  168. Nemate vi predstavu o tome koliko ste razočarali, samo mislite da znate.
    (Legionar, 16. septembar 2022 11:36)

    # Link komentara

  169. Samo napred selektore neko se bike no plasirao na euro a mi jesmo
    (Milos, 16. septembar 2022 11:36)

    # Link komentara

  170. Nego selektore, ako jedan Andjusic isprati i pomogne kvalifikacije, kamo on da se ispostuje? I nema vas sada pred medijima da se obratite drcno kao i uvek?!
    Sumnjam da ce neko i da vas ispostuje u novembru! Kako ste zalivali tako ce nam i biti!
    (nE uPUCENI, 16. septembar 2022 11:03)

    A umesto koga bi ti pozvao "jednog Anđušića"? Umesto Nedovića? Marinkovića, Gudurića? Pa bi onda verovatno pisao komentare tipa "zašto nije zvao Nedovića/ Marinkovića/ Gudurića nego onog Anđušića".
    Internet "pametnjakovići". Fuj.
    (Nebojša, 16. septembar 2022 11:34)

    # Link komentara

  171. Djordjeviceva Srbija je na velikim takmicenjima 2017 i 2019 dobila Italiju po 20 poena razlike sa sve Melinelijem i Galinarijem. Nakon onoga od prošle godine u Beogradu i teške prijateljske utakmice sa njima ove godine nema opravdanja za to što se niste bolje spremili kada ste videli njihov stil.
    Drugo, izgubio si dobijenu utakmicu sa Belgijom. Ponovo nećeš imati dobre igrace za dalje kvalifikacije i Srbija će ostati bez svetskog prvenstva.
    Janis je u poslednjoj četvrtini izbacen zbog druge tehničke a Luka zbog 5 ličnih greška. Jokic nije ni bio u tim prilikama jer kada se lomila utakmica ti si ga držao na klupi. Marinkovića koji je pogodio 2 trojke si takodje držao na klupi. Poveo si Nedovica a znao si da će se kad tad povrediti.
    Tvoj rad se pokazao prilično amaterski.
    (Maja, 16. septembar 2022 11:34)

    # Link komentara

  172. (IS, 16. septembar 2022 10:31)
    Sve to sto si napisao stoji, ali pod uslovom da neko radi volonterski! Ali kao neko ko prima veliku platu, nema prava na katastrofalne greske bez odgovornosti i posledica! Svi mi radimo u krajnjem slucaju za nekoga ko nas placa, mislis da bi taj neko bio zadovoljan i rekao "aj' nema veze" da napravimo neku katastrofu? Ne bi! U realnosti, "mi" placamo selektora i normalno je da nismo zadovoljni njegovim ucinkom!
    (sir oliver, 16. septembar 2022 11:33)

    # Link komentara

  173. Samo je Marinkovićevo odsustvo bilo opravdano. Kako je moguće da je Milutinov imao virozu posle Grčke i Turske? Ima li tamo lekara koji to može da ne dozvoli da se desi? Zašto je povređeni Nedović dobio prednost u odnosu na zdravog Dobrića? Kako je moguće da se Avramović do te mere povredi na početku priprema? Zašto Davidovac, koji izgleda kao rekreativac, ide na EP a znamo da protiv Italije ne može ništa da uradi? Micić može da igra sjajno samo ako je pored njega npr. Bogdanović. Zašto Stefana Markovića nije ubedio da ne sedi kod kuće i da gleda TV prenos kad je potreban državi na terenu? Da li je bio svestan toga da 11 utakmica u nizu ne možemo dobiti ako nemamo 12 zdravih igrača?
    (bane, 16. septembar 2022 11:31)

    # Link komentara

  174. Matori klasičan političar... Taj meč je izbrisao dve prethodno. Činjenica.
    (Randy Marsh, 16. septembar 2022 11:31)

    # Link komentara

  175. Veliki trener i hvala mu za 2001 i 2002 ali malo je degutantno da to pomene svaki put. Pogotovo sto je tad otisao u Barselonu i ostavio reprezentaciju bez selektora a sve to bez dogovora sa savezom. Placala Barsa dobro. Ovo sto je ovde izjavio je sve jeftina demagogija. Pricamo o buducnosti a na sledecem EP niko iz ove ekipe sem Marinkovica nece imati manje od 30 godina. SP i OI je vrlo moguce da cemo propustiti znaci da ovi igraci imaju jos jedno ili dva takmicanja da odigraju i to jedna deo njih neko ce 2025 vec biti van kosarke. Zasto je vodio povredjenje igrace ? Zasto prica da je sve bilo dobro kad smo zbog njegovog katastrofalnog vodjenja utakmica prosluli 8 poena za minut protiv Grcke i 20 i kucur protiv Turske. Poraz u 1/8 finala jeste bacio sve sto je uradjeno u ipak ispodprosecnoj grupi. Protiv Italije je opet pravio nerezonske izmene i skoro ni sa jednim planom u drugom poluvremeni nije pogodio. Svaka cast za sve ali on je odavno i godinama kada treba da ima finkciju u savezu da se bavi nekim mladjim kategorijama ili nekom strategijom. Za treneraki posao vise nije. Mada vecina ljudi ovde prica o nekim reprezentacija iz 80ih i 90ih i poredi ovo sa tim. Zasto bi probali da budemo moderni kad mozemo da drzimo neku praistorijsku kosarku. Jugoslavija je napredovala jer je na sve nacine pokusavala da uci od amerikanaca. Nasi treneri su nin stop isli tamo ucili,kopirali. Sad smo evropski prosek al nam je ispod casti da gledamo kako rade bolji od nas.
    (Antidepresiv, 16. septembar 2022 11:31)

    # Link komentara

  176. Podrška Pešiću.
    Progutao je žabu, uradio par radikalnih stvari zbog kojih nije omiljen, ali i izmenio igru na bolje. Pobedili smo Grke i Turke.
    Ova ekipa u grupi je igrala kao nekada ona reprezentacija Jugoslavije. Lopta je savršeno kružila, odbrana bila zategnuta, ma košarka kakva se može samo poželeti. Imali su loš dan, a Italijani nestvarno dobar, dešava se.
    Pa evo vidimo i da je Slovenija na gotovo isti način izgubila.
    Potreban je kontinuitet.
    Verujem da bi ovi momci i sa Kokoškovim bili dobri, ali naša javnost je grozna i misli da se sve to može preko noći.
    (tocka, 16. septembar 2022 11:30)

    # Link komentara

  177. Svedoci smo umiranja staromodne kosarke. Kada su nas Letonci rasturili sa niskom, brzom petorkom neko od novinara je pitao Pesica zasto se nismo prilagodili. Njegov odgovor je bio: mi se ne prilagodjavamo nego imamo svoj plan koga se drzimo. Isto se desilo i protiv Italije. Bojim se da ako ostane selektor da ce nastaviti po svome.
    (dok, 16. septembar 2022 11:29)

    # Link komentara

  178. Ajde ti lepo doviđenja!
    (Cofi, 16. septembar 2022 11:28)

    # Link komentara

  179. Da izbrise sve rezultate Djordjevica... Pesicu odlazi vratite Djordjevica i dajte mu razresene ruke i eto nama nove me dalje uskoro!!
    (B93, 16. septembar 2022 11:27)

    # Link komentara

  180. E moj Kari, pored svih nabrojanih povredjenih i bolesnih, gde su Dobric i Andjusic? Momci bi svakako mogli da pomognu...
    (chupavi, 16. septembar 2022 11:27)

    # Link komentara

  181. Direktni krivac za ispadanje je selektor. Loša selekcija igrača i još gore vodjenje utakmice protiv Italijana. Nema od 35 godina pa da mu damo još vremena. Dati šansu mladjim trenerima, pa da oni prave sistem par godina i selektiraju igrače. Tek onda možemo očekivati vrhunske rezultate.
    (fishbone, 16. septembar 2022 11:25)

    # Link komentara

  182. Ne vidim alternativu, pa nisam za njegovu smenu,ali nikako ne volim ovo njegovo inadžisanje i teranje kontre. Tako i dok je vodio Zvezdu, svađao se sa publikom u hali, jer je forsirao Andreju Milutinovića, a držao Nedovića na klupi. Po njemu treba da pamtimo pobede u grupi, a zaboravimo poraz u eliminacijama ! Koji je u najvećoj meri njegova krivica. Ni ne pokušava da objasni zašto je držao Jokića na klupi toliko dugo ? Zašto je zaboravio Vanju i MJK , uz Jokića jedine raspoložene igrače. Micićeva odbrana ( podsetio me je na odbranu Neše Ilića, ali on nije igrao za reprezentaciju, ali je bar pogađao trojke )!
    (Bocko, 16. septembar 2022 11:24)

    # Link komentara

  183. Da se ne ljubimo…
    (De niro, 16. septembar 2022 11:24)

    # Link komentara

  184. Nema predaje,sa tobom na svetsko
    (Nik, 16. septembar 2022 11:23)

    # Link komentara

  185. Најбоље су турнир одиграле репрезентације којима квалификације за сп нису биле императив (Финска, Италија, Шпанија, Француска, Немачка), док Пољска није ни прошла у трећи круг квалификација за СП. Ми смо победили Грчку и Турску у бити или не бити за Светско, потом Италију и Немачку пре турнира и пет победа у групи на турниру. Очекивати од екипе да врхунац форме држи два месеца кроз квалификације, припреме, групу и нокаут фазу није реално. Момци су дали све од себе и још били сакаћени изостанцима, повредама и болестима. Подршка селектору и момцима.
    (слав, 16. septembar 2022 11:22)

    # Link komentara

  186. Koliko se samo bezobrazan pokazao ovim saopstenjem, pa prvo i osnovno nije se vratio sa svojim igracima da preuzme odgovornost. Nego ko najveca funjara ostavio njih na vetru, a i nas bez odgovora. Onda je poslao ovo neko saopstenje posle par dana koje je sastavljao neki Misko jer svi znamo kako Kari barata nasim recnikom nisam siguran da je pola reci iz ovog saopstenja znao i sta uopste znace. Komotno moze da se kandiduje za politicara u nekoj stranci to je taj nivo pokvarenosti i ne preuzimanja odgovornosti. Samo ja pa ja.
    (Verni navijac, 16. septembar 2022 11:21)

    # Link komentara

  187. Najjači su ovi što kažu "Pešić nije kriv"...Pa ko je? Jokić igra ključnu utakmicu samo 28 minuta... Svako ko iole prati košarku zna da će nas napasti na "piku" (Jokića i Micića), ne spremiš bukvalno ništa da braniš to...Na primer, pogledajte kako se brani limitirana Španija, kako Skariolo kombinuje odbrane. Na EP idu Ristić, Davidovac umesto Anđušića i zaboravljenog Luke Mitrovića... Drži su Lučić na poziciji 4 iako je svima jasno da protiv ozbiljne ekipe to neće proći...
    (goblin, 16. septembar 2022 11:20)

    # Link komentara

  188. Prvo sačekao da ispadnu i Slovenci, Grci i Italijani, pa mu sad lakše da "obrazlaže"...
    (😂, 16. septembar 2022 11:16)

    # Link komentara

  189. Jel to trik iz Minhena?
    Šalu na stranu,nisam za smenu Karija,kao što nisam bio ni za Saletovu (katastrofalna greška) ali neka analiza mora da postoji.
    Neko prihvatanje odgovornosti za konkretne greške i neki plan za dalje.
    A posebno neki opipljiv cilj i neka linija koja razgranicava uspeh od neuspeha.
    Ne moze se na takmicenje ici i reci - šta uradimo uradili smo...Nije to hokej na travi pa da budemo zadovoljni samim učescem na turniru...
    Moramo priznati da je atmosfera u ekipi ,bar spolja gledano bila dobra. Da li zbog toga sto je javnost uvidela da je "igra djonom" na selektora i stalne jritike igrača pre nego sto je igra i pocela nešto što loše ili zato što su i igrači poučeni predhodnim iskustvima to ne možemo znati.
    Imali smo NBA zvezdu ,koja se za razliku od ostale dve u drugim reprezentacijama podredila timu.Sigurno je Kari doprineo ali i ljudski kvalitet igrača je igrao ulogu (i kod Saleta je Jokic bio ok).

    Ono što se meni nije svidelo nije ispadanje (koje niko ne voli ,naravno) nego utisak da steucni stab nije priprenio utakmicu dobro i da nisam video vatru u igri,pa i bes ,inat ,neku dozu borbenosti koja pravi razliku izmedju igrača koji igra utakmicu i daje sve od sebe i igrača koji igra kao da je život u pitanju i daje vise od 100%.
    Jednom rečju - smeta mi sto stručni štab ne da nije izvukao maksimum iz onoga sto imamo nego je cak ( takav utisak imam) doprineo da se igrači pogube.
    (Komša, 16. septembar 2022 11:14)

    # Link komentara

  190. ovaj kao Terza.....
    (daj, bre!, 16. septembar 2022 11:14)

    # Link komentara

  191. Podrska Pesicu, treba da ostane. Ajde bre vise pljuvacka naciji, sve vi znate. Tako je sa Djordjevicem bilo, pravio dobre rezultate i svi su trazili da se najuri i od tad opet lutamo. Igrali smo dobru kosarku i moje misljenje da smo izgubili od italijana sto smo tanki na suterskim pozicijama i i kad se lomi mec nema nekog ko bi mogao da uzme odgovornost.
    (alex, 16. septembar 2022 11:14)

    # Link komentara

  192. evo jos uvek cujem eho naseg bednog balkansog lozenja:
    "jokara je tu, lagano zlato, dajte odmah, sto da se igra, sve se zna"

    jokic je igrao kao doktor, isto kao i janis i luka, pa smo svi poispadali jer je kosarka timska igra i ne moze da se sve vrti oko jednog igraca.

    sta sada?
    svi treba da se ubiju, povuku iz sporta,
    da bi nervno rasrafljeni balkanci sa ultra nerealnim ocekivanjima
    bili sretni?

    ocete moku ili karadzica da vode reprezentaciju?
    sale sa tri srebra nije valjao?
    a da, to se ovde ne racuna, samo tozla bate..
    (wer, 16. septembar 2022 11:12)

    # Link komentara

  193. Propadamo dupke u svim kolektivnim sportovima.Ranije rukomet i fudbal, sada muška odbojka, vaterpolo i na kraju košarka.Razlog je glavni što se u sve te sportove umešala politika a u neke i tzv. navijači, odnosno neopevani kriminalci i kako može to da ima uspeha.
    To vam je isto kao što je Grčić postavljen za direktora EPS a, pa ne da bog da to bude uspešno.E sad se Grčići pitaju i u sportu.Ej, Vučelić, Vazura, Terzić, pa to nema govora o tome da su to lopurde, ali jok, bore se i dalje da mažnjavaju naše pare, a mi volimo Zvezdu, Partizan.
    Pešić je na EP bio najstariji, ako se ne varam.Za neke stvari je dobar, ali prošlo njegovo, refleksi, razmišljanje, sve je to kod njega usporenije zbog godina.Kako on nije video šta se dešava u poslednjo četvrtini sa Italijanima i da nije nešto promenio, ni tajm aut na vreme, meni nije jasno, ali stvarno.
    Da on lepo održi konferenciju za novinare, pa da odgovara na pitanja.
    Kad može da ima besnu platu, mora i to radi.
    (Lajkovačka pruga, 16. septembar 2022 11:06)

    # Link komentara

  194. Ovaj tim je selektiran dobro osim sto su falili Dobric i Andjusic. Medjutim, ovaj tim nije igrao dobro jer ga je vodio pomalo uspavani Pesic, nemo je gledao razliku koja se topi. I nasi igraci su imali strah, 3 igraca 1/15 trojke, to je njima na cast, ali i treneru koji mora da ih trgne malo. Jokic koji u NBA se rva 45 minuta na terenu, sada igra 25? Micic odigrao razocaravajuce lose. Cenim da je pitao Jokica sta da rade da bi mu ovaj dao bolji savet.. Nadam se da ce Nikola jednog dana postati trener. Inace, ja bih probao sa Dejanom Radonjicem kao trenerom, ali da se dovede na vreme, ne 2 dana pred takmicenje. Covek igra granitne odbrane sa onima sa kojima raspolaze, zamislite da je ova nasa reprezentacija imala granitnu odbranu?!
    (stefan beograd, 16. septembar 2022 11:06)

    # Link komentara

  195. Bravo Kari! Puna podrska!
    (basketaš, 16. septembar 2022 11:06)

    # Link komentara

  196. Nego selektore, ako jedan Andjusic isprati i pomogne kvalifikacije, kamo on da se ispostuje? I nema vas sada pred medijima da se obratite drcno kao i uvek?!
    Sumnjam da ce neko i da vas ispostuje u novembru! Kako ste zalivali tako ce nam i biti!
    (nE uPUCENI, 16. septembar 2022 11:03)

    # Link komentara

  197. jednostavno nismo imali srece
    (peki, 16. septembar 2022 11:03)

    # Link komentara

  198. Narode ovo je proces. Treba vremena! Ne mozemo svaki put menjati selektora cim se ne ispune ocekivanja. Menjali smo Kokoskova koji realno nije ni dobio sansu! ... a sad cemo Pesica, ok! Slazem se da je njegova krivica lose taktike protiv Italijana tj. ne uvodjenja Jokica na vreme... ali sta sad? Treba naprimer da dovedemo Milivoja (iskoreno bi to voleo jer je mlad i dobro poznaje nase kljucne igrace) i covek se npr ne kvalifikuje na neko takmicenje (zbog glubih prozora) ili ne uzme neku medalju na takmicnjeu opet krece pljuvacinja i trazenje ostavke! Ne mozmeo menjati trenere tako lako! Mozda je Jokic i bio u pravi ne volimo mi iskreno toliko kosarku koliko samo da pobedjujemo.
    (Darko, 16. septembar 2022 11:02)

    # Link komentara

  199. Kari je legenda ali nazalost ipak je to sport samo desava se dan protivnik odigra dobro a ti da izgubis ili obrnuto.
    (Basketas, 16. septembar 2022 11:02)

    # Link komentara

  200. Nije valjao Djordjevic, nije valjao Kokoskov, ne valja Pesic..mi smo najbolji, ya sve su krivi losi treneri ..bla bla bla...A tamo, Poljaci u polufinalu (isti oni koje je 90 odsto posetilaca ovog foruma nazivalo "amaterima"). Finci bili odlicni.. itd.. Mi nemamo igrace za kosarku koja se sada igra. A igra se 100 odsto - trci, pucaj , skaci. Nema vise taktike, minijatura, "igraca zadatka". Ako ne isprangijas 15 troji - nema pobede. Tacka. Nije Pesic odgajao generacija igraca koji u Srbiji igraju kosarku s kraja 20 veka. Pobedama protiv Grcke i Truske mi smo se primakli Svetskom prvenstvu. Plasman bi bio USPEH. Ne vise medalja, vec sam PLASMAN na prvenstvo. Pljuvacina ce oterati i tog Jokica i Micica i Lucica.. A mi za njih NEMAMO rezerve..Zato dosta bre vise sa smenama. Pesic zna stanje u ekipi, prozori su za mesec i po. Svaki mec je odlucujuci. Koji novi trener a da ce pristati da radi samo sa reprezenracijom bez drugog angazmana? I da ima AUTORITET. Dajte malo realnosti. Mnogo sm poleteli. Pesic je vratio Jokica u tim. Pokusava da napravi kakav takav sistem. Nista ne dirati do kraja kvalifikacija. Ako se plasiramo Pesc vodi na SP i u kvalifkacije za Olimpijadu. Tek nakon toga sesti i videti sta dalje.
    (nenad, 16. septembar 2022 11:01)

    # Link komentara

  201. najgore bi bilo da sada dobije otkaz ili da da ostavku.. pred dve najbitnije utakmice u kvalifikacijama za SP, novi trener za dva meseca i tri dana rada sa igračima koje ima na raspolaganju, ne može ništa da uradi, pa makar bio i Fil Džekson.. Kari neka odradi ove kvalifikacije, pa ako odemo na SP onda neka menjaju selektora.. a jedini ko je još ostao da valja od trenera i da nije bio, to je Radonjić, ako uopšte hoće da se mlati sa ovim haosom
    (vlade, 16. septembar 2022 11:01)

    # Link komentara

  202. Javio se Kari ajme di je bia eno za Bajerna ponovo navija
    (Mario, 16. septembar 2022 11:00)

    # Link komentara

  203. i dalje mislim da smo imali loš dan.
    (Limeni, 16. septembar 2022 10:57)

    # Link komentara

  204. Pesic izgubio namerno od italije, da ne bi dao kreditnu karticu igracima, ipak je on piroćanac :)
    (lepi mica, 16. septembar 2022 10:57)

    # Link komentara

  205. Ne zelim ni da citam sta je Pesic rekao jer znam sta sam gledao protiv Italije. Znam da on nije ni bio tu , kao trener, kada je pocelo da sve ide nizbrdo. Sta je on radio u tim trenucima ni on ne zna..
    (ccc?, 16. septembar 2022 10:57)

    # Link komentara

  206. Kosarka se promenila. Najvecim delom zbog sudjenja. Svaki kontakt pri sutu za 3 je faul, a na centrima i prilikom ulaza je faul samo ako se cuje u poslednjem redu na tribinama. Sve se svelo na besomucno sutiranje trojki bez odbrana. A onda vise ne dolazi kvalitet do izrazaja nego trenutno raspolozenje igraca. Tako da jednog dana ces izgubiti utakmicu od protivnika koga ces sutra dobiti sa 30+razlike. Meni je to bzvz. Ukinite trojke ili je pomaknite na 9 metara. I pustite ljude da igraju odbranu. Nije faul kad igrac pri sutu za 3 izbaci nogu i zakaci protivnika. Nije ni ako postoji kontakt telom. Ni ako ga dodirne posle suta. Trenutno stanje nema nikakvog smisla. Nisu igraci bolji, a prosecan broj koseva se sa 70tk pomakao na 90+. Samo zbog sudjenja!
    (nele, 16. septembar 2022 10:55)

    # Link komentara

  207. Susjedi su kao suncokret. Dok nije počela eliminacija imali ste najboljeg trenera, a sada je najgori, ali po meni nemate igrače za dalje od osmine finala, znači u rangu ste s Hrvatskim.
    (?, 16. septembar 2022 10:32)

    Dobro je frende. Znamo da nas boli sto sto Srbija ima tri MVP u svijetu kosarke. Oni ce koliko sljedece natjecanje sve propuste ispravit jer znas i sam da to trolovanje ne prolazi. Imaju najbolju momcad u Europi kad su kompletirani. Mi na sljedece natjecanje ne idemo ako si zaboravio.
    (Riva, 16. septembar 2022 10:54)

    # Link komentara

  208. Највећи проблем у сујетних људи, у позним годинама је што не умеју да препознају тренутак када треба да кажу то је то, повлачим се. Тако је Роберто Манчини, селектор Италије након освојеног Европског првенства добио шамар од Македоније у баражу за пласман на Светско првенство. Италијани су други пут заредом остали без Мундијала што је за њих велики ударац. Тако је и са овим сада Пешићем коме сујета и его не дозвољавају да се повуче и призна да је готово, стар је више. Раскинути му уговор и донети неког младог у виду Милојевића из Голден Стејта или Дејана Радоњића.
    (Вук, 16. septembar 2022 10:54)

    # Link komentara

  209. Prvo, Pešić je trener koji će biti u kući slavnih. Čovek koji je stvorio čuvenu reprezentaciju Jugoslavije radom sa juniorskom selekcijom. Čovek koji je osvojio sve osim olimpijade i to usput i sa Nemačkom evropsko prvenstvo. Način rada i selekcije kod njega nisu upitni. Ali, bitno je da se shvati da je potrebno provesti mnoooogo vremena zajedno da bi tim funkcionisao. Čuvena naša reprezentacija Jugoslavije građena je još od kadeta, proveli ljudi godine zajedno, družili se, raspala se država i dalje se druže. Ovo što je rekao da imamo dosta igrača koji su prošli sve sastave, upravo je to, postoji osnova, ali treba raditi. Kako? Lako, umesto što se daju milioni za strane košarkaše Partizanu i Zvezdi, da se lepo te pare usmere da igraju naši reprezentativci. Tu su, kod kuće, za solidne novce, igraju evroligu, uigravaju se za reprezentaciju. Iskreno, muka mi je više od stranaca u našim ekipama. Ponekad na terenu u obe petorke jedva jedan naš. Ovo nije nešto novo, Španija je to radila sa njihovom čuvenom generacijom, okosnica je bila u njihovoj ligi. Svakako nećemo očekivati da Jokić igra kod nas, kada je neko lud i spreman da mu da 250 miliona dolara, ali Avramović, Lučić, Bjelica, Milutinov, Marinković, Gudurić... pa oni svi mogu da igraju za naše timove, bila bi jaka svaka petorka, ili još bolje rasporedimo ih u 5 timova po 2 i svako dobija minute koliko mu je potrebno. I svi su tu, druže se, razvijaju zajedno, pa ne može uvek da se osvoji zlato, ali mora barem u 4 da se uđe
    (Aleksandar, 16. septembar 2022 10:53)

    # Link komentara

  210. Bice teska utakmica sa Slovenijom u polufinalu.
    (Alpski Srbin, 16. septembar 2022 10:53)

    # Link komentara

  211. Pesic jeste bio nekad veliki trener,njegov pojam kosarke je od pre 30 godina,to se videlo protiv Belgije u obe utakmice,koje bi svaki dobar trener mlade generacije lagano priveo kraju,uz tu gilozofiju ide i selekcija na ES,bez pravog defanzivca za protivnicke bekove,sa dve 1,gde jedan carini loptu do besvesti i odbrana na razini kadeta,a drugi hoce bori se ,ali ne zna,sve u svemu bilo je boljih ihraca tako da trener je promasio selekciju i taktiku
    (celinc, 16. septembar 2022 10:52)

    # Link komentara

  212. Utakmice u grupi služe za uigravanje....a ovaj se kiti? bruka. Najjača mu je izjava...ja ne pratim rad (italijanskog) selektora...to rade moji pomoćnici--a baš to si trebao da malo pogledaš....ostarilo se...treba zabraniti penzionerima da vode bilo kakve reprezentacije...nema više energije. ni reakcije. ni refleksa...50 godina razlike u godinama...
    (Pedjolin0, 16. septembar 2022 10:51)

    # Link komentara

  213. Pesicu ,sve ste u pravu. Nastavite sa jos vecim entuzijazmom i zeljom za pobedama .Realno falio je Bogdanovic , a jos bolje bi bilo da je bio i Teodosic realno ,sad sto nije prihvatio godine i situaciju ,to je drugo. Glavna stvar je da je u nekim trenucima potrebno jako srce za pobedu ,i jos jaci sportski inat .Taj duh,srce ili zelju poseduje Teodosic,Bogdanovic ,ranije su to bili Gurovic,Djordjevic, ,Stojakovic , za starije da ne govorim jer nisam ni gledao..., eto.Najbitnije da se reprezentacija voli svim srcem i da se igra za nju i navija uvek ,jer to je nesto najbitnije.
    (Marko Miljkovic, 16. septembar 2022 10:50)

    # Link komentara

  214. Nedolazak sa igračima u Srbiju je neoprostiv. Tako bi i ratu...ajte vi ja samo tetki po lekove. Ostavka bi morala da se podrazumeva posle ovakvog fijaska. Najsmešniji su ovi likovi koji se podsećaju na stare zasluge dotičnog. Djuturumi, u sportu i seksu stare zasluge ne važe. Moraš da se pokažeš sad pa sad. Ne možeš ženi da kažeš, sećaš li se kako sam te pre deset godina...
    (Goks, 16. septembar 2022 10:48)

    # Link komentara

  215. Daj otkaz ne blamiraj se više
    (Boki, 16. septembar 2022 10:47)

    # Link komentara

  216. Od tih 10 minuta, 7 si odigrao bez najboljeg igraca koga si zaboravio na klupi u NAJBITNIJOJ utakmici sezone!

    Ako vec znas da Milutinov nije bio na 100%(kako kaze u tekstu) ZASTO ti je onda bio na parketu toliko dugo kad se videlo da NE moze...
    Zasto se nije probalo Kalinic kao small ball 5, sto je on igro kod Zeljka u Feneru znaci nije da NE MOZE....zasto se to nije uigravalo kao "plan b"????
    Pesic mora da odo uz svo duzno postovanje...
    (Marko, 16. septembar 2022 10:44)

    # Link komentara

  217. Mislim da smena Pešića trenutno nije rešenje i da je bolje da ostane do kraja olimpijskog ciklusa (ili do kraja kvalifikacija za SP, ukoliko ne uspemo da se kvalifikujemo), pogotovo što ne postoji jasno ime koje bi moglo trenutno da ga nasledi. Takođe sam mišljenja da, iako smo doživeli neuspeh na EP, postoji dosta dobrih stvari u trenutnom timu i da smo u nekom neznatno drugačijem spletu okolnosti (da ne kažem da nas je sreća pogledala malo više) mogli do medalje, pa čak i do zlata. Ukoliko se plasiramo na SP i svi se odazovu i naredno leto, uz Bogdana i eventualno još nekog, verujem da možemo i na SP da se borimo za medalju.
    (sgdp, 16. septembar 2022 10:44)

    # Link komentara

  218. Ako su nam nagojeni penzioner Bjelica i Avromovic hendikep onda smo definitivno propali
    (Objektivan, 16. septembar 2022 10:44)

    # Link komentara

  219. Bravo Pesicu, nemoj da podlegnes pritiscima sa drustvenih mreza. Tako je i Dejan Stankovic otisao iz Zvezde pa vidimo sada kako Zvezda igra. Dobili smo devet utakmica za redom i eto, nismo pobedili jednu i odmah drvlje i kamenje. Samo nastavi sa svojim radom i verujem da ce sve biti kako treba.
    (Insajder, 16. septembar 2022 10:44)

    # Link komentara

  220. Ne razumem ocekivanja da se pobedi na EP i ocekivanja da se stvori dream team,a zaboravljamo da smo u kratkom roku promenili 3 selektora. Pa ne trenira Pesic klub,vec reprezentaciju,ljude koji nisu sve vreme dostupni. Pokazali jesmo kvalitet,i da,smatram da smo mogli bolje. Ali ne treba vesati coveka zbog ovog poraza. Pa i Slovenija i Grcka su ispale,jednako veliki favoriti kao I mi.
    (N.K., 16. septembar 2022 10:44)

    # Link komentara

  221. Puna podrska Pesicu, idemo dalje, danas svi igraju kosarku, out do uspeha je trnovit, svi sve da urade da u kvalifikacijama imamo najsoremnije i nsjbolje igrace
    (rade, 16. septembar 2022 10:43)

    # Link komentara

  222. Кошарка нам је, као и све друго, на умору. Пешић покушава да постави систем и врати кошарку колико толико у нормалу. Ако он оде отићи ће нам кошарка у канализацију. Знам да ово већина не разуме али то је истина.
    (тренер, 16. septembar 2022 10:42)

    # Link komentara

  223. Nije Kari kriv sto je morao da vodi vise igraca na EP zbog protokola ,da se samo on pitao igrao bi samo Jokic sam :) kao sto smo i videli .Ostali su samo smetali . pozz
    (Ludilo, 16. septembar 2022 10:41)

    # Link komentara

  224. Svaka cast na izjavi!
    (Dusan, 16. septembar 2022 10:39)

    # Link komentara

  225. Po prvi put u srpskoj novijoj istoriji, za inat svima ostani Kari! Nastavi kvalifikacije...
    (kristijanaskovic77@gmail.com, 16. septembar 2022 10:38)

    # Link komentara

  226. Kaze, uvek ce stati ispred igraca da ih zastiti? Pa na vreme se setio, ti igraci su 5 dana vec u Beogradu! I to se vratili bez njega!

    Ono sto bi ja voleo da znam je zasto protiv Italije Jokic nije igrao vise? Zasto je dopusteno pojedinim igracima da se ispucavaju (Micic, Guduric)? Zasto Marinkovic nije ulazio veci deo utakmice kada je bio jedan od bitnijih za pravljenje razlike na pocetku?

    Zasto nije pokusano sa small ball postavom kao protiv Finske (Kuridza umesto Jokica), umesto da se forsira najsporiji nas igrac Milutinov protiv suterski raspolozene ekipe?

    Zasto nije pokusana odbrana bez preuzimanja kada je Italijanima krenulo, kada vec imamo centre koji su spori?

    Zasto bilo sta nije pokusano, mi smo gledali kako nas potapaju bez ikakvog zara!

    I gospodine Pesicu, ovo nije pljuvanje, nego najnormalnija pitanja coveka koji zivi u Srbiji i placa vasu platu kroz poreze.
    (Denis, 16. septembar 2022 10:37)

    # Link komentara

  227. Ne znam šta je bio razlog za ostanak u Nemačkoj. Da li je stvarno bilo nekakvih zdravstvenih, porodičnih problema. Stariji je čovek, stres ne deluje dobro ni na nas mlađe, a kamoli njega. Ili se prosto uplašio da bi ga novinari i javnost "pojeli". U svakom slučaju, to je moralo bolje da se uradi. Ostaje malo gorak ukus i igrači ne bi trebali da se vraćaju sami bez selektora posle takvog rezultata. Selektor mora da podnese teret neuspeha.

    Što se tiče ovog teksta, ima puno stvari koje mi se sviđaju. Najviše mi se sviđa pominjanje mladih igrača. Sa njima se mora biti u kontaktu stalno, kogod bio na klupi. Možda već ubaciti Đurišića u jednom od ovih prostora kao 12. igrača ili ga čisto pozvati na širi spisak da se vidi šta i kako.

    Zamerke i dalje imam. Potpuno su mi nejasne određene izmene i rotacije na samoj utakmici. Naravno da Pešić zna bolje od mene, ali ipak smeta. Na trenutke je delovalo da je neke igrače zaboravio na klupi. Možda Vanja nije mogao više, možda je Milutinov bio iscrpljen, ali menjati kao u hokeju kada vodiš 14 razlike i potpuno umrtviti seriju koju imamo, nije mi jasno. Verovatno je želeo da vidi koliko drugi mogu i da li mogu u teškim i jakim mečevima. Međutim, to se ne radi u osmini finala protiv ovakvog protivnika.

    Samo mojih 5 para. Treba sesti i razgovarati za ubuduće.
    (Gde ja živim, 16. septembar 2022 10:37)

    # Link komentara

  228. Gospodine,

    nije problem što ste izgubili od Italije. To su sportski razlozi- bili su bolji. Njihovi igrači su pogađali šuteva, a naši nisu- njihov trener je imao bolju taktiku, a vi niste odgovorili na nju. Nadmudreni ste pošteno na sportskom terenu i pobijedio je bolji. Ni ja ne razumijem ljutnju i frustraciju ljudi što je neko bio pošteno bolji- čemu to? To jedino leži u njihovim očekivanjima i što su ONI MISLILI da su neke druge ekipe kvalitetnije i da će igrati polufinale umjesto trenutnih.

    Problem je vaš stav. Što sami od sebe krećete da se svađate na konferencijama sa nekim imaginarnim protivnikom. Što niste iznijeli pred javnost svoje utiske poslije EP-a jer vam funkcija na kojoj se nalazite to nalaže. Ipak selektor snosi neku odgovornost, a ne da pobjegne poslije lošeg rezultata na EP-u. Ovakvo sročeno pismeno obavještenje, 7 dana poslije poraza, je još jedan sraman dokaz izbjegavanja odgovornosti. Nije doraslo Vama kao jednoj takvoj sportskoj veličini.

    Tako da nije problem poraz, njih će biti uvijek. Nemojte se baviti sportom ako se bojite poraza. Problem je ovaj sramotan odnos prema javnosti i vašim navijačima.
    (Robert, 16. septembar 2022 10:37)

    # Link komentara

  229. Neka Pesic ostane selektor. Svidja mi se kako je zamislio da igramo.
    (Kukatilo, 16. septembar 2022 10:37)

    # Link komentara

  230. Mi posle svake izgubljene bitke hoćemo da skalpiramo poglavicu. Onda idemo ispočetka i zato smo stalno u blatu. U reprezentaciji nista ne menjati, malo se konsolidovati i ići dalje. Momci su bili sjajni. Celo leto su podredili treninzima i Srbiji umesto da bleje po jahtama na Mediteranu. Beskrajno hvala za prikazano do sada. Idemo dalje.
    (novo, 16. septembar 2022 10:36)

    # Link komentara

  231. Zanimljiv nacin prihvatanja odgovornosti. Ko ne zna, rekao bi da danas igramo polufinale, kako je to selektor lijepo upakovao. Jedino tacno je da su lijepo igrali u grupi. A ovaj neuspjeh je iskljucivo njegova krivica. Vidim da nije toga svjestan i da ne namjerava da podnese ostavku.
    (Ivan, 16. septembar 2022 10:35)

    # Link komentara

  232. Pusti ove priče Pešiću, nego zašto si 4/4 na +2 počeo bez Jokića? To ti nama objasni...i zašto ti igrač 3/3 za 3p sedi na klupi, dok celu utakmicu igraju ovi što ne mogu bazen da ubodu, zašto ne tražiš faul ili tajmaut u seriji 14-2...i tako te stvari. To ti nama objasni, a te floskule ja stojim iza ovoga i onoga, srpska košarka, 10min, to prijatelju ostavi za skupove sa bližnjima.
    (Beograd-janin, 16. septembar 2022 10:35)

    # Link komentara

  233. Licno ne smatram Pesica najvecim krivcem niti jedinim. Meni je samo cudno zasto je on sa takvim uspesima iza sebe i u ovim godinama prihvatio mesto selektora. On nije neiskusan covek zato je morao znati kakav rizik preuzima. Mladim ljudima ne znaci sta je bilo pre 20 ili 30 godina. Pamtice Pesica po ovom rezultatu, sport je surov i nije takav od juce postao. Nekadasnji uspesi zasluzuju postovanje ali i sada se ispisuje istorija koja belezi danasnji datum. Ne zna za staru slavu. Mudrost je proceniti da li je potrebno staviti tesko steceni ugled na kocku ili ne. Pesic je ovog puta slabo procenio.
    (Analiticar, 16. septembar 2022 10:35)

    # Link komentara

  234. Отишао на ЕП са три центра где је први центар најбољи играч на планети и добије нас Италија која ни нема класичног центра. Да причамо о струци?
    (Кошарка, 16. septembar 2022 10:35)

    # Link komentara

  235. Ma kakva ostavka, pustite trenera i igrače da se skupljaju, treniraju, da žele da se pojave na pripremama....i kada se spustimo na zemlju doći će ono što nam po talentu pripada, medalja.
    (Aleksa, 16. septembar 2022 10:34)

    # Link komentara

  236. Ostavke!
    (Krsto, 16. septembar 2022 10:34)

    # Link komentara

  237. Hvala ti za sve Pešiću, ali idi u penziju. Direktan si krivac za poraz protiv Italije jer si više od pet minuta četvrte četvrtine držao na klupi našeg najboljeg igrača Jokića. Utakmica se "lomi" a Jokić nije u igri! Od +3 otišli smo na - 9, a što je još gore Italijani stekli veliko samopuzdanje. Da je Jokić igrao 35 minuta, a ne 28 pobedila bi Srbija. To je svima jasno, pa i tebi, mogao bi pošteno da priznaš svoju neoprostivu grešku!
    (Bole bgd, 16. septembar 2022 10:34)

    # Link komentara

  238. Susjedi su kao suncokret. Dok nije počela eliminacija imali ste najboljeg trenera, a sada je najgori, ali po meni nemate igrače za dalje od osmine finala, znači u rangu ste s Hrvatskim.
    (?, 16. septembar 2022 10:32)

    # Link komentara

  239. E pa da je igrao Bogdan i ja sam mogao biti selektor.
    (Bruka, 16. septembar 2022 10:32)

    # Link komentara

  240. Razočarenje je veliko, ali zar neko misli da imamo boljeg selektora od Svetislava Pešića, Saleta Djordjevića ili Željka Obradovića? Kokoškov? Probali smo. Možda da preuzme reprezentaciju neko od ovih dežurnih mudrijaša, koji sve znaju nakon utakmice ... Anđus, Mića Berić? Deluje obećavajuće, zar ne?
    (Nebojša, 16. septembar 2022 10:32)

    # Link komentara

  241. A,tu si tico'.
    (Jarić T Živadin, 16. septembar 2022 10:31)

    # Link komentara

  242. Koje sve? Gdje je tu tvoja odgovornost, koje si navodno svjestan? Zašto ne pričaš o tome?
    (ПрофаБЛ, 16. septembar 2022 10:31)

    # Link komentara

  243. Da li je neuspeh - jeste, jer po kvalitetu igraca koje smo imali mogli smo do kraja.

    Da li su dali sve od sebe da budu najbolji - jesu. Sigurno su mogli bolje i koncentrisanije (Micicu tebi pisem, jer nema izgovora za onakvu "odbranu"), ali ne bi se toliko trosili na pripremama da nisu zeleli zlato.

    Da li je Pesic zasluzio omalovazavanje - nije. Covek je ulozio celog sebe i trudio se da izvuce najvise. Osvajao je zlata za zemlju i zna kosarku kao svoj dzep. Radi se o velikom strucnjaku i nema smisla prozivati ga na tako nizak nacin. Da li je mogao da vodi bolje utakmicu - jeste. Da li je mogao da trazi ranije tajmaut - jeste. Da li je mogao ranije da ubaci Jokica - jeste. Sigurno bi i on promenio odluke da moze da vrati vreme, ali to je sto je. Zeleo je najbolje i napravio je neke greske. Nije bezgresan.

    Trebalo bi da se suzdrzimo od niskih reci i udaraca, jer niko od njih to nije zasluzio. Pokusali su i nisu uspeli. Probacemo na sledecem takmicenju. Toliko je prozivki bilo upucenih i Saletu, a covek nam je doneo 3 srebra sa, na papiru, daleko losijom klasom igraca od onih koji su sada igrali. Podrzimo te ljude ili ih barem ne kudimo toliko, jer bolje nemamo.

    Srecno u novim pohodima i na kraju - to je ipak samo sport. Budimo strastveni, jer smo takvi, ali ajde sa makar malo manje otrovnih reci i misli.
    (IS, 16. septembar 2022 10:31)

    # Link komentara

  244. Ово је већ помало демагошки. Јер меч са Италијом јесте избрисао све победе у групи, лоше вођен и лоше одигран. Сада је приоритет одлазак на светско првенство, а питање је шта ће ту бити. Ако испаднемо, испашће да Србије, у суштини, нема на модерној мапи мушке светске кошарке. Па ни европске. Намерно користим тешке речи, јер на Олимпијади нисмо били, на Европском смо пропали. Ако не одемо ни на Светско, где смо?
    (Јабучило, 16. septembar 2022 10:30)

    # Link komentara

  245. Na pripremama i u grupnoj fazi smo izgledali odlično. Možda naša grupa nije bila toliko jaka, ali Poljska igra polufinale a Finska je namučila Španiju. Falilo je malo sportske sreće protiv Italijana, kad je njih krenulo, nas je stalo. Trebamo biti svesni da naša reprezentacija nije Dream team i da ne mogu svih 12 igrača biti vrhunski. Većina reprezentacija skrati roster na 8-9 igrača. Mislim da Pešić treba da ostane, jer promena trenera u ovakvom trenutku samo može da poremeti kontinuitet, ne zaboravimo kvalifikacije za svetsko i 2 bitne pobede, to je ono što tek predstoji i nažalost najviše zavisi od igrača koji će biti na raspolaganju a ne od selektora.
    (sfn, 16. septembar 2022 10:30)

    # Link komentara

  246. Ma ne, najbolje da ti damo jos 3-4 sanse(jos jednu celu generaciju) pa ako bas nista ne napravimo onda da razmislis. Djordjevica smo oterali kao zadnjeg jer je osvajao srebra.
    (Stefan, 16. septembar 2022 10:30)

    # Link komentara

  247. Šta je tu je Kari. Gledaj polufinale i uči o modernoj košarci..
    (Obrad, 16. septembar 2022 10:30)

    # Link komentara

  248. Nije prosao dan da nisam kritikovao Pesica. Neverovatno mi je da nismo promenili odbranu koja je pucala sa pomaganja na neko preuzimanje ili zonu ili bilo sta osim onog ocajnof trcanja igraca i nestizanju ka njihovim suterima. Toliki iskusan, toliko prosao i dzaba. Jos neverovatnije da nasi igraci za razliku od ostalih ekipa ne mogu kad je prpa pogoditi sut otvoren. Kosarka se promenila. Ne moze i ne moze bez cistog suta. Dok mi mudrujemo kako moramo spustiti protivnika na 70 ljudi vezbaju sut i pumpaju samopouzdanje. Bez obzira bilo je zaista prelepih trenutaka na prvenstu. I dalje mislim, iako to saznati necemo da sam najbolja ekipa u evropi
    (Nezainteresovan, 16. septembar 2022 10:29)

    # Link komentara

  249. Kari je ekipu dobro sklopio, uprkos izostanku 2 vrlo bitna igrača, Bogdana i Bjelice. Plus Avramović koji bi sigurno više doprineo od plašljivih Gudurića i Jaramaza. Ono što je veliki problem je "ključ u ruke" Miciću, a on to očigledno ne može da iznese. Njegova odbrana je apsolutni horor i skandal. I Kari je morao da ga iskritikuje a ne samo povlađuje. O minutaži Jokića je dovoljno već rečeno.

    Dakle atmosfera je zaista bila dobra, uloge na terenu dobro podeljene, ostaje pitanje vođenja meča i reakcija i korekcija. Sramno je kako smo mlohavo ispustili 15, 12 pa 6 razlike. Gotovo bez faula u trećoj četvrtini. Ima i do pomoćnika, ne verujem Marinoviću i ostalima. To mora da se pojača. I to je briga saveza, da dovedeš npr Dekija Milojevića, Rajakovića ili Alimpijevića da bude pravi pomoćnik i ko-selektor. Skariolov pomoćnik radi pola posla iz senke itd.
    (zvezdale, 16. septembar 2022 10:28)

    # Link komentara

  250. Ajde čile ne brukaj se nego daj ostavku
    (LivPro, 16. septembar 2022 10:25)

    # Link komentara

  251. Sale Đorđević 4 takmičenja - 3 srebra i peti na WC gde smo izgubili od odlične Argentione ali isto tako pobedili USA...
    posle njega :
    Igor Kokoškov- nije se ni plasirao na Olimpijadu
    Svetislav Pešić- nije dobacio ni da budemo osmi..
    (pop, 16. septembar 2022 10:25)

    # Link komentara

  252. Podrska za Karija!
    (Dusan, 16. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  253. Koje to "sve"?
    Pa niste prikazali ništa!
    (Darko, 16. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  254. Treba da ostane.
    Savrseno smo igrali, onda jedan mec.
    Tezak sistem takmicenja...drugaciji.
    (Dr, 16. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  255. Nemoj!
    Videće oni kad mi dođemo do četvrtfinala sledeći put!!
    (Trt Milojka, 16. septembar 2022 10:24)

    # Link komentara

  256. Podrška Pešiću.
    (mudrac, 16. septembar 2022 10:23)

    # Link komentara

  257. Ocekivani šlageri bez licne odgovornosti i priznavanja licne krivice...

    Priznaj lepo ...Imao sam black out , nisam znao 10 minuta sta da radimo , nisam znao sta da menjam , kako da pokrenem ekipu... to je moj posao , pogubio sam se u momentu , nisam imao plan B...prevideo sam par stvari

    Priznaj lepo , nas si imao si najbolju nameru ...oprosticemo ti


    Ovako se samo dodatno pravis lud i vređas nam inteligenciju
    (Miroslav Celic, 16. septembar 2022 10:23)

    # Link komentara

  258. Kljucni problem u tih 10 minuta je sto ih je nas selektor prespavao.
    (Xima, 16. septembar 2022 10:23)

    # Link komentara

  259. Pešiću, ti nećeš da dozvoliš da se sve izbriše i zaboravi urađeno u poslednjih godinu dana ?
    Pa ja neću da dozvolim da se zaborave one bruke iz kvalifikacija. A verujem ni svi ljudi koji vole košarku u ovoj zemlji neće ni da zaborave ni da ti oproste.
    (kickers, 16. septembar 2022 10:22)

    # Link komentara

  260. Bravo Kari samo napred.
    (SP sledeći cilj, 16. septembar 2022 10:21)

    # Link komentara

  261. Da izbrise sve? A ata tacno? 1/8 finala i najgori nas plasman u zadnjih 15 godina? Imaj malo obraza pod stare dane
    (SAF, 16. septembar 2022 10:21)

    # Link komentara

  262. Jel se oglasio iz Minhena? Jel se opet zalio kako je zaboravio sutera na klupi dok mu tim gubi? Jel preuzeo odgovornost sto je jedan od najvecih favorita ispao odmah posle grupne faze? Jel opet okrivio medije i narod da zele previse od tri mvp igraca?
    (Izlapeli, 16. septembar 2022 10:17)

    # Link komentara

  263. A ostavka ništa?! Lepo narod plaća a on podnese odgovornost i teraj dalje. Velika sramota da je ostao u Nemačkoj i da nije prvi dan izašao pred novinare??
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 16. septembar 2022 10:13)

    # Link komentara