- Komentari -
  1. Новинари који примају плату да буду ту требају да учине да играчима буде драго да дају изјаве и кад се победи и кад се изгуби.
    Осуда играча који су добровољно дошли искључиво да играју кошарку за своју земљу је замена теза, критика треба да иде новинарима. Играчи немају никакву обавезу ни према коме осим према себи и својој каријери, исто као и људи из других професија.
    (istok, 14. septembar 2022 03:25)

    # Link komentara

  2. Ne izbegavaju oni samo novinare, nego i nas navijace. Sta bi oni bili bez medija, ko bi ih gledao, da li bi toliko zarađivali… Sve su to prepotentne zvezde koje glume nedodirljivost, kako moze Jaramaz ili Lucic da dolaze stalno, a Jokic nijednom. Sramota je da za naše srpske medije neće da prica, ti ljudi rade svoj posao, mi gledamo kosarku zahvaljujuci tome. Da im treba za karijeru videli biste kako bi trcali za njima.
    (Nemanja, 13. septembar 2022 12:15)

    # Link komentara

  3. Janis i Luka su najbolji i najpopularniji košarkaši na svetu i igrace finale. Oni sipaju i do preko 40 poena kako bi svojim ekipama obezbedili pobede. Nemojte ih porediti sa Nikolom koji do juče nije ni hteo igrati za Srbiju i koji nije nikakav lider niti vodja. Kladim se da je tražio i ograničenu minutazu od Pesica.
    (Antusa, 13. septembar 2022 12:12)

    # Link komentara

  4. Pa to je greska FIBA koji moraju sa savezima da imaju ugovor da su svi igraci na prvenstvu dostupni za medije inace ce savez da plati kaznu. Ali to je mnogo lakse reci nego ucniti jer Eurbasket uopste nije atraktivan dogadjaj pa FIBA treba da je presrecna ako joj dodju evropske NBA zvezde i on zna da od tih zvezda dolazi gledanost. Pa jos ako bi saveze novcano kaznjavali ili smarali NBA zvezde da moraju da daju intervjue posle svake utakmice ovi se vise ne bi ni odazvali na Eurobasket vec eventualno samo na SP i Olimpijadu.

    Ono sto donosi gledanost ovom EP jesu dve stvari: 1) Sam krem evropskim NBA igraca 2) Strmoglava popularnost kosarke i uspesni rezultati u zemljama gde to skoro nikad nije bio slucaj.

    E te dve stvari su spasile Eurobasket 2022 od poptunog debakla gde bi i dalje gledali Litvaniju, Spaniju, Srbiju i eventualno Italiju kako gaze sve ostale dok ne dodju do polufinala i onda razmenjuju medalje. Danas imamo ekipe kao Ceska, Finska, Poljska, Belgija, Ukrajina, Izrael koji mogu da pomrse racune svakome i bice sve opasniji jer popularnost kosarke raste dok oni redjaju uspehe. Takodje kada smo kod elite Grcka, Nemacka, Slovenija i Francuska su stasalw u ozbiljne AAA ekipe koje vode kolo vec nekoliko takmicenja unazad. To je luda sreca za FIBU da se tako stvari odvijaju.
    (Mrki, 13. septembar 2022 12:03)

    # Link komentara

  5. Obrni-okreni, ispada da se čak i ovakve stvari koje bi se više trebale vezivati za pristojnost i lepo vaspitanje zapravo gledaju kroz novac. Mogao je makar jednom da izađe pred novinare čisto iz pristojnosti.
    (Milan, 13. septembar 2022 11:48)

    # Link komentara

  6. Zato što im to ne uzimamo za zlo. Ako hoće - hoće, ne mora niko da ih tera.
    (dzigi, 13. septembar 2022 11:41)

    # Link komentara

  7. Jednom je jedan crnogorac lepo rekao: "Ja ne govorim sto radim, moja djela govore za mene".

    Nuacio je tu lekciju Jokic vise puta, zna da sve sto kaze moze biti upotrebljeno protiv njega.
    (bskfan, 13. septembar 2022 11:37)

    # Link komentara

  8. FIBA postaje staromodna košarkaška organizacija. Počev od organizacije turnira o rasporedu utakmica o organizaciji navijača pa do određivanja sudija koji sude na turniru. Evo zakazali su i sto se medija i razgovora tice sa igračima pre i posle meca ili onog monologa na poluvremenu xa nekim od aktera duela. Videcemo nadamo se da ce sa Bodirigom na celu sve te stvari promeniti i otkloniti i da ce oživeti ovu organizaciju na jedan veći nivo.
    (Pall Mall, 13. septembar 2022 11:35)

    # Link komentara

  9. ali u široj slici, kao što je napisao Urbonas, to što najveći ne pričaju šteti evropskoj košarci.

    Kako šteti?
    (Lol, 13. septembar 2022 11:32)

    # Link komentara

  10. Zato što nisu marketinški izgrađene zvezde, već momci koji stvarno zaslužuju epitete najboljih.
    (Princ od Šamroka, 13. septembar 2022 11:21)

    # Link komentara

  11. Što se tice Jokica odgovor je vrlo jednostavan bojkotuje naše novinare zbog svih onih tekstova o njemu kada nije igrao za reprezentaciju.
    (Seek and Destroy, 13. septembar 2022 11:17)

    # Link komentara

  12. Malo šta mi je loše u današnjem svetu od modernih medija. Da sam na njihovom mestu izbegavao bih na sve načine.
    (Miloš, 13. septembar 2022 11:15)

    # Link komentara