- Komentari -

Šta dalje – čemu da se nadamo?

Očekivali smo mnogo u Kini 2019, očekivali smo još više ove godine, ali se ispostavilo da je srpska košarka daleko od vrhunskog nivoa.

A. Kovačević Izvor: B92
Pošaljite komentar
  1. Nepopularno mišljenje u Srbiji: Ženska košarka je ostvarila više uspeha od muške u poslednjih 8 godina. Pritom nisu propustile nijedno takmičenje, što je već rutina za mušku košarku.
    .
    Ako je bilo moguće prethodnih 7 godina napraviti ženski tim, gde baze ženske košarke u Srbiji nema, jasno je da mnogo više zavisi od @kss organizacije i trenera. Naše košarkašice su uspele sve timove u Evropi da pobede, poput Belgije, Francuske i Španije, iako sva 3 tima imaju individualno mnogo bolje košarkašice.
    .
    Još jedno nepopularno mišljenje: Košarkašima je potreban selektor kojeg će oni slušati, i gde se ego ostavlja van terena. Ovo što mi imamo je jako očajna hemija u timu, a to je krivica selektora.
    Pogledajte utakmicu finala ženskog Eurobasketa Srbija - Francuska ili polufinala Srbija - Belgija. Biće Vam sve jasnije kada vidite sa kojom energijom se igra za državu.
    .
    Da dodam, svaka čast Jokiću, ostali su prosek ili ispod proseka.
    (Vuk, 14. septembar 2022 13:26)

    # Link komentara

  2. A sta je sa Olimpiskim igrama ,zar se one neigraju 2024 ?,jel imamo tu neku sansu da zaigramo ?
    (Mich 81, 13. septembar 2022 12:01)

    # Link komentara

  3. Za početak - znate li nekog ko bi bio ozbiljan selektor u Srbiji? Ja ne znam.
    (Toni, 13. septembar 2022 10:10)

    # Link komentara

  4. Evo trezne glave, ja mislim da ovo uopste nije lose i da je stvorena dobra baza za jednu novu reorezentaciju koja ce igrati narednih 4 godine zajedno i tamo u trecoj ili cetvrtoj godini napasti zlato. Ovi je prvu puta da su Jokic i Vasa nosioci i novi tim je oformljen, i sada je potrebno vreme da oni postanu sampioni. To da se oni skupe jedno leto i uzmu zlato, to ne ide.
    (pera, 13. septembar 2022 03:33)

    # Link komentara

  5. 2009-srebro, 2010-4. mesto, 2014-srebro,2016-srebro,2017-srebro,2019-5. mesto ako mislite da je za malu Srbiju ovo malo, probajte da uzmete ove medalje ili zauzmete iva mesta u bilo kom takmičenju - npr. u podrigivanju ili puštanju vetrova.
    (Stručnjaci za mršenje, 12. septembar 2022 21:29)

    # Link komentara

  6. I za vaterpolo i za košarku može se reći - BILA JEDNOM, JEDNA SRBIJA
    (Marija, 12. septembar 2022 19:49)

    # Link komentara

  7. Mnogo puta sam rekao da se nadam da Bogdanović nikada vise nece igrati za reprezentaciju, evo vam sada vasi Davidovci, Lazici, Gudurici.....Los vam je bio Bogdan.
    (Sampion evrope 92, 12. septembar 2022 19:40)

    # Link komentara

  8. Nista krajnje vreme da deca ostave lopte
    (Milica, 12. septembar 2022 19:15)

    # Link komentara

  9. Mislim, kad je “Dinastija” iz Denvera poznatija od tebe a glumci rade za $10,000 godišnje. Onda znaš da zarađuješ od crnja i rusa koji trenutno nisu u natjecanju
    (Ustaše, 12. septembar 2022 18:35)

    # Link komentara

  10. А на шта би личила та лига? Звезда и Партизан би побеђивали са 40 разлике. Да ли постоји нека лига у Европи која је ограничила број страних играча на два? Колико странаца игра у Грчкој, Шпанији и Италији? Ми и даље имамо схватање кошарке с краја 80-их година прошлог века.
    (Куп је битан, 12. septembar 2022 16:04)

    2 stranca znače da u startnoj petorci svakog kluba ima barem 3 naša igrača. 12 klubova = minimum 36 igrača u svakom kolu koji igraju takmičarske utakmice. Trenutno u Aba ligi ih ima ukupno 1.75.... Da li bi timovi bili konkurentni u Evropi? Zavisi šta bismo uopšte igrali. Ali ni trenutni Zvezda ni Partizan sa gomilom stranaca nisu za Evropu....
    (Dingospo, 12. septembar 2022 18:09)

    # Link komentara

  11. "Kada u reprezentaciji imate dvostrukog MVP-ja NBA lige, dvostrukog MVP-ja Fajnal-fora Evrolige..."

    Još kad bi ljudi znali šta znači MVP i u kakvom timu on mora da igra da bi pružio to što pruža u NBA gde je i proglašen najkorisnijim igračem. Pogledajte bilo koji "highlights" sa tih NBA utakmica i Jokićeve kombinacije sa saigračima, a koliko je takvih bilo u reprezentaciji?

    Ne vredi da on bude MBP 100 puta, ako igra sa balvanima koji ne mogu da pogode ni sa poludistance. Gledam noćas neki meč američke ženske košarke, tek kasnije pogledam na internetu i skapiram da je finale WNBA lige, Las Vegas Aces - Connecticut Sun, iako je bilo straobalnih promašaja za 3 poena gde lopta nije stigla ni do obruča, bilo je poprilično uspešnih šuteva sa poludistance iz okreta, direktno licem u lice iz bloka i sl.

    A ovo sa muškom košarkom je strašno, samo neku dobacivanje lopte kao da je u pitanju rukomet, a ne košarka, i nebrojeno puta vidim igrač krene u reket, onda otprilike na liniji slobodnih bacanja ostaje potpuno sam, a odbrambeni igrač ispred njega bliže obruču nego njemu, i umesto da šutne na koš, on loptu baca igraču u uglu terena koji preko bloka panično šutira za 3 poena, jer ističe vreme za napad.

    Ima li bilo koga ovde ko trenira ili se razume i ovu "modernu" košarku da objasni taj fenomen? Dakle, igrač krene sa linije za 3 ka košu, ostaje mu potpuno otvorena pozicija za šut sa poludistance, a on umesto da šutne za 2, baca loptu igraču koji je na liniji za 3!
    (Veliki brat, 12. septembar 2022 18:01)

    # Link komentara

  12. Pa pošto je nama kratka pamet opet cemu isto kao i uvek.
    Na nekom vecem takmicenju opet cemo da oderemo neke pacere u prve dve utakmice,onda euforija do neba,pa prizemljenje.
    I tako jovo na novo dok nam se ne desi neka generacija koja ima onu stvar.
    Nema ovo više veze sa selektorom sve se ovo moglo videti i na SP kada ih je Djordjevic vodio.
    Bukvalno copy paste.
    Kada krene osminafinala njima se odseku ruke i ne mogu ništa da pogode,to je samo do karaktera igraca i tu ne pomaže nikakva taktika.
    (Seek and Destroy, 12. septembar 2022 13:13)

    Видим да си велики стручњак. Како објашњаваш да ти којима се одсеку руке у својим клубовима решавају утакмице и доносе титуле? Чак за неке кажу да то раде најбоље на свету? Одједном су све то заборавили у страху од ИТАЛИЈАНА?
    (Милутин, 12. septembar 2022 17:55)

    # Link komentara

  13. Smatram da se evropska kosarka ipak razlikuje od NBA i da ne mozes stalno dobijati iskljucivo tricama, ali ako si ipak u pravu onda nema durge nego da se invidulano radi posle treninga i ispalis 200 trica kao pokojni Drazen. Ali to vise niko ne radi na ovom podneblju, svi zure u kafic da se metnu na Instagram. Zato smo ovako i prosli, i mi i vi. Slovenija ipak (menatlno) nije Balkan. Pozdrav.
    (Serbissimo, 12. septembar 2022 17:28)

    U evropi od ozbiljnih reprezentacija "staromodno" igraju samo srbija, hrvatska, grcka i francuska. A grci i francuzi igraju tako samo zbog snaznih fizikalija. Vise nitko. A pogledaj jednu estoniju, latviju, belgiju, finsku, nizozemsku, njemacku, tursku, ukrajinu, da ne pricam o litvi i spanjolskoj, svima je osnova napada rotacija i sipanje trica iz svih pozicija. I ako ih krene pobjedjuju svakog. To je danasnja kosarka. Kakav centar, krilo, to vise ne postoji. Duga dvojka postoji samo ako slucajno nagazis na liniju trice
    (croata, 12. septembar 2022 17:49)

    # Link komentara

  14. Sada slušam novinara Vladimira Stankovića koji ceo život izveštava o košarci i sada je portparol Evrolige. I čovek je u pravu da više nemamo široku bazu. Ugašeni mnogi centri u Srbiji. Nemamo ni trenere koji će da rade sa tom decom
    (Zuja, 12. septembar 2022 17:47)

    # Link komentara

  15. Ne treba kriviti bilo koga. Gubilo se i gubiće se. Nemamo više kvalitet. Veći kolaps je bilo EP u Beogradu kada je ekipu vodio Željko Obradović. Imali smo ekipu
    (Gile, 12. septembar 2022 17:41)

    # Link komentara

  16. Italijani,nema sanse da ponove utakmicu sa ovako velikim procentima.Nekeko ih mi inspirisemo,a i nasi ko za inat ne bi ponovili utakmicu sa ovako losim procentima suta.Desava se,ali nekako uvek sa njima.Sledecu ispadaju...
    (bane

    Komentar tipicnog Srbina kojem je vaznije sta ce drugi u ovom slucaju Italija uraditi i bice presrecan ako ne budu imali procenat suta kao protiv Srbije. Lazovi, petljanci i najveci hvalisavci shvatite jednom da vi nemate muda i da je to razlog razlog neuspjeha.
    (Balkanjero, 12. septembar 2022 17:40)

    # Link komentara

  17. okej da se ne lažemo: Jedno je kad ti je 12.igrač u timu Vujanić ili Kotruović a druga kad je Marić ili Marinković. Uz sve poštovanje igračima, naravno da je teško biti profesionalni sportista. Ali imali smo bolje igrače.
    (okvaldo, 12. septembar 2022 17:34)

    # Link komentara

  18. Koliko analiza i rasclanjivanja ko kako i zasto, a sve je tako jednostavno. Lucic, guduric i micic trica 1/15, talijani su pogadjali i to je odlucilo. A ovi sto pricaju kako treba braniti sut za tricu, mozes zaustaviti jednog, ali kad ti trojica i vise sipaju, tu obrana ne postoji. GSW je promijenio cjelokupnu kosarku i tom se treba prilagoditi. Vise ne postoje klasicne podjele na 1,2,3,4 i 5 svi igraju sve i kom prije krenu trice taj ce dobiti. Sjecam se prije kad se znalo reci da se utakmice ne mogu dobiti samo tricama, odavno je proslo to doba. Zato vise i ne volim gledat kosarku
    (croata, 12. septembar 2022 16:47)

    Smatram da se evropska kosarka ipak razlikuje od NBA i da ne mozes stalno dobijati iskljucivo tricama, ali ako si ipak u pravu onda nema durge nego da se invidulano radi posle treninga i ispalis 200 trica kao pokojni Drazen. Ali to vise niko ne radi na ovom podneblju, svi zure u kafic da se metnu na Instagram. Zato smo ovako i prosli, i mi i vi. Slovenija ipak (menatlno) nije Balkan. Pozdrav.
    (Serbissimo, 12. septembar 2022 17:28)

    # Link komentara

  19. "А на шта би личила та лига? Звезда и Партизан би побеђивали са 40 разлике. Да ли постоји нека лига у Европи која је ограничила број страних играча на два?"

    Pa druze, onda daj da dovedemo 3-4 Amera u reprezentaciju da popune problematicne pozicije - 2, 3 i 4... Kad svi to rade, ajd i mi. I slepac vidi da je ABA unistila nasu kosarku i gomila stranaca u Zvezdi i Partizanu. Jos sam mislio da ce Obradovic to promeniti, on covek doveo mladog pleja iz Izraela (ej, Izraela?!) da ga uci kosarci umesto da uzme nekog naseg talenta. I naravno taj nam natrpa 20 koseva u prvoj utakmici. Ali samo napred, vi liberali sto pisete cirilicom znate najbolje.
    (mirko, 12. septembar 2022 17:24)

    # Link komentara

  20. Treba biti realan i priznati - biće još gore samo.
    Ne treba se ničemu nadati jer klupsku košarku nemamo, školski sport i selekkciju nemamo, buduće generacije u i sve malobrojnije i fizički nespremnije i defektnije, slabije i fizički i psihički, imamo samo guranje bogate dece po klubovima i brljive roditelje.
    Uvek će biti nekog dobrog igrača za NBA zbog naše dinaroidne fizike, ali za to neće biti zaslužan nikakav sistem, jer sistem ne postoji postoji samo antisistem kad je u pitanju reprezentacija, sve reprezentativne kategorije, i razvitak igrača.
    Jednostavno je sve postalo divljina, a usput smo sve svoje najkvalitetnije stručne ljude - Đorđević, Obradović, Kokoškov, Pešić - izgubili za reprezentaciju jer su označeni kao nekakvi krivci za to stanje na koje nikako ne mogu uticati, iako će neko da se pozove ne neku taktičku grešku i gradi na tome iluziju da smo zato u padu, da je trener pogrešio s nekom izmenom i taktičkim pristupom i pripremom meča. Važi što je to problem naše košarke.
    (Džona Končara zvati, 12. septembar 2022 17:24)

    # Link komentara

  21. Najlakse je optuziti trenera ali ja bih rekao da je najveci problem srpske kosarke tzv "javnost". Mi imamo takvu situaciju da milion nekih klanova namerno izaziva negativnu atmosferu i stalno "pali vatru".

    Ovde je Pesic uradio najvise sto je mogao, skresao sa liste neke igrace koji objektivno nista ne bi doprineli, ali ni on nije otisao do kraja. Utakmice ne dobijaju imena vec znanje i trud igraca.

    Da se nekim slucajem desilo da Jokic odigra 36 minuta i da smo izgubili onda bi svi osuli paljbu po Pesicu zasto Milutinov nije igrao vise minuta jer je bio perfektan u ranijim utakmicama. Da je na klupu poslao Gudurica i umesto njega stavio Davidovca tek tad bi bila rafalna paljba. O Vasi da ne i govorimo, MVP, kako pored njega da igraju Vanja i Jaramaz?

    Problem je ovde veci nego sto izgleda, previse se lako neko proglasi zvezdom, bez obzira sto njegova igra nije na nivou zvezde.

    Pogledajte samo Markanena, Janisa, Luku...oni su igrali skoro po 40 minuta, a izlazili su samo na po minut-dva da bi dosli do daha. Da li je tako trebalo forsirati i Jokica? Ja mislim da ne, ako nemamo tim koji moze da izdrzi 10 minuta bez Jokica onda treba da idemo kuci. Uvek se setim one utakmice kada je Jokic u Denveru igrao 65 minuta jer je Plamli za 3 minuta bio -15. To nama ne treba. Ili jesi ili nisi.
    (bskfan, 12. septembar 2022 17:02)

    # Link komentara

  22. Kako cemu? Nolo moze da igra u Australiji, tu cemo da pobedimo i pokazemo koliko smo mi Srbi najjaci na svetu celome i da nam tirani sa zapada nista ne mogu, i tom Noletovom pobedom na AU openu cemo pokazati da je poraz od Italijana bio igra velikih sila uperena protiv nase kosarke. Svi nas mrze, svi nam zele zlo, jer smo najbolji i jer smo sa neba.
    (eto tako cemo, 12. septembar 2022 17:01)

    # Link komentara

  23. Zemlja koja je iznedrila jednog Radivoja Koraća, Ducija Simonovića, Kićanovića, Dalipagića, Radmila Mišo ića, Srećka Jarića, Đorđevića, Danilovića, Stojakovića, nema nijednog pouzdanog šutera, koji bi iole bio blizu ovih imena. U čemu je stvar? Da li su današnja deca manje talentovana, u to sumnjam. Da li manje treniraju, u to verujem, ali glavni razlog je po meni pre svega da se vrlo malo radi sa decom na šutu, a danas u modernoj košarci je to jako bitno. E to je po meni najveći razlog zašto smo izgubili utakmicu od Italije. Da smo imali šut, ni kasno uvođenje Jokića, ne bi nas koštalo pobede. Mislim da smo bili jedna od reprezentacija koja ja na prvenstvu imala najlošiji šut za 3 poena, a to je nedopustivo, ako neko pretenduje na medalju.
    (Dragan, 12. septembar 2022 16:58)

    # Link komentara

  24. A cemu se nadamo? Nadamo se pobjedama jedinog preostalog predstavnika Jugoslavije. Ekipu Slovenije!
    (z, 12. septembar 2022 16:58)

    # Link komentara

  25. "Da se nadamo da nam je od narednog leta startna petorka:

    Jokić (Denver), Pokuševski (Oklahoma), Jović (Miami), Bogdanović (Atlanta) i Micić (Efes)."
    I Kari trener da udvaja pik i ne brani trojke.. sta moze poci po zlu? Koje jos ekipe igraju samo na trojke? Nema takvih :D
    (sotir zvani djubre, 12. septembar 2022 16:57)

    # Link komentara

  26. Pesicu se od Guduric ucinilo Gurovic, pa je cekao one njegove 4 trojke, da prelomi utakmicu.
    (Posty, 12. septembar 2022 16:55)

    # Link komentara

  27. Треба нам психолог. Свима.
    (Квасник_Миле, 12. septembar 2022 16:55)

    # Link komentara

  28. Smiješan tekst. Poredite uređene zemlje eu sa našom. Jednu Španiju gdje ne možeš raditi ako nisi stručan, sa malom Srbijom u kojoj caruju nestručni kadrovi. Da bi imali rezultate moramo biti stručniji svi.
    (jethro tull, 12. septembar 2022 16:53)

    # Link komentara

  29. Dok je Danilovic na čelu saveza nicemu nema da se nadamo.
    @bibe

    Sta je to trebao da uradi a nije?
    (Sah mat, 12. septembar 2022 16:50)

    # Link komentara

  30. treba struka da odgovara nisu samo igrači krivi oni su dali najviše što su mogli imali su loš dan...treba postaviti zdrave temelje u školama da se uvedu sportske sekcije koje će biti dostupne svima a ne samo bolje stojećim građanima kao pre što je bilo...sin mi trenira odbojku 7-dmi razred 3500 din plaća dok mnogo talenti zbog para ne mogu da treniraju!Omasoviti i što više imamo mladih igrača tu će biti kvalitetnih klinaca...Napraviti sistem da u Srpskoj ligi imamo najviše 4 stranca( bez obzira kog su pasoša) forsirati druge centre a Aba liga da bude kao turnir...
    (super, 12. septembar 2022 16:49)

    # Link komentara

  31. Koliko analiza i rasclanjivanja ko kako i zasto, a sve je tako jednostavno. Lucic, guduric i micic trica 1/15, talijani su pogadjali i to je odlucilo. A ovi sto pricaju kako treba braniti sut za tricu, mozes zaustaviti jednog, ali kad ti trojica i vise sipaju, tu obrana ne postoji. GSW je promijenio cjelokupnu kosarku i tom se treba prilagoditi. Vise ne postoje klasicne podjele na 1,2,3,4 i 5 svi igraju sve i kom prije krenu trice taj ce dobiti. Sjecam se prije kad se znalo reci da se utakmice ne mogu dobiti samo tricama, odavno je proslo to doba. Zato vise i ne volim gledat kosarku
    (croata, 12. septembar 2022 16:47)

    # Link komentara

  32. Bili smo Jugoslavija, bili smo košarkaška velesila - više nismo ni jedno ni drugo.
    Moramo se pomiriti sa tim.
    (stanislav sr, 12. septembar 2022 16:46)

    # Link komentara

  33. Pesic je kriv samo zbog jedne stvari NE SMES DA VODIS ROVITE I IGRACE IZASLE IZASLE IZ POVREDA.Nije evropsko prvenstvo rehabilitacioni proces.
    Pa do najvaznije utakmice rotiras samo 9 igraca a kao hoces do finala.NECE DA MOZE.Umesto Milutinova je trebao Petrusev ili Koprivica(obojca nasa buducnost),umesto Nedovica Dobric,umesto Davidovca Mitrovic koji moze i 4 i 5.Imao bi 3 zveri umesto tri ranjenika.Ristic je morao vise da igra.
    (Pragmatik, 12. septembar 2022 16:44)

    # Link komentara

  34. Nismo mi ni kao SR Jugoslavija bili bas tako dominantni.Bilo je krize rezultata ali je pojedinac tipa Bodiroge uzimao loptu i sam resavao utakmice.Danas nemamo takvog pojedinca.Nemozemo se porediti sa ekipom iz 2002 godine.Pa nije Pesic zaboravio znanje,niti je kosarka bas toliko uznapredovala mimo nas.Da li je Jokic mogao sam da resava veliko je pitanje.
    (Padjine969, 12. septembar 2022 16:41)

    # Link komentara

  35. Kriv selektor koji povede 3 centra i koristi samo jednog ... Kriv selektor koji povede gudurića.. kriv selektor koji Marinkovića ostavi na klupi a dečko dobar suter... Kriv selektor koji dozvoli da igrači na -2 , 3 napada za redom šutiraju za 3 poena i maše naravno ... Jel treba još ?!
    (Aca, 12. septembar 2022 16:41)

    # Link komentara

  36. Srbija na SP 2010. cetvrta, Srbija na SP 2014. druga, Srbija na SP 2019. peta. Srbija na EP 2009. druga, Srboja na EP 2015. cetvrta, Srbija na EP 2017. druga. Srboja je bila, jeste i bice vele sila i ovom sportu. Zbog dva neuspeha pisete gluposti. Litvanija je ispala, ali je takodje vele sila. Po vasoj logici Nemacka,Holandija,Engleska nisu velle sile u fudbalu. Nisu ni Italijani, jer se nisu plasirali na SP. To je kraj njihovog reprezantativnog fudbala zauvek.
    (Kuki, 12. septembar 2022 16:38)

    # Link komentara

  37. sta reci,kakvu porugu poslati
    (osobax, 12. septembar 2022 16:37)

    # Link komentara

  38. Kao prvi i najveci problem pocinje od decice tj pionira.Mali milion privatnih skola sa kvazi trenerima i zavrsenim najjefinijim faxom uzimaju decicu i roditeljima pare a onda su po njima svi dobri i ima nade sve dok dece ne prerastu i metla.U ozbiljnijim skolama tj nafuranim igraju deca imucnijih i u principu nemaju pojma ali sirotinja nema para da placa i deca odustaju cak iako ima talenta jedino ako neki menadzer ne naleti slucajno pa vidi dete.Pre je to izgledalo ovako - dodje 30 -40 dece u jedan klub koji se takmici u ligi i on ima sve uzraste i trenere koji znaju svoj posao i pre sezone treniraju mesec dana svi zajedno a onda posle mesec dana lepo se trener zahvali ostatku dece a ostavi 15 klinaca za koje smatra da imaju nesto i onda radi sa njima naredni period i uzrasta i moze da ih nauci posto 15 i 40 nije isto tj vise paznje posveti klincima.Tako se radilo i imalo rezultate a sada nas nece biti narednih godina nigdje.I da ta deca nista nisu placala cak su i opremu dobijala za dz a danas menadzeri i lova bogatasa cini da njihovs deca su bolja ali samo zbog novca inace dokazano da deca iz ruralnih sredina i manjih mesta pojedu ih za dorucak ali nazalost nemaju sansu zbog materijalne strane.Mozda za 10 god bude neko ime ali tri ili vise tesko a to vazi i za nase ostale sportove i fucu a evo sad i vaterpolo
    (Zveki, 12. septembar 2022 16:36)

    # Link komentara

  39. naša deca će o dalje na basketu postajati NBA asovi i MVP prvenstva i ne brinem se ja da nećemo imati košarkaše u budućnosti koji će biti zs sebe klasa a i za druge ali smo definitivno izgubili kult reprezentacije koji je postojao do 2000'
    (te cunem, 12. septembar 2022 16:35)

    # Link komentara

  40. Šta dalje? Ništa, igramo, borimo se se i ne sanjamo nerealne snove.
    Mi smo prepotentno - mi reprezentaciju u svakom sportu ispratim sa očekivanjem da osvoji zlato. I to nam se olupa o glavu. Siđimo na zemlju, budimo realni i uživajmo u sportu
    (stanislav sr, 12. septembar 2022 16:35)

    # Link komentara

  41. Italijani,nema sanse da ponove utakmicu sa ovako velikim procentima.Nekeko ih mi inspirisemo,a i nasi ko za inat ne bi ponovili utakmicu sa ovako losim procentima suta.Desava se,ali nekako uvek sa njima.Sledecu ispadaju...
    (bane, 12. septembar 2022 16:34)

    # Link komentara

  42. Pa mozda je lazni MVP dosao pod uslovom da ne igra preko 30 minuta. To bi kao bilo veliko iznenadjenje? Ne lozi se.
    (mnemonic, 12. septembar 2022 16:01)

    Hahaha, pa ok sto nije igrao 29:59?
    Ako igra 30 min nece se povredi al vec ako igra 35 hoce..sta vi pisite..
    (aabb, 12. septembar 2022 16:32)

    # Link komentara

  43. Jokić je možda MVP, ali nije šampion. Njemu je karijeru gradio menadžer, a ne šampionski klub ili treneri, pa i reprezentacija. Odličan je igrač, svaka čast, verujem da je i dobar čovek i da je imao želju da igra srcem, ali jednostavno hvali mu ono što su imale prošle generacije, da sad ne nabrajam.
    (zi, 12. septembar 2022 16:27)

    # Link komentara

  44. Trinkijeri je sve bio u pravu bravo
    (Milos, 12. septembar 2022 16:25)

    # Link komentara

  45. Ništa, postali smo ko hrvatska. Mnogo talenata, malo pravih pravih šampiona. Medjutim, to je do klubova, ali to je neka duga i teška priča.
    (zi, 12. septembar 2022 16:24)

    # Link komentara

  46. Izgleda da Pesic i dalje misli da trenira ekipu iz 2002!
    (Zoran LFC, 12. septembar 2022 16:14)

    # Link komentara

  47. Sa Jokicem na terenu +11, bez njega znaci 11 minuta, -19 (mnogo lici na svakodnevne vesti o Nuggetsima).
    Znaci, najbolje sto imamo bez njega izgubi cetvrtinu sa 19 razlike. Tako se nigdene stize, mogu oni i moraju bilje.
    Jokic manje od 29 minuta - nedopustivo, pogotovu u poslednjoj cetvrtini.
    Velika greska Pesicu, tu je utakmica izgubljena.
    Italijani sve pogadjali, resszultat lose odbrane, ali i srca, nase nesrece, njihove srece, kvaliteta.
    Na raskrsnici smo - ako skupe snagu i prodju kvalifikacije, na svetsko ide Jokic, Bogi, prilika za povratak na velika vrata, ako ne, Bogiju porlaze godine (i zdravlje), Jokic moze da izgubi interes, produbljivanje krize!
    (Pera, 12. septembar 2022 16:11)

    # Link komentara

  48. U doba SFRJ kada je u sportu bilo manje para i manje tenzije, znalo se - igraš, pobediš, raduješ se dva dana i nastaviš da treniraš. Izgubiš, tuguješ dva dana i nastaviš da treniraš.

    Bitno je da su momci došli, okupili se, odigrali nekoliko odličnih utakmica, odigrali jednu lošu iz koje će naučiti mnogo, Jokić je tek pre par meseci napunio 27 godina i tek će predvoditi tim do zlata.

    Hvala igračima i selektoru na 20ak dana uživanja.
    (Aleksa, 12. septembar 2022 16:11)

    # Link komentara

  49. Da smo imali Lebrona Dzejmsa juce u nasem sastavu, ne bi nam pomoglo. Jokic je uradio sve sto je mogao, pa i vise od toga.
    (Inception, 12. septembar 2022 12:48)

    Ahaaaaa, a kad je Bogi 2019. jedini bio na nivou, najbolji strelac svetskog prvenstva, sa najboljim procentima, asistencija kao i Jokic....onda je on bio Salov pulen, onda se igralo samo za njega, privatnik i tako to.
    A sad je Jokic uradio sve sto je mogao?!

    Dvostruki arsini rodjaci!

    Bogdan, nas jedini pravi MVP reprezentacije!!!
    (Under KV, 12. septembar 2022 16:08)

    # Link komentara

  50. Izaći iz Jadranske lige, napraviti ligu sa 10-12 klubova gde svi igraju, kao što je bila yu ba liga, tada će klinac iz npr Borca kad igra sa Zvezdom ili Partizanom 4-5 puta godišnje morati da sazri. I ograničiti na 2 stranca u ligi među 12 igrača, dosta je
    (bard, 12. septembar 2022 14:39)

    А на шта би личила та лига? Звезда и Партизан би побеђивали са 40 разлике. Да ли постоји нека лига у Европи која је ограничила број страних играча на два? Колико странаца игра у Грчкој, Шпанији и Италији? Ми и даље имамо схватање кошарке с краја 80-их година прошлог века.
    (Куп је битан, 12. septembar 2022 16:04)

    # Link komentara

  51. evo i ja da kazem par licnih zapazanja, koja naravno, ne moraju biti uvek tacna.
    stvari koje su dovele do poraza koji sam ocekivao vise sada nego protiv bilo koje druge reprezentacije je:
    - grupna faza protiv realno mnogo slabijih ekipa, nismo osrtili tvrdo
    - odbrana od pocetka priprema nije sjajna, pre svega na spoljnim pozicijama
    - odbrana 1na1 je ravna nuli
    - strana pomoci ocajna sinoc, pet italijana stoji van 6.75 i na 10 sekundi utrcavaji sa strane... ok, prodje jednom, dva puta, ali celu urakmicu...., nista bolje nije bila ni pre, ali nije se videlo jer su ekipe losije
    - taktika sa dva visoka igraca protiv suterkse ekipe.... po meni ne valja
    - protok lopte u napadu je trajao 15min
    - igra sa dva visoka igraca gde se lopta ne spusta, nema unutrasnjih blokova vec se igra 1na1 spolja.... po meni lose

    da ne pisem dalje... ali, ocigledno je da je gresaka bilo mnogo... ne slazem se da je ABA problem, imamo dostaaa dobre igrace... ovo je timski poraz igraca i strucnog staba.... jednostavno nemamo odbranu, a to se videlo i u utakmici u beogradu... IGRAC ITALIJE BI MI DOSAO DO LINIJE ZA 3 POENA TEK KADA DUSU ISPUSTI...Mi nemamo igrace spolja koji mogu da vrse pritisak... Zato volim Lazica...
    (aleksaczv, 12. septembar 2022 16:01)

    # Link komentara

  52. Nedostatak talenta.
    (xnxx, 12. septembar 2022 16:01)

    # Link komentara

  53. Po meni su greske trenera toliko ocigledne da je to van pameti.
    Nemamo problem sa kosarkom, imamo sa trenerima, nazalost to je tako, nije ista kosarka pre 20god i sad, i mi nemamo trenere koji mogu da vide to.
    Svako ko pozove Gudurica u repr smatracu ga losim trenerom.
    (aabb, 12. septembar 2022 15

    Pa mozda je lazni MVP dosao pod uslovom da ne igra preko 30 minuta. To bi kao bilo veliko iznenadjenje? Ne lozi se.
    (mnemonic, 12. septembar 2022 16:01)

    # Link komentara

  54. Ranije su naši gubili u grupi, a posle mleli sve redom.
    Sada u grupi tučemo sve, a onda ispadnemo.
    Uvek jedna tekma mora sa bude poraz.
    (Info Mag, 12. septembar 2022 15:57)

    # Link komentara

  55. Mi nemamo dobru domaću ligu
    Deca nam se ne bave sportom.
    Kad sam ja bio osnovac bili su turniri izmedju škola a danas turniri u video igrama.Deca sama moraju roditelji daplaćaju opremu put.
    Šta onda da očekujemo kad sami mora da se snalaze deca?
    (robby, 12. septembar 2022 15:56)

    # Link komentara

  56. cemu bilo kakvo upiranje prstom u bilo koga,sve je krustalno jasno,jednostavno nema i nece biti vise generacija dece kao sto su bile u SFRJ u bilo kom segmentu drustva,sporta jer su nam generacije sadasnje i buduce katastrofalne,to su sve deca aplikacija i misle da mogu putem istih da zive zivot
    (zeks, 12. septembar 2022 15:48)

    # Link komentara

  57. treba ograničiti broj stranaca u ekipi na 3 i nema odlaska u inostranstvu pre navršenih 23 godina.Tako je nekada bilo a sada se deca sa 18 godina prodaju u inostranstvo za neke bedne pare zarad kupovine stranaca koji bas i ne donesu boljitak u ekipi.
    (koshke, 12. septembar 2022 15:41)

    # Link komentara

  58. Mi nemamo problem kosarke. Imamo sjajne kosarkase za reprezantaciju.
    Jedne godine povrede druge neko nece da igra itd, nikad nismo bili komplentni + Fibini prozori.
    Za neuspehe neskromno krivim pojedinacne greske trenera. Da znam da su to svetski treneri ali po meni, takve ocigledne greske, ti vrhunksi treneri ne bi smeli da dozvole. To je toliko ocigledno da ne mogu da verujem da oni to ne vide.
    Djordjevic u modernoj kosarci povede 4 centra? ej, kad ste videli da neko povede 3 a kamoli 4 centra.
    Pesic najboljeg igraca planete drzi na klupi do 6 min pre kraja, neverovatno stvarno. igra 28 min, kao da ima 40 godina pa ne moze da igra.
    Drzi Gudurica, decko vezara, unesto Vanje koji je 2/2 za tri poena.
    Po meni su greske trenera toliko ocigledne da je to van pameti.
    Nemamo problem sa kosarkom, imamo sa trenerima, nazalost to je tako, nije ista kosarka pre 20god i sad, i mi nemamo trenere koji mogu da vide to.
    Svako ko pozove Gudurica u repr smatracu ga losim trenerom.
    (aabb, 12. septembar 2022 15:38)

    # Link komentara

  59. Sve najbolje momcima, da izborimo plasman na SP pa idemo po popravni
    (Milan, 12. septembar 2022 15:35)

    # Link komentara

  60. Da smo imali Lebrona Dzejmsa juce u nasem sastavu, ne bi nam pomoglo. Jokic je uradio sve sto je mogao, pa i vise od toga.
    (Inception, 12. septembar 2022 12:48)

    Jokic je juce kada se odlucivala utakmica popio bananu i izgubio par lopti u napadu. U odbrani je bio konstantan.
    Jokic nije takmicar, on se igra kosarke.
    U nba je mvp regularnog dela, u play off-u metla u prvoj rundi.
    Ovde isto, najbolji kada se igrala revijalna kosarka. Prva utakmica koja odlucije i duplo golo. Naravno opet nema sa kim da igra.

    Mislim da ce i ove godine biti mvp jer uloga u Denveru mu savrseno odgovara za nabijanje statistike.
    (Makedon, 12. septembar 2022 15:33)

    # Link komentara

  61. Nisu italijani bolji od nas kako god to sad zvučalo?!
    Ali da su nas uzeli na foru, jesu..
    Od prve odluke sudija svi su skakali na klupi, za svaki koš su se radovali kao da je gol u fudbalu, a videli smo i poseban šou njihovog trenera...
    I pored svega toga nismo smeli početi zadnju četvrtinu bez Jokića i celih pet minuta igrati bez njega?!
    Videlo se da nemamo rešenja u napadu bez njega, a on ulazi tek na - 10!?
    Jedino ako nije imao neku klauzulu iz NBA da ne sme igratu preko 30 min?
    (Halo Bing..., 12. septembar 2022 15:30)

    # Link komentara

  62. Kad pocnu da postoje pored titovih blizanaca jos neki klubovi mozda ce i nas sve ukupni sport da krene na bolje. Ovako pa i sami vidite gde smo
    (blizanci, 12. septembar 2022 15:29)

    # Link komentara

  63. Za ove što veličaju Djordjevića, mi za vreme njegovog mandata nismo dobili nijednog jakog protivnika u eliminacionoj fazi osim Francuske 2014. godine kada je Teodosić odigrao utakmicu svog života, a i tada smo se provukli. Sve ostale ekipe koje smo pobedili su bile lošije od nas (2014. Grčka i Brazil, 2016. Hrvatska i Australija, 2017. Rusija). Ne shvatamo da više nemamo dominantne igrače kao 90-ih i da bi došli do zlatne medalje mora dosta stvari da nam se poklopi, da su svi zdravi i da hoće da igraju. Ove godine su povređeni bili Gudurić, Marinković, Nedović i Milutinov koji su bili u sastavu i Bjelica koji nije ni putovao na prvenstvo, o Bogdanoviću neću ni da pričam koliko bi nam značio.
    (Zambezi, 12. septembar 2022 14:15) #
    Sa Saletom protiv mnogo jače Italije ( sa Galinarijem, Belinelijem, Melijem, mladjim Datomeom) EP 2015 101-82, EP 2017 83-67 SP 2019 92-77, samo toliko
    (goksi, 12. septembar 2022 15:22)

    # Link komentara

  64. Sad će to dr iz predgrađa da reši. Niko ne pominje njegove ogromne zasluge za sunovrat srpske košarke. Sve jednom dođe na naplatu. Vidimo i u vaterpolu.
    (Miron, 12. septembar 2022 12:55)

    Vaterpolo ? Pa pogledaj zlatne medalje, 2 Olimpijade vezano prvaci...smešno. Barem se informiši pre nego pošalješ komentar, ovako stvarno ispadaš tuzan

    A, taj iz predgradja u svojoj školi izbacio 3/4 reprezentativaca za koje si ti verovatno čuo. Teo pa na dalje..Ali ne vredi gluvom govoriti. Ubiše vas kompleksi pa to ti je...Šta ceš nisi ti kriv
    (Batko, 12. septembar 2022 15:22)

    # Link komentara

  65. Koliko komentara a gotovo ništa pametno napisano, to je problem ne samo u košarci nego u svemu, mi nismo pametan narod i zato nemamo pametna rešenja za naše probleme.
    (nisam stereotip, 12. septembar 2022 15:19)

    # Link komentara

  66. Zaboravio sam malog Topica iz Zvezde,sto da ne,ako decko dobije sansu da igra makar ABA ligu mogao bi da postane igrac za reprezentaciju,cale mu je bio klasa i imao vrhunski pregled igre sa pozicije krilnog centra.
    (Mihajlo, 12. septembar 2022 15:16)

    # Link komentara

  67. E ovo je odlican tekst . ? slazem se.
    (classic, 12. septembar 2022 15:09)

    # Link komentara

  68. Izaći iz Jadranske lige, napraviti ligu sa 10-12 klubova gde svi igraju, kao što je bila yu ba liga, tada će klinac iz npr Borca kad igra sa Zvezdom ili Partizanom 4-5 puta godišnje morati da sazri. I ograničiti na 2 stranca u ligi među 12 igrača, dosta je
    (bard, 12. septembar 2022 14:39)

    Potpisujem. I to primeniti u svim sportovima, ne samo u košarci. Plus da se strancem smatra svako ko nije ponikao u nekom od klubova u Srbiji. Jer u suprotnom naći će već foru da daju pasoše strancima. I onako ih država deli šakom i kapom.
    (Dingospo, 12. septembar 2022 15:08)

    # Link komentara

  69. Riba smrdi od glave!!
    Kao sto je KK PArtizan upropastio i uveo u nevidjene dugove,tako ce Danilovic da upropasti i KSS ! Samo da se sedne u fotelju,samo da se ima jaka pozicija i samo da se glumi opasan mangup i smeker a nisi sposoban da vodis klub kako treba a kamoli savez jedne reprezentacije kao sto je Srbija ,prevarant klasican!
    (Dorcol_PFK 011, 12. septembar 2022 15:06)

    # Link komentara

  70. Tesko jeste ali mora se dalje. Prvo odgovornost Danilovica koji je doveo Pesica a onda i samog selektora-obojica ostavke. Treba da sednu ljudi koji znaju ovaj sport,Divac,Bodiroga, Zoc,Covic,Vlade Djurovic, ima ih puno,da se iz mladje garde trenera izabere selektor. Da li vratiti Saleta ili Kokoskova, mozda Vlade Jovanovic, Milojevic ili Alempijevic,da se napravi petogodisnji plan posto necemo na svetsko a samim tim i na olimpijadu. Da drzava napravi sistem finansiranja sporta, da treneri dece dobiju neki dinar a roditelji ne moraju vise da placaju mesecno po par hiljada za treninge.Da sport bude obavezan predmet barem 3 puta nedeljno jer su nam deca debela od nekretanja, igrica i gluposti a sve ih se manje bavi sportom
    (deki27, 12. septembar 2022 15:04)

    # Link komentara

  71. Srbija sa 6 miliona stanovnika i isto toliko selektora i stručnjaka za košarku i fudbal. Eto sada paljba po selektoru a da smo osvojili zlato selektora niko ne bi spomenuo. Bili bi igrači zaslužni a ovde su igrači podbacili. Otišlo ono što najbolje imamo
    (Paja, 12. septembar 2022 14:59)

    # Link komentara

  72. Nemamo kvalitet,nemamo pleja a to je prosto neverovatno za Srbiju.
    Dovode se neki amerikanci u klubove jer klinci zbog nečega ne mogu da se afirmišu.Malo ih i trenira a i tu prolaze oni sa više novca nego talenti i dođemo u situaciju da nam je Vasa prvi plej !
    Nisam ga pratio u turskoj ligi i nije mi stvarno jasno kako je on MVP.Čovek je maltene nosio peškire pre odlaska tamo,bio osrednji odbrambeni igrač...
    Pričao sam od početka da će nas ukanaliti.Avramović i Nedović su klasa za njega,o Bogdanu da ne pričam jer i nije plej ali su svi povređeni.
    Pešićevo vođenje utakmice je kap koja je prelila čašu....da li je moglo drugačije kada se promaši 20 trojki?
    Moglo se igrati sa 2 centra,na faulove,dužinu klupe...očigledno je precenio naše šutere i uzdao se u njih a i da smo prošli Italijane teško bi sa ovim timom do medalje.
    Moramo se pomiriti sa tim da nikada više nećemo biti košarkaška sila jer sada svi igraju i prave igrače.
    (heavy, 12. septembar 2022 14:51)

    # Link komentara

  73. Pa Simanić i Dobrić (do prošle sezone) nisu uopšte igrali seniorsku košarku, nego po 2 minuta po utakmici, tzv. garbage time. A svih ovih godina se promenilo 10-ak stranaca na njihovim pozicijama, neki evidentno i slabiji od njih! Kako da napreduju? Isto i u Partizanu, ali i u malim klubovima na mestu pleja...
    (Imay, 12. septembar 2022 14:49)

    # Link komentara

  74. Ne znam zašto, ali kada sam video Danilovića u krupnom kadru, rekao sam drugarima da ćemo izgubiti, a pre tog momenta sam bio spreman kuću da stavim na Srbju.
    (Aragorn, 12. septembar 2022 14:45)

    # Link komentara

  75. Pa Sale nacionale nije valjao za 70% Srba jer je došao iz Partizana, takav smo narod, a to je čovek koji je toliko dao reprezentaciji da se to ne može na 10 strana ispisati, čemu se nadati, ničemu!
    (Neutralan, 12. septembar 2022 12:39)

    Jao ne baljezgaj molim te jer to nije istina. Dosta više ove Zvezda- Partizan polarizacije na vestima o reprezentaciji. Ja sam Zvezdaš pa i dalje mislim da je velika greška sto smo izgubili njega. Oduvek mi je on bio nas najveći reprezentativac. Sale “nije valjao” jer su ljudi ovde opsednuti kritikom i kada stvari valjaju i ne valjaju. Prvu packu je popio kada nije osvojio zlato protiv Slovenije i to sa možeš misliti C timom a drugu 2019. na svetskom kad je Birča startovao u nekim trenutcima umesto Jokica itd. Na sva 3 protekla prventstva problem je bio isti. Nedostatak igrača na odredjenim pozicijama a pogotovo na bekovskim linijama. Jednostavno nemamo krstenog beka već godinama ni na pomolu i to je to. Sva 3 puta su nas razbili preko bekovskih linija u nokaut fazama. Štancujemo visoke igrace jer nam je to najlakse jer smo visoka nacija i eto ti ga sad.
    (čavke, 12. septembar 2022 14:42)

    # Link komentara

  76. @Само ви штитите Жељка и Партизан, а дозвољавајте коментаре против Звезде који везе с мозгом немају. Зато и јесмо ту где јесмо што се кошарке тиче. Свуда селективно пуштање коментара. Демократија на делу
    (Лаик, 12. septembar 2022 14:12)

    Izvini ali forsiranje skupih stranaca na ustrb domacih mladih igraca je pocelo od Zvezde, koja je zelela iz sve snage da prekine dominaciju Partizana uz obilatu pomoc drzavnog vrha. Partizan je za vreme Duleta dovodio maksimum dva stranca godisnje, i uvek je vaznu ulogu u timu igrao neki mladi igrac.
    (navijac, 12. septembar 2022 14:42)

    # Link komentara

  77. Da se nadamo da će Teo nakon završetka karijere da se posveti TEO 4 kampu i da će tu neki klinci pokupiti njegove fazone i način razmišljanja i da ćemo imati igrače i buduće reprezentativce koji umeju da razmišljaju.
    (nz, 12. septembar 2022 14:40)

    # Link komentara

  78. Izaći iz Jadranske lige, napraviti ligu sa 10-12 klubova gde svi igraju, kao što je bila yu ba liga, tada će klinac iz npr Borca kad igra sa Zvezdom ili Partizanom 4-5 puta godišnje morati da sazri. I ograničiti na 2 stranca u ligi među 12 igrača, dosta je
    (bard, 12. septembar 2022 14:39)

    # Link komentara

  79. Sto pre shvatimo da je Micic igrac manje to bolje, ne zanima me kako igra u Efesu, u reprezentaciji je godinama katastrofalan, isto i za Gudurica moze da se kaze, jedina je razlika sto Micic uopste nece da igra odbranu.
    Nadam se da ce mali Petrovic iz Partizana napredovati ili Uskokovic jer ne vidim nekog drugog mladog plejmejkera.
    (Mihajlo, 12. septembar 2022 14:36)

    # Link komentara

  80. Vrlo prosto i jednostavno, zabraniti odlazak u inostrane klubove makar do 24-25 godine. Za jedno 5 do 10 godine videli bi se rezultati. Kosarkom bi se bavila deca koja zaista uzivaju u sportu a ne ona ciji roditelji zbog nekih fizickih predispozicija guraju dete u sport da zaradi "lak" novac. Domaca liga bi izgledala mnogo lepse, na tribine bi se vratio bar deo normalnih navijaca. U klubovima ostaviti maksimum jednog stranog igraca i to je to. Jel nemate kvalitet da igrate najveca Evropska takmicenja? E pa dragi treneri potrudite se, radite sa tim maldim ljudima pa stvorite od njih igrace koji ce za nekoliko sezona biti dostojni euroCupa ili euroLige.
    Sve se postavljaju neka pitanja, sta cemo, kako cemo, kao da mi ne znamo kako su u proslosti nastajali vrhunski igraci kakav je bio Bodiroga, Sale, Divac, da ne nabrajam dalje.
    I jos jedna stvar, vodja ekipe se postaje na terenu, dok traje utakmica, kad je gusto i neizvesno.
    (Jovan, 12. septembar 2022 14:32)

    # Link komentara

  81. Da se nadamo zdravom Bogdanoviću.
    (dovla, 12. septembar 2022 14:31)

    # Link komentara

  82. Шта даље? Укинути спорт као главну вест на свим медијима. Нарочито вести из НБА којима трујете сваки дан као да је цена струје!
    (Милутин, 12. septembar 2022 14:26)
    Kakvo prepametno rešenje.Ma ti si genije.
    (Seek and Destroy, 12. septembar 2022 14:31)

    # Link komentara

  83. A samo je trebalo da izgube od Poljske. Sad bi bila skroz druga priča.
    (Dingospo, 12. septembar 2022 14:29)

    # Link komentara

  84. Шта даље? Укинути спорт као главну вест на свим медијима. Нарочито вести из НБА којима трујете сваки дан као да је цена струје!
    (Милутин, 12. septembar 2022 14:26)

    # Link komentara

  85. Nisu krivi Zvezda i Partizan sto forsiraju strance, jednostavno nema kvalitetnih mladih igrača, nemaju odakle da ih dovedu kada i u KLS mahom igraju sve igrači od po 30 godina. Izgubili smo bazu igrača koju smo imali u unutrašnjosti, nema dece, svi su otišli ili odlaze u Bg ili u inostranstvo, a decu koja odrastaju u Bg jednostavno sport ne interesuje ni približno kao decu iz unutrašnjosti, prosto su to dva različita sveta, drugačiji mentalitet. Ovo što se dešava u sportu je samo posledica propadanja unutrašnjosti Srbije koje traje sigurno 20 godina.
    (Marko, 12. septembar 2022 14:20)

    # Link komentara

  86. Tekst je odlican i sadrzi cinjenice. Medjutim ne pruza preporuku za kako dalje. Stvar je jeddnostavna. Posto nema vise sistema rada koji se prenosio s kolena kokena, to znaci da se mora uspostaviti ponovo. To mogu da urade amo vredni i temeljni ljdi od autoriteta i integriteta, koji ne odustaju lako. Mi smo u proslosti imali takve ljude - profu Nikolica, Nebojsu Popovica, profu Sapera, Boru Stankovica itd., tako da ljudi takvog formata treba da sede u Savezu. Pre toga potrebno je otkloniti uzrok sadnjeg stanja, a to je da svi oni pojedinci, koji su urusili provereni sistem rada, kosarkaske filozofije i posvecenosti, odu i budu sto dalje od reprezentacije. Nema njih mnogo, svega nekoliko, ali su svojim spletkarenjem razbili sistem, tako da ih treba odstraniti iz sporta kome sustinski nikada nisu pripadali.
    (Demar Derozan, 12. septembar 2022 14:19)

    # Link komentara

  87. Nema Mute - nema medalje :)

    Šalu na stranu, sad se vidi koliko uticaj ima ceo stručni štab. Trener mora biti motivator kao Poceko ili da u štabu imaš nekog Mutu ili igrača koji će da podvikne i zapreti kad je potrebno da bi se igrači trgli. Jeste Pešić osvojio zlata pre 20g ali u to vreme je ralno bilo na svetkom nivou 3-4 reprezentacije koje su mogle da nas pobede u završnici uz SAD. Sad ih ima bar 10 jer je košarka evoluirala i svi postaju kompetitivni (Belgija je skoro pobedila SLO kao i Češka Grčku i Turci Francusku, Finci su izbacili HR, CG su igrali sa Nemcima na 2 lopte). Sad se tek vidi da je loše tempirana forma ponovo kao i u Kini (pobediš 20 razlike sve u grupi a onda kiks). Naši su jedva prošli grupu na SP u SAD 2002. pa postali prvaci - često ti treba naboj, da se iznerviraš, uneš u facu protivniku da bi se motivisao i odigrao vrhunski.

    Ovo je dobar tim i po meni najveći problem je bio "smiren" stručni štab. Nama treba neko kao što je Poceko - motivator, galamdzija, dizač frke da izvuče maksimum iz ekipe. Ovoj reprezentaciji bi najviše legao Ž.Obradović jer za razliku od one ekipe iz 2005., ovi momci su lišeni ega i nabedjenosti.
    (Motivator je potreban, 12. septembar 2022 14:18)

    # Link komentara

  88. Vaterpolo, odbojka, nogomet, rukomet, a sad i košarka...
    Bravo.
    (Nikad slabiji Chelsea :), 12. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  89. pitajte Poceka
    (imam lud da sam papir, 12. septembar 2022 14:16)

    # Link komentara

  90. Зна ли неко где је и шта ради Сале Ђорђевић? Да ли постоје шансе да се врати на кормилу националног тима и у каквом је односу са руководећим људима у савезу након отпустања? Има ли неко да сподели инфо шта ради Сале и да ли би преузео поново тим?
    (Вук, 12. septembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  91. Za ove što veličaju Djordjevića, mi za vreme njegovog mandata nismo dobili nijednog jakog protivnika u eliminacionoj fazi osim Francuske 2014. godine kada je Teodosić odigrao utakmicu svog života, a i tada smo se provukli. Sve ostale ekipe koje smo pobedili su bile lošije od nas (2014. Grčka i Brazil, 2016. Hrvatska i Australija, 2017. Rusija). Ne shvatamo da više nemamo dominantne igrače kao 90-ih i da bi došli do zlatne medalje mora dosta stvari da nam se poklopi, da su svi zdravi i da hoće da igraju. Ove godine su povređeni bili Gudurić, Marinković, Nedović i Milutinov koji su bili u sastavu i Bjelica koji nije ni putovao na prvenstvo, o Bogdanoviću neću ni da pričam koliko bi nam značio.
    (Zambezi, 12. septembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  92. Resenje su Ameri. Ne smemo dopustiti da Jokicevo I Bogdanovo vreme prodje uzalud. Pogledajte Grke, Slovence, Spance... Jedino mi I Litvanci teramo po svome. Cak i Litvanci imaju Kanadjana litvanskog porekla.
    Ako smo toliko zadrti da necemo pravog Amera "brata", imamo u NBA i 2 srpska Amera koji bi nam legli kao kec na deset. Kaminski I Koncar igraju ba pozicijama gde smo totalno deficitarni. Prvi je 4. dok je dugi trojkas koji nemasi
    (Dusan, 12. septembar 2022 14:02)

    Sto se tice zenske kosarke, nema nikakvih problema da nam igraju stranci jer to ne gleda ni uza rodbina igracica. A kada je u pitanju muska kosarka, koja je nacionalni sport, ne moze, kakav bre Amer???
    (Kukatilo, 12. septembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  93. Da se nadamo da nam je od narednog leta startna petorka:

    Jokić (Denver), Pokuševski (Oklahoma), Jović (Miami), Bogdanović (Atlanta) i Micić (Efes).
    (Powerhouse, 12. septembar 2022 14:15)

    # Link komentara

  94. Pa kakvi su ovo članci, pricamo kao da se sport ugasio.
    klubovi kako fudbalski tako i kosarkaski ko i stanje u sportu u Srbiji je u dubiozi vec 20 godina. Menadzeri vrte burgiu ali to ne znaci da nece biti vrhunskih sportista.
    Ko je mogao pretpostaviti da će biti nekog Jokića, Micića, Bogdanovića, Mitrovića, Vlahovića, Tadića..biće pojedinaca i potrefiće se i neki selektor da to sve uklopi!
    (jojufff, 12. septembar 2022 14:14)

    # Link komentara

  95. Trinkijerija ili povratak Sase Djordjevica.
    (Ivan, 12. septembar 2022 14:14)

    # Link komentara

  96. Само ви штитите Жељка и Партизан, а дозвољавајте коментаре против Звезде који везе с мозгом немају. Зато и јесмо ту где јесмо што се кошарке тиче. Свуда селективно пуштање коментара. Демократија на делу.
    (Лаик, 12. septembar 2022 14:12)

    # Link komentara

  97. Jokicu, hvala ti brate za sve.
    (Kraljevcanin, 12. septembar 2022 14:10)

    # Link komentara

  98. mnogi ovde pominju Danilovića,da je on prvi krivac kao predsednik saveza.
    Ko se seća ko je bio predsednik saveza do pre 5 godina?
    Da li vlast sme ili želi da vrati tog čoveka da rukovodi košarkom (da ga zamole ako treba), koja je za to vreme funcionisala sjajno, kako ženska, tako i muška. Mogu ljudi da pričaju i ovo i ono njemu, ali on je vrhunski menadžer. Politiku koju vodi van sporta nećemo pominjati...
    (matori, 12. septembar 2022 14:08)

    # Link komentara

  99. Resenje su Ameri. Ne smemo dopustiti da Jokicevo I Bogdanovo vreme prodje uzalud. Pogledajte Grke, Slovence, Spance... Jedino mi I Litvanci teramo po svome. Cak i Litvanci imaju Kanadjana litvanskog porekla.
    Ako smo toliko zadrti da necemo pravog Amera "brata", imamo u NBA i 2 srpska Amera koji bi nam legli kao kec na deset. Kaminski I Koncar igraju ba pozicijama gde smo totalno deficitarni. Prvi je 4. dok je dugi trojkas koji nemasi
    (Dusan, 12. septembar 2022 14:02)

    # Link komentara

  100. Dok se mi djelimo na Zvezdu i Partizan tu nikad neće biti velikog rezultata. Smanjite malo ne igra ni Zvezda ni Partizan nego Srbija. Budite malo realni, malo objektivni i normalni i sve će to bolje izgledati...
    (nekoizmase, 12. septembar 2022 14:02)

    # Link komentara

  101. Nema odbrane nema pobede.
    (imam lud da sam papir, 12. septembar 2022 14:01)

    # Link komentara

  102. Ne slažem se da smo očekivali više sada nego 19te, ne bi bilo realno posle svega što nam se desilo u prethodnom periodu. Što se nivoa tiče, tu imamo problema i tu se slažem, jer ne mogu Joker i Micke sami da igraju, niti da se sve vrti oko njih, bez obzira što oni imaju veliku odgovornost zbog titule koju nose sa razlogom, jer su je zaradili. Ali nije problem u nivou samo zbog toga što su nam zvezde ponekad usamljene, više me brine problem u glavama kod pojedinih igrača, zbog čega ne mogu da se nametnu, te zbog toga ni Peško nema slatke muke, a trebao bi da ih ima. Takođe plašim me to da ćemo ponovo napraviti iste greške iz prošlosti, i da ćemo ponovo napraviti katastrofalno lošu smenu generacije, što ćemo platiti u narednim decenijama, jer ovi igrači koji su na zalasku, ako se ovako nastavi, oprostiće se na jedan ružan način, što će biti loš primer budućim reprezentativcima, jer u njima neće videti idola, nego tamo nekog pajaca kome sam vrlo lako uzeo mesto, tako da mislim da će smena doći naglo, i da ovi koji će doći, neće stići išta da nauče od ovih starijih, jer će stariji dozvoliti sebi da ispadnu budale pred onima, koji bi trebali da ih gledaju kao na Bogove. Sve u svemu, mnogo je problema, a vremena je uvek malo, ali ako malo požurimo sa dobrim, ozbiljnim i kvalitetnim radom na svim poljima, možda stvari ipak uspemo da dovedemo u red, i završimo ovaj Sizifov posao onako, kako niko ne očekuje.

    ps
    Što bi Kaja rekao: "Treniraćemo za veća čuda" ✊
    (Ako Peško ostane biće jako teško, a ako ode, biće još teže. 😔, 12. septembar 2022 13:59)

    # Link komentara

  103. Pešić treba da ostane! Sastavio je dobru takmičarsku ekipu, sa vizijom i dobrom hemijom. Dobro je sklopio kockice sa Jokićem u ekipi. Pravio je greške, ali prave ih svi, pa i igrači. Ko je mogao da pretpostavi da će Italijani SVE da ubace, a naši SVE da promaše, takva utakmica se dešava jednom u deset puta, i tu teško da ima spasa.
    Ne možemo da sečemo glave dokazanim ljudima posle jedne neuspešne epizode.
    Treba mu pružiti podršku da nastavi u kvalifikacijama sa SP. Ionako nemamo nikog boljeg za selektora.
    (MilosNS, 12. septembar 2022 13:58)

    # Link komentara

  104. Pa Sale nacionale nije valjao za 70% Srba jer je došao iz Partizana, takav smo narod, a to je čovek koji je toliko dao reprezentaciji da se to ne može na 10 strana ispisati, čemu se nadati, ničemu!
    (Neutralan, 12. septembar 2022 12:39)

    Nije valjao za 70% Srba a Ko je predsednik saveza Danilovic ili navijac zvezde??? čemu ove izmisljotine...
    (Zvezdas.., 12. septembar 2022 13:57)

    # Link komentara

  105. Mislim da je najveci problem kod nas mesto selektora, igrace jos uvek imamo. U vreme kada smo osvajali medalje nije mogao da prodje ni jedan final four bez 2 do 3 nasa trenera. To su prakticno oni treneri koji su nam ostali jos iz Jugoslavije. One od njih, koji su jos uvek zivi je pregazilo vreme. A danas u celoj evroligi nemamo ni jednog jedinog krstenog trenera. I o cemu mi vise da pricamo?
    (Freedom, 12. septembar 2022 13:55)

    # Link komentara

  106. Ne zainteresovanost dece za sport je jedan od vecih problema uz naravno finasije. Placanje clanarina vozenje dece na trening pa cene dodatnih patika lopti, ako se ide na utakmice placanje prevoza ako je kuci utakmica placanje delegata i sudija itd. Hale u kojima se trenira u malim mestima su uglavnom stare 35+ godina, parketi od kojih lopta slabo odskače. Treneri koji rade besplatno ili za malu nadoknadu i to sve po starim metodama. Treba uzlagati u struku na nivou cele zemlje pogotovo u malim mestima. Kad se na ove dodaju i jos mnogi drugi problemi mi smo odlicni u svim sportovima.
    (Doki, 12. septembar 2022 13:55)

    # Link komentara

  107. Nije tacno da Pesic nije napravio TIM.
    On je napravio veoma dobar, ali ne odlican tim. Izgubili smo jer nemamo odlicne igrace. Samo je Jokic odlican igrac, ali u timu mora da ima jos dva odlicna. Jedan od ta dva je Bogdanovic. Drugog nemamo. Micica nisam pratio i nije mi jasno kako je on MVP Evrolige. On je, u odnosu na ono kad je bio puska u reprezentaciji, popravio igru, pre svega sut. Ali i dalje srlja u trojicu odbrambenih, a nema snage za povratni pas. I dalje davi loptu po 10-15 sekundi pre nego sto krene u akciju. Drag mi je, ali nije odlican igrac.

    Srbi ko Srbi. Popljuvace Pesica (koji nista nije mogao da uradi u utakmici u kojoj nam Italijani ne daju da disemo, a svi bekovi nam stegnuti i bacaju cigle). A onda ce nam doci sledeci trener i pokazati koliko nema pojma. Neko kao Kokoskov, samo slabiji od njega.

    Imamo mator tim, a mladi igraci su nam Smajlagic, Petrusev, Dalibor Ilic, Tristan Vukcevic, Balsa Koprivica, Pokusevski..... Jel mislite da ce oni da zaustave Janisa i Luku?..
    (Mare, 12. septembar 2022 13:52)

    # Link komentara

  108. Pa nista sad. Mi smo Srbi i tu se nista ne moze promeniti. Takav je mentalitet, karakter. Dovidjenja, prijatno.
    (09, 12. septembar 2022 13:48)

    # Link komentara

  109. Zahvaliti se Pesicu i Guduricu. Naci novog mladog trenera i ne terati Jokica da igra. Pozvati ga svakako, ali ne forsirati ako nece vise nikad da igra. Greota da ga nosimo na dusi ako se povredi
    (Rkoma, 12. septembar 2022 13:48)

    # Link komentara

  110. Kad iz nacionalne košarke oteraš najvećeg radnika i stvaraoca, Duška Vujoševića, onda dobiješ ovakav ishod. Krv, suze i znoj su jedini recept za stvaranje vrhunskog igrača. Toga više nema. Podobni vode savez i klubove, a ne stručni, tako da smo dobili tačno ono što smo zaslužili.
    (Deratizator, 12. septembar 2022 13:48)

    # Link komentara

  111. Ne slazem se da nemamo tim. Mozda nije savrsen, ali vrlo brzo se zaboravljaju pobjede nad Grckom i Turskom u VRLO BITNIM utakmicama. Desio se los dan kad nije trebalo i jbg... Sta bi sad zivot ide dalje.
    (Propaganda, 12. septembar 2022 13:46)

    # Link komentara

  112. Šta dalje, čemu da se nadamo?? Ničemu ne treba da se nadamo....... Svetlo je ugašeno...... Laku noć!!!
    (Vibron, 12. septembar 2022 13:45)

    # Link komentara

  113. Ajd malo da budemo realni: Pešić je upozoravao na medije da ne šire subjerktivni optimizam. Kako i zašto smo očekivali zlato? Zbog Jokića i Micića? Mislim da dva igrača definitivno nisu dovoljna za ovakav vid takmičenja, turnirsko takmičenje sa utakmicama skoro svakog dana. Šta je sa ostalim košarkašima? Sve prosek ruku na srce. Ja iskreno definitivno nisam očekivao medalju sa Gudurićem,Davidovcem, Jaramazom, Jagodićem, Nedovićem,Ristićem, Marinkovićem... Tanko je sve to za medalju, budimo realni. Mislim da su nas Italijani "gađali", odnosno rihtali da se sa nama sastanu jer su nas na potpuno isti način pobedili kao i u Beogradu, a i u Hamburgu su vodili 15tak razlike i onda naglo "pali". Na osnovu čega je poraz Srbije od Italije senzacija???? Zaista mi nije jasno. Imamo Jokića kao mega Zvezdu i Micića koga nigde nema kad je bitno. Ponavljam, ako budemo realni shvatićemo da nemamo igrače za zlato. Trenerova krivica zašto se sinoć celo drugo poluvreme forsira šut za 3 poena i to Micić koji to radi 1 od 8, zatim što slepo i uporno forsira Gudurića a na klupi drži Marinkoviča koji je na početku pogodio dve trojke. Nikako se ja ne slažem da smo mi mnooogo bolji tim od Italije kako se u medijima piše. Italijani nas dva puta u mnooogo bitnim utakmicama pobeđuju na potpuno isti način, a u prijateljskoj povedu 15 razlike i onda nam prodaju foru. Rezime: nemamo kvalitert za medalju, budimo svi malo realni!
    (resistance, 12. septembar 2022 13:45)

    # Link komentara

  114. I ova generacija je propustila priliku da osvoji zlato i da ih predsednik lično primi i čestita im. Ovako neće imati šta da pričaju unucima.
    (Deda, 12. septembar 2022 13:45)

    # Link komentara

  115. @sta pricas Evo i mene nije sramota. Sve sto je ovoj zemlji donelo zlata u kosarci i vaterpolu je igralo u Partizanu. Cast par izuzetaka. Tako da napredna Srbija ("koja ce ziveti bolje kad Zvezda bude prva") nikas nece shvatiti da bez Partizana u kosarci/vaterpolu nema nase reprezentacije! Vi sad lupajte gluposti koliko hocete, ali to su cinjenice!
    (Vojak, 12. septembar 2022 13:43)

    # Link komentara

  116. Eto vam sad plavi dres. U crvenom smo bar osvajali srebra sa Đorđevićem.
    (Dampir, 12. septembar 2022 13:42)

    # Link komentara

  117. Dok dres ne dotakne srce i ruka ne oseti hrabrost, nema buducnosti nasoj kosarci ko god da nas vodi i ko god da stoji na terenu. To se ne trenira u hali i teretani, sa tim se uzrasta... zato u svakom sportu imamo vrhunske pojedince koji kidaju za sebe, a kao team smo "la grande razocarenje"!
    (Batman, 12. septembar 2022 13:42)

    # Link komentara

  118. Bice bolje, nije smak sveta jbt..
    Opet cemo osvajati medalje, ono je bila cudna utakmica, nije trebalo da se onako zavrsi ali nije strasno kako se to dozivljava.
    (C i n i k, 12. septembar 2022 13:41)

    # Link komentara

  119. Kakve gluposti pisu pojedinci da je to strasno. Mi nemamo sistematski plan za ovaj sport, posle generacije 94/95 mi nemamo nijednog igraca iz mladjih selekcija koji moze da igra za reprezentaciju, to je 5 generacija bez talenta, ne znam kakvi ce biti Jovic i Pokusevski kao predvodnici nove generacije ali napravljen je jedan jaz koji ranije nije bio prisutan vec su generacije vezivane i imali smo strasne ekipe. Za sve koji pricaju o Saletu a zaboravljaju cinjenicu da smo 2019. bili jos jaci a ispali smo od Argentine i izgubili od Spanaca, dva vezana poraza znaci ne jedan los dan vec dva ocajna. Jednostavno promenjen je sistem u kosarci dolaze timovi koji su se adaptirali na te nove uslove kao sto su Finci gde svi mogu da sutnu za 3 za razliku od nase skole koja je bazirana na odbrani(primili 94) a u napadu smo stali, prosto reset i sve ispocetka. Molim vas nemojte da ubijete ovaj sport u kome smo sigurno pri vrhu, ali profit(Misko) i blizanci nam unistise kosarku pa sada nema Hemofarma i Fmp koji ce izbaciti Macvana, Tea, Ercega, Markovica i ostale koji su nam donosili radost. Pozdrav
    (ludovan, 12. septembar 2022 13:41)

    # Link komentara

  120. Što neko ne kaže predsedniku saveza da pored privilegija postoji i odgovornost. A da, onda bi morao da da ostavku.
    (deki, 12. septembar 2022 13:41)

    # Link komentara

  121. @Slobo

    Jokic je igra 28 minuta, Doncic 39...
    Jokic je bio na putu da postigne 40+ poena i verovatno bi pobedili da je igrao 36 minita(standardna nba minutaza) zato sto smo bez njega za 12 minuta bili -19!
    (Marko, 12. septembar 2022 13:41)

    # Link komentara

  122. Кључ у браву и нек Мишко прави своје играче.
    Све је се свело да се заради што више пара у току каријере, а касније да се ували у било какву фотељу(ако се није довољно кеширало). Није то само међу спортистима, него генерално стање модерних нација. Наравно част изузецима типа Јанис, Брејди, Новак, Рафа
    (SecerLema, 12. septembar 2022 13:40)

    # Link komentara

  123. Da smo imali Lebrona Dzejmsa juce u nasem sastavu, ne bi nam pomoglo. Jokic je uradio sve sto je mogao, pa i vise od toga.
    (Inception, 12. septembar 2022 12:48)

    Nije nam trebao ni Dončić, ni Jokić, ni LeBron. Nijedan od njih nije VOĐA. U Sloveniji je vođa Goran Dragić. Čovek izgleda kao terminator na pragu 4te decenije, i koji sme svima da podvikne, čak i treneru.

    Kod nas ne sme niko da udari na tanak ego Jokiću i Miciću, dvojice igrača preko kojih smo primili 50 poena. Zato su odstraniti Teodosića koji je držao svlačionicu i koji je smeo da se i na Boga izdere ako nam ne ide.

    Mani me Jokićevih poena, od kojih je pola sa linije bacanja postigao kada se cela odbrambena šema automatski urušava sa njim na terenu.
    A kada su i on i Micić tu, to je katastrofa.

    Sa njima dvojicom je skoro garantovanih 100 poena, ali u našem košu.
    Oni to napadački ne mogu da nadoknade, ni blizu, a trojica naših, koliko god dobri odbrambeni igrači bili, ne mogu da brane 5 protivnika ceo meč. Ne ide.

    Jokić se bre sklanja protivničkim igračima kada idu na koš. Sklanja se! A kada proba da odigra odbranu ispada smešan jer ga vozaju kao ovcu.

    Micić, sa druge strane, bukvalno ne zna gde se nalazi u odbrani. Onaj maleni italijan ga izbacuje, Micić se frajer okreće u krug i gleda gde je lopta. Ne zna čovek, izgubio se.
    Umesto da digne ruku uvis na šut protivnika, on cilja patike izgleda, parket ili šta li već. Treba ga to jednom prilikom pitati.

    Teodosić je za Micića Geri Pejton lično što se odbrane tiče. Mislim da je i ovcama to sada jasno.
    (Stvarno je više dosta, 12. septembar 2022 13:39)

    # Link komentara

  124. Partizan i Zvezda zajedno sa njihovim navijačima uništavaju domaće talente kojima se ne pruža šansa i da se greši i uči kao što to radi Mega. Troše se pare na skupe strance samo da bi se osvojila Aba liga, ali zašto se juri ta evroliga kada smo tamo među najlošijim ekipama.
    (Ramdbo, 12. septembar 2022 13:39)

    # Link komentara

  125. @Slobo

    Jokic je igra 28 minuta, Doncic 39...
    Jokic je bio na putu da postigne 40+ poena i verovatno bi pobedili da je igrao 36 minita(standardna nba minutaza) zato sto smo bez njega za 12 minuta bili -19!
    Znaci ovo je Pesiceva greska, i to je jedina razlika izmedju Jokica i Doncica.
    (Nemanja, 12. septembar 2022 13:39)

    # Link komentara

  126. Dok je Danilovic na čelu saveza ničemu nema da se nadamo bio je dobar košarkaš to stoji
    Ali od kad je on došao sve selekcije u zadnjih par godina totalno pale
    (bibe, 12. septembar 2022 12:41)

    Kakve veze ima Danilovic sa time sto je Spisu ubacio Micicu 6 trojki iz 9 pokusaja, ili sto igraci i selektor nisu nista naucili iz slucaja Klemen Prepelic pa se istorija ponovila, jel trebao Danilovic da se skine u dres, i u ovim godina bi odigrao bolje od vecine. Trazili ste smenu Dodjredjevica nisu valjala srebra dobili ste smenu, hteli ste Kokoskova dobili ste ni on nije valjao, hteli ste Pesica evo kako se zavrsilo, sve sto ste hteli sacez je ispunio i to je njihova najveca greska sto slusaju volju naroda koji da nesto zna u zivotu ne bi radio za 500€. Mozda bi trebao da bude predsedbik saveza neko ko je rekao da Zvezda kada bude sampion da ce se u Srbiji ziveti bolje, da nekazemo da je pocetak njihove dominacije usko vezan sa promenom vlasti i padom reprezentacije
    (Istorija majka znanja, 12. septembar 2022 13:37)

    # Link komentara

  127. A nije vam valjao Sale.
    (Sve fino, 12. septembar 2022 13:37)

    # Link komentara

  128. Samo cu reci, Duško Vujosevic.
    Ko shvata razumeće.
    (Sah mat, 12. septembar 2022 13:36)

    # Link komentara

  129. Ušla voda u uši a Italija odgirala utakmicu kakvu nikada više ponoviti neće. Od Francuza pucaju laganica. Dešava se. A nama je falila odbrana i hrabrost u napadu. Čak se i Pešić pogubio posle onih trojki Italije sa 9 metara preko ruke. Sport je to. Idemo dalje.
    (Djenka, 12. septembar 2022 13:34)

    # Link komentara

  130. Pa Sale nacionale nije valjao za 70% Srba jer je došao iz Partizana, takav smo narod, a to je čovek koji je toliko dao reprezentaciji da se to ne može na 10 strana ispisati, čemu se nadati, ničemu!
    (Neutralan, 12. septembar 2022 12:39

    Po tvojoj logici 70% Srba navija za CZ. Lepo priznanje.
    (Klinika, 12. septembar 2022 13:33)

    # Link komentara

  131. Uništili ste škole vk Partizan i KK Partizan koje su davale 80% reprezentacije! I to sve zbog nečije sujete i kompleksa, kako bi se forsirali veštački klubovi! Sad gledajte posledice...
    (Ziveo Partizan i majka Srbija!, 12. septembar 2022 13:32)

    # Link komentara

  132. Trebamo se navikavati na ove rezultate, ne samo u kosarci, blizanci iz Beograda i političari koji se njima bave ce nas vratiti u srednji vek sto se tice sporta.
    (michigenac, 12. septembar 2022 13:30)

    # Link komentara

  133. Niko nije dao glavni razlog zbog cega igramo lose..
    Glavni razlog je sto najbolji srbi kosarkasi igraju za druge repr.:Doncic,braca Dragic,Vucevic,Mirotic itd..
    Mala smo mi zemlja da takvi igraci ne igraju za nas..
    (Gagolino, 12. septembar 2022 13:30)

    # Link komentara

  134. Vaterpolo i kosarka idu sve dublje u ambisu. Razlog je gusenje skole vaterpola i kosarke ekipe Partizana.
    Hteli ili ne da priznamo, kako su poceli da forsiraju zvezdu, radnicki, bgd itd repka nam propada.
    (CcC, 12. septembar 2022 12:42)

    Kosarkaska reprezentacija nam nije postojala od 2003 do 2011 a vi dosli ovde da nam spinujete kako je to zbog nekog "gusenja" ekipe Partizana... pa dobro bre kako vas nije sramota ???? Vaterpolo reprezentacija je takodje blistala od kada je dosao Savić upravo iz zvezde nikad jača dominacija vaterpolo reprezentacije u istoriji, to sto vi mislite da ste vi za sve zasluzni to samo govori o vama I vašim kompleksima nize vrednosti
    (Goxyyy, 12. septembar 2022 13:30)

    # Link komentara

  135. Idemo dalje
    (Rajko M, 12. septembar 2022 13:28)

    # Link komentara

  136. Kosarka se igra emocijama, to je adrenalin, zar borbe, krljanje…mi smo to nekada imali, sada vise ne. Mi imamo vodju (statisticki gledano) ali nemamo vodju tima, da podvikne, zapreti, ohrabri. Nekada smo i njih imali i to po nekoliko u ekipi, fajtere koji su uzimali loptu u zadnjoj sekundi, krljali se sa Fasulasom, kucali preko Sabonisa…/
    Kosarka su emocije….na to su nas dobili juce zabari.
    (Once upon a time in Serbia, 12. septembar 2022 13:28)

    # Link komentara

  137. Svi znamo kad i kako je krenuo propast nase kosarke i vaterpola. Sad cemo da gledamo amatere u godinama koje dolaze.
    (Nemanja, 12. septembar 2022 13:27)

    # Link komentara

  138. valjda grbic i poledica pricali jednom negde... deca koja hoce da nesto treniraju moraju da plate clanarinu koja nije mala.

    nekada nije bilo tako. zvezda i partizan citaj drzava daju velike pare na strance ali nema para za finansiranje sporta kao nekad u bivsoj velikoj drzavi. dakle, naviknite se!
    (Jegulja, 12. septembar 2022 13:27)

    # Link komentara

  139. Ja se nadam da će jednu Jokarinu ili Vasinu platu greškom da mi uplate na račun. Mogu kupim dizela i zejtina kol'ko oš i da mi gori sijalica celu noć bez problema. Možda bih mogao i mašinu pre 12 da uključim, al to samo ako bi mi Jokićeva plata legla, sa Vasinom bih već morao da prištedim.
    (VVV, 12. septembar 2022 13:26)

    # Link komentara

  140. Vratiti Saleta Djordjevica iz ovih stopa. Ako pristane.
    (Dado, 12. septembar 2022 13:25)

    # Link komentara

  141. I ekipa i selektor su bili super. Nedostajala je ta borbenost koju je tim Italije pokazao vise puta u proslosti...
    (Dejan Lekic, 12. septembar 2022 13:25)

    # Link komentara

  142. Vaterpolo i kosarka idu sve dublje u ambisu. Razlog je gusenje skole vaterpola i kosarke ekipe Partizana.
    Hteli ili ne da priznamo, kako su poceli da forsiraju zvezdu, radnicki, bgd itd repka nam propada.
    (CcC, 12. septembar 2022 12:42)

    Kosarkaska reprezentacija nam nije postojala od 2003 do 2011 a vi dosli ovde da nam spinujete kako je to zbog nekog "gusenja" ekipe Partizana... pa dobro bre kako vas nije sramota ????
    (sta pricas ti????, 12. septembar 2022 13:23)

    # Link komentara

  143. ako nismo jos nestali na mapi nestajemo sasvim sigurno .
    (ivan, 12. septembar 2022 13:23)

    # Link komentara

  144. O stvaranju igrača je Pešić pričao čim je postao selektor, samo je to tad okarakterisano kao alibi. Zašto ne pišete o tome svaki put kad jnajavite neku "bombu" Partizana i Zvezde. Nit se pitate odakle toliki novac za prosečne Amerikance niti je ko postavio pitanje koliko mladih igrača od tog novca može da se sačeka da postanu asovi. Javno mnjenje kreiraju klinci koji ne ustaju od tastature, čak i ne gledaju košarku, o bavljenju bilo kakvim sportom i da ne pričam. Malo bi i novinari mogli da se pogledaju u ogledalo i da se zapitaju koliki deo odgovornosti je na njima.
    (Sima, 12. septembar 2022 13:23)

    # Link komentara

  145. Bravo poceko bravo
    (Milos, 12. septembar 2022 13:22)

    # Link komentara

  146. "Nije mi jasno šta pišete ceo dan. Imamo sjajnu ekipu, igramo najlepšu košarku, jedan poraz nije cela slika. Italijani nikada više neće odigrati ovakvu utakmicu. Idemo dalje momci, čekamo nove izazove.
    (Dunning-Kruger, 12. septembar 2022 12:58)"

    E upravo je ovakav stav samoubistvo. Nema mjesta za kritiku, sve je super, najbolji smo, drugi imaju sreće? Sjajna ekipa, najljepša košarka? Italijani nikada više neće odigrati ovakvu utakmicu? Pa to si mislio i nakon poraza od te iste Italije u kvalifikacijama za OI, dobro se sjećam takvih stavova. Ovo su sad odigrali i nikad više. I odigraše identičnu utakmicu.
    Srbija mora shvatiti da je dobra, ali nikako dominantna ekipa, da ne podcjenjuje nikoga, naročito jednu Italiju, da se spusti na zemlju i pokuša vidjeti gdje je problem, a ne kao noj, glavu u pijesak.
    (WillyWonka, 12. septembar 2022 13:21)

    # Link komentara

  147. Nama nije bio problem napad, nego odbrana. Primili smo 95 poena!
    Moje misljenje je da je sistemski zakazala odbrana. Mi smo Italiju trebali da izgrizemo, “prebijemo” u odbrani i da utakmicu resi duza klupa, kao sto je to uvek bilo.
    Treba nam mladji trener, sa brzim reakcijama, ali sa pozadincem, legendom koja ce da umiri pojedinacni ego.
    Mi jedemo odlicne mlade trenere, umesto da im pomognemo. Kokoskov, Alimpijevic, sada ce da strada i Jovanovic.
    Sistemski sve reprezentacije upropastava Euroliga, svi su u padu i onda se desava da Francuska prodje na neverovatnu srecu, Grcka se cupa protiv Ceske, a Litvanija, Srbija i Hrvatska ostanu van 8 ekipa.
    I dobijemo Evropsko prvenstvu gde u 8 idu realno prosecne ekipe u odnosu na pre dva prvenstva.
    (Lelke boske, 12. septembar 2022 13:21)

    # Link komentara

  148. Ja licno mislim da Niko ne shvata da na nacionalnom nivou nema vise toliko velikih razlika kao Sto je ranije bilo medju 10-15 najboljih. Da igramo sutra opet sa Italijom mozda bi mi pobedili, I tako u krug. Toliko su svi izjednaceni da je epitet favourita izgubio znacenje. Nema vise nezaustavljivih i nece ih nikad vise ni biti. Svako moze svakog da dobije i od svakog da izgubi.
    (Neupuceni, 12. septembar 2022 13:20)

    # Link komentara

  149. Vaterpolo i kosarka idu sve dublje u ambisu. Razlog je gusenje skole vaterpola i kosarke ekipe Partizana.
    Hteli ili ne da priznamo, kako su poceli da forsiraju zvezdu, radnicki, bgd itd repka nam propada.
    (CcC, 12. septembar 2022 12:42)

    Kako se lako zaboravlja da smo tokom Partizanove dominacije pukli u bgu 2005 a od tada upali u čemer gde smo ispadali u grupnim fazama od anonimusa i menjali trenere svako prvenstvo, da bi tek Duda trgao malo ekipu 2010 i napravio kostur za naredne uspehe sa Saletom, a kad već potezes tu priču, to se sve dešava usponom Zvezde i njenih igrača koji su imali bitne uloge u uspesima reprezentacije. Drugim rečima, glupa ti je priča, a ako nemas pamćenje dalje od 10 godina, bolje nemoj da pametujes oko hronologije naše košarke.
    (Vračarac, 12. septembar 2022 13:19)

    # Link komentara

  150. Definitivno nije ovo samo jedna utakmica i samo eto los dan pa se desilo kako mnogi ovdje komentarisu. Od kako je Djordjevic najuren jednostavno nema rezultata. Kako god on je znao da sastavi ekipu iz koje je mogao da izvuce maksimum i da ostvari rezultat sto je najbitnije, ali nama to nije valjalo pa smo otjerali covjeka zato eto sto nam se ne svidja zasto je poveo Bircevica ili Raduljicu i koliko mu igra Jokic, jednom je recimo eto podbacio sa petim mjestom na svijetu i odjednom su pali u vodu svi njegovi prethodni rezultati. I kako samo lako nekoga dizemo u nebesa poslje par pobjeda i onda ga isto tako lako bacamo u nagore blato poslje jednog neuspjeha.
    (Osprey, 12. septembar 2022 13:19)

    # Link komentara

  151. I u košarci i u vaterpolu i u odbojci problem je bio isti - čim postane napeto većina igrača puca u glavi.
    (Ilija, 12. septembar 2022 13:18)

    # Link komentara

  152. Pa Sale nacionale nije valjao za 70% Srba jer je došao iz Partizana, takav smo narod, a to je čovek koji je toliko dao reprezentaciji da se to ne može na 10 strana ispisati, čemu se nadati, ničemu!
    (Neutralan, 12. septembar 2022 12:39)

    auuu kakve ti komplekse imas... pa on se uvek pozdravi od zvezdine publike..
    (kojaaa, 12. septembar 2022 13:17)

    # Link komentara

  153. Jedina 3 kombo beka koja sada imamo su Bogdan, Avramaovic i Nedovic. Sva trojica su bili povredjeni. To su igraci koji imaju sut, znaju da odigraju 1 na 1, naprave asistenciju i kreiraju igru. To je motor tima. Mladih nema na vidiku. Ti vise nemas visoka krila koja mogu da igraju ispod kosa, sa pristojnim sutom, ofanzivnim skokom poput Bjelice, Velickovica i Macvana, mozda i Lucic u prajmu pre 7,8 godina. To su danas trebali da budu Dobric, Davidovac, Mitrovic posle silnog igranja u EL ali oni to nisu. Mozda i ima igraca ali to nikad necemo saznati jer ne dobijaju sansu od stranaca.
    (Pachika, 12. septembar 2022 13:16)

    # Link komentara

  154. Gospodo nema mnogo mudrolije. Za 2025 imas sledece a na SP bolje da ne idemo nego da se radi sa ovim klincima i za dve godine da budu igracine.

    1. Micic, Petrovic
    2. Bogdanovic, Nakic, Trifunovic
    3. Pokusevski, Jovic
    4. Smajlagic, Vukcevic
    5. Jokic, Koprivica, Petrusev

    3 iskusna i sve ostalo klinci
    (lukina mama dama, 12. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  155. Krivi su Fibini prozori, umesto 12-16 igrača, mi imamo u svakom krugu različitu ekipu, zato su Finci, Belgijanci i ostale "male" košarkaške zemlje uigrane, a mi ovde gde jesmo, i to će biti godinama, dok god FIBA i euroliga ne sednu i dogovore se
    (spin, 12. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  156. Jednu svar da znate vi iz Serbije da vas trener je Bosanac on vise voli Bosnu nego vas.
    (miki, 12. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  157. Ovaj poraz nema toliko veze sa timom koliko u lošem sistemu koji već traje deceniju. Prvo mora nešto da se menja u KSS. Ovo je produkt toga.
    (Vladimir, 12. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  158. Ovo je trenutno realnost i nemamo ekipu za velike domete,ne treba živeti na staroj slavi i misliti kako je medalja obaveza i moranje kad je realnost drugačija,ima tu sjajnih pojedinaca i odličnih igrača ali kao što rekoh možda je ovo max trenutno....Recimo Španija je odradila smenu generacija i kontam da će ispasti u ali eto ih u četvrtfinalu vrlo moguće u samom finalu...
    (lifeisgood, 12. septembar 2022 13:15)

    # Link komentara

  159. @Slobo

    Jokic je igrao samo 28 minuta, Doncic protiv Francuske 39 ipo minuta...
    Da je Jokic igrao vise minuta i on vi postigao 40+ poena...
    Jel znas ti uopste matematiku????
    (Marko, 12. septembar 2022 13:14)

    # Link komentara

  160. slazem se sa komentarima vecinu koji ste napisali..alo podjimo redom
    prvo svi vidite da mlade ne interesuje vise sport,u skolama nema fizicko kao sto je nekada bilo..bitno je da svi beze iz skole po kaficima i drze telefone..ko je kriv..roditelji,profesori sto ne sakcinisu tu pojavu pa onda drzava..tu lezi zec deca su nam troma fizikalije nikakve i dr...a onda klubovi forsiraju tatine sinove dok stvarni talenti cubure i propadaju,a menadjeri i kladionice to je tek zasebna prica...kada uklonimo sve anomalije bice onda i rezultata..dotle ko ostane ziv a ko pokojnik
    ako objave komentar
    (sasa rudar, 12. septembar 2022 13:14)

    # Link komentara

  161. Pa pošto je nama kratka pamet opet cemu isto kao i uvek.
    Na nekom vecem takmicenju opet cemo da oderemo neke pacere u prve dve utakmice,onda euforija do neba,pa prizemljenje.
    I tako jovo na novo dok nam se ne desi neka generacija koja ima onu stvar.
    Nema ovo više veze sa selektorom sve se ovo moglo videti i na SP kada ih je Djordjevic vodio.
    Bukvalno copy paste.
    Kada krene osminafinala njima se odseku ruke i ne mogu ništa da pogode,to je samo do karaktera igraca i tu ne pomaže nikakva taktika.
    (Seek and Destroy, 12. septembar 2022 13:13)

    # Link komentara

  162. Sporo se menjamo, kao i u svemu zaostajemo. Košarka se promenila ubrzala, nema više dugih dvojki, a ni kratkih, samo šut za tri, može i bez centra da se igra, a mi ko za inat imamo centre a ostalo ništa
    (g, 12. septembar 2022 13:11)

    # Link komentara

  163. Za početak trener. Nije valjao Saša Đorđević sa tri srebra i jednim 5 mestom. Pa izgleda da boljeg nismo imali. Imao je kontinuitet i osim 2019 kada je imamo soladan sastav a nije imao rezultat, na ostalim takmičenjima ja sa osrednjim sastavom uzimao srebra. Vratio je kult reprezentacije i igrači su ginuli za nacionalni tim. Bez obzira dali igra Radulja,Jović ili Teo videlo se zalaganje i posebna motivacija. Sale je umeo da izvuče maksimum iz rapoloživih igrača. Na većini takmičenja smo dizali formu iz grupne faze do eliminacija.Sada toga nema.
    (N.S., 12. septembar 2022 13:11)

    # Link komentara

  164. Jedna utakmica izgubljena, ali najgora moguća.
    Pa šta sad?
    Ja i dalje mislim da imamo najbolji tim u Evropi.
    (rekla-kazala, 12. septembar 2022 13:11)

    # Link komentara

  165. Srpski kolektini sport je doziveo najveci udarac u istoriji! Varepolo ,odbojka i kosarka ispali u osmini u 7 dana... To se nikad nije desilo.Nekad smo drzali istovremeno titule u tim sportovima. To je tema za brigu!
    (satelit, 12. septembar 2022 13:10)

    # Link komentara

  166. Definitivno fali Bogdan, Jokic i on treba da budu glavni u reprezentaciji, pa tek onda Micic. Kalina i Lucic da nastave da rade svoj deo posla koji se statisticki ne vidi. Marinkovic bi treba da bude u reprezentaciji pre Gudurica, na ovom turniru je vise pokazao, a i Guduric poslednja 2 turnira se pogubio u bitnim utakmicama. Milutinov treba da bude drugi centar, mada je juce dobro odigrao. Jaramaz rezervni plej, treba jos malo iskustva da stekne, sto bi vec dobio da je ostao u Partizanu. Najveci nam je problem na poziciji krilnog centra, tu ne vidim ni koga bih stavio niti vidim neko u buducnosti ko bi mogao pokriti tu poziciju.
    (BojanNS, 12. septembar 2022 13:10)

    # Link komentara

  167. Upravo je problem to sto se u srpskoj kosarci, a i u ostalim sportovima, sve zasniva na kluboima Crvena Zvezda i Partizan (zbog politicara, naravno). Kada neki drugi klubovi budu smeli da osvoje u bilo kom sportu nesto kod nas, a da nisu Zvezda i Partizan, onda mozemo i da ocekujemo nesto...
    (Menadzer, 12. septembar 2022 13:10)

    # Link komentara

  168. Dokle vise ce se provlaciti komentari o trenerskoj prevari Sasi Djordjevicu?

    @Marko

    Ta "trenerska prevara" je sa mnogo skromnijim sastavima bio vicešampion Evrope, sveta i OI.
    (Marko, 12. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  169. Kakav potop, ovo je realnost. Mi smo bili najveći dok smo stvarali igrače u domaćem prvenstvu. Ovo sad su individue, a Mi takav pristup njima, na taj način, nikad nismo imali. Nemamo više ni stručnjaka, sve ih je savez oterao od sebe. Tek sledi pad, reprezativni.
    (Czv, 12. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  170. Pa nije bilo prave zelje za pobedom kod selektora i tog zara što smo mogli videti kod italijanskog koje je gurnulo italijane u borbu a nas blokiralo pešić.
    Obradović za selektora!!!
    (sale, 12. septembar 2022 13:08)

    # Link komentara

  171. Osjecam se sjajno.
    (Crnogorac iz breograda, 12. septembar 2022 13:07)

    # Link komentara

  172. Samo su Jokic i Kalinic bili na nivou, ostali suvi prosek, to je tako i nema sta da kukamo.
    (Rol, 12. septembar 2022 13:07)

    # Link komentara

  173. Kad igra nole
    (Milos, 12. septembar 2022 12:38)
    Doktore! :D
    (Aragorn, 12. septembar 2022 13:07)

    # Link komentara

  174. Kad igra nole
    (Milos, 12. septembar 2022 12:38)

    Danas ce da zaigra sitno kolce, da tancuje na svadbi svog brata Djordja
    (PatriJota, 12. septembar 2022 13:06)

    # Link komentara

  175. Kako nemamo tim od 2016, a šta je srebro na EP 2017? Bez većine prvotimaca, čistom timskom igrom ostvareno.
    (expert, 12. septembar 2022 13:05)

    # Link komentara

  176. To sa centrima i bekovima je glupost.
    Ovde su bile mega-zvezde:Jokic Janis Markinen Novicki...
    Nigde beka, a ovi ubijaju.
    Ima mnogo slabosti, sve je Jokic pokrivao:
    -Najmladji kosarkas 26 god.
    -Ostali da su toliko dobri, igrali bi u NBA
    -Osim Jokica, samo su Kalinic i Vanja zadovolili.
    - Milutinov, Lucic, Guduric, Micic podbacili.
    -Otsustvo plejmejkera 2.
    - Jokic nije igrao u kljucnim trenucima(+5 do - 6),za razliku od Luke, Markinena, Janisa i Sredera.
    - Mnogo hvalospevi.
    -
    (ZORAN, 12. septembar 2022 13:05)

    # Link komentara

  177. Sa Nikolom se mora pričati, mora da bude tu i ubuduće. Naravno zavisiće i od njegovog zdravstvenog stanja, ali ono što mi (odnosno Savez) moramo da uradimo je da ga stalno imamo i vidu i da stalno budemo u kontaktu. Igrao je jako dobro, na momente vrhunski. Svi pričaju o odbrani, međutim on je stalno bio tu negde. Iščeprkao je gomilu lopti. Svoje je odradio. Da li je mogao više, verovatno će i on reći da je mogao, ali bez podrške ne ide.

    Mora da se vidi ova sezona. Šta će biti sa Petruševim, Smajlagićem, tim Jovićem, možda taj mali Đurišić da se kali. Vasa može mnogo bolje, ali nešto mora da se menja. To nije lako. On nije MVP Vasilije Micić bez lopte u rukama, ali mora brže, konciznije i jasnije da se oslobađa. Kalinić dokle može, treba da bude tu. Za Guduru naći nekog psihologa pod hitno ili platiti Radonji da sedi iza klupe i viče "Guduriću šutni".

    U mlađim kategorijama mora da se menja pristup. Batalite trouglove, rogove, taktiku i izmišljanje tople vode i pustite decu da igraju košarku. Da šutiraju, skaču i nauče kako se pobeđuje, ali sami. Selektori neka sede i viču bravo, možete vi to i sl. Medalje ako dođu dođu, ali da bar neko izađe sa pristojnim šutom sa polu odstojanja.

    Ovi što treba da igraju kvalifikacije neka se sastaju bar jednom nedeljno na nekoj livadi. Ne mora da igraju, samo da pričaju. Da se upoznaju.

    Ali pre svega dogovorite se ko će da bude trener i pustite ga da radi. Bez menadžerisanja, bez klubaštva.
    (Gde ja živim, 12. septembar 2022 13:03)

    # Link komentara

  178. Nadajte se nama u borbi za 87 mjesto
    (Maximilian, 12. septembar 2022 13:03)

    # Link komentara

  179. ćoki da sredi da imamo dve reprezentacije na prvenstvu
    (stubovi eksel tabela, 12. septembar 2022 13:02)

    # Link komentara

  180. Cemu se nadamo, kada gubimo,
    a sad cutimo, kompleks imamo...
    (zvezdas-rajvoSa, 12. septembar 2022 13:02)

    # Link komentara

  181. Изгуби Југославија.
    (Марко, 12. septembar 2022 13:02)

    # Link komentara

  182. Možemo da se nadamo onome kroz šta smo prošli od 2005. do 2009., s tim što sada nemamo jednog Dudu Ivkovića koji će uradtii reset niti tako kvalitetne igrače koje je on tada uveo u A selekciju.
    (Moca, 12. septembar 2022 13:01)

    # Link komentara

  183. Pozdrav od Tea !!!!
    (Pronalazač, 12. septembar 2022 12:59)

    # Link komentara

  184. Па ништа, шта сад... Треба да, док играмо 3x3 баскет, да се гледамо у очи и лажемо, да бацамо димне бомбе и заносимо тим MVP козеријама и форама како смо веома битан фактор у кошаркашкој игри...
    (igor, 12. septembar 2022 12:58)

    # Link komentara

  185. Nije mi jasno šta pišete ceo dan. Imamo sjajnu ekipu, igramo najlepšu košarku, jedan poraz nije cela slika. Italijani nikada više neće odigrati ovakvu utakmicu. Idemo dalje momci, čekamo nove izazove.
    (Dunning-Kruger, 12. septembar 2022 12:58)

    # Link komentara

  186. Nikoli hvala !

    Dao je sve od sebe.
    (i to vam je tako, 12. septembar 2022 12:58)

    # Link komentara

  187. Da se nadamo da sve ostane isto i da napadnemo Svetsko i OI u Parizu. Bez kontinuiteta nema nista.
    (Milan Spanac, 12. septembar 2022 12:57)

    # Link komentara

  188. @Slobo ne znam da li si gledao utkamice obe reprezentacije na ovom turniru Ali razlika nije bila u mega zvezdama I sta one mogu ili ne mogu, razlika je bila u svemu oko zvezda. Slovenci kada je bilo gusto sa Belgijom zategli su odbranu I osurili su belgiju dok su kod nas na svakom preuzimanju bekovi ostavljali jokica samog na bekovima ili jos bolje skroz same na sutu za tri poena. Onda uzmi I selektora kao bonus koji jeste legenda ali je ostavljao uzasne postave na terenu, guduric I jaramaz su pretezno bili zajedno na terenu a obojica su bila toliki minus dok jokic nije bio na terenu da Im ni dzordana ne bi pomogao. Kosarka je sport 5na5 gde utakmice Lome zvezde Ali ne mogu same da ih dobiju ako svi oko njih ne rade apsolutno nista kao sto je bio slucaj sinoc sa jokicem gde mu vasa I guduric nisu pomogli u napadu sa sutem za 3, nego su Jos I bili smetnja jer su bili toliko losi da su italijani znali da moraju samo jokica da Biju ko zivotinju I da ce biti ok. U odbrani lucic kalina jaramaz kao atletska spoljna linija nisu bili ni na trening nivou tezine na dizanju ruke na sutu za 3 sve je bilo otvoreno ko autoput. Sve u svemu teska sramota koja se desava 3 put zaredom sa 3 razlicita selektora I sa jokicem I bez tako da tu ocigledno mora ceo sistem da se menja jer ovako ne ide.
    (ir989, 12. septembar 2022 12:57)

    # Link komentara

  189. Najbolje da pitamo Miska Raznatovica
    (Goran, 12. septembar 2022 12:57)

    # Link komentara

  190. Kapiten je bio najvece razocaranje na ovom prvenstvu. Da bas toliko padne u svim aspektima igre niko nije mogao da ocekuje. Ubedljivo nas najgori igrac.
    (Mirko, 12. septembar 2022 12:57)

    # Link komentara

  191. Pa nije kraj svijeta !

    Ima drugih sportova, osim košarke, vaterpola, rukometa, odbojke i naravno nogometa.
    (Tina, 12. septembar 2022 12:56)

    # Link komentara

  192. Šta dalje? Pa ništa. Ništa se značajno nije dogodilo. Biće još takmičenja.....
    (Dexonac, 12. septembar 2022 12:56)

    # Link komentara

  193. Shvatite da je Srbija drzava sa sest miliona stanovnika. Od jedne tako male drzave sa vrlo skromnim budzetom ne mogu se ocekivati medalje u kosarci, koju igra ceo svet. Prilagodite svoje prohteve spram brojcane i ekonomske velicine.
    (Jovan, 12. septembar 2022 12:56)

    # Link komentara

  194. "Svi prave greške, pa je tako i on u Kini 2019, ali u međuvremenu ništa nismo naučili na toj greški."

    Njegova greska je bila PETO mesto u svetu, dobili smo i Amere!!!
    A na ovo svetsko verovatno necemo ni otici.
    Potpuno smo pogubili kriterijume, poredimo 9-16. mesto na evropskom prvenstvu sa 5.mestom na svetskom.
    Djordjevic je bio dva puta drugi iza Amera, peti na svetskom (ispred Amera), drugi na evropskom (Teo i Jovic povredjeni u finalu, Bogdan igrao pleja i dvojku), cetvrti na evropskom u Lilu... mozda je ovo bio njegov najveci neuspeh, ali koliko je to bolje od ovog sada!?
    Kada je Djordjevic oteran (on je dao ostavku, ali je hajka bila neverovatna), rekao sam da cemo sanjati njegove rezultate. Nazalost, bio sam i vise nego sto sam ocekivao u pravu... A voleo bih da nisam, sinoc sam prekinuo putovanje iz CG u SRbiju i seo u jednu kafanu da gledam utakmicu, posle toga sam se jedva koncentrisao na voznju.
    Zbog cega je Sale bio uspesan? Zato sto je imao energiju koju ima italijanski trener. Koju jos uvek ima Zeljko Obradovic. Koju ima i Sasa Obradovic (sramotno oteran iz Zvezde). Koju ima i Vujosevic, ali on je, nazalost, previse bolestan.
    Pesic je dobar trener, ali on vise nema tu energiju, tu glad. Mozda neko misli da to nije potrebno, i mozda i nije kada imas ekipu iz 2002.godine sa Bodirogom, Stojakovicem, Divcem, Djordjevicem itt... tu se ne zna ko je veci lider, ali u timu kakav imamo sada (i poslednjih godina) trener mora da bude lider i motivator.
    (hmmm, 12. septembar 2022 12:56)

    # Link komentara

  195. Prvo se drzava pita, pa onda Savez, tako da se ne pise dobro.
    (Aleksandar, 12. septembar 2022 12:55)

    # Link komentara

  196. Sad će to dr iz predgrađa da reši. Niko ne pominje njegove ogromne zasluge za sunovrat srpske košarke. Sve jednom dođe na naplatu. Vidimo i u vaterpolu.
    (Miron, 12. septembar 2022 12:55)

    # Link komentara

  197. Nemamo šta da očekujemo. Poslednja šansa da se nešto osvoji bilo je finale sa Slovenijom. Da smo tu imali samo Bjelicu, uzeli bismo zlato. Tada smo Italiju rutinski oplevili u četvrtfinalu. Ispostavlja se da su Birčević, Jović i Bogdanović mnogo bolja opcija nego Vasa, Jaramaz i Lučić. O centrima bolje da ne govorimo.
    Ubuduće, biće sigurno nekih medalja, ali zlata teško. Nemamo mi više šlifa za to. Nekada smo bili poznati po samokritičnosti u basketu, koja je uvek davala rezultate, pojedinci nikada nisu bili iznad tima, ali se sve to promenilo. Sada Vladu Djurovića oteraju sa televizije kada kaže svoje mišljenje, a dežurni botovi ga onda pljuju.
    Ruku na srce, nove navijače baš zabole za reprezentaciju. Važnija im je Jokićeva statistika i koliko će para da zaradi, a šmekerska igra u reprezentaciji i nekadašnji dobar duh oko tog tima, potpuno je nevažan.
    Mi više i nemamo prave omladinske škole, tamo se ne radi zbog ljubavi prema basketu, već da se roditeljima izmuze što više para. Iz takve atmosfere, ne mogu izaći vrhunski igrači. Mi polako treba da se naviknemo na prosečnost, jer sve ovde je prosek, pa zašto to ne bi bila i košarka.
    (Mali Hijavata, 12. septembar 2022 12:54)

    # Link komentara

  198. da se zatvorimo u sobu i placemo. moj predlog napacenom narodu
    (galeb, 12. septembar 2022 12:54)

    # Link komentara

  199. Nema ništa ni od Mundobasketa, ali ni to ne želimo još uvek da priznamo...dok se ne desi.
    (Legionar, 12. septembar 2022 12:53)

    # Link komentara

  200. Možda smanjiti broj stranaca u ABA ligi na trojicu, a u prvenstvu Srbije igrati samo sa domaćim igračima !
    (Bocko, 12. septembar 2022 12:53)

    # Link komentara

  201. Ja sam iskreno verovao u ovaj tim. Kada su vrhunske ekipe u pitanju mora da se desi jedna slaba utakmica. Tvrdim, da se igra na pet dobijenih, mi bi Italijane dobili sve ostale meceve. Ova ekipa je pobedila Grcku i Tursku kada je trebalo. Muka mi je od ovih tragičnih analiza gde su posle bitke svi pametni. Cinjenica je da sam ja gledajuci Srbiju u grupi uzivao i da je igra bila vrhunska. Jedino se ispostavilo da je Jokic za klasu iznad svih ostalih i da ostali treba da daju svoj maksimum da bi pobedili, sto u ovoj odlucujucoj utakmici nisu.
    (Marko, 12. septembar 2022 12:52)

    # Link komentara

  202. Ja sam mislio da ste vi neki faktor u košarci ,a ono ipak samo prosjek !
    (Kajverson, 12. septembar 2022 12:52)

    # Link komentara

  203. Čemu kuknjava, izgubili od slabijeg protivnika, ima li u sportu išta ljepše nego kad slabiji pobijedi jačeg. Na 1 od 10 utakmica se desi iznenađenje i to je to. Italijanima srećno dalje, nego sreća ne može da traje...
    (nebuloza, 12. septembar 2022 12:52)

    # Link komentara

  204. Ništa, navijamo za Denver
    (Srki, 12. septembar 2022 12:51)

    # Link komentara

  205. Da molimo Đorđevića i Teodosića da se vrate i da im se cela nacija izvini zbog onakvog teranja.
    Onda možda i skinemo karmu koju smo navukli...
    (Randy Marsh, 12. septembar 2022 12:50)

    # Link komentara

  206. Vratiti crveni dres.
    (bogdan, 12. septembar 2022 12:50)

    # Link komentara

  207. Nadam se samo da nekad u budućnosti ne izgubimo od Hrvatske, Bosne ili Albanije. Ništa više od toga.
    (Obrad, 12. septembar 2022 12:50)

    # Link komentara

  208. Postoji jedan problem koji mnogi ne zele da priznaju. Mi imamo mega zvezdu centra Jokica, a Slovenci beka Doncica. Jedan bek je sposoban da uvali Francuzima skoro 50 poena i skoro sam dobije utakmicu a centar koliko god da je dobar to ne moze da uradi.
    (Slobo, 12. septembar 2022 12:40)


    Da smo imali Lebrona Dzejmsa juce u nasem sastavu, ne bi nam pomoglo. Jokic je uradio sve sto je mogao, pa i vise od toga.
    (Inception, 12. septembar 2022 12:48)

    # Link komentara

  209. Šta dalje? Potop, talentovan klinca ni u mislima.
    Jedini trener koji je stvarao igrače je proteran iz zemlje.
    Bye Srpska kosarko.
    (Duka, 12. septembar 2022 12:48)

    # Link komentara

  210. Naravno da buducnost Srpske košarke mora da se menja. Prvo od predsednika Saveza Danilovica koji se pravi lud i posle svakog neuspeha i fijasko on se ne oglašava u medijima. A od kako je on na celu saveza mi idemo prema dole. Pesic zahvaliti mu se na svim uspesima i medaljama ali covek je u godinama nema tu vise snage energije u njemu da bi se odupre mladim kolegama. Drugo mnogo bitno kosarka se mora vratiti u drugim centrima osim Beograda gde dva simpatična kluba državu koštaju sa strancima vec godinama mnogo novaca. Dajte Novom Sadu Kragujevcu Nisu Cacku Uzicu Valjevu Leskovac vise finansija za rad sa mladim kadrom. Onda selekcija igrača na ovom turniru osim Jokica tu nema drugog igrača koji pravi razliku na terenu. Lucic Jaramaz Guduric Davidovac Micic Milutinov to su limitiran igraci. Sa njima ne možete u borbi za medalju. Nemaju kvalitet. To je realnost.
    (Pall Mall, 12. septembar 2022 12:48)

    # Link komentara

  211. Da se Bogdan nije povredio, bili bismo prvaci Evrope, sa istim ovim timom i istim selektorom... Garantujem.
    (Limeni, 12. septembar 2022 12:47)

    # Link komentara

  212. Šta dalje?



    Pa igraćemo mi košarku i dalje ali ćemo biti na nivou Holandije, Belgije, Crne Gore, Bosne, Rumunije, Bugarske, Mađarske… itd. Ovi igrači prvenstveno sem Jokića nemaju veliki kvalitet a ni znanje za više. Velika je razlika u odnosu na slavna vremena naše košarke za vreme Đorđevića, Paspalja, Divca, Bodiroga i ovih prosečnih igrača kao što su Kalinić, Jaramaz, Lučić, Gudurić, Vanja Marinković… itd. koji bi hteli više ali su limitirani. Druga stvar u čemu je problem su ljudi u savezu i oko saveza. Tu je opasan “grabež”. Ko koliko narodnih para otme u vlastiti džep. I na kraju nestručnost trenera koji igra košarku iz 20 veka…
    (Loznica, Gučevo, Cer…, 12. septembar 2022 12:44)

    # Link komentara

  213. Kada igraju Srbija i Hrvatska za 15 i 16 mjesto? Pa da vidimo ko vodu nosi, a ko travu kosi.
    (?, 12. septembar 2022 12:43)

    # Link komentara

  214. Najveci problem sto smo sve ove utakmice izgubili na skoro isti nacin. I protiv Slovenije, Spanije, Argentina i dva puta Italije. Cim nam zatvore prilaz kosu i usvajaju centre mi ne znamo nista da organizujemo. Sutiramo trojke iz ne izgradjenih akcija, a nemamo sutere. Naša škola košarke je izgubila šut koji nas je krasio. Sada se sve ide na snagu i na centre. To ne prolazi više. Španci su od nas učili košarku, izgleda da je vreme da krenemo sada mi od njih.
    (Hed, 12. septembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  215. Čekamo vodju da položi sve ispite i preuzme kormilo košarkaške reprezentacije
    (Господин, 12. septembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  216. Vaterpolo i kosarka idu sve dublje u ambisu. Razlog je gusenje skole vaterpola i kosarke ekipe Partizana.
    Hteli ili ne da priznamo, kako su poceli da forsiraju zvezdu, radnicki, bgd itd repka nam propada.
    (CcC, 12. septembar 2022 12:42)

    # Link komentara

  217. Dok je Danilovic na čelu saveza ničemu nema da se nadamo bio je dobar košarkaš to stoji
    Ali od kad je on došao sve selekcije u zadnjih par godina totalno pale
    (bibe, 12. septembar 2022 12:41)

    # Link komentara

  218. Postoji jedan problem koji mnogi ne zele da priznaju. Mi imamo mega zvezdu centra Jokica, a Slovenci beka Doncica. Jedan bek je sposoban da uvali Francuzima skoro 50 poena i skoro sam dobije utakmicu a centar koliko god da je dobar to ne moze da uradi.
    (Slobo, 12. septembar 2022 12:40)

    # Link komentara

  219. Pa Sale nacionale nije valjao za 70% Srba jer je došao iz Partizana, takav smo narod, a to je čovek koji je toliko dao reprezentaciji da se to ne može na 10 strana ispisati, čemu se nadati, ničemu!
    (Neutralan, 12. septembar 2022 12:39)

    # Link komentara

  220. Pozdrav od Teodosica!!
    (orban, 12. septembar 2022 12:38)

    # Link komentara

  221. Nista. Ne vidim priliku da ce biti kao pre. Legende odlaze, sad imamo samo Jokica i to je to. I on je jedan u milion. U poslednjih desetak godina sve je obesmisljeno, zaredjali smo dobre rezultate i onda mislili da na staru slavu mozemo tako jos 50 godina. Mi smo sve samo ne zemlja kosarke. Odite u ameriku i vidite sta je kosarka tamo, to je sistem i to je obrazovanje.
    (Igor, 12. septembar 2022 12:38)

    # Link komentara

  222. Kad igra nole
    (Milos, 12. septembar 2022 12:38)

    # Link komentara