- Komentari -
  1. Piroćanac, ajde ti lepo u penziju. Vreme je...
    (iskreno, 12. septembar 2022 07:47)

    # Link komentara

  2. "Marko Gudurić – Nije dobro ušao u utakmicu, dve izgubljene lopte, dve promašene trojke" Hahahahahaha, jedina deonica bolja od ulaska bila mu je svlačionica, sve što je Gudra "uradio" na terenu zaslužuje katran i perje. Zašto se uopšte vraćao u igru kada se videlo da je indisponiran i pogubljen? Kari je grešio isto, ako ne i više od "igrača".
    (PoslednjiSrbijanac, 12. septembar 2022 07:33)

    # Link komentara

  3. Pricaju ovde o Jokicevoj odbrani a on 13 skokova, 2 ukradene lopte + 1 blokada. Index +11, bez njega na parketu -19. Koji sport gledaju pojedini kada ovako lupetaju?

    Vasa za 3p 1 od 8, da ne nabrajam istale bekove sa 0 od 4 itd, Jokic 2 od 3 za tri i ovde jedan pita sta ima Jokic da sutira trojke. Pa ko ce kada su bekovi sve zivo promasili a sa druge strane dopustili da ih bekovi Italije zatrpavaju kako zele i odakle zele.

    I da ponovim, najbitniji igrac tima igrao 28min a imao odlicne procente iz igre. Tukli ga a sudije to kaznjavale i sudile sl bacanja. Sa druge strane Micic igrao 33min bez da je pravio razliku. Naprotiv, gusio napad, ocajno sutirao i bio duh u odbrani. Za sta je Kari cuvao Jokica, zasto manje min, pitanje za rubriku "verovali ili ne".
    (Pera Ždera, 12. septembar 2022 06:55)

    # Link komentara

  4. Polako braćo ostaje nam SP u fudbalu. Pa kada Piksi podigne Zlatnu boginju ,,,😃
    (Vule, 12. septembar 2022 05:39)

    # Link komentara

  5. (dtb_pro, 11. septembar 2022 21:30)

    Da li neko moze da mi objasni kako je moguce ostaviti ovako dug komentar?? Meni je limit 1500 karaktera - ovaj covek ima 5 puta toliko...??

    Ozbiljno pitanje - kako se ostavljaju komentari bez ogranicenja duzine?
    (TurboNator, 12. septembar 2022 02:42)

    # Link komentara

  6. Jos jednom:Jokic velemajstor,Bogdan majstor i ostali trkaci...
    (Pecanac, 12. septembar 2022 01:54)

    # Link komentara

  7. Mislim da se Jokic vise nece odazivati reprezentaciji i potpuno ga podrzavam ako donese takvu odluku
    (Beli9, 12. septembar 2022 01:27)

    # Link komentara

  8. Citam komentare i vidim da se dosta potencira laka grupa kao glavni razlog za ispadanje.

    Uz dužno poštovanje ali iz naše grupe su prošli dalje Poljaci i Finci dok su Česi igrali egal, pa cak i vodili protiv Grka 10 minuta pre kraja. Dakle, grupa nije bila laka već jednostavno nismo imali dovoljno želje i htenja da rešimo meč, dok su Finci, Česi i Poljaci "grizli" u svojim mecevima.

    Razlog za ispadanje je u slaboj psihološkoj pripremi pred meč kao i veoma lošoj odbrani za tri poena. Naime, nakon utakmica u grupama bili smo reprezentacija koja je bila najlošija u tom segmentu. Ako na to dodamo i nepreciznost u sutu za tri poena, dobijamo savršen recept za ovakvu utakmicu.
    (Skywalker, 12. septembar 2022 00:46)

    # Link komentara

  9. Imali smo mi i ranije problema sa run-and-gun reprezentacijama, kada ih krene npr. protiv Novog Zelanda 2002-e.I u odbrani treba improvizacije i igre 1 na 1, kao u napadu.Mi igramo sablonski, a nemamo odbrambenih igraca poput Stefana Markovica. Na zalost, on je bio izrazito los suter, pa se Litvancima isplatilo udvajanje i tuca Teodosica, kao veceras Jokica.Svojevremeno je Kukoc rekao da Ajverson gusi Filadelfiju i da zbog njega nikada nece biti sampioni, slucaj sa Jokicem je slican.
    (Stari basketas, 12. septembar 2022 00:37)

    # Link komentara

  10. Треба извући поуке из овог пораза.

    1. Најбољи НБА играчи одскачу квалитетом и мораш их максимално користити. Не смеју ти играти тек 28 минута у резултатски неизвесном мечу на испадање, и не може ти тактика бити да таквог играча гурнеш у рекет да чека да му неко ДОДА лопту. Он је мора имати на почетку напада и мора имати овлашћења да сам завршава.

    Ако већ нећеш тако, онда иде варијанта:

    2. Хитно нам је потребан бек, неко ко има лопту у рукама на почетку напада. Највећа нада је мали Ђуришић. Мицић је прецизан, има продор, али он игра добро само у одређеној ситуацији, коју на овом нивоу нико неће да му дозволи. Судије у Европи свирају фаулове већином на играчима који имају лопту, док на другим позицијама пуштају све. Тај ко има лопту у рукама мора бити одлучнији, ефикаснији, сигурнији од Васе.

    3. Фали нам атлетична четворка, са добрим шутем, да буде резервни центар. Милутинов само у неким ситуацијама долази до изражаја, а у другим не.

    Дакле, Гудурић, Јарамаз, Маринковић, Милутинов, па и Мицић су "ситуациони" играчи, који ту и тамо одиграју нешто. Али то није довољан ниво.

    Финци немају боље бекове од нас. Али знају да треба да играју за Марканена. Који није бољи од Јокића, али умеју да га користе. И тако победише Хрватску.

    Нема "наше школе" и тих прича. Тако се некад могло играти. Сада мораш имати доминантног играча, који ослобађа простор оним просечним. А ми хоћемо да покажемо да сви умеју као Јокић.
    (Иван, 12. septembar 2022 00:28)

    # Link komentara

  11. Meli i kompanija tuku Jokića ceo meč, a ti držiš Ristića na klupi ni za šta. Umesto da ga ubaciš u igru da zvekne pesnicom Melija i obojica izadju iz igre. Imaš i Davidovca i Kuridzu koji lagano mogu da slome ruku po jednom od Italijanskih šutera za 3. Umesto toga, dobiješ nikad veće batine i primiš 16 trojki. Nekada smo imali igrače koji su umeli da se potuku za nacionalni tim, a sad samo gledaju kako su ispali na Instagramu!
    (OldSkul, 12. septembar 2022 00:20)

    # Link komentara

  12. Italijani daju 4 trojke za redom eeej, pa posle opet 4 trojke za redom? A faul? Gde je faul u tim napadima? Gde je faul da ga odalamiš po rukama da bride da ne oseća više... ne, lagano nam frajeri ubacili 16 trojki? Pa šta vi igrate? Pešiću bruko i sramoto, to je sve što imam da izjavim. Neverovatno, potpuno neverovatno.
    (Beograd-janin, 12. septembar 2022 00:07)

    # Link komentara

  13. Iskreno jos uvek ne mogu da se saberem jer sam bio siguran da cemo se osvetiti Sloveniji u polufinalu i onda i osvojiti zlato!
    (Mile, 12. septembar 2022 00:03)

    # Link komentara

  14. Važan je kontinuitet ispadanja: SP Kina 2019. aut u četvrt finalu; olimpijski kvalifikacioni turnir za OI Tokio 2021. (inače igran u Beogradu) poraz u finalnoj utakmici, EP 2022. aut u osmini finala. U najavi: ispadanje u kvalifikacijama za SP Filipini/Indonezija, neučestvovanje na OI Pariz 2024. Ljubazno molim da mi se komentar objavi: ne mračim, ne širim defetizam. Iskreno realan
    (Rawalpindi, 12. septembar 2022 00:00)

    # Link komentara

  15. Јокић и група грађана. Нека се себе постиди свако ко и помисли а не да напише нешто на рачун Николе. Хвала ти Јокара великану за све сјајне партије и пожртвованости. Треба ови преваранти да ти се извине и да те моле да поново дођеш.
    (Вук, 11. septembar 2022 23:47)

    # Link komentara

  16. Nema šta, zasluženo smo ispali sa EP u osmini finala. Jednostavno nismo imali odgovarajuću strategiju za neki iole ozbiljniji uspeh. Zavarala nas je ona lagana šetnja kroz grupu u kojoj su, uz dužno poštobanje svima, nam protivnici bili osrednje reprezentacije osrednjeg kvaliteta. Sve smo ih lagano pobedili i skorom 5-0 pobeda i poraza prošli u nokaut fazu sa uverenjem da smo opet košarkaška megasila koja će se prošetati do titule, što je katastrofalna zabluda. Prvi jači tim na koji smo naleteli, Italija, pobedila nas je zasluženo, bila bolja od nas šuterski i u odbrani, a to je jelte i najvažnije. Da smo imali u grupi bar jednog ozbiljnog protivnika pa i da smo izgubili od njega, kao što je Italija u svojoj grupi imala, garantujem da bi mnogo bolje prošli na ovom šampionatu, otreznili bi se, shvatili gde smo i šta smo, promenili neke svoje stavove i drugačije prišli eliminacionoj fazi naravno. Međutim lagana grupa i naša katastrofalna postavka igre koštali su nas plasmana u četvrtfinale gde su, da se ne lažemo, se plasirale i par reprezentacija koje su miljama po kvalitetu ispod nas ali to je sport, to je sistem, šta ćemo, idemo dalje, biće bolje za naše na sledećem turniru, ali moramo menjati mnogo toga.
    (Ivan, 11. septembar 2022 23:33)

    # Link komentara

  17. Uvodjenje Marinkovica na minut pre kraja, a zaboravio si na njega celu utakmicu i to nakon njegove dve trojke u prvoj cetvrtini!? Zasto si ga uvodio, da se piše kako je igrao i u 4/4? Toliko licemerno i kukavicki da nemam reči. Bolje objasni selektore ono nenormalno forsiranje Gudurica? Zbog cega ili mozda bolje, zbog koga si ga gurao, a Vanju drzao na klupi? Cekao si tri vezane trojke sa kojima prelaze u vodjstvo od 9 razlike da bi tek onda trazio tajmaut, a mi bili na +4??? Znaci cekas seriju od cak 13:0 da bi nesto, kao, presekao? Sramota! Mali dostojanstva nije na odmet.
    (Petar, 11. septembar 2022 23:31)

    # Link komentara

  18. Hocete da Jokic zabija, hvata lopte, asistira, vodi igru i da jos bude najbolji u odbrani?! Imate li i neku muzicku zelju? Gde bese Lucic kapiten? Gde bese Guduric eveoligaski bek? Gde behu Jaramaz i Kalinic u 4 cetvrtini? Ne, moderna kosarka se igra na kos vise. Zaboravite da se odbranom resava sve. Sada timovi pucaju po 30 - 40 puta trojke u mecu. Sutira svih pet igraca. Nema vise igranja na 60 koseva. Srbija sem Jokica i ponekad Micica NEMA NIKOGA KO MOZE DA ZABIJE 20 KOSEVA. I zato smo ispali. A kada budemo igrali bez Jokica sa klasicnim centrima tek cete videti sta je kosarka iz proslog veka. Neku pljuju Jokica koji je i igrao i TUKAO SE veceras sa Itzakijanima. Za razliku od 90 odsto ostalih. Kakav narod.
    (nebojsa, 11. septembar 2022 23:25)

    # Link komentara

  19. U pobedi se ne ponesi(previse smo se dizali u nebesa posle grupne faze),u porazu se ne ponizi(kritikujemo igrace,smak sveta sto smo izgubili,pola reprezentacije ljudi salju u penziju)Idemo dalje
    (j, 11. septembar 2022 23:25)

    # Link komentara

  20. Samo da spomenem koliko je na ovoj utakmici falio jedan Bogdan Bogdanovic!!!
    (bostanseltiks, 11. septembar 2022 23:22)

    # Link komentara

  21. @Pera Ždera, kada praviš statitsku Jokića daj da vidimo koliko izgubljenih lopti je imao, ne promašenih dodavanja ili zicera.
    Ono driblanje pod košem, pa pokušaji da se dobaci nekom preko dvosgtrukog bloka i onda faca "ae biće bolje sledeći put".
    Koliko koševa nije dao, a morao je. Šta ima Jokić da šutira trojku? Srbija nema igrača koji moćže u kontinuitetu da postigne 10 poena iz igre, a da nije trojka.
    Ne možemo da ubacimo ispod koša, po 5 minuta ne dajemo koš, ne hvatamo odbijene lopte.
    Protiv Izraela smo imali 15 nerealizovanih napada!
    EJJJ!
    Pa ja tako igram sa ortacima. I ja mogu bolje od Vase da ubodem trojke, a on je nekakav MVP.
    (rebro, 11. septembar 2022 23:12)

    # Link komentara

  22. Olako shvaćena Italija, zadnih sedam dana neukusno hvaljena Srbija...
    (branimir, 11. septembar 2022 23:06)

    # Link komentara

  23. Puno je nežna ova analiza.
    Osim Jokica, svi ostali KATASTROFALNI, ali svi, uz Pesica koji je jako lose spremio ekipu za ovu utakmicu i lose je i vodio.
    (neko iz mase, 11. septembar 2022 21:50)

    Jokić sve poene dao na silu, nakon promašaja naših jer je najviši na terenu.

    Celu utakmicu ga je čuvao krilni centar. Blokirali su ga, sekli su mu dodavanja, ponižavali su ga kada je igrao "odbranu". Ravno pola poena smo dobili preko njega, a pola preko Micića.

    Ništa ovde Jokić nije uradio. Bez magičnih šuteva, asistencija. Ništa. Izveo je 15 slobodnih bacanja, malo ubacio na silu pod košem i to je to. Velika nula.
    (Vlade Divac!, 11. septembar 2022 23:03)

    # Link komentara

  24. Na skeneru se savršeno vidi koliko je Đorđević bolje vodio reprezentaciju od nadmenog piroćanca, kao i to da Bogdan bolje vuče ekipu od Jokića koliko god to čudno zvučalo...
    (društvance iz predgrađa, 11. septembar 2022 22:58)

    # Link komentara

  25. Velika je asimetrija u ekipi. Nikad Srbija nije igrala na jednog ili dva igraca, uvijek je krasila timska igra. Pogresan izbor kapitena koji nije mogao da iznese breme trake. Ne moze trener da bude 50 godina stariji od igraca. I pokazalo se zasto je Jokic MVP regularne sezone a ne play off-a.
    (Marko, 11. septembar 2022 22:53)

    # Link komentara

  26. Ne moze gore....ajmo dalje...
    (Canadaboy, 11. septembar 2022 22:51)

    # Link komentara

  27. Kako se usuđujete da pričate o jokićevoj odbrani kad se ceo preokret desio trojkama dok je on sedeo na klupi ....dok je igrao bili smo +11, sad zašto je igrao samo 28 minuta i zasto je rotacija bila takva da je presedeo polovinu 4/4 na klupi to je pitanje za pešića. Jokić da je igrao 33-35 minuta mi bi dobili utakmicu...danilović i pešić nek daju ostavku
    (RokNrolla, 11. septembar 2022 22:51)

    # Link komentara

  28. Mi smo izgubili ne zbog odbrane nego na oko 5 min. pred kraj kada smo na -12 umesto da jurimo rezultat igrali neki pokusaj pozicionog napada svaki put. Udavili su nas u odbrani. U stvari ja ne znam sta smo mi igrali od sredine prvog poluvremena jer Micic potrosi vecinu napada da se dovuce preko pola i onda pimpla do nekih 6-7 sec. Ofanziva nam se totalno raspala sem Jokica niko nista nije mogao da pogodi ni unutra pa se zato islo na neke nerezonske suteve za 3 a mi nismo dobra trojkaska ekipa.
    (Mladen, 11. septembar 2022 22:49)

    # Link komentara

  29. Tužno, ali je činjanica, da mi sem Jokića, Micića, Kalinića i Lučića, nemamo igrača ODLIČNOG kalibra na ovom turniru. Bekovi su nam bili, pa, na ovoj utakmici, smešni. Odbranu nismo igrali, falio nam je kreator u napadu i tu Jokić ne može bez solidnog beka puno šta da uradi. Gudurić indisponiran totalno, Jaramaz takođe, Marinković - ne znam šta reći, Micić se pogubio u drugom poluvremenu, Milutinov bolje da nije ni ulazio i da je ostavio Jokića svih 40 minuta. Kalinić se ispucavao kao i Micić, Lučić posle prvog poluvremena nije mnogo uradio, Davidovac isto kao da nije ni igrao. Jedini vredan pomena pored Jokića je Jagodić-Kuridža. Poraz je bio od tima, ne od igrača, bez obzira kakve mi individualno imali. Šteta, ali mi od onog svetskog protiv Argentine ne možemo da se sastavimo, jer jednostavno, ekipa kao takva ne funkcioniše, za razliku od npr, one iz 2014’ kad je Sale kao trener debitovao na svetskom prvenstvu.
    (Aleksis Sanco Panco, 11. septembar 2022 22:47)

    # Link komentara

  30. Pa ne mogu Kalinić i Lučić jedini da igraju odbranu na celom prvenstvu, a da pogađaju odlučujuće šuteve dok se Joka i Vasa šetkaju i u odbrani čuvaju sami sebe. Da su se svi od starta trudili u oba pravca, sada bi pričali o tome šta ćemo sa francuzima.

    E, toga kod Saleta nije bilo. Ljutili ste se jer je strog prema svima? Evo rezultata kada se igračima 'lade beli bubrezi.
    Tako je i Žoc propao.

    Naterali su Đorđevića da dovede Jokića na koga ne sme ton da povisi. Čovek dođe sa 30 kilograma viška, odigra 35 minuta po meču i zakopa nas.

    Nema povlašćenih. Ako veliki Vlade Divac, Bodibond, Peja i ostali nisu imali povlastice, ne treba niko da ih ima.
    (Dožer, 11. septembar 2022 22:47)

    # Link komentara

  31. Nekad je kosarka bila mnogo bolja. U ovakvom mecu najbolji igrac EL npr Bodiroga, Danilovic bi dali od 25 do 30 poena. A ni u snovima ne bi mogli da odigraju lose kao sadasnji Mpv El
    (Vuk, 11. septembar 2022 22:32)

    # Link komentara

  32. Italijani su nas dobili brzom, grubom i energicnom kosarkom.
    Bili su hrabri i precizni na sutu za 3 poena, ocigledno su naucili kako protiv nas, obzirom da su nam ranijih godina bili redovne musterije.
    Ne zameram poraz, ali zameram to sto se ne trazi tajm aut kod preokreta i rapsodije Italije, i zameram mucne pokusaje za 2p na 120 sekundi pre kraja kada gubimo 10 razlike.
    To nam je sto nam je, gotovo je sad.
    (Jagoda, 11. septembar 2022 22:27)

    # Link komentara

  33. Lepo ja kazem da Spanci osvajaju zlato, ali ne, znaju strucnjaci da ce Srbija svakog da odere 30 razlike, jedino Grcka moze do -20.
    Spanci igraju timsku kosarku, deluju kao masina, kao na igrici, svako ko zna ista o kosarci vidi da ce oni da melju.
    Ajde da vidim njima neko da ubaci 16 trojki...
    (ooo, 11. septembar 2022 22:22)

    # Link komentara

  34. Nepostojeca odbrana sa Jokicem i Micicem na parketu?! Ja u to odbijam da povjerujem.
    (Srbodin, 11. septembar 2022 22:20)

    # Link komentara

  35. Neznam zašto se Kuriđa nije vračao u igru posle fantastične epizode i pogođene 2trojki ko kap otišao iz igre i više se nije vrača zašto stvarno neznam možda zna Pešič bilo bi odlično da ga neko upita zašto.
    (slaviša šmigič, 11. septembar 2022 22:16)

    # Link komentara

  36. Srbija ima jednog velikog igrača, premalo za neki veći uspeh. Ostalo su kukavice koji se okinu na važnom utakmicama. Logičan završetak za ovaj sastav.
    (DrD, 11. septembar 2022 22:14)

    # Link komentara

  37. Kada smo poveli sa 10-11 poena, trebalo je dodatno pritisnuti i povesti sa 20-ak poena i onda bi bila rešena utakmica! Ovako, italijani nas polako stizali, poveli i razbili u 4/4, pre svega sutom za 3 poena, odbrana očajna. Zaključak: 1/4 dosta dobra, 2/4 solidna, 3/4 loša i 4/4 katastrofa!
    (Surovi, 11. septembar 2022 22:13)

    # Link komentara

  38. Jokic je trebao da igra celu utakmicu…
    (realista, 11. septembar 2022 22:12)

    # Link komentara

  39. Slektor je najveci krivac. Jokicu dao da igra samo 29 minuta, presedeo pola 4/4, nije trazio timeout kad je trebalo, lose postavio taktiku,...
    (Milan, 11. septembar 2022 22:10)

    # Link komentara

  40. Jokic je dao svijih 30 poena. Nismo ni puno koseva preko njega primili. Ali je zato Luci, Micic, Vanja i bekovi svi Gudura posebno zakazali. Sve u svemu trebali smonizgubit od Poljaka
    (Pepo, 11. septembar 2022 22:05)

    # Link komentara

  41. Izgubili smo ono sto nas je oduvek krasilo, hrabrost! Ne smem da upotrebim drugi izraz. Mi smo u proslosti resavali sve najteze utakmice na kraju upravo zato sto smo imali samopouzdanje i sto smo znali koliko vredimo. Veceras smo bili svedoci utakmice gde niko nije smeo da sutne, samo Vasa je smeo, al ga nije htelo. Guduric kao dete od 9 godina, a toliko igra u reprezentaciji. To je malo i sramota. Karija krivim sto je svojim izjavama stalno govorio kako treba biti objektivan i sta ja znam sta. Sta je dobio s tim sto je objektivan? Uplasene igrace. Nije uspeo da im usadi nista od pobednickog mentaliteta. Mislim da se cudo mora desiti da se mi vratimo na staze stare slave, i da je ovo nasa realnost. Kvalifikacije i mucenje sa drugim postavama, dok je rad s mladjim kategorijama nikad gori i Misko i kompanija kreiraju kosarku baziranu iskljucivo na licnim interesima. Nek nam je Bog u pomoci s basketom.
    (Zeka, 11. septembar 2022 22:05)

    # Link komentara

  42. zasto sad nepostojeca odbrana? gdje ste bili do sad? jeste li vi sportski novinari ili amateri? jeste li vidjeli da smo najgora ekipao procentu primljenih trojki? sto niste o tome zagalamili nego najavljujete zlato? Mozda bi se neko trgao i promijenio odbranu, zona protiv ultra raspolozenih trojkasa? ali sad ste pametni.. e moja struko
    (kodeks, 11. septembar 2022 22:02)

    # Link komentara

  43. Interesantno i HRV i SRB izgubila sa istim rezultatom 94 : 86 od svojih protivnika, iako je FIN kudikamo bila prolaznija od Italije, od iste Italije gdje je protiv HRV dosuđena nepostojeća namjerna tehnička, u to trenutku HRV je imala vodstvo od 6 razlike, a u opisanom napadu Italija je zabila čak 5 koševa, bacanja plus trica, to je i presudilo taj meč, tko zna šta bi bilo da je tada ITA pretrpjela poraz koji se itekako nazirao u toj tekmi.
    (zgtom, 11. septembar 2022 22:01)

    # Link komentara

  44. Glavne brojke utakmice ..

    Micic 1 od 8 za 3p
    (razvalili ga bekovi Italije)

    Jokic 32p 13sk 4as 8/14 iz igre 2/3 za 3p 2ukr 1bl (za svaki slucaj ako neko zeli da krivi Nikolu a ne Micica/Milutinova/Gudurica/Pesica a bice takvih... )

    Jokic 29 min
    Micic 33 min
    !!!????

    U 11 min bez Jokica u igri gubili smo 19p razlike.

    Pesic 4 minuta 4/4 najbitnije utakmice prvenstva drzi Jokica na klupi.
    Od + 4 do -9 za tih 4 minuta spavanja Pesica.

    Jokic +11
    Micic -12
    Mikutinov -15
    Guduric -15

    Jokic najbolji +/-, ispod spomenuti trio fantastiko ubedljivo najgori.

    Kao sto je neko rekao, dokle god se bude igralo NA Jokica (dobija loptu tek kada se odbrana postavi na njemu da uglavnom izmislja poene kroz izolaciju i tucu sa odbranom)a ne PREKO Jokica (lopta ranije do njega da kreira) bice ovako mucnih utakmica i rezultata.

    Nijednom nije sutnuo sa distance (da mu se kroz dva bloka od lopte itd napravi AKCIJOM trenera situacija za tako nesto) 99% poena je morao da izmislja 1 na 2(3) i kroz bacanja nakon nenormalnoh batina na njemu .

    Vasa je svojom "kosarkom" naterao najTIMSKIjeg igraca planete da igra izolacijsku igru bez retkih prilika da razigrava saigrace.

    Svaka cast i Vasi i celom timu, Pesicu ali Nikoli je izgleda sudjeno da jos ceka "pravovremenu loptu" u reprezentaciji :(

    I za kraj, treca utakmica danas rezultata 94:86, morbidno.

    Laku noc.
    (Pera Ždera, 11. septembar 2022 21:59)

    # Link komentara

  45. Good game
    (Nextdoor boy, 11. septembar 2022 21:55)

    # Link komentara

  46. Danilovic i ekipa nesposobnjakovića odma da se izbaci iz KSSa ako oni neće, moraće na silu. Ej bre zemlja košarke a da nam KSS vode ovi diletanti!
    (perica, 11. septembar 2022 21:55)

    # Link komentara

  47. Puno je nežna ova analiza.
    Osim Jokica, svi ostali KATASTROFALNI, ali svi, uz Pesica koji je jako lose spremio ekipu za ovu utakmicu i lose je i vodio.
    (neko iz mase, 11. septembar 2022 21:50)

    # Link komentara

  48. Dalji tok ce zavisiti najvise od dve stvari. Odbrane za sut za tri poena, koja jednostavno mora biti bolja i igre druge petorke. Naravno, pod uslovom da ne bude vise iznenadjenja sa povredama.
    Mnogi govore da je lose sto smo imali laku grupu ali i tim i selektor su iskusni. Bolje ovako nego da smo prerano digli formu, da bi se klali u grupi i onda ostali bez goriva u zavrsnici prvenstva. Sad mora pun gas, igraci nisu istroseni i na svakoga se mora ici sa 100%
    (Gilles, 8. septembar 2022 23:51)

    Kopiram ono sto sam napisao nakon utakmice sa Poljskom, cisto da ne budem jos jedan general posle bitke.
    Odbrana suta za 3 poena, veliki problem jos od pripremnih utakmica i one dve kvalifikacione pre EP. Mislio sam (nadao se) da je u pitanju taktika, skrivanje karata… ali nastavilo se i na EP. Bar pola, ako ne i 2/3 italijanskih trojki je doslo posle otvorenih suteva, stvaranja viska. Da su Italijani veceras imali lose sutersko vece, Francuzi nam vec ne bi oprostili sigurno. Nedopustivo za ovako iskusan tim, za ovako iskusnog trenera! Sto se tice druge petorke, osim MJK, koji je realno celo EP odigrao iznad svojih mogucnosti, ne zna se ko je bio katastrofalniji, a ni prva petorka se nije proslavila. Milutinov veliko razocaranje, a toliko sam se radovao konacno ovakvoj centarskoj liniji. Mislio sam da cemo da gazimo bas iznutra, kad smo vec spolja bili oslabljeni bez Bogdana.
    Sad jos ako se ne plasiramo na SP, propada jos jedna perspektivna generacija.
    (Gilles, 11. septembar 2022 21:44)

    # Link komentara

  49. A je l igrao emvipi?
    (Nikad slabiji Chelsea, 11. septembar 2022 21:41)

    # Link komentara

  50. Италијани су могли да нас добију само на потпуно лудило. И - тачно тако су нас и добили. Двапут.

    Није био проблем у одбрани него у нападу. Италијани су скупили рекет и оставили нас да шутирамо тројке, надајући се да ћемо већину промашити. Са друге стане су шутирали ненормално добро. Међутим, то су углавном били добри шутеви, отворени, после добрих и брзих додавања. Цела се утакмица играла у њиховом ритму и на начин на који су они хтели.

    Што се тиче наше одбране она је криминално лоше бранила шут за три, али то није ништа нарочито ново, тако смо играли све време. Брани улазе, брани кош, а тројке - ако погоде свака им част. Е, ови вечерас су погађали.

    Сви смо знали да ће Италијани покушати да одиграју тачно ово што су одиграли. Знао је дабоме и Пешић. Надали смо се да ће наши момци мало боље да погађају а да ће њих у неком тренутку да стане. Није се десило. То је спорт, не побеђује увек квалитетнији тим.
    (Јанко, 11. septembar 2022 21:39)

    # Link komentara

  51. A trener da prokomentarišete?
    (Milan, 11. septembar 2022 21:30)

    # Link komentara

  52. Istovremeno sam i tužan i zahvalan zbog ovoga. Tužan jer momci koji igraju nisu ovo zaslužili. Zahvalan jer se nadam da će ovo konačno otvoriti oči ljudima o našoj reprezentaciji.

    Potrebno je shvatiti da ni naše klubove ni našu reprezentaciju ne mogu voditi ljudi stari kao Metuzalem. Njihovo vrijeme je odavno prošlo kao i njihovo poimanje košarke. I meni se ne sviđa današnja košarka koja vuče na NBA stil, ali jednostavno - to je moderna košarka. Ne mogu stare pr*onje više tražiti mjesec dana priprema na kojima ponavljaju kao papagaji: odbrana, odbrana! Moderna košarka se igra sa jednim klasičnim poenterom, jednom stijenom od čovjeka koji na mora biti visok, ali ga niko ne može ugurati pod koš, plejom koji to i ne mora biti koliko mora da zna pogoditi otvoren šut, 3&D igrač koji u odbrani čuva protivničkog superstara, a u napadu se odmara čekajući otvoren šut u ćošku i peti je izbor koji ti ostane od onog što imaš. Uglavnom neki teški "mismeč" na protivničkog igrača.

    Srbija igru bazira na centru, visokom sporom igraču. Ali onom stare škole. A Jokić to nije. Čovjek je došao, pokazao da mu je stalo i učinio sve što je mogao. I dok on sam umire na terenu, mi smo bolji. Nakon toga potop. Njemu treba skinuti kapu i reći hvala i svaka čast. Ljudi ne shvataju da je Jokić anomalija. Denver je jedini tim u NBA koji igru bazira na centru. Jedini! A on tamo ne igra evropskog centra nego nekakvog "pointcentra", plejmejkera koji se gura pod košem. To veze nema sa ovim što Pešić postavlja u napadu. Jokara u Denveru primi loptu na postu i gleda kome da doda gdje jedan saigrač stoji na 8 metara kako njegov čuvar mora ili da ostane na njemu ili da ga napusti skroz da bi radio udvajanje na Nikoli, a jedan ili dvojica ukrštaju i sijeku na kontra strani kako bi ili ušli pod koš za dodavanje ili otvorili dodatni šut za tri. Samo ako protivnik odustane od pomoći, Jokić ide 1 na 1 gdje uglavnom lako rješava. Tužno i odvratno je bilo večeras gledati nekoliko puta da Jokića udvajaju i utrajaju na postu, dok prvi naš do njega stoji na metar umjesto da se odmakne, a svi ostali stoje nepomično u lepezi čekajući pas za tri. Em protivnik udvaja Jokića u pola koraka, em se svako vraća na svog u trećinu koraka jer se naši ne mrdaju i niti šire niti sijeku prostor. Dodajmo na to da mi nemamo čovjeka koji može pogoditi otvorenu trojku, osim ako ga baš ne krene. Nama se igra okrenula nakon što su Talijani zavalili dvije trojke nakon što smo im već skoro ukrali loptu, a mi promašili i otvoreno more.

    Micić je dobar momak, ali da nije naš, ljudi bi rekli da je najveći privatnik lopte, veći i od Dončića. Čovjek tuši loptu na smrt. Dončić je superstar koji može da ubaci 30 poena kad hoće. Micić to nije i nikada neće biti. Žao mi je, ali on nije plejmejker već prevodilac lopte preko pola koji mora biti okružen šuterima koje mi nemamo.

    A danas nema košarke ako u svakom trenutku na terenu nemaš bar dvojicu koje ne smiješ ostaviti otvorene na trojci. A Italija ih ima uvijek 3 ili 4 na terenu. Misterija je šta je Pešić očekivao od Gudure, kao što je i misterija zašto je sklonio Marinkovića kad ga je krenulo. Milutinov je nažalost ostao negdje u limbu, on nije bio prisutan mentalno večeras na utakmici. Kalina je bio i OK, Lučić je podbacio.

    I naravno da je Kari najveći krivac. Odbrana ti je svetinja!? Kako onda možeš dopustiti da te razbije ekipa koja jedino što zna je da šuta za tri!? Kako ja koji sam obični rekreativac vidim da ti čitavu utakmicu Meli izvlači Jokića van reketa kako bi ili lupio za tri ili ga kroz pik prebacio na nekog patuljka da ga probije? Kako možeš da braniš šut za tri obaveznim preuzimanjem u njihovoj pik-end-rol igri kada Milutinov ostaje na lopti, a najsporiji je
    čovjek u dvorani, računajući i trenere i fizioterapeute, a rola ti Jaramaz, Kalina i Gudura koji zajedno ne mogu zaustaviti njihovog visokog da ih ne unese u koš!? Kako možeš dozvoliti da ti protivnik igra skoro run-end-gun košarku, a tim suprotstavljaš postavu sa dva visoka troma igrača? Zašto ne zoveš time-out ili vršiš izmjenu da nešto presječeš ili bar natjeraš Micića da dobaci loptu Jokiću prije nego potroši 20 sekundi napada nizašta? Zašto ne narediš dupli blok pa da neko od naših probije pa uđe na polaganje kad već Jokića udvajaju, a tri ne može da pogodi niko živ? To ti je akcija, znaš ono, kad imaš dva jaka visoka u polju (znači Jokić i Kuridža ili bilo ko), a imaš igrače koji znaju ući na ulaz (Micić, Lučić, Kalina, Gudura). To uče treneri koji rade sa kadetima, a ti bi trebalo da si "kouč-Kari" sveznajući.

    Selektor je onaj koji u sistem uklopi ono što ima tako što nastoji da svakome omogući da igra baš ono u čemu je najbolji. A ne da ga uklapaš u svoj šablon, pa ti je onda igrač kriv jer ne preuzima, jer ne pomaže, jer ne gradi .. I ne. Čak ti ni Jokić ne igra oni što igra u NBA. Jer da igra, imao bi barem 7-8 asistencija, a ne jednu ili nijednu. Ali ti hoćeš da Jokić igra kao Milutinov, a Milutinov da igra kao Jokić.

    I ne, odbrana više ne donosi titule. Neće je donijeti sada, niti je donosila ikome u prethodnih 10 godina. A košarku pratim 35 godina. Donose je laki poeni u napadu iz jednostavnih stvari: pogađanje otvorenog šuta za tri, polaganja/zakucavanja iz tranzicije i poeni iz solo akcija superstara ako ga imaš. Tako niko sem tog superstara ne troši snagu u napadu pa u odbrani mogu odigrati koliko je potrebno. To je moderna košarka, na više poena (ponavljam, nisam njen miljenik, ali tako je kako je), a ne ono što se igralo na završnici Evrolige u BG gdje dva tima zajedno jedva ubaciše 100 poena. Zato svi traže Amere za pozicije 1 i 2. Ne da bi bili plejmejkeri (to više skoro i ne postoji), već da bi pogodili otvoren šut za tri bez razmišljanja i fintiranja jer su tako naučeni odmalena.

    Znam da smo mi svi pametniji od njih, ali ovo sve što sam napisao je problem koji svako zdravorazuman vidi već godinama. Moramo mi prihvatiti činjenicu da jednostavno nemamo više vrhunske igrače na izvoz kao nekada. Vrlo dobre i malo odličnih - da. Vrhunskih više ne. I neće ih biti više. Sport u Srbiji služi za pranje novca, menadžeri su postali trgovci robljem koji sve odlučuju, za rezultate klubova se kupuju stranci sumnjivih kvaliteta, a naša djeca se zapostavljaju. Sa djecom vam rade isti zastarjeli filozofi kao što nam je i selektor ili njihovi učenici.

    Za kraj, tužno mi je da sve ovo pišem, ali još tužnije je bilo gledati nemoć naših košarkaša koji su mogli dobiti Talijane da je neko ko nema 100 godina na klupi i ne diriguje timom kao da smo u 90-im godinama prošlog vijeka. Rećiće zli jezici da smo imali Kokoškova. Tačno, ali on nije imao ni Jokića u timu ni potpunu slobodu u sastavljanju reprezentacije. Pešić bi bez Jokića ispao još u grupi, a sve je sam odlučivao uključujući i ono sramno odbacivanje Teodosića. Da je Kokoškovu ostavljeno vrijeme i izbor, vjerujem da bi bilo nekog uspjeha u budućnosti. A možda je to sve ipak samo surova realnost...

    Oprostite na otvaranju duše i laku noć!
    (dtb_pro, 11. septembar 2022 21:30)

    # Link komentara

  53. osim kuridze, marinkovica i donekle kalinica svi su prodali jokica i sve nas. guduric, micic, lucic 1/15 za tri?! milutinov za 11 min -19, jokic za 29 min +12. morao je jokic veceras bar 34-5 minuta, za sta ga odmaras, dakle 30 min sa jokicem na parketu dominiramo drzimo razliku na +12 i onda sa njim na klupi a sa milutinovim u igri za samo 10 min -19.
    (goran, 11. septembar 2022 21:27)

    # Link komentara

  54. Sport je, gubi se i dobija. Treba da nas rastereti zabavi. Sada smo poznati po pljuvanju. Gubimo da, ali nismo večito predodređeni za prva mesta, pa i za učešca na takmičenjima.
    I Novaka mi savetujemo i odričemo ga se kada ne pobedi.

    Kada je na kipa toliko jaka kao naša, dobija se i jedino tako može šitem. Jer je "najeftinije" a najefikasnije. Po cenu i minusa u pojedinim trenucima. I žabari to znaju, nema šema komplikacija, mnogih blokova. Samo kidaj sa linije za tri i ćap zdravo.
    A nas ugušili faulovima i mučenjima i za jedan jedini poen.
    Mudro, latini znaju.
    Mi stegnuti, bez šuta, palog samopouzdanja nakon kanonade Spicua i Fontekija.
    Ne može Jokara sam, sam se tukao, gurao, ali ga čak i utrajali, umarali.
    Niko da pogodi kod nas i to je bio ključ. Vasa Gudurić Jaramaz Lučić, Milutinov niko.
    Nema ništa posebno, njima sve ulazilo, naložili se, mi smo ušli u paniku.
    Mozda kao Poceko neki prekid neki incident, neka varnica od strane naše klupa ili igrača bi preokrenuo energiju, ali mi nismo ta škola.
    (Aragorn, 11. septembar 2022 21:18)

    # Link komentara

  55. Vasa 1/8 trojke 36% suta a igra 32 minuta.Jokic igra samo 28 minuta..Neshvatljivo od selektora.Vasa nije mogao nista da ubaci a rupa u u odbrani najveca a selektor ga drzi najvise u igri a imas Jokica koji organizuje igru i kome Italijani ne mogu nista.Meni nerazumljivo..Jokic je bio plus 11 Bez njega u igri uzgubili smo 19 razlike za 12 minuta!!!
    (Ivan78bg, 11. septembar 2022 21:17)

    # Link komentara

  56. Nema veze, trudili su se, i taj Jokić kog nismo nešto preterano ni hteli je bio broj 1 i uvek bio rešenje u napadu i svaka mu čast, i svima ostalima, moramo prihvatiti to da više neumemo pametno da igramo i da se igrači plaše osude javnosti i uspeha, da je previše novca u sportu i zbog toga više nisu čista posla i da je pritisak preveliki posebno jer smo nekada bili bar dve klase iznad većine ovakvih reprezentacija. U svakom slučaju uvek uz Srbiju ali ja više nemogu to da gledam. Puna podrška za sve igrače i struku, predstavljali su nas najbolje što su znali, živeli i zdravi bili, neka vas sreća prati!
    (Eto, 11. septembar 2022 21:17)

    # Link komentara

  57. Zaista sam verovao da možemo da osvojimo, jer sam mislio da će dobra hemija između naših igrača da bude naš najveći adut protiv svake ekipe.

    Zbog toga mi nije jasno šta im se desilo večeras u drugom poluvremenu...

    Iskreno se nadam da ćemo se kvalifikovati za SP, a kasnije i na OI, jer bi bila velika šteta ”ispustiti” ovu generaciju.

    Verujem da nekolicina igrača iz ovogodišnjeg sastava, uključujući Aleksu, Bogdana, Jovića i Pokuševskog, ima snage da izgura još jedan ciklus takmičenja, pre nego što nam se konačno desi novi ”hard reset” generacija.

    Možda se odnekud stvore neki novi klinci u tom periodu, to će verovatno znati neko upućeniji.

    Pozdrav!
    (Mahatma Pandi, 11. septembar 2022 21:14)

    # Link komentara

  58. Bitno da smo mi oterali Saleta evo prosto cvetamo bez njega.
    Jokicu svaka cast kako je odigrao, ali pogubno je oslanjati se toliko na jednog igraca. To moze da nam prodje protiv slabijih timova, ali evo sta se desi protiv malo jaceg tima. Niko nije bio sposoban bilo sta da uradi osim da doda Jokicu pa sta bude nek on izmislja poene. Danas smo prosto delovali sokirano sto jelte nije dovoljno da Jokic izmislja poene za pobedu??
    Kod Saleta su svi igraci imali svoju ulogu, igrali smo timski i nismo zavisili od jednog igraca. A sada se samo gleda kako da se doda Jokicu i niko ne zna sta da radi kad to nije dovoljno za pobedu.
    Kari je odlucio da otera Tea, povede polu coveka polu povredu Nedovica, da vrti celu igru oko Jokica bez plana B. Da smo osvojili bio bi genije, ali ovako slobodno moze sam da podnese ostavku veceras.

    A pitanje za Micica- hoce li se ikada udostojiti da pruzi upola dobre partije za Srbiju koje bez problema pruza Efesu?
    (Djordjevic Sale., 11. septembar 2022 21:14)

    # Link komentara

  59. Najvece uspehe u kosarci na ovim prostorima je imala Jugoslavija.
    Ne znam odakle ova euforija da ce se Srbija prosetati do zlata, a nikada u istoriji nisu osvojili zlato kao Srbija. Ta neshvatljiva nadmenost da su samo kosarkasi Srbije dovoljni za zlato, a razlika izmedju Ju i Srb je ogromna, zamislite ekipu sa jos Doncicem, Dragicem, Bojanom Bogdanovicem, Dubljevicem, Musom, Nurkicem...
    (Djole, 11. septembar 2022 21:13)

    # Link komentara

  60. Jokić + grupa građana = Reprezentacija.
    (034RS, 11. septembar 2022 21:12)

    # Link komentara

  61. Hajmo sad svi iz KSSa OSTAVKE! Pesicu hvala ti!
    (perica, 11. septembar 2022 21:12)

    # Link komentara

  62. CIAO RAGAZZI! 👋👋
    🟩⬜🟥💪
    (ITA, 11. septembar 2022 21:10)

    # Link komentara

  63. Kad igra Srbija i MVP?
    (Živorad Žika, 11. septembar 2022 21:10)

    # Link komentara

  64. Nema vodje, nema nekog sem Pesica da vikne, da razdrma ekipu. Teodosic nije samo trojke u zadnjim minutima i organizacija igre - on je lider na terenu. A to u ovom sastavu nemamao (Bogdanovic bi mozda bio to ali na zalost nije tu)
    (Nesto smo Teli?, 11. septembar 2022 21:09)

    # Link komentara

  65. Jokic 15 slobodnih bacanja, vise nego citava Italija zajedno, sve jasno.
    Naravno, Jokara nas Joka rupa u odbrani, panj obicni, a u poselednjoj cetvrtini, presudnim momentima popio bananu, presekli mu 4-5 pasova, promasio bacanje...
    Kad se odlucuje, nema ga nigde.
    (ooo, 11. septembar 2022 21:08)

    # Link komentara

  66. Jokic jedini zasluzuje pohvale, ostali svi mogu bolje. Predugo je Jokic bio na klupi u 4/4, Vanju Pesic zakovao za klupu iako je dobro otvorio mec, Gudurica ne ide sut on ne ubacuje Davidovca da on barem pokusa... Slabo su odigrali, ali ima i Pesiceve krivice.
    (banjakoviljaca, 11. septembar 2022 21:06)

    # Link komentara

  67. Grupa nam je bila previše laka nismo bili na ozbiljnom stvorili smo lažnu sliku da smo u formi i velikom naletu, prosto smo pali u drugom poluvremenu ušli smo u nervozu napad se sveo na trojke sve smo promašili Spisu, Polonara sve pogodili i tu nam je bio kraj.
    (Lester Bo Mekejleb, 11. septembar 2022 21:05)

    # Link komentara

  68. Pešić drži Jokića na klupi a mi na - 19, nema hrabrosti da smiri Micića da ne divlja koji usput ne igra odbranu. Marinković pogodi dve trojke i on ga stavi na klupu.
    Odbrana 3 poena je katastrofalna.
    Gudurić i Lućić ništa, Jaramaz uplašen srlja...
    (mare, 11. septembar 2022 21:05)

    # Link komentara

  69. Pa kako sad nepostojeca odbrana? Zar niste analizirali i zakljucili pre prvenstva samo jokicu kljuc u ruke i eto zlata!


    Eto vam ga kljuc i jokic sad
    (PatriJota, 11. septembar 2022 21:04)

    # Link komentara

  70. Doveo Pešić nekog Kuridzu, Ristića ( prvi put cuo) , decu Jaramaza i Marinkovića, dotrajale Gudurica i Kalinica i eto rezultata. Iskusni igrači grade put medalji, iskusni igrači. Nisu valjali Teodosic, Lazić, i jos mnogo iskusnih igrača koje imamo.
    (ban, 11. septembar 2022 21:03)

    # Link komentara

  71. Nesposobnjakovići
    (pera, 11. septembar 2022 21:01)

    # Link komentara