Fantaziranje - Eurobasket 2022 -

"Selektori", ko je najbliži prvoj nagradi?

U četvrtak se završava grupna faza Evrobasketa, posle koje ćemo nagraditi prvog dobitnika nagrade u "Virtuelnom selektoru".

Izvor: B92
Podeli
Foto: FIBA.com
Foto: FIBA.com

Na programu je još šest utakmica u grupama C i D koje će odlučiti konačan raspored u grupama i dati parove osmine finala.

Na terenima u Milanu u Pragu biće, između ostalih, Lauri Markanen, Janis Adetokumbo, Nikola Jokić koji najviše utiču na raspored u generalnom poretku "Selektora".

Uoči završnih utakmica prve faze, lider je ekipa "Atamani" sa 977 bodova, ali sa samo sedam više od "Sokolovići Lejkersa".

Raspored poslednjeg dana grupne faze

8. sept: Četvrtak:
14.00 Finska – Holandija
14.15 Hrvatska – Ukrajina
17.00

Estonija – Grčka

17.30 Češka – Izrael
21.00 Srbija – Poljska
21.00 V. Britanija – Italija

Međutim, nisu samo oni u konkurenciji za prvu nagradu, Joker Guarana paket proizvoda (24 limenke), jer prvih deset takmičara deli svega 24 boda.

U slučaju da dve ili više ekipa na kraju grupne faze budu imali identičan broj bodova, pobednika će odlučivati najkorisniji pojedinac.

Na primer, ako jedan ima Jokića, drugi Adetokumba, a treći Luku Dončića, pobednik će biti tim koji ima igrača sa najviše osvojenih bodova.

Pobednika prve faze "Virtuelnog selektora" ćemo proglasiti u petak.

Sve ekipe će nastaviti borbu za glavne nagrade koje ćemo dodeliti na kraju Evropskog prvenstva, čije je finale 18. septembra u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.