Fantaziranje - Eurobasket 2022 -

Neki novi klinci

Često se kaže da velika takmičenja stvaraju velike igrače, a Evrobasket je uvek bio pozornica na kojoj su se rađali superstarovi.

Podeli
Foto: FIBA.com
Foto: FIBA.com

* IGRAJTE VIRTUELNOG SELEKTORA

* Za najbolje slede nagrade našeg sponzora JOKER GUARANA

Predstojeće Evropsko prvenstvo je puno NBA igrača, najboljih košarkaša današnjice, ali ne oskudeva ni sa novim generacijama.

Sve oči biće uprte u Nikolu Jokića, Luku Dončića, Janisa Adetokumba, Gorana Dragića, Rudija Gobera, ali tu su i neki novi klinci.

Upravo bi neke mlade zvezde mogle da obeleže predstojeći Evrobasket, a samim tim budu i bitan faktor u našem "Virtuelnom selektoru".

Među igračima od kojih se očekuju da budu najbolji mladi košarkaši turnira, analitičari ističu krilnog igrača Nemačke Franca Vagnera.

Dvadesetogodišnji igrač Orlando Medžika je tokom pripremnog perioda i kvalifikacija za Mundobasket pokazao da će biti jedan od ključnih igrača svoje selekcije.

Dosta poena, da ne kažemo bodova, očekuje se i od Litvanca Rokasa Jokubaitisa, a u nedelju veče smo mogli da se uverimo koliko će Alperen Šengun biti koristan u ekipi Turske.

* Skoro svi biraju Dončića i Jokića

* Ko su "iks-faktor" igrači?

Već smo ranije konstatovali da će lider Izraela biti krilo Vašington Vizardsa Deni Avdija, a istakli smo i sjajnu formu pleja ove selekcije Jama Madara.

Italija dosta nada polaže na plejmejkera Nikolu Maniona, dok bi sjajan "spavač" mogao da bude plej Francuske Teo Maldon.

Među mladim košarkašima koji bi mogli da se istaknu na Evrobasketu su i Hrvat Karlo Matković i Gruzin Rati Andronikašvili.

Da li ih imate u svom timu? Podsećamo, Evrobasket počinje 1. septembra u 13.30 utakmicom Španija – Bugarska, pa požurite da napravite svoj tim kako bi skupljali poene već od prvog kola.

Možete napraviti ekipu i kada turnir počne, ali ćete biti u zaostatku za konkurentima.

Srećno!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.