- Komentari -

Profesor Novak

Novak Đoković je svima u Melburnu zadao novu temu za razmišljanje, jer kako stvari stoje, nema nameru da siđe sa vrha.

Zoran Kecman
Pošaljite komentar
  1. Moramo da budemo realni.Samo je Novak ostao.Nadal vise nije na tom nivou(osim na sljaci).Realno i Medvedev i Thiem su bolji od njega.O Federeru necu ni da pricam.Ne verujem da je u prvih 10 vise.Godine su ucinile svoje i Nadal na betonu nije ni bio bas vrhunski igrac zadnjih 10-11 godina.Ostaje samo Novak koji ce vladati jos 2-3 godine
    (Fantazma, 24. februar 2021 22:57)

    # Link komentara

  2. Citam sad ovaj vrhunski tekst i nekako mi puno srce, pratim Novaka bukvalno od Estorila 2007 kad je pobedio Gaskea, i juce sam gledao klip kad je pobedio Rodika,Nadala i Federera u Montrealnu, i citam jedan komentar gde je napisano da je vec 14 godina proslo od tad, i ne mogu da se oduzmem utisku da je blizu penzije, kao da je najbolje proslo, i nekako se smorim opasno. Hvala Bogu pa nas Novak uverava da nije ali ipak, ove godine puni 34,i nekako ne zelim da ovo prodje, kao da osecam da jos moze mnogo da uradi a svakako i ovo do sad je nesto neverovatno
    (Dejan, 23. februar 2021 22:43)

    # Link komentara

  3. Kako mu je prezime Novak Dokovic ?
    Dokovic?? Ili Doka?
    Thenks
    (Gashi, 23. februar 2021 18:17)

    # Link komentara

  4. Meni je žao što će, kad odu ovi lavovi, tenis ostati ovim mlađim. Za tenis to znači da će otići jedan ili više stepenika unazad. Kvalitet ovih lavova, koji se još uvek i te kako dobro bore, teško da će biti dostignut. Čak su i Marejevi uspesi za njih viša matematika. Biće oni i prvi na rang listi, uzimaće GSove, zarađivaće ogroman novac, ali gorka pilula je, što će to raditi sa slabijim nivoom tenisa nego što je slučaj u prethodnih 15 godina. Šta će i ko će biti naslednik današnje mlade generacije, ne zna se i ne vidi se, osim Sinera. To može da znači da će tenis biti u padu kada trojka okači patike o klin.
    Tako da uživamo dok još traju, bar ova dvojka, a nekako sam ubeđen, da će Novak, kada sruši i poslednji rekord i kada bude siguran da je nedostižan, reći zbogom, čak i ako je u najboljoj formi, to bi bio dokaz apsolutne i neprikosnovene, a usudiću se da kažem i nedostižne, dominacije, koju je teniski svet ikada imao prilike da vidi.
    (vlasta74, 23. februar 2021 18:05)

    # Link komentara

  5. Na prvi pogled,naslov me asocirao da nije slucajno upisao nas Nole ,VISU TRENERSKU SKOLU.
    BRAVO NOLE .
    (Mozda me pamcenje ne sluzi, 23. februar 2021 17:12)

    # Link komentara

  6. "Ako su Noleta ovako tretirali u Australiji, mogu samo da zamislim kako ce biti u Wimbledonu."

    Kad je marketing u pitanju Novak mora uzeti sudbinu u svoje ruke. Onako kako to rade najveci i najbolji zadnjih 5-6 godina. Iskesira se dobro za pet grupica dobrih momaka, bar da se uspostavi ravnoteza sa drugim marketinskim agencijama na tribinama Vimbldona, i sve ce doci na svoje mesto. Na najvecem teniskom dogadjaju godine nista nije slucajno i tako se treba i pripremati.
    (II, 23. februar 2021 15:21)

    # Link komentara

  7. Stvarno zastrašujuća analiza. Jesu ovi mlađi, ne mladi nego mlađi teniseri nabrojani sve dobri igrači, ali jednostavno nisu taj nivo. Nemaju sreće i nije im lako.
    (love, 23. februar 2021 13:36)

    # Link komentara

  8. Трн у оку западној охолости, Ноле ће им све више бити бољка непреболна..
    (Бранко, 23. februar 2021 13:24)

    # Link komentara

  9. Ne mogu da se otmem utisku da je Novak vec sada mogao imati 22 gren slema.Ali dobro,tenis je to,zivot...Siguran sam da Novak ima snage da osvoji preko 20 slemova.
    (Sinke, 23. februar 2021 13:16)

    # Link komentara

  10. Било би занимљиво да Ноле освоји још 2 ГС, буду сви на 20, и да се на првом следећем ГС нађу у полуфиналима. Величанствено. Замислите сјај у очима кад Ноле подигне пехар тад и затвори овима са запада све тениске књиге.
    (Дејан, 23. februar 2021 12:58)

    # Link komentara

  11. S jedne strane, lepo je čitati ovakve tekstove u momentima trijumfa, posebno obzirom na način kako je Novak osvojio ovaj AO.
    Sa druge strane, ono što je najvažnije je da Novak zadrži ovakav fokus, jasan plan i stav, jer je pokazao da to sjajno radi. Ovako koncentrisan, od početka do kraja, sa jasnim planom u finalu je bio poslednji put 2019. na istom mestu protiv Nadala. Po govoru tela je sve jasno, dovoljno agresivan da ne bude letargičan, dovoljno smiren da mu se ne dešavaju gafovi i sve vreme fokusiran, to je recept.
    Tako da, ponovo, tekst je sjajan u ovom trenutku, prija i raduje, ali nadam se da Novak neće dozvoliti da ikakvi hvalospevi kao ni kritike ne utiču na njega, sada kada je ponovo u zenitu i da nastavi usmereno ka zadatom cilju, jer sad je vreme, sada je taj čas!
    (Brkajlo, 23. februar 2021 12:17)

    # Link komentara

  12. Novak ce osvojiti i slecedece godine AO.To ce biti 10-ta,jubilarna titula.
    (Asteriks, 23. februar 2021 12:15)

    # Link komentara

  13. Ne ide to tako druze, budi siguran, evo da ih Novak po GS prestigne, i dalje ce biti rasprave ko je GOAT, i vecinu ce imati Federer.
    Secam se, u trci za GOAT, jedan od najvecih parametara koji se uzimao i stalno ali stalno pominjao je 311 Federerovih nedelja. Kako je Novak poceo da se priblizava tome, tako je o tome prrstalo da se govori. Da bi sad to bilo nista specijalno.
    (Aksiom, 23. februar 2021 10:38)
    to je sve ok, ali je lepo kada protivnicima ponestaje municije... oni su vec sada dovedeni do apsurda da brane neodbranjivo... a bice sve gore...
    ostalo im je da se drze za slamku i objasnjavaju nam da bi trebalo igrati samo 4 turnira godisnje, posto su ostali nebitni... ne znam sta cemo posle toga...
    ostace samo umetnicki dojam, ali ovo je tenis, a ne skokovi u vodu...
    (lal, 23. februar 2021 11:17)

    # Link komentara

  14. Sve je ovo tačno, ali bi bili dobro iskoristiti ovu godinu što bolje. Nije nerealno očekivati sva četiri GS ako uopšte budu svi odigrani a ja se nadam i zlatnoj olimpijskoj medalji. To bi tek bio šlag na tortu. Prestiže rivale, Rafu pobjeđuje u njegovom kraljevstvu, osvaja i zlato koje nedostaje. Onda slijedeće godine samo utvrditi gradivo i osvojiti još koji GS da im odmakne na sigurnu razdaljinu.
    Vrijeme čini svoje, on je stariji, mladi iskusniji i gladniji. Neć biti lako još dugo nositi se sa njima i odoljevati.
    (Romi, 23. februar 2021 11:04)

    # Link komentara

  15. Predavanje je završeno! Ko je hvatao beleške - hvatao je. Profesor Novak će propitivati na narednom turniru kada on to bude odlucio.
    (vss, 23. februar 2021 11:02)

    # Link komentara

  16. 8 marta definitivno se postavlja pitanje GOATA?
    (Mikloš Salamander, 23. februar 2021 10:42)

    # Link komentara

  17. Bila bi prava stvar da i Federer i Nadal se zaustave na 20 , a da ih Nole prestigne i da onda tema bude ko je drugi .
    (Andrea Djani, 23. februar 2021 09:48)

    Ne ide to tako druze, budi siguran, evo da ih Novak po GS prestigne, i dalje ce biti rasprave ko je GOAT, i vecinu ce imati Federer.
    Secam se, u trci za GOAT, jedan od najvecih parametara koji se uzimao i stalno ali stalno pominjao je 311 Federerovih nedelja. Kako je Novak poceo da se priblizava tome, tako je o tome prrstalo da se govori. Da bi sad to bilo nista specijalno.
    (Aksiom, 23. februar 2021 10:38)

    # Link komentara

  18. Gospodin profesor
    (Vladimir Vujovic, 23. februar 2021 10:19)

    # Link komentara

  19. Biće zanimljivo do kraja sezone i Novak treba da iskoristi ovaj vetar u leđa. Možda zvuči ludo ali ima šansu da ove godine ponovi onaj neverovatan uspeh iz 2016. To kažem jer on ima momentum a ostali strah pa je jaz velik.
    (Kritična masa, 23. februar 2021 10:12)

    # Link komentara

  20. nema sta vise da se prica,bio tamo ,uzeo trofej i otisao.Zadatak ispunjen.Sad oporavak i pripema za Roland Garos uz mozda samo 1 ili dva turnira pre Pariza.Neka drugi sad lupaju glavu kako ce i sta ce protiv njega.Visoko je podigao lestvicu pa skacite rodjaci ako mozete.
    (Nikola, 23. februar 2021 10:10)

    # Link komentara

  21. Ako su Noleta ovako tretirali u Australiji, mogu samo da zamislim kako ce biti u Wimbledonu. Turnir koji sve polaze na tradiciju i koji je vec bio otkazan ptosle godine, prvi put posle II Sv. rata, sigurno nece dopustiti da se ne organizuje ni ove godine, uprkos svim “engleskim” i ostalim sojevima virusa. Mada ne mislim da im se nesto organizuje turnir koji ce osvojoti tamo neki “divljak” sa Balkana. Tako da bi se doslo do cilja, a to je promocija zapadnih vrednosti, pritisak na novaka treba da bude 10 puta veci nego sto je bio u Australiji. Necu da se kladim, ali ta negativna kampanja nece poceti pred sam turnir, vec znatno ranije, odmah po zavrsetku RG. Nole samo treba da bira pametno raspored, kad vec moze da kalkulise i da se ne obazire previse na medije, ali isto tako i da proba sto manje da se pojavljuje u istim, pa posle kad obori i taj GS rekord neka sazove konferenciju za stampu i neka im saspe sve u po redu lice
    (michael myers, 23. februar 2021 10:07)

    # Link komentara

  22. Novače...
    Bog Ti pomog'o i
    niko Ti ništa ne mog'o.
    (ghghh, 23. februar 2021 10:05)

    # Link komentara

  23. Fin tekst
    (vitez_djordjuletti, 23. februar 2021 09:52)

    # Link komentara

  24. Zanimljivo, kada bih poredili stilove pa tu neku i harizmu naslednici po donekle slicnostima...

    Djokivic - Medvedev
    Nadal - Tim
    Federer - Cicipas
    Marej - Zverev

    Jasno je da "omladinci" nisu ni blizu najboljoj trojci svih vremena, posebno gledajuci sta su sve vec postigli NĐ, RF i RN u tim godinama, ali svakako zanimljiva paralela.

    Tu je i ozbiljan rivalitet, na ivici tuce, Medvedeva i Cicipasa.

    Tenis svakako ima buducnost!
    (Pera Ždera, 23. februar 2021 09:48)

    # Link komentara

  25. Bila bi prava stvar da i Federer i Nadal se zaustave na 20 , a da ih Nole prestigne i da onda tema bude ko je drugi .
    (Andrea Djani, 23. februar 2021 09:48)

    # Link komentara