- Komentari -

Novak pobegao Rodžeru i Rafi

Novak Đoković je osvajanjem 18. grend slem titule u Melburnu napravio korak napred u trci po broju najvećih titula.

Z.K.
Pošaljite komentar
  1. Nakon nekog vremena ce im se pridruziti i sekundarni sirovnicar i kisobrandzija Kirgos.
    Bice to lepo drustvance vredno paznje...
    (Zurkolomac, 22. februar 2021 16:24)

    A iz njihovih donjih ledja ce ispadati ovde dežurni pljuvači našeg zemljaka koji ne moraju da pljuju, već će imati specifičan "miris" rupe iz koje su ispali
    (Brutus, 22. februar 2021 17:29)

    Odlicna opservacija i analiticko razmisljanje u vezi vonjevacke debelocrevne sekte.
    Zaposlicu te kao strucnog asistenta i biznis-analiticara. Dobrodosao u tim. Ceka nas puno projekata...
    (Zurkolomac, 22. februar 2021 23:18)

    # Link komentara

  2. Mastersi jesu vazni, ali nekada se finale igralo na tri dobijena seta dok se sada igra na dva. Kako god, Novak ih ima najvise i svaki masters je osvojio bar dva puta dok se ostali ne mogu pohvaliti takvim uspehom.

    Sto se tice Grand Slama, ova dvojica bi trebalo da podignu spomenik Wawrinki jer je on uspeo da spreci Novaka da osvoji jos nekoliko njih ukljucujuci i Roland Garos kada je pobedio Noleta u finalu nakon sto je on izbacio Rafu.

    Ako produze u ovom ritmu ove godine je vrlo moguce da Novak osvoji jos dva slema dok je Rafa favorit u Parizu sto bi znacilo da ce opet imati jednu vise titula od Noleta na kraju ove godine, ali Nole ga moze prestici vec sledece sezone. Rogera ne racunam kao konkurenta jer ne verujem da moze da osvoji titulu na turniru u tri dobijena seta. Inace moguce je da Nole uspe da pobedi i u Parizu, nikad se ne zna...

    U medjusebnim duelima Novak je bolji od obojice dok je Rafa bolji od Rogera,a za dve nedelje Nole ce biti rekorder po broju nedelja kao #1.
    (chupavi, 22. februar 2021 22:06)

    # Link komentara

  3. Uvek je bilo stariji mlate mladje tenisere u nihovom pocetku a ovi im vrate kad su u najboljim godinama a ovi pred penzijom.Tako je i bilo sa Noletom u pocetku Rodzer stariji sest godina a Rafa samo godinu ali vec tri cetiri u punom ritmu.Nole je sad bolji u H2H od obojice a ko moze da kaze da su ova dvojica pred penzijom.Federer naravno 39+ i ova povreda ali jel igrao u finalima Wimbldona i US opena ko deckic protiv Noleta ali nije vredelo.Nole je teniski Ronaldo izgleda deset godina mladje i samo je pitanje do kada ce hteti da zrtvuje privatni zivot.
    (Saci, 22. februar 2021 21:31)

    # Link komentara

  4. @NDj=BillRussell
    Novak, Rafa i Rodžer su igrali u isto vreme, na istom mestu i jedan protiv drugog poslednjih 17-18 godina. H2H je na Novakovoj strani. Postoji solidna šansa da SVE brojke budu na njegovoj strani.
    Nove generacije neće uskoro znati ko je Rodžer, za 10 godina ni ko je Novak niti Rafa. U budućnosti će jedini parametar biti statistika i na osnovu nje će biti određen GOAT. Sve subjektivne stvari će biti pobrisane, ostaće samo brojke. Ako bude zdrav, Novak će verovatno imati najbolje brojke iza sebe i biće GOAT jako, jako dugo :-)
    (Milanus - muzicki urednik fontane, 22. februar 2021 19:59)

    # Link komentara

  5. Za one koji ne umeju da misle van kutije. Ceca je prodala vise CDova u Srbiji/Bosni/CrnojGori i slicnim stubovima civilizacije od Beethovena, Chopina, Cajkovskog, Beatlesa i Michaela Jacksona zajedno. Sledi da je veci umetnik od svih njih- rezultati ( i njeni i njihovi Cd se prodaju na istom mestu- takmicenje) lol Tako sigurno.misle i svi veliki svetski umetnici o Ceci.
    Mrcajevci >>Pariz smh
    (NDj=BillRussell, 22. februar 2021 18:07) Niko
    nista
    komsija tezak narkoman...
    (Aleksej, 22. februar 2021 19:35)

    # Link komentara

  6. rodzer 20/79 hahahahahaha
    (rima, 22. februar 2021 18:42)

    # Link komentara

  7. Fascinantna mi je činjenica kako je zapadnom svijetu parametar"velike titule" godinama bio mnogo bitan kad je trebalo onog nesretnog Mareja ubaciti u takozvanu veliku "četvorku", iako mu nikada tu nije bilo mjesto. Novakovim preuzimanjem trona po ovom parametru odjednom to više nije bitno, nego su važni jedino GS-ovi. Baš me interesuje šta namjeravaju da smisle kad im ni to više ne bude mogao biti argument. Strah me je za Novaka, oni su spremni na sve. Sjetite se samo kako je prošla Monika Seleš.
    (Sale, 22. februar 2021 18:28)

    # Link komentara

  8. Za one koji ne umeju da misle van kutije. Ceca je prodala vise CDova u Srbiji/Bosni/CrnojGori i slicnim stubovima civilizacije od Beethovena, Chopina, Cajkovskog, Beatlesa i Michaela Jacksona zajedno. Sledi da je veci umetnik od svih njih- rezultati ( i njeni i njihovi Cd se prodaju na istom mestu- takmicenje) lol Tako sigurno.misle i svi veliki svetski umetnici o Ceci.
    Mrcajevci >>Pariz smh
    (NDj=BillRussell, 22. februar 2021 18:07)

    # Link komentara

  9. Da bi neko bio najveći on mora da ima nešto što drugi nemaju, a to nisu ni nedelje ni titule, statistika može da izbaci statistčki najboljeg a ne i najvećeg, goat može da bude neko ko je u tenis uneo nešto novo, igru kakva do tada nije viđena, a Novakovo prebacivanje i dvoručna bekhend dijagonala pripadaju "siromašnom tenisu", lišenom lepote.
    (Da li se boduje broj prebacivanja loptice?, 22. februar 2021 17:01)

    A šta tom što je u tenis uneo nešto novo, igru kakva do tada nije vidjena, šta njemu sve to vredi kada ga je neki drugi igrač uništavao u medjusobnim duelima. Nešto ne vidim da mu je to do tada nevidjeno pomoglo u medjusobnim duelima. On tu tenisku inovaciju može okačiti mačku o rep, to mu ama baš ništa ne vredi. Ta priča da je Rodzer u tenis uneo do tada nešto nevidjeno, to ostaje onim nostalgičarima koji pate za vremenima kada je Rodzer raznu boraniju odučavao od tenisa.
    (Sima, 22. februar 2021 18:06)

    # Link komentara

  10. Da bi neko bio najveći on mora da ima nešto što drugi nemaju, a to nisu ni nedelje ni titule, statistika može da izbaci statistčki najboljeg a ne i najvećeg, goat može da bude neko ko je u tenis uneo nešto novo, igru kakva do tada nije viđena, a Novakovo prebacivanje i dvoručna bekhend dijagonala pripadaju "siromašnom tenisu", lišenom lepote.
    (Da li se boduje broj prebacivanja loptice?, 22. februar 2021 17:01)

    A ko ti je to rekao, ti..??
    (Miloš, 22. februar 2021 17:59)

    # Link komentara

  11. Posto je jel'te Karl Malone bolji od MJ, Kobeija, Birda, Magica itd (pobogu ima vise poena, sta hocete, pfff...ko jos racuna genijalnost, lakocu izvodjenja najtezih majstorija, i tome slicno, svasta..), bice i Nole bolji od Federera (j...bes Mozarta, Rammstein je zakon) jer je i Klose je od Ronalda zube( vise golova na SP), Ronaldo od Messija jer ima vise golova u LS itd. Umetnost vs ndustrija
    (Umcaruje, 22. februar 2021 16:50)

    Da da sine, samo što su to sve kolektivni sportovi, pa ti svi nabrojani sportisti nisu mogli odmjeriti snage jedan na jedan. Tenis je nešto potpuno drugačije od svih tih sportova, Klose je uz sebe imao uigranu mašeniriju, pa mu je bilo lako da dodje do tih 16 golova na SP. Novak i Rodzer nemaju pomoć nikog, oni su potpuno sami, zato je u tenisu i najlakše utvrditi ko je najbolji.
    (koma, 22. februar 2021 17:57)

    # Link komentara

  12. Da bi neko bio najveći on mora da ima nešto što drugi nemaju, a to nisu ni nedelje ni titule, statistika može da izbaci statistčki najboljeg a ne i najvećeg, goat može da bude neko ko je u tenis uneo nešto novo, igru kakva do tada nije viđena, a Novakovo prebacivanje i dvoručna bekhend dijagonala pripadaju "siromašnom tenisu", lišenom lepote.
    (Da li se boduje broj prebacivanja loptice?, 22. februar 2021 17:01)

    Ti si sine trebao na balet, ako ti je do umjetničkog dojma, aj ti u balerine. Očigledno si pogrešio, ovo je tenis, to je sad gladijatorski sport, ljepota tu ne prolazi sine moj, tu imaš dva gladijatora, pa koji pobjedi taj je bolji, nema tu sine moj..
    (koma, 22. februar 2021 17:52)

    # Link komentara

  13. Da ne bi korone prošle godine, sad bi već bio na 63-64 velike titule. Kakav srećnik onaj Federer, prvo za rivale imao 37godišnje Agasije, razne Bagdatise i Filipusise, sad korona dodatno uštopovala Novaka, izbila mu iz ruku još jedan čist Wimbldon, uzela barem još 2-3 mastersa, čak i pored svega toga Novak ima 5 velikih titula više od Rodzera. Pa Rodzer sve i da hoće, ne može biti GOAT, ovo su brutalne činjenice koje idu Novaku u prilog.
    (sika, 22. februar 2021 17:48)

    # Link komentara

  14. Haha, može on bježat kolko hoće al nikada ih stići neće
    (Danijel@Zg, 22. februar 2021 17:30)

    # Link komentara

  15. .... Nakon nekog vremena ce im se pridruziti i sekundarni sirovnicar i kisobrandzija Kirgos.
    Bice to lepo drustvance vredno paznje...
    (Zurkolomac, 22. februar 2021 16:24)

    A iz njihovih donjih ledja ce ispadati ovde dežurni pljuvači našeg zemljaka koji ne moraju da pljuju, već će imati specifičan "miris" rupe iz koje su ispali
    (Brutus, 22. februar 2021 17:29)

    # Link komentara

  16. Za one koji porede Dzordana i Federera.

    Da li je Dzordan gubio ili dobijao finala protiv svojih najvecih rivala?

    Voleo bih da cujem od bilo koga od njih dvojice da je stil vazniji od rezultata... Hahah

    Ps. Rafa/Fedex gde je čestitka, gde su lepi maniri, gde je poklon sampionu?
    (MJ=NDJ, 22. februar 2021 17:24)

    # Link komentara

  17. Da bi neko bio najveći on mora da ima nešto što drugi nemaju, a to nisu ni nedelje ni titule, statistika može da izbaci statistčki najboljeg a ne i najvećeg, goat može da bude neko ko je u tenis uneo nešto novo, igru kakva do tada nije viđena, a Novakovo prebacivanje i dvoručna bekhend dijagonala pripadaju "siromašnom tenisu", lišenom lepote.
    (Da li se boduje broj prebacivanja loptice?, 22. februar 2021 17:01)

    # Link komentara

  18. Da li su Bazel i Hale na listi ?
    (Bocko, 22. februar 2021 15:14)

    Nisu, ali je na listi "Adria korona open", Novak je dogurao do polufinala.
    (Da li se boduju drop-šot, smeč i volej?, 22. februar 2021 15:31) Hhahahhahahahahah, doktore!!!!
    (Goksi psihijatrijski slucaj, 22. februar 2021 16:53)

    # Link komentara

  19. Posto je jel'te Karl Malone bolji od MJ, Kobeija, Birda, Magica itd (pobogu ima vise poena, sta hocete, pfff...ko jos racuna genijalnost, lakocu izvodjenja najtezih majstorija, i tome slicno, svasta..), bice i Nole bolji od Federera (j...bes Mozarta, Rammstein je zakon) jer je i Klose je od Ronalda zube( vise golova na SP), Ronaldo od Messija jer ima vise golova u LS itd. Umetnost vs ndustrija
    (Umcaruje, 22. februar 2021 16:50)

    # Link komentara

  20. Samo mu fali jos da pobedi Rafu na RG i to je to. Rodzer je vec 3 puta, sasvim jasno ko je gde.
    (donji dzep, 22. februar 2021 16:49)

    # Link komentara

  21. Bravoooooooo
    (Hat, 22. februar 2021 16:47)

    # Link komentara

  22. Leprsava ch balerina ce se na kraju karijere pridruziti sekti vonjavih vodokrevetasa sa ovog portala. Nacrtace na jednom zidu Noletov prozor i onda ce se takmiciti ko moze da pljune Noletu bolje pod prozor.
    Nakon nekog vremena ce im se pridruziti i sekundarni sirovnicar i kisobrandzija Kirgos.
    Bice to lepo drustvance vredno paznje...
    (Zurkolomac, 22. februar 2021 16:24)

    # Link komentara

  23. Statistika je kao bikini.
    (Pera iz Krnjače, 22. februar 2021 16:24)

    # Link komentara

  24. Eto koliko razlika između ove trojice po svemu.

    GS,MASTERS i Završni turnir + Olimpijske igre.. Svakako Novak u boljoj položaju da poveća još više ukoliko bude hteo a verujem da će htet posebno GS da bude GOAT. Masterse sa pola snage odrađivat a završni to negde baš prioritet nije puno. Olimpijske igre jesu jer nema. Federer upitno nakon duge pauze koliko može i šta može. Nadal šljaka i GS podrazumeva se dok na betonu što uradi a možda uzme koji masters i GS još na travi ne treba otpisivat jer prošle dve godine igrao polufinala i nekad osvajao Vimbldon. I da u dvorani beton prilično slab al nije to samo do sunca nego do uslova odnosno da ima čak boljih tenisera od njega koji igraju u dvorani duplo bolje. A ni upola karijeru kao Rafaa. Zato ovih 0/9 ukupno
    (Poštovaoc igre, 22. februar 2021 16:17)

    # Link komentara

  25. Zasto se uopste o Starcu Foci od 100 ljeta jos govori kao konkurenciji!? Kome? Novaku!!!??? Pa on vise nije konkurentan ni kod Mirke.
    (miodrag, 22. februar 2021 16:12)

    # Link komentara

  26. Ne mogu da verujem da je pobedio opet,nadao sam se juce da cu piti vino i uzivati u porazu,a sad ce oboriti rekord po nedeljama.Nadam se da ce atp zaustaviti sezonu
    (Jumko, 22. februar 2021 16:10)

    # Link komentara

  27. Malo je Statitstika pobrkana ,Novak ucestvovao na 191 mecu ,Nadal na 188 kod Federera nisam vise racunao , sto ste im dodali po tri Ucesca vise?
    (Mrs.NO, 22. februar 2021 16:08)

    # Link komentara

  28. Mislim da poslednja kolona - prosek, puno toga govori, pre svega o dominaciji ova tri teniska genijalaca.
    Samo Sampras je blizu...
    (Dejan, 22. februar 2021 15:57)

    # Link komentara

  29. Wawrinka?
    (Milos, 22. februar 2021 15:57)

    # Link komentara

  30. @neverovatno

    Problem je sto se atp finale igra u dvorani, a ona mu uopste ne lezi. U dvorani je osvojio samo jedan turnir (Madrid na tvrdoj podlozi) i to jos kao tinejdzer, nakon toga nista.

    Nije tačno da mu dvorana ne leži - problem je što dvorana odgovara svim drugim igračima, tj. nema vrućine i sunca koju većina igrača loše podnosi, a u kojima Nadal uživa. Zato u dvorani ne može fizički da dominira kao na suncu.
    (rafa reptil, 22. februar 2021 15:37)

    # Link komentara

  31. GS na sljaci protiv nadala i dovidjenja!
    (belgrado, 22. februar 2021 15:31)

    # Link komentara

  32. Da li su Bazel i Hale na listi ?
    (Bocko, 22. februar 2021 15:14)

    Nisu, ali je na listi "Adria korona open", Novak je dogurao do polufinala.
    (Da li se boduju drop-šot, smeč i volej?, 22. februar 2021 15:31)

    # Link komentara

  33. Обжво је листа на АТП сајту тако да није тајна.
    (Гиле, 22. februar 2021 15:23)

    # Link komentara

  34. @neverovatno

    Problem je sto se atp finale igra u dvorani, a ona mu uopste ne lezi. U dvorani je osvojio samo jedan turnir (Madrid na tvrdoj podlozi) i to jos kao tinejdzer, nakon toga nista.
    (Milan, 22. februar 2021 15:17)

    # Link komentara

  35. "Zanimljivo je da Novak sada ima po najmanje jednu veliku titulu u proteklih deset sezona."

    Ovo nije tačno. 2017. nije osvojio nijedan GS, niti masters 1000.
    (x, 22. februar 2021 15:14)

    # Link komentara

  36. Da li su Bazel i Hale na listi ?
    (Bocko, 22. februar 2021 15:14)

    # Link komentara

  37. Još olimpijsko zlato i usput par GS i to je to.
    Posle toga niko nikad neće moći da bude uspešniji u tenisu.
    (Kod nas sve kontra, 22. februar 2021 15:12)

    # Link komentara

  38. Nekad ce se pojaviti tesniser koji nece imati konkurenciju,kao Federer da pocetku karijere,i uzece preko 20 gren slemova.Zato bi bilo dobro da Novak do kraja karijere osvoji 23-24 slema.
    (Asteriks, 22. februar 2021 15:11)

    # Link komentara

  39. Izuzetno bitna statistika koja govori mnogo toga. Novak mozda, ali mozda jos nije GOAT, ali sigurno krupnim koracima gazi ka tome. Kada se to desi, a ne sumnjam da hoce, bice to upotpunosti zasluzeno.
    (Stefan, 22. februar 2021 15:03)

    # Link komentara

  40. Beže oni njemu po broju najznačajnijih trofeja...
    (Krle, 22. februar 2021 14:34)

    # Link komentara

  41. izuzetno zanimljiv podatk koji niko ne spominje verovatno zato sto ne prija zapadu.Federer je igrao cak 19 GS turnira vise od Nadala i 16 vise od Novaka.Ovo je bas onako hmm, interesantno, cekamo Novaka i Rafu da vidimo koliko ce titula imati za 4 do 5 godina jer toliko "kasne" za Rodzerom
    (ja, 22. februar 2021 14:33)

    # Link komentara

  42. GOAT!
    (alan ford, 22. februar 2021 14:33)

    # Link komentara

  43. Statistika je statistika,nekome se sviđa nekome ne.Meni recimo stvarno upadne u oko ovo Nadalovo O/9 Atp finala.Znamo da je osvajao velike titule na betonu i GS i Masterse,kako je moguće da ne ubode nijedan od 9.
    (Neverovatno, 22. februar 2021 14:30)

    # Link komentara

  44. Novak je bar po meni već sada najbolji teniser svih vremena. On je odličan na svim podlogama, a čak je 2011 pobedio Rafu nekoliko puta ba šljaci i naterao ga da kaže kako on više nije kralj šljake. To je neverovatno.
    (Aron, 22. februar 2021 14:26)

    # Link komentara

  45. Nole Legendo
    (srba, 22. februar 2021 14:22)

    # Link komentara

  46. Joj kad dogodine pocnu smarati sa pitanjima i prepirkama ko je broj 2 svih vremena...
    (Proka, 22. februar 2021 14:21)

    # Link komentara