Kruševac - Društvo - B92 Lokal

U Brusu rekonstruisan Centar za kulturu

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je danas opštinu Brus gde je sa predsednikom ove opštine Daliborom Savićem otvorio Centar za kulturu na kome je urađena adaptacija i sanacija krova. Za ovaj projekat Ministarstvo je izdvojilo 2,4 miliona dinara.

Izvor: Kruševac press Kruševac
Podeli
Foto: Shutterstock/ronstik
Foto: Shutterstock/ronstik

"Nama je podjednako važno, pored ulaganja u putnu i komunalnu infrastrukturu, ulaganje u socijalnu infrastrukturu, kako bi u manjim sredinama postojao sadržaj za građane. Razvojni potencijali ove opštine su stočarstvo, voćarstvo, ratarstvo, pčelarstvo, ali veoma važan potencijal koji nije dovoljno iskorišćen jeste turizam, pre svega banjski i seoski turizam. U tom smislu nastavićemo da pomažemo opštinu Brus jer je procenat depopulacije zabrinjavajući, a želimo da mladi ostanu ovde", izjavio je ministar Đerlek prilikom posete Centru za kulturu.

Tokom 2023. godine u opštini Brus je velika količina padavina napravila štetu na više objekata kao i na saobraćajnicama. Opština je stoga morala da uloži u putnu infrastrukturu, dok je Ministarstvo pomoglo izdvojivši sredstva za sanaciju štete koju je pretrpeo Centar za kulturu.

"Zahvaljujemo Ministarstvu što su izdvojili neophodna sredstva za saniranje krova Centra za kulturu, kao i na finansiranju plana razvoja opštine Brus. Saradnja na budućim projektima će sigurno doprineti daljem razvoju naše opštine", rekao je predsednik Savić.

U okviru Centra za kulturu opštine Brus smešteni su i Zavičajno-etnografski muzej, bioskop, dramski studio i gradska biblioteka.

Ukupna vrednost podržanih projekata u opštini Brus je 3,3 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.