Kruševac - Servisne informacije - B92 Lokal

Besplatni preventivni pregledi za Kruševljane

Na dve lokacije sutra se u Kruševcu organizuju besplatni pregledi.

Izvor: Kruševac grad Kruševac
Podeli
Shutterstock/Pressmaster
Shutterstock/Pressmaster

Od 8 do 16 časova, Kruševljani će moći da obave besplatne kardiološke preglede u Dijagnostičkom centru, dok će se u istom terminu sprovoditi ultrazvučni pregledi štitaste žlezde u Službi za radiološku dijagnostiku 14. oktobra, navodi Kruševac Grad.

U navedenom terminu, na prvom spratu Dijagnostičkog centra svi zainteresovani će moći da daju krv i odrede glikemiju, odnosno šećer u krvi, holesterol i trigliceride. Pored toga, na četvrtom spratu će im biti omogućen EKG pregled i merenje krvnog pritiska, kao i pregled kod izabranog lekara, a sve u sklopu kardiološkog pregleda.

"Istovremeno, radićemo i u Službi za radiološku dijagnostiku u 14. oktobru ultrazvučne preglede štitaste žlezde za sve naše sugrađane i sugrađanke koji nisu mogli prošlog vikenda da ih odrade", navela je direktorka Doma zdravlja Kruševac dr Marina Kostić, i dodala da za navedene preglede nije potrebno zakazivanje.

Labaratorijske i kardiološke preglede u Dijagnostičkom centru organizuje Republički fond za zdravstveno osiguranje, dok je Dom zdravlja Kruševac omogućio ultrazvučne preglede u 14. oktobru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.