Film istaknutog srpskog reditelja u oktobru u Parizu: "Ovo je jedno od najvećih otkrića"

Projekcija filma "Lost Country" istaknutog srpskog reditelja Vladimira Perišića zakazana je za 9. oktobar u čuvenom Centru Pompidu u Parizu.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ovaj film je deo prestižnog programa Trajectoires, koji predstavlja najbolje svetske reditelje mlađe i srednje generacije. Centar Pompidu je domaćin nekim od najvećih filmskih autora, a u okviru ovog programa su se, u poslednjih godinu dana, našli renomirani reditelji poput Keli Ričard, Vang Bing, Alber Sera, Radu Jud i Žoao Pedro Rodrigez.

Nakon toga "Lost Country" će premijerno stići u francuske bioskope 11. oktobra na oko 50 kopija, a turneja susreta sa rediteljem već je zakazana u više od 20 gradova. Čuveni francuski filmski časopis Positif u svojoj recenziji ocenio da je film "Lost Country" "jedno od najvećih otkrića ovogodišnjeg Kanskog festivala iz svih selekcija".

Film nastavlja svoju svetsku premijeru pa će, pored Francuske, od sledeće nedelje publika moći da film pogleda u takmičarskim selekcijama na festivalima u Atini i Hamburgu.

Pored toga, u oktobru, film će biti prikazan i u zvaničnim selekcijama još pet internacionalnih festivala – u Čikagu, Sao Paulu, Moreliji, El Gouni i Bogoti. Koscenaristkinja filma je poznata francuska rediteljka Alis Vinokur (Alice Winocour), koja je napisala i scenario za film Mustang, koji je 2016. godine bio nominovan za Oskara za najbolji strani film.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu