Glumac Džon Sevidž: "U Novom Sadu se osećam kao kod kuće"

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić priredio je svečani doček u Gradskoj kući za američkog glumca Džona Sevidža (John Savage) poznatog po filmovima "Kosa“, "Lovac na jelene“ i "Kum 3“.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Sevidž, koji treći put boravi u Novom Sadu, naveo je da se ovde oseća kao kod kuće i da srpska sredina na njega deluje veoma inspirativno.

"Uzbuđen sam što sam prvi put ovde kao gost Filmskog festivala. Osećam prisustvo drugačije kulture, jezika, i ovde za mene vlada pravi duh zajednice. Svi ljudi su smireni, ljubazni, a to je u današnjem svetu izuzetno važno i zadivljujuće", rekao je Sevidž.

Član Gradskog veća za kulturu Dalibor Rožić istakao je da je velika čast kada velika holivudska imena dođu u Novi Sad.

"Kultura je jedno od centralnih razvojnih područja i neophodno je da, pored toga što otvaramo nove prostore, pokrećemo i nove programe. Nadamo se uspešnoj realizaciji novog filmskog festivala, i hvala Džonu što je u samom startu podržao ovu ideju"; istakao je Rožić.

Sevidž je počasni gost prvog izdanja Novi Sad film festivala, a u nedelju će kao predsednik žirija dodeliti nagrade pobednicima takmičarske selekcije.

Glumac je inostrani laureat Novi Sad film festivala za doprinos svetskoj kinematografiji, dok je dobitnica festivalske nagrade za doprinos domaćoj kinematografiji Mira Banjac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 28 idi na stranu