Izvršna direktorka Marvela otpuštena?

Dugogodišnja izvršna direktorka Viktorija Alonso iznenada je napustila kompaniju ranije ove nedelje.

Izvor: IGN Adria
Podeli
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN

Viktorija Alonso, dugogodišnja Marvelova predsednica zadužena za produkciju, postprodukciju, VFX i animaciju, otpuštena je po nalogu kopredsednika Diznija Alana Bergmana, navodi se u novom izveštaju Varajetija.

Izveštaj je usledio nakon iznenadnog odlaska Alonsove iz kompanije, što je mnoge iznenadilo. Alonsova je bila sa Diznijem od 2006. godine, i bila je poznata kao jedna od najuticajnijih producentkinja kompanije. Njen rad datira još od 2008. godine, kada je producirala Iron Mana.

Nejasno je zašto je Alonsova otpuštena, mada se već neko vreme priča o Marvelovim problemima sa vizuelnim efektima, a Ant-Man & The Wasp: Quantumania je najnoviji projekat koji je dobio negativne kritike za VFX. Alonsova navodno nije očekivala ovu odluku. Kevin Feige, koji je bio njen šef, izgleda nije učestvovao u odluci.

Vizuelni efekti su postali problem koji se ponavlja u Marvelu, usled napornog tempa koji je studio nametnuo dok pokušava da podrži više platformi.

Iako je Alonsova igrala veliku ulogu u Diznijevoj sveukupnoj strategiji, nisu je svi odmah okrivili za Marvelove VFX probleme.

"Alonsova je bila oličenje profesionalca i držala je materiju u malom prstu", rekao je bivši direktor Diznijevih filmova za Varajeti.

Bez obzira na razlog koji stoji iza naglog odlaska Alonsove, Marvel se našao pod većim pritiskom nego ikada i to baš pred početak pete faze, sa još jednom rupom koju treba popuniti usled gubitka još jednog dugogodišnjeg veterana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 19 idi na stranu