Velika pobeda za umetnicu: "Ja sam EGOT"

Glumica Vajola Dejvis pridružila se retkim zvezdama šoubiznisa koje su osvojile nagrade Emi, Gremi, Oskara i Toni nagradu, takozvani EGOT, nakon što je kući odnela nagradu za najbolju audioknjigu, naraciju i pripovedanje.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia/ Emma McIntyre
Foto: Profimedia/ Emma McIntyre

57-godišnja Dejvis osvojila je Gremija za audioverziju svojih prodavanih memoara iz 2022. "Finding Me".

"Napisala sam ovu knjigu u čast šestogodišnje Vajole", rekla je na ceremoniji uoči dodela u Los Anđelesu.

"Odati počast njenom životu, radosti, traumi, svemu. I to je jednostavno bilo takvo putovanje - jednostavno sam EGOT", dodala je.

Dejvis je pobedila prilično upečatljivu konkurenciju: komičara Mela Bruksa, koji već ima EGOT, kompozitora i glumca Lin-Manuela Mirandu kom nedostaje Oskar te glumca Džejmija Foksa i muzičara Kvestlova, koji su i dobitnici Oskara i Gremija.

18. osoba koja je osvojila sve četiri nagrade

Davis je 2017. osvojila Oskara za najbolju sporednu ulogu za film "Fences" uz Denzela Vošingtona te Toni nagradu, svoju drugu, za istu ulogu u drami Ogusta Vilsona 2010. Dobila je Emija za najbolju glumicu u drami za "How to get away with murder" 2015. godine.

Dejvis je 18. osoba kojoj je uspelo da osvoji EGOT. Zadnja pre nje bila je Dženifer Hadson 2021. Ostali dobitnici su, među ostalima, glumci Vupi Goldberg i Rita Moreno, brodvejski kompozitor Endru Lojd Veber i pevač Džon Ledžend.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 21 idi na stranu